Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για τα CryptoPunks NFT

Τον Ιούνιο του 2017, το CryptoPunks δημιουργήθηκε ως μη ανταλλάξιμο διακριτικό στο blockchain Ethereum. Η ομάδα ανάπτυξης δύο ατόμων στα Larva Labs εισήγαγε τα cryptoPunks στην αγορά.

Η ιδέα των CryptoPunks προήλθε από μια επιταχυνόμενη δημιουργία χαρακτήρων και η έμπνευση προέρχεται από ταινίες κυβερνοπάνκ, μυθιστορήματα κ.λπ.

Τι είναι τα CryptoPunks;

Η έκρηξη που σημειώθηκε στη μεγαλύτερη αγορά NFT το 2021 προκάλεσε αύξηση των τιμών για τα CryptoPunks, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ορισμένες συναλλαγές άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων για κάθε Punk. Η απόδειξη ιδιοκτησίας για τα CryptoPunks καταγράφεται στο blockchain Ethereum και η συνολική ποσότητα των CryptoPunks περιορίζεται σε 10.000 διακριτά διακριτικά.

Το blockchain Ethereum είναι το αποκεντρωμένο καθολικό που αποθηκεύει τα CryptoPunks, μια συλλογή από 10.000 διακριτούς ψηφιακούς συλλεκτικούς χαρακτήρες. Κάθε μεμονωμένο κομμάτι της συλλογής είναι ένα πορτρέτο σε στυλ 8-bit, με διαστάσεις 24 επί 24, και έχει το δικό του ξεχωριστό σύνολο χαρακτηριστικών και ιδιοτήτων.

Δεδομένου ότι το CryptoPunks ήταν ένα από τα πρώτα έργα που χρησιμοποίησε μη ανταλλάξιμα tokens, άνοιξε τον δρόμο για άλλες επιτυχημένες συλλογές NFT όπως οι CryptoKitties, Bored Ape Yacht Club και CrypToadz. Το CryptoPunks ήταν επίσης ένα από τα πρώτα μη ανταλλάξιμα token εγχειρήματα.

Όποιος είχε πορτοφόλι Ethereum κατά την πρώτη κυκλοφορία τον Ιούνιο του 2017 και ήταν έτοιμος να πληρώσει το μέτριο τέλος κοπής μπορούσε να λάβει δωρεάν το CryptoPunks. Μετά από άλλα τέσσερα χρόνια, εν μέσω της έκρηξης του NFT το 2021, η αγοραία αξία του NFT CryptoPunks σημείωσε σημαντική ώθηση. Υπήρξαν συναλλαγές που είχαν ως αποτέλεσμα την πώληση των CryptoPunks για δεκάδες εκατομμύρια δολάρια το καθένα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας εκατομμυριούχων από μερικούς από τους πρώτους ιδιοκτήτες των CryptoPunks, οι οποίοι αρχικά τα είχαν λάβει δωρεάν.

  Ποια παλιά εξαρτήματα μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε κατά την κατασκευή ενός νέου υπολογιστή;

Τα πιο μοναδικά αντικείμενα της συλλογής, όπως ο περιορισμένος αριθμός εξωγήινων φωτογραφιών, είναι επίσης μερικά από τα πιο ακριβά δείγματα ψηφιακής τέχνης που έχουν αγοραστεί ποτέ. Υπήρξαν σημαντικός παράγοντας για τη νομιμοποίηση της συνάφειας των NFTs ως τεχνολογικής και αισθητικής τάσης.

Οι πέντε πιο κοινές ποικιλίες CryptoPunks είναι αρσενικό, θηλυκό, ζόμπι, πίθηκος και εξωγήινος με αυτή τη σειρά. Τα αρσενικά CryptoPunks είναι πιο κοινά από τα θηλυκά CryptoPunks, τα Ape CryptoPunks και τα εξωγήινα CryptoPunks. Κάθε εικονοστοιχείο CryptoPunk παράγεται τυχαία με τη δική του μοναδική στο είδος της συλλογή αξεσουάρ, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει καπέλα, τρίχες προσώπου, γυαλιά, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Το CryptoPunk ορίζεται ως ένα πολιτιστικό εικονίδιο για τα άτομα που ανήκουν στην κοινότητα κρυπτογράφησης. Το Punk των Larva Labs τράβηξε την προσοχή από διάφορα μέσα και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της αξίας που αυξάνει αποτελεσματικά τη ζήτησή τους. Ο φόβος της απώλειας ή του FOMO οδηγεί σε μια νυχτερινή άνοδο της σημασίας τους μεταξύ των νέων, γι’ αυτό και έγινε εξαιρετικά δημοφιλής.

Πώς να αγοράσετε CryptoPunks και πού να το αγοράσετε;

Για να αγοράσετε τα CryptoPunks, πρέπει να ακολουθήσετε τα τρία βασικά βήματα: Αρχικά, πρέπει να εγγραφείτε στο πορτοφόλι Metamask. Αφού ρυθμίσετε το πορτοφόλι μεταμάσκας, πρέπει να προσθέσετε ETH. Από αυτό το ETH, μπορείτε να αγοράσετε απευθείας CryptoPunk NFT. Αυτή η διαδικασία θα σας λύσει την απορία σχετικά με το πού να αγοράσετε κρυπτοπάνκ.

Ακολουθήστε εύκολα τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω από NFT cryptopunks:

  • Μεταβείτε στο κατάστημα Google Chrome και προσθέστε το Επέκταση μεταμάσκας στο πρόγραμμα περιήγησής σας.
  • Τώρα, ανοίξτε την επέκταση μεταμάσκας και δημιουργήστε το λογαριασμό σας σε αυτήν.
  • Πρέπει να δημιουργήσετε μια μυστική φράση ανάκτησης για να έχετε εφεδρική ασφάλεια για τον λογαριασμό σας metamask. Είναι μια φράση 12 λέξεων και θα πρέπει να την κρατήσετε ασφαλή μέσα στο έγγραφο για να ανακτήσετε τον λογαριασμό μεταμάσκας σας.
  •   Πώς να διαχειριστείτε και να μεταφέρετε δεδομένα στο Nintendo Switch

  • Αφού ρυθμίσετε τη φράση, είστε έτοιμοι.
  • Στο πορτοφόλι μεταμάσκας σας, αναζητήστε ETH.
  • Πρέπει να προσθέσετε κάποιο ποσό στο πορτοφόλι metamask για να αγοράσετε ETH.
  • Μεταβείτε στην “Προβολή λογαριασμού” και αντιγράψτε τη διεύθυνση του πορτοφολιού σας. Επικολλήστε τη διεύθυνση μεταμάσκας στην ενότητα “Προς” κατά την αγορά του ETH.
  • Επιλέξτε την ποσότητα ETH που θέλετε να μεταφέρετε στο πορτοφόλι metamask σας.
  • Πατήστε το κουμπί «Συνέχεια» και το ETH θα προστεθεί επιτυχώς στο πορτοφόλι μεταμάσκας σας.
  • Συνδεθείτε στον λογαριασμό metamask και μεταβείτε στον ιστότοπο Larva Labs.
  • Πατήστε το κουμπί “Να επιτρέπεται η πρόσβαση στο Metamask”.
  • Τώρα κάντε κλικ στο κουμπί «Αγορά». Η Metamask θα δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τους κρυπτοπανκ και τις συνολικές χρεώσεις ETH.
  • Το Metamask θα επιβεβαιώσει ότι έχετε διαθέσιμα χρήματα για να αγοράσετε ένα CryptoPunk. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί «OK» για να πραγματοποιήσετε την πληρωμή σας.
  • Ουρα!! Τώρα, αγοράσατε με επιτυχία το επιλεγμένο CryptoPunks NFT.
  • Ποσοστό μετατροπής των CryptoPunks και τι κάνει αυτά τα NFT τόσο μοναδικά;

    Τα ποσοστά μετατροπής διαφορετικών κρυπτοπανκ ποικίλλουν από 68 ETH ή 77.524 $ προς την 20788,38 ETH ή 23,7 εκατομμύρια δολάρια. Υπάρχουν πάνω από 10.000 Cryptopunks με καλλιτεχνικές εικόνες 24*24 pixel. Υπάρχουν διάφοροι τύποι χαρακτήρων όπως γάτες, μαϊμούδες, γατάκια κ.λπ. Το NFT εργάζεται πάνω στην έννοια της τεχνολογίας blockchain. Οποιοσδήποτε στο metaverse μπορεί να εισαγάγει το NFT.

    Το NFT αντιπροσωπεύει συνήθως αντικείμενα του πραγματικού κόσμου που σχετίζονται με τέχνη, μουσικά βίντεο, ζώα, ανθρώπους, χαρακτήρες κ.λπ. Τα NFT είναι δημοφιλή στους νέους καθώς τους δίνουν μια αίσθηση δημοτικότητας στο δίκτυό τους. Η νεολαία συνδέεται περισσότερο με την τεχνολογία. Ως εκ τούτου, προσπαθούν να αγοράσουν οτιδήποτε είναι δημοφιλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, ξέρουν πόση απόδοση θα τους δώσουν αυτά τα NFT (αν είναι αιχμηρά). Επομένως δεν θα χάσουν ευκαιρία να το αρπάξουν.

      Πώς να αλλάξετε το όνομα Airdrop - iPad, iPhone, Mac [2022]

    Διαφορά μεταξύ CryptoPunks, CryptoCats και CryptoKitties

    Τα CryptoPunks, CryptoCats και CryptoKitties είναι διαφορετικοί τύποι NFT που έχουν κυκλοφορήσει η Larva Labs. Όπως λέει και το όνομα, τα CryptoPunks είναι εικόνες 24*24 pixel που σχετίζονται με εικόνες χαρακτήρων μοντέρνων. Αυτά διαφέρουν από τα NFT που έχουν γυαλιά στα μάτια, πούρα στο στόμα τους, σετ VR κ.λπ.

    Τα NFT CryptoCats σχετίζονται με τις εικόνες των γατών. Οι γυναίκες αγοραστές έχουν κατά νου πριν κυκλοφορήσουν το CryptoCats NFT, καθώς είναι πιο φιλικές προς τα ζώα και φιλόζωα σε σύγκριση με τους άνδρες. Αλλά τώρα, είναι δημοφιλές μεταξύ των μαζών.

    Από την άλλη πλευρά, τα CryptoKitties είναι μάλλον χαριτωμένα NFT που είναι εικόνες γατάκια σε διαφορετικά χρώματα, διαθέσεις, σχήματα κ.λπ. Και τα 3 αυτά είναι διαφορετικοί τύποι NFT με ποικίλα εύρη τιμών ανάλογα με την αγορά.

    Το μέλλον των NFT CryptoPunks.

    Μόνο 1000 κρυπτοπάνκ κατείχαν τα Larva Labs το 2017. Τα υπόλοιπα είναι ελεύθερα να τα κρατήσουν για τους χρήστες μείον τις τιμές του φυσικού αερίου εκείνης της εποχής. Πρόσφατα, η Yuga Labs απέκτησε τα CryptoPunks και την ίδια μέρα, το κόστος των CryptoPunks ξεπέρασε 70 ETH αφού ήταν κάτω από 55 ETH για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Το CryptoPunks NFT έχει μια επιχείρηση άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και πρόκειται να ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια. Πολλές γνωστές προσωπικότητες από τον Λέο Μέσι μέχρι τον Τζάστιν Μπίμπερ έχουν μπει στον πολυσχιδή κόσμο των NFT. Εάν θέλετε να λάβετε υψηλές ανταμοιβές και να έχετε την καρδιά να αναλάβετε υψηλό κίνδυνο, θα πρέπει να αγοράσετε NFT CryptoPunks έχοντας υπόψη τα μακροπρόθεσμα κέρδη.

    συμπέρασμα

    Στα επόμενα χρόνια, ο βαθμός στον οποίο τα κρυπτονομίσματα θα διαδραματίσουν ρόλο στη ζωή του τυπικού ατόμου είναι αδύνατο να προβλεφθεί με οποιοδήποτε βαθμό ακρίβειας. Αν και είναι πιθανό ότι ο ενθουσιασμός γύρω από τα NFT έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του, είναι ασφαλές να πούμε ότι τα κρυπτονομίσματα δεν θα εξαφανιστούν σύντομα. Είναι συναρπαστικό να κάνουμε εικασίες για τον όμορφο κόσμο της κρυπτογράφησης και πού θα μπορούσε να μας οδηγήσει στο μέλλον.