Ένας σε βάθος οδηγός για τους τύπους κόμβων blockchain

Η δημοτικότητα της τεχνολογίας blockchain αυξάνεται παγκοσμίως. Επιχειρήσεις και ιδιώτες σε όλο τον κόσμο αξιοποιούν το blockchain για διάφορους σκοπούς.

Είτε πρόκειται για κρυπτονομίσματα, IT ή υγειονομική περίθαλψη, το blockchain ανοίγει τα φτερά του σε κάθε διάσταση.

Ωστόσο, αυτή η ιδέα είναι ακόμα νέα για το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού. Ενώ πολλοί εξακολουθούν να είναι σε δύο μυαλά σχετικά με την ασφάλεια και την αξιοπιστία των blockchains, άλλοι θέλουν να εξερευνήσουν την ιδέα περισσότερο.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε την τεχνολογία, η κατανόηση των κόμβων blockchain είναι ζωτικής σημασίας. Εάν είστε επιχειρηματίας ή λάτρης του blockchain που θέλετε να αναπτύξετε μια ασφαλή και προσιτή λύση που βασίζεται σε blockchain, η γνώση σχετικά με τους κόμβους blockchain θα σας βοηθήσει.

Λοιπόν, ας κατανοήσουμε σε βάθος τους κόμβους blockchain και τους τύπους τους.

Τι είναι το Blockchain;

Το blockchain είναι ένα αμετάβλητο κοινόχρηστο καθολικό που αποθηκεύει συναλλαγές και παρακολουθεί περιουσιακά στοιχεία σε ένα δίκτυο. Είναι μια βάση δεδομένων όπου τα δεδομένα είναι ταξινομημένα σε μπλοκ αντί για γραμμές και στήλες, όπως φαίνεται στις παραδοσιακές βάσεις δεδομένων.

Ο όρος “blockchain” προέρχεται από δύο λέξεις – “block” και “chain”. Κάθε επαληθευμένη συναλλαγή ή εγγραφή σε ένα δίκτυο blockchain προστίθεται σε ένα μπλοκ με καθορισμένο χώρο. Εάν συμπληρωθεί αυτός ο χώρος, νέες επαληθευμένες εγγραφές προστίθενται στο επόμενο μπλοκ που είναι συνδεδεμένο ή «αλυσοδένονται» στο προηγούμενο μπλοκ μέσω κρυπτογραφίας.

Η τεχνολογία Blockchain εφευρέθηκε το 2008 από τον Satoshi Nakamoto, του οποίου η ταυτότητα είναι άγνωστη.

Τα βασικά του στοιχεία είναι:

  • Αποκέντρωση: Το Blockchain είναι ένα αποκεντρωμένο σύστημα που δεν κατέχει κανένα άτομο και όποιος έχει άδεια μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό. Ονομάζεται επίσης τεχνολογία κατανεμημένης λογιστικής (DLT), καθώς είναι μια κατανεμημένη λογιστική που περιέχει σχετικές εγγραφές και επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν, να μοιράζονται και να εκτελούν συναλλαγές peer-to-peer.
  • Αμετάβλητο: Κάθε εγγραφή σε μια αλυσίδα μπλοκ έχει χρονοσήμανση για να αποφευχθεί η παραβίαση και οι διπλές εγγραφές. Εάν υπάρχει σφάλμα σε μια εγγραφή, πρέπει να προστεθεί μια νέα εγγραφή με διόρθωση, ώστε να είναι ορατές και οι δύο εγγραφές.
  • Διαφάνεια: Τα περισσότερα blockchain, εκτός από τα ιδιωτικά, είναι ανοιχτού κώδικα χωρίς κεντρική αρχή. Ως εκ τούτου, οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση στον κώδικά του και να προτείνει αλλαγές, γεγονός που αυξάνει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και τη διαφάνεια μεταξύ των μελών του δικτύου.

Η τεχνολογία Blockchain χρησιμοποιείται σε διάφορους κλάδους, από τον τραπεζικό και τον χρηματοοικονομικό τομέα έως την πληροφορική, την αλυσίδα εφοδιασμού και την υγειονομική περίθαλψη. Η χρήση του αυξάνεται γρήγορα και μπορείτε επίσης να δείτε επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν την τεχνολογία σε βιντεοπαιχνίδια, έξυπνα συμβόλαια, επαλήθευση εγγράφων, πληρωμές και πολλά άλλα. Δεν είναι μόνο ασφαλές, οικονομικό και εύκολο στη χρήση, αλλά και πιο γρήγορο και ακριβές.

Τι είναι οι κόμβοι blockchain;

Οι κόμβοι blockchain είναι ηλεκτρονικές συσκευές με διεύθυνση IP και συνδέονται σε δίκτυο blockchain μέσω του διαδικτύου. Οι κόμβοι είναι τελικά σημεία επικοινωνίας που επιτρέπουν στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με μια αλυσίδα μπλοκ.

Οι κόμβοι επιτρέπουν την εκτέλεση ενός συστήματος blockchain. Είναι σαν μια παιδική χαρά όπου όλα συμβαίνουν. Αυτή η παιδική χαρά αποτελείται από πολλαπλές πλατφόρμες blockchain που μπορεί να είναι ιδιωτικές, δημόσιες ή υβριδικές.

Ένας κόμβος blockchain μπορεί να εκτελέσει διαφορετικές λειτουργίες με βάση τις απαιτήσεις του blockchain. Μερικές από τις βασικές εργασίες που μπορεί να εκτελέσει είναι:

  • Διευκόλυνση της επικοινωνίας
  • Αποδοχή ή απόρριψη συναλλαγής
  • Επεξεργασία συναλλαγής
  • Διαχείριση συναλλαγών
  • Αποθήκευση μπλοκ που συνδέονται με κρυπτογραφία

Γιατί χρειάζεστε κόμβους blockchain;

Η τεχνολογία Blockchain διασφαλίζει την ακεραιότητα των δεδομένων και ενισχύει την αξιοπιστία του δικτύου. Για αυτό, το ίδιο καθολικό κατανέμεται παγκοσμίως μεταξύ πολλαπλών συστημάτων.

  12 Καλύτερο λογισμικό μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Premium για αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις

Δεδομένου ότι κάθε μπλοκ που περιέχει δεδομένα σε μια αλυσίδα μπλοκ συνδέεται με το επόμενο μπλοκ μέσω κρυπτογραφίας, εάν θέλετε να αλλάξετε μια εγγραφή ή ένα μπλοκ, θα χρειαστεί να αλλάξετε όλα τα επόμενα μπλοκ. Αυτό γίνεται για να διατηρηθεί η ακρίβεια και η συνέπεια επειδή κάθε μπλοκ έχει τον κατακερματισμό του προηγούμενου μπλοκ.

Έτσι, φανταστείτε εάν ένα δίκτυο blockchain περιορίζεται σε ένα μόνο μέρος. Θα γίνει ευκολότερο για έναν χάκερ να τροποποιήσει τις τιμές μπλοκ και να εκμεταλλευτεί το δίκτυο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το blockchain διανέμεται σε όλο τον κόσμο χωρίς κεντρικό κόμβο που το διαχειρίζεται. Ως εκ τούτου, εφαρμόστηκε η έννοια της αποκέντρωσης.

Επιπλέον, κάθε συνδεδεμένο σύστημα ή κόμβος που διαδίδεται παγκοσμίως θα μοιράζεται τα ίδια δεδομένα προκειμένου να διατηρηθεί η ακεραιότητα και η ακρίβεια των δεδομένων του δικτύου. Ακόμη και αν τροποποιηθεί το καθολικό ενός συστήματος, άλλα συστήματα που περιέχουν αυτό το καθολικό θα παραμείνουν αβλαβή και θα λειτουργήσουν ως απόδειξη της ακεραιότητας των δεδομένων. Αυτή η παγκόσμια κατανομή του blockchain μεταξύ πολλών κόμβων ενισχύει επίσης την ανθεκτικότητα του δικτύου σε επιθέσεις και φυσικές καταστροφές ενώ αυξάνει την αξιοπιστία.

Χρειάζεστε κόμβους blockchain για:

  • Ενεργοποίηση πρόσβασης: Οι κόμβοι Blockchain επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν εύκολη πρόσβαση σε ένα καθολικό blockchain. Θα σας βοηθήσει να αλληλεπιδράτε με το δίκτυο απρόσκοπτα, ώστε να μπορείτε να βλέπετε τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο δίκτυο, να βλέπετε τις λεπτομέρειες της συναλλαγής και να επαληθεύετε τα αρχεία.
  • Διατήρηση του blockchain: Οι κόμβοι διατηρούν ένα δίκτυο blockchain και το βοηθούν να αναπτυχθεί. Κάθε μπλοκ δεδομένων στην αλυσίδα μπλοκ προστίθεται στον χώρο αποθήκευσης ενός κόμβου. Στη συνέχεια, οι κόμβοι χρησιμοποιούνται για την προσθήκη νέων μπλοκ στο δίκτυο και τον συγχρονισμό των δεδομένων, διατηρώντας το αντίγραφο του καθολικού. Για να εγκριθεί τελικά ένα μπλοκ που θα προστεθεί σε ένα blockchain, πρέπει να επιτευχθεί συναίνεση από την πλειοψηφία των μελών.
  • Επεξεργασία συναλλαγών: Όταν μια συναλλαγή πραγματοποιείται σε μια αλυσίδα μπλοκ, αποστέλλεται στους κόμβους της. Ορισμένοι κόμβοι συμμετέχουν στον αλγόριθμο συναίνεσης του δικτύου με βάση τους ρόλους τους, ενώ άλλοι είναι υπεύθυνοι για την τήρηση αρχείων.

Μόλις λάβει ένα αίτημα συναλλαγής, ο κόμβος μπορεί είτε να αποδεχτεί είτε να απορρίψει τη συναλλαγή. Μπορεί να αποθηκεύσει αυτά τα δεδομένα και να τα στείλει πίσω στους ομοτίμους του δικτύου. Ένας κόμβος μπορεί επίσης να μοιράζεται τα δεδομένα με άλλους κόμβους στο δίκτυο για την προώθηση του συγχρονισμού.

Πώς λειτουργούν οι κόμβοι blockchain;

Μέχρι στιγμής, μάθαμε ότι η τεχνολογία blockchain διατηρεί την ακεραιότητα των δεδομένων. Αλλά αυτό που πραγματικά πηγαίνει πίσω από τις κουρτίνες είναι αυτό που θα μάθουμε στη συνέχεια.

Για να διατηρηθεί η ακεραιότητα των δεδομένων, όλοι στο δίκτυο πρέπει να γνωρίζουν ότι κάθε συναλλαγή είναι έγκυρη και ότι δεν υπάρχουν διπλές εγγραφές που να διευκολύνουν οποιαδήποτε εξαπάτηση.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κεντρική αρχή για τη διαχείριση του δικτύου, η επίτευξη συναίνεσης είναι ο τρόπος με τον οποίο τα μέλη μπορούν να επαληθεύσουν εάν οι συναλλαγές είναι έγκυρες ή όχι. Οι κόμβοι δικτύου το επιτυγχάνουν αυτό μεταξύ των χρηστών και συμβάλλουν στην εξασφάλιση μιας αλυσίδας μπλοκ.

Η Consensus μπορεί να έχει ένα σύνολο κανόνων για τη λειτουργία ενός blockchain και την επιβεβαίωση της εγκυρότητας των δεδομένων. Δεδομένου ότι το blockchain μπορεί να είναι μεγάλο με έναν τεράστιο αριθμό συστημάτων και χρηστών, απαιτείται ένας αλγόριθμος συναίνεσης για την επικύρωση των πληροφοριών στα μπλοκ. Το Proof of Work (PoW) και το Proof of Stake (PoS) είναι δημοφιλείς αλγόριθμοι συναίνεσης που βασίζονται σε κόμβους (πλήρως κόμβους) για την επιβολή κανόνων δικτύου και την επικύρωση συναλλαγών.

Παράδειγμα: Το Bitcoin χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο PoW. Οποιοσδήποτε επιτρέπεται να κατεβάσει το blockchain του Bitcoin και να επαληθεύσει τα μπλοκ. Αυτό επιτρέπει στο δίκτυο να είναι αποκεντρωμένο και αυξάνει την ασφάλειά του. Σε αυτό το blockchain, οποιοσδήποτε μπορεί να τρέξει κόμβους bitcoin με σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο και κατάλληλο υλικό.

  Μετατρέψτε τους δυνητικούς πελάτες σας σε πελάτες με αυτά τα 11 εργαλεία χαρτογράφησης ταξιδιού

Τύποι κόμβων Blockchain

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κόμβων που παρέχουν διαφορετική λειτουργικότητα. Ακόμη και οι χρήστες που αλληλεπιδρούν με ένα δίκτυο blockchain μπορούν να ονομαστούν κόμβοι. Ωστόσο, δεν είναι κάθε συσκευή σε ένα δίκτυο blockchain κόμβος και εκτελεί την ίδια λειτουργία.

Οι κόμβοι σε ένα δίκτυο blockchain ταξινομούνται ανάλογα με τους ρόλους τους και τις απαιτήσεις του blockchain. Για παράδειγμα, ένας κόμβος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διατήρηση αρχείων συναλλαγών ενώ άλλοι κόμβοι ενδέχεται να μην εκτελούν αυτήν την εργασία.

Ένα blockchain μπορεί να έχει διαφορετικούς κόμβους για χρήστες, πελάτες, παρόχους υπηρεσιών και άλλους.

Ας δούμε τους διαφορετικούς τύπους κόμβων blockchain.

#1. Πλήρεις κόμβοι

Οι πλήρεις κόμβοι είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση όλων των αρχείων συναλλαγών σε ένα δίκτυο blockchain. Θεωρούνται ως διακομιστές του blockchain όπου αποθηκεύονται και διατηρούνται τα δεδομένα.

Υπάρχουν πολλά μοντέλα διακυβέρνησης μιας αλυσίδας μπλοκ στα οποία μπορούν να υπάρξουν πλήρεις κόμβοι. Εάν υπάρχουν βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν σε ένα blockchain, η πλειονότητα των πλήρων κόμβων πρέπει να είναι έτοιμοι για αυτό. Έτσι, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι οι πλήρεις κόμβοι έχουν δικαίωμα ψήφου προκειμένου να πραγματοποιήσουν οποιεσδήποτε αλλαγές σε μια αλυσίδα μπλοκ.

Ωστόσο, ορισμένα σενάρια μπορούν επίσης να προκύψουν όταν μια αλλαγή δεν υλοποιηθεί ακόμη και αφού η πλειοψηφία των πλήρων κόμβων συμφωνήσει με την αλλαγή. Μπορεί να συμβεί όταν πρέπει να ληφθεί μια μεγάλη απόφαση.

Για παράδειγμα, περίπου το 52% των πλήρων κόμβων συμφωνεί σε μια αλλαγή, αλλά το 48% όχι (που είναι αρκετά κοντινός αριθμός). Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορεί να συμβεί ένα σκληρό πιρούνι κρυπτονομισμάτων όπου το blockchain θα διαιρεθεί στο μισό και η ενέργεια δεν είναι συμβατή προς τα πίσω. Όταν συμβεί αυτό, το νεοδημιουργημένο blockchain θα λειτουργεί με βάση τις αλλαγές που προτείνονται από την πλειονότητα των πλήρων κόμβων, ενώ το παλιό blockchain συνεχίζει να λειτουργεί όπως πριν.

Υπάρχουν δύο τύποι πλήρων κόμβων:

Κλαδεμένοι Πλήρεις Κόμβοι

Οι κλαδευμένοι κόμβοι έχουν συγκεκριμένη χωρητικότητα μνήμης για την αποθήκευση δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προστεθεί οποιοσδήποτε αριθμός μπλοκ, αλλά ένας πλήρης κόμβος μπορεί να αποθηκεύσει μόνο έναν περιορισμένο αριθμό bock.

Για να διατηρηθεί το καθολικό, οι κλαδευμένοι κόμβοι μπορούν να συνεχίσουν τη λήψη του μπλοκ μέχρι να φτάσει στο καθορισμένο όριο. Μόλις επιτευχθεί το όριο, ο κόμβος αρχίζει να διαγράφει τα παλαιότερα μπλοκ και να δημιουργεί χώρο για νέα προκειμένου να διατηρήσει το μέγεθος της αλυσίδας μπλοκ. Ωστόσο, δεν διαγράφει εντελώς τα παλιά μπλοκ αφού η ακολουθία και τα μεταδεδομένα τους εξακολουθούν να καταγράφονται στο blockchain, τηρώντας τις βασικές αρχές της τεχνολογίας του Blockchain.

Αρχειακοί Πλήρεις Κόμβοι

Πλήρεις κόμβοι αυτού του τύπου βρίσκονται συνήθως σε ένα δίκτυο blockchain. Οι αρχειακοί πλήρεις κόμβοι διατηρούν την πλήρη αλυσίδα μπλοκ και διαφέρουν από τους κλαδευμένους πλήρεις κόμβους όσον αφορά τη χωρητικότητα μνήμης. Αυτοί οι κόμβοι είναι διαφορετικών τύπων:

  • Κόμβοι εξόρυξης: Χρειάζεστε ορισμένους κόμβους για υψηλούς υπολογισμούς και επίλυση περίπλοκων μαθηματικών συναρτήσεων προκειμένου να επαληθεύσετε τις εγγραφές. Αυτό απαιτεί μεγάλη υπολογιστική ισχύ και καταναλώνει μεγάλη ποσότητα ενέργειας στη διαδικασία. Οι κόμβοι εξόρυξης είναι ιδανικοί για τη διαδικασία εξόρυξης, η οποία περιλαμβάνει αλγόριθμους συναίνεσης όπως το Proof of Work.
  • Κόμβοι εξουσιοδότησης: Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέλος ή κόμβος σε μια δημόσια αλυσίδα μπλοκ συγχρονίζοντας δεδομένα blockchain στα συστήματά του. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, το blockchain πρέπει να διαχειρίζεται και τα δεδομένα πρέπει να είναι ασφαλή. Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι οι κόμβοι αρχής. Χρησιμοποιούνται για την εξουσιοδότηση άλλων κόμβων που θέλουν να ενταχθούν σε ένα δίκτυο blockchain. Μπορούν επίσης να ορίσουν τα δικαιώματα πρόσβασης άλλων κόμβων εάν θέλουν να έχουν πρόσβαση σε ένα συγκεκριμένο κανάλι δεδομένων.
  • Masternodes: Είναι πλήρεις κόμβοι χωρίς δυνατότητα προσθήκης νέου μπλοκ στο δίκτυο. Χρησιμοποιούνται για τη διατήρηση του καθολικού και την επαλήθευση των συναλλαγών.
  • Κόμβοι πονταρίσματος: Αυτοί οι κόμβοι επικυρώνουν τις συναλλαγές σε ένα δίκτυο blockchain και είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση του συναινετικού αλγόριθμου. Στον διάσημο αλγόριθμο – Απόδειξη Πονταρίσματος (PoS), οι κόμβοι πονταρίσματος χρησιμοποιούνται για να ποντάρουν ή να επενδύσουν τα χρήματά τους και να επαληθεύσουν τη συναλλαγή. Εάν επιτύχουν στην επικύρωση της συναλλαγής, θα λάβουν κάποιες ανταμοιβές σε αντάλλαγμα.
  Όλοι οι τρόποι παρακολούθησης της τοποθεσίας σας σε ένα iPhone

Οι κόμβοι πονταρίσματος επιλέγονται με βάση καθορισμένους κανόνες όπως ο χρόνος που αφιερώνεται στο δίκτυο blockchain. Αυτοί οι πλήρεις κόμβοι δεν χρειάζονται μεγάλη υπολογιστική ισχύ.

#2. Φωτεινοί κόμβοι

Οι ελαφροί κόμβοι χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση δεδομένων και παρέχουν μόνο τις απαιτούμενες πληροφορίες για τη διευκόλυνση των καθημερινών εργασιών ή την επιτάχυνση των συναλλαγών. Αυτοί οι κόμβοι είναι επίσης γνωστοί ως κόμβοι Απλοποιημένης Επαλήθευσης Πληρωμών (SPV). Αυτοί οι κόμβοι δεν επικυρώνουν τα μπλοκ. Αντίθετα, αποθηκεύουν απλώς κεφαλίδες μπλοκ.

#3. Super Nodes

Οι υπερκόμβοι χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση ορισμένων ειδικών εργασιών και υλοποιούνται σε ορισμένες αλυσίδες μπλοκ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθορισμό ή τη διατήρηση των κανόνων ενός blockchain, την εφαρμογή μιας αλλαγής στο πρωτόκολλο κ.λπ.

#4. Κόμβοι φωτισμού

Οι κόμβοι φωτισμού δημιουργούν ένα άτομο με έναν χρήστη, ωθώντας όλες τις συναλλαγές στο κύριο blockchain. Αυτό διευκολύνει τις στιγμιαίες συναλλαγές, ενώ μειώνει το κόστος που συνεπάγεται η συναλλαγή, καθώς το φορτίο μειώνεται στο δίκτυο.

Αυτοί οι τύποι κόμβων δημιουργήθηκαν για να λύσουν το ζήτημα της συμφόρησης δικτύου blockchain που καθυστερεί τις συναλλαγές.

Συχνές ερωτήσεις

Πώς να ρυθμίσετε έναν πλήρη κόμβο;

Απάντηση: Για να ρυθμίσετε έναν πλήρη κόμβο, θα χρειαστεί να εκτελέσετε αυτά τα βήματα:
1. Επιλέξτε ένα δίκτυο blockchain, όπως Bitcoin, Ethereum κ.λπ.
2. Αποκτήστε το λογισμικό και το υλικό που απαιτείται για την εκτέλεση του επιλεγμένου blockchain. Μπορείτε να το βρείτε τις πληροφορίες στο διαδίκτυο. Το υλικό που χρειάζεστε μπορεί να περιλαμβάνει ένα μικρότερο σύστημα όπως το Raspberry Pi.
3. Διαμορφώστε όλο το υλικό και το λογισμικό.

Πώς να εκτελέσετε έναν πλήρη κόμβο;

Απάντηση: Τα βήματα για την εκτέλεση ενός πλήρους κόμβου είναι:
1. Φιλοξενήστε έναν κόμβο σε μια υπηρεσία που βασίζεται σε σύννεφο όπως το Google Cloud, οι Υπηρεσίες Ιστού της Amazon (AWS), το DigitalOcean κ.λπ.
2. Εκτελέστε τον κόμβο στη συσκευή σας με επαρκή μνήμη RAM και χώρο αποθήκευσης.
3. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια λύση “node-in-a-box” ή να χρησιμοποιήσετε μια αποκλειστική λύση.
4. Συνεχίστε να παρακολουθείτε και να διατηρείτε τον κόμβο σας για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί καλά και είναι ασφαλής.

Είναι κερδοφόρα η φιλοξενία ενός κόμβου blockchain;

Απάντηση: Ναι, μπορείτε να κάνετε κέρδη φιλοξενώντας έναν κόμβο σε ένα δίκτυο blockchain. Αλλά θα εξαρτηθεί από τον τύπο κόμβου που θα επιλέξετε να φιλοξενήσετε.
Η φιλοξενία ενός κόμβου πονταρίσματος θα μπορούσε να είναι επικερδής. Μπορεί να γίνει η πηγή του παθητικού εισοδήματός σας. Όσο περισσότερο επενδύετε σε αυτό, τόσο περισσότερα θα είναι τα κέρδη σας.
Εάν επιλέξετε να φιλοξενήσετε masternodes, θα κερδίσετε για την υπηρεσία που παρέχετε. Ωστόσο, θα απαιτήσει κάποια αρχική επένδυση στο masternode σας.

Ποιος είναι ο αριθμός των κόμβων που μπορεί να τρέξει ένα μηχάνημα;

Απάντηση: Ο αριθμός των κόμβων που μπορείτε να εκτελέσετε σε ένα μηχάνημα εξαρτάται από τις δυνατότητες υλικού του. Μπορείτε να εκτελέσετε μόνο μία παρουσία πορτοφολιού με μία κίνηση σε ένα μηχάνημα. Ωστόσο, μπορείτε να το αυξήσετε χρησιμοποιώντας εικονικές μηχανές. Και αν χρησιμοποιείτε εικονικό ιδιωτικό διακομιστή (VPS), μην υπερβείτε το 80-85% του διαθέσιμου ορίου πόρων διακομιστή. Διαφορετικά, ενδέχεται να περιοριστείτε ή να σας περιορίσει ο πάροχος υπηρεσιών.

συμπέρασμα

Η γνώση των κόμβων blockchain και των τύπων τους μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε οικονομικά αποδοτικές, ασφαλείς και ταχύτερες εφαρμογές για να λύσετε τα προβλήματα του πελάτη σας. Έτσι, εάν είστε επιχείρηση ή άτομο που θέλετε να εξερευνήσετε την τεχνολογία blockchain, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τους κόμβους blockchain και τη σημασία τους.