Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για επαγγελματίες του μάρκετινγκ

Σήμερα, οι τοπικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σκληρό ανταγωνισμό. Για αυτόν τον λόγο, οι έμποροι δυσκολεύονται να κατατάξουν τις εταιρείες σε τοπικό επίπεδο. Ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον οδηγό για το τοπικό SEO για να μάθετε πώς λειτουργούν τα πράγματα για αυτό το στοιχείο ψηφιακού μάρκετινγκ.

Το SEO δεν είναι μόνο για διαδικτυακές επιχειρήσεις. Τα άτομα που προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες εκτός σύνδεσης βασίζονται επίσης στο τοπικό SEO. Ο λόγος είναι απλός — είτε κάποιος ψάχνει για αισθητικό είτε ηλεκτρολόγο, χρησιμοποιεί μηχανές αναζήτησης για να προσέξει τους ανθρώπους κοντά του που παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες.

Εάν είστε έμπορος ή ιδιοκτήτης μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θέλει να διαπρέψει στο Τοπικό SEO για την επιχείρησή σας, αυτή η ανάρτηση θα είναι χρήσιμη.

Τι είναι το Τοπικό SEO;

Τοπικό SEO σημαίνει να κάνετε SEO για μια τοπική περιοχή ή να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Εάν είστε ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης που λειτουργεί τοπικά, όπως ένα κατάστημα, ένα εστιατόριο ή μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών, αυτή η προσέγγιση είναι απαραίτητη για εσάς. Το τοπικό SEO επιτρέπει στον ιστότοπο ή την ιστοσελίδα σας να ταξινομείται για ερωτήματα που γίνονται από τοπικούς πελάτες.

Η βελτιστοποίηση του ιστότοπου για τοπικό SEO μπορεί να διασφαλίσει ότι οι πελάτες μπορούν να σας βρουν εύκολα online και offline. Εκτός από αυτό, μπορείτε να δοκιμάσετε άλλες τεχνικές για να κατατάξετε υψηλότερα στο τοπικό SEO.

Γιατί χρειάζεστε τοπικό SEO;

  • Οι δραστηριότητες που εκτελείτε για τοπικό SEO, όπως ένα προφίλ Google My Business και δημιουργία συνδέσμων, αυξάνουν την προβολή σας στο διαδίκτυο.
  • Καθώς περισσότεροι ντόπιοι πελάτες ανακαλύπτουν την επιχείρησή σας, θα έχετε περισσότερη επισκεψιμότητα στο κατάστημά σας εκτός σύνδεσης.
  • Καθώς περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να ψωνίζουν τοπικά στις μέρες μας, το τοπικό SEO σάς επιτρέπει να εξερευνήσετε αυτές τις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.
  • Το τοπικό SEO σάς βοηθά να λαμβάνετε περισσότερες κλήσεις και επισκέψεις σε ιστότοπους εάν παρέχετε εσωτερικές υπηρεσίες.
  • Με αυτήν τη στρατηγική SEO, οι επιχειρήσεις μπορούν να διαχειριστούν τη φήμη τους στο διαδίκτυο και εκτός σύνδεσης με καλύτερο τρόπο.
  • Σας επιτρέπει να συγκεντρώσετε περισσότερες θετικές κριτικές για την επιχείρηση και την υπηρεσία σας, κάτι που θα σας οδηγήσει τελικά να αποκτήσετε περισσότερους πελάτες.

Διαφορά μεταξύ τοπικού SEO και οργανικού SEO

Τόσο το τοπικό SEO όσο και το οργανικό SEO σημαίνουν βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας ή της επιχείρησής σας για μηχανές αναζήτησης αλλά διαφορετικούς σκοπούς των επιχειρήσεων. Οργανικό SEO σημαίνει στρατηγικές για φυσική κατάταξη σε τοπικές, εθνικές ή παγκόσμιες λέξεις-κλειδιά. Από την άλλη πλευρά, το τοπικό SEO εστιάζει στην κατάταξη σε τοπικές λέξεις-κλειδιά ή ερωτήματα που αναζητούν υπηρεσίες κοντά στο κοινό για να φέρουν περισσότερα άτομα στο κατάστημά σας εκτός σύνδεσης.

Για το τοπικό SEO, οι κριτικές και η τοπική δημοτικότητα είναι ζωτικής σημασίας, ενώ πρέπει να λάβετε backlinks και SEO εντός σελίδας για οργανικό SEO. Ωστόσο, και τα δύο παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας και το πού θέλετε να επενδύσετε εξαρτάται από τον προϋπολογισμό σας και την πολιτική ψηφιακού μάρκετινγκ.

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε κάθετες καρτέλες στον Microsoft Edge

Σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν το τοπικό SEO

Εταιρικό προφίλ Google (Παλαιότερα γνωστό ως Google My Business/ GMB)

Ενώ αναπτύσσετε μια τοπική στρατηγική SEO για την επιχείρησή σας, το Εταιρικό προφίλ Google είναι ο πιο ζωτικός παράγοντας. Αυτό το εργαλείο της Google σάς επιτρέπει να στρατολογήσετε την επιχείρησή σας δωρεάν. Η Google το εκτιμά ιδιαίτερα κατά την κατάταξη των επιχειρήσεων στις τοπικές αναζητήσεις.

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να δημιουργήσετε την καταχώριση της επιχείρησής σας στον ιστότοπό της και να πραγματοποιήσετε τις απαραίτητες επαληθεύσεις. Μόλις ξεκινήσει η καταχώριση, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε το προφίλ σας ενημερώνοντας πληροφορίες όπως φωτογραφίες, ώρες λειτουργίας, στοιχεία επικοινωνίας, διεύθυνση URL ιστότοπου, οδηγίες κ.λπ. Επίσης, μην ξεχνάτε να ενημερώνετε τακτικά με νέο περιεχόμενο.

Έρευνα λέξεων-κλειδιών

Η στόχευση των σωστών λέξεων-κλειδιών και ερωτημάτων είναι η βάση μιας αποτελεσματικής τοπικής στρατηγικής SEO. Με αυτό, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αποκτάτε ορατότητα με τους όρους που αναζητά το κοινό-στόχο σας. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει χώρος για την επιλογή τυχαίων λέξεων-κλειδιών στο τοπικό SEO.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις σωστές λέξεις-κλειδιά και φράσεις-κλειδιά που σχετίζονται με τον τομέα σας και είναι δημοφιλείς στους τοπικούς πελάτες σας. Η λήψη βοήθειας από εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε τη λίστα λέξεων-κλειδιών σας, η οποία περιέχει επίσης πρόσθετα δεδομένα, όπως τον όγκο αναζήτησης λέξεων-κλειδιών.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που επηρεάζει την κατάταξη της τοπικής αναζήτησης είναι η δημιουργία συνδέσμων. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι ιστότοποί σας λαμβάνουν συνδέσμους από έγκυρους τομείς. Η εστίαση στον αριθμό των backlinks δεν αρκεί. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι οι τομείς σύνδεσης είναι σχετικοί με την επιχείρησή σας και την τοποθεσία-στόχο σας.

Μια εύκολη λύση για αυτό το πρόβλημα είναι να στοχεύσετε ιστότοπους αρχών που ανήκουν στην περιοχή ή την τοποθεσία-στόχο σας. Εάν προσφέρετε υπηρεσία επισκευής κλιματιστικών, η λήψη συνδέσμων από τον ιστότοπο συμβουλές HVAC θα είναι πιο χρήσιμη από έναν ιστότοπο ομορφιάς. Μπορείτε να συγκεντρώσετε συνδέσμους μέσω αναρτήσεων επισκεπτών από τοπικούς ιστότοπους ή να συνεργαστείτε με τοπικούς οργανισμούς.

Τοπικές Αναφορές

Οι τοπικές αναφορές είναι επίσης γνωστές ως δεδομένα NAP. Είναι η αναφορά του ονόματος της επιχείρησής σας, της διεύθυνσης και των στοιχείων επικοινωνίας σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική πύλη ή κατάλογο. Οι ιστότοποι τρίτων, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι τοπικοί κατάλογοι επιχειρήσεων είναι μερικές αξιόλογες πλατφόρμες από τις οποίες μπορείτε να λάβετε τοπικές αναφορές.

Με αυτές τις αναφορές, οι τοπικοί πελάτες μπορούν να ανακαλύψουν απρόσκοπτα τις επιχειρήσεις σας. Επιπλέον, έχει θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κατατάξεις. Επομένως, πρέπει να στοχεύσετε στη λήψη βασικών παραπομπών υψηλής ποιότητας για να κατατάσσεστε υψηλότερα στα αποτελέσματα τοπικής αναζήτησης. Οι περισσότερες πλατφόρμες σάς επιτρέπουν να διαχειρίζεστε απευθείας τις αναφορές, επομένως πρέπει να παρέχετε ακριβή δεδομένα.

SEO στη σελίδα

Το On-page SEO είναι η τεχνική και η στρατηγική βελτιστοποίησης ιστοσελίδων που σας επιτρέπει να βελτιώσετε την κατάταξή σας και να αποκτήσετε περισσότερη οργανική επισκεψιμότητα. Οποιαδήποτε δραστηριότητα SEO που κάνετε στον ιστότοπό σας, συμπεριλαμβανομένου περιεχομένου ιστολογίου και βίντεο υψηλής ποιότητας, βελτιστοποίησης επικεφαλίδων, μεταπεριγραφών, ετικετών HTML και ετικετών εικόνας, είναι SEO εντός σελίδας.

Καθώς συμπεριλαμβάνετε τις λέξεις-κλειδιά-στόχους σας σε διαφορετικά σημεία στις ιστοσελίδες σας, οι μηχανές αναζήτησης θα θεωρήσουν αυτές τις σελίδες ως έγκυρες για αυτές τις λέξεις-κλειδιά και θα τις κατατάξουν υψηλότερα.

  Χρειάζεστε λογισμικό Anti-Ransomware για τον υπολογιστή σας;

Πώς να αναπτύξετε τοπικές στρατηγικές SEO

Ανάλυση Ανταγωνιστή

Πρέπει να ξεπεράσετε τους τοπικούς ανταγωνιστές σας για να καταταγείτε στην κορυφή στην τοπική αναζήτηση. Για αυτό, πρέπει να αναλύσετε την απόδοση των ανταγωνιστών σας, όπως τις λέξεις-κλειδιά στις οποίες κατατάσσονται.

Επίσης, ελέγξτε τις πηγές και τις στρατηγικές backlink τους που τους βοηθούν να κατατάσσονται υψηλότερα. Επιπλέον, μάθετε ποιες λέξεις-κλειδιά θα ταιριάζουν στην επιχείρηση και τον ιστότοπό σας.

Τοπική έρευνα λέξεων-κλειδιών SEO

Για να επιτύχετε στο τοπικό SEO, πρέπει να συμπεριλάβετε τις σωστές λέξεις-κλειδιά στη στρατηγική σας. Το Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών της Google είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε τοπικές λέξεις-κλειδιά με βάση την ειδικότητα της επιχείρησής σας.

Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιες άλλες πλατφόρμες για τον ίδιο σκοπό. Επίσης, οι επιχειρήσεις μπορούν να βρουν τον όγκο αναζήτησης μιας συγκεκριμένης λέξης-κλειδιού από αυτά τα εργαλεία.

Βελτιστοποίηση χάρτη για όλες τις μηχανές αναζήτησης

Μιλώντας για τοπικό SEO, οι μεμονωμένες λίστες μερών κάθε μηχανής αναζήτησης επηρεάζουν την κατάταξη. Έτσι, για να λάβετε επισκεψιμότητα τοπικής αναζήτησης από διάφορα μηχανήματα, πρέπει να διεκδικήσετε και να βελτιστοποιήσετε κάθε διαθέσιμο προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των Bing Places.

Αν και μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την τοποθεσία και την κατεύθυνση για τους Χάρτες Google μέσω του GMB, η ενημέρωση των δεδομένων της επιχείρησής σας στο Apple Maps Connect είναι ζωτικής σημασίας για τους Χάρτες της Apple.

Στρατηγική Τοπικού Περιεχομένου

Τίποτα δεν τραβά την προσοχή των τοπικών πελατών σας όπως το περιεχόμενο που σχετίζεται με ένα τοπικό ζήτημα. Εάν μπορείτε να γράψετε ξεχωριστά ιστολόγια στα τοπικά σενάρια όπου έχετε γραφεία ή αλλαγές που έγιναν πρόσφατα στην επιχείρησή σας, μπορεί να καταταγείτε υψηλότερα για αυτές τις τοποθεσίες.

Η δημιουργία ιστοσελίδων για συγκεκριμένη τοποθεσία και η συμπερίληψη βίντεο και συνεντεύξεων στον ιστότοπό σας είναι επίσης χρήσιμη για το τοπικό SEO.

Στοιχεία κειμένου του ιστότοπου

Για τις τοπικές επιχειρήσεις, η βελτιστοποίηση της αρχικής σελίδας ενός ιστότοπου για τοπικές λέξεις-κλειδιά δεν είναι ιδανική στρατηγική. Εδώ, πρέπει να επικεντρωθούν σε μια λέξη-κλειδί με την υψηλότερη ευκαιρία που μπορεί να εξυπηρετήσει μια ευρεία βάση πελατών.

Επίσης, βελτιστοποιήστε το περιεχόμενο, τις επικεφαλίδες και τα μεταδεδομένα στη σελίδα με τις λέξεις-κλειδιά της αρχικής σελίδας. Ωστόσο, ανάλογα με την προβολή όλων των τοποθεσιών σας, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προσθέσουν ένα εργαλείο στην αρχική σελίδα για να κάνουν αναζήτηση οι χρήστες ανά τοποθεσία.

Επεκτασιμότητα με χρήση τοπικών εργαλείων SEO

Η παραμονή επεκτάσιμη είναι πρόκληση για μια επιχείρηση που έχει πολλά υποκαταστήματα ή δραστηριοποιείται σε εθνικό ή παγκόσμιο επίπεδο. Πρέπει να αναθέσετε υπαλλήλους για να διασφαλίσετε ότι η διαχείριση των αναθεωρήσεων και η ενημέρωση των πληροφοριών γίνεται τακτικά σε όλες τις σελίδες.

Τα τοπικά εργαλεία SEO μπορούν να διασφαλίσουν ότι η στρατηγική σας είναι πλήρως επεκτάσιμη. Αυτά τα αυτοματοποιημένα εργαλεία μπορούν να εκτελέσουν αβίαστα την κουραστική εργασία της δημιουργίας παραπομπών.

Δημιουργία σχήματος

Οι επιχειρήσεις που θέλουν να βελτιστοποιήσουν τους ιστότοπούς τους για τοπικό SEO θα πρέπει να εφαρμόζουν σχήμα τοπικής επιχείρησης, γνωστό και ως σήμανση δομημένων δεδομένων. Αναφέρεται στον πρόσθετο κώδικα που συμπεριλαμβάνετε στην ιστοσελίδα σας, ώστε οι μηχανές αναζήτησης να μπορούν εύκολα να κατανοήσουν την τοποθεσία σας και τη συνάφεια με τα ερωτήματα αναζήτησης.

Οι εταιρείες μπορούν να προσθέσουν σχήματα για κάθε προϊόν και υπηρεσία για να επικεντρωθούν σε αυτές. Εάν θέλετε να δείτε την ανάλυση του σχήματος ιστότοπου, χρησιμοποιήστε το Εργαλείο δοκιμής δομημένων δεδομένων από την Google.

Τοπικός έλεγχος SEO

Υπάρχουν κάποια κενά στον ιστότοπό σας που τον εμποδίζουν να εμφανίζεται σε τοπικές αναζητήσεις; Μπορείτε να εντοπίσετε αυτά τα κενά με έναν τοπικό έλεγχο SEO. Σας επιτρέπει να καταλάβετε ποιους παράγοντες βελτιστοποίησης πρέπει να δώσετε προτεραιότητα για περισσότερες μετατροπές. Ο τοπικός έλεγχος SEO περιλαμβάνει έλεγχο λέξεων-κλειδιών, ανάλυση ανταγωνιστών και τεχνικό έλεγχο για τον ιστότοπο.

  Πώς να δείτε ποια προγράμματα χρησιμοποιούν όλη τη μνήμη του Mac σας

Εάν διευθύνετε μια μικρή επιχείρηση, δεν είναι κακό να αξιοποιήσετε τη γεωγραφική εγγύτητα και την εξοικείωση που μοιράζεται η επιχείρησή σας με άλλες επιχειρήσεις στην περιοχή σας. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε άλλους τοπικούς παίκτες στην κοινότητά σας και να τους ζητήσετε να παράσχουν έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας. Έτσι, μια νέα επιχείρηση μπορεί γρήγορα να κερδίσει backlinks που θα βελτιώσουν την τοπική κατάταξή της.

Επιπλέον, μπορείτε να προσεγγίσετε τοπικά μέσα ενημέρωσης για να προωθήσετε την επιχείρησή σας. Εάν μπορείτε να λάβετε αυθεντικούς συνδέσμους από τέτοιους ιστότοπους, θα αυξήσετε τις πιθανότητές σας να κατατάξετε υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Κύριοι τοπικοί παράγοντες SEO που βοηθούν στην κατάταξη

Αρχή Τομέα

Το Domain Authority (DA) είναι ένας σημαντικός παράγοντας σε όλη την κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών. Αναπτύχθηκε από τη Moz, υποδηλώνει την εξουσία ενός ιστότοπου. Εάν ο ιστότοπός σας έχει υψηλό DA, έχετε περισσότερες πιθανότητες να κατατάξετε υψηλότερα από τους ανταγωνιστές σας με DA χαμηλότερο από το δικό σας.

Αναφορές

Παλιότερα, είχαμε Χρυσό Οδηγό — τώρα, αυτοί αντικαταστάθηκαν από διαδικτυακούς καταλόγους. Οι πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σας σε αυτούς τους καταλόγους είναι γνωστές ως παραπομπές. Αυτά είναι μια εξαιρετική πηγή για τη διάδοση των σωστών και συνεπών πληροφοριών της επιχείρησής σας, εκτός από την απόκτηση τοπικών backlinks από έγκυρους ιστότοπους. Και τα δύο αυτά έχουν θετικό αντίκτυπο στο τοπικό SEO.

Εγγύτητα διεύθυνσης

Η εγγύτητα είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες για την κατάταξη στα αποτελέσματα τοπικής αναζήτησης. Ο λόγος είναι ότι οι μηχανές αναζήτησης εκτιμούν την ευκολία των ατόμων που αναζητούν. Όσο πιο κοντά βρίσκεται η επιχείρησή σας στην τοποθεσία του πελάτη, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να καταταχθεί η επιχείρησή σας στα αποτελέσματα αναζήτησής της.

Χρειάζεστε backlinks στον ιστότοπό σας για υψηλότερη τοπική κατάταξη SEO και καλύτερη εξουσία. Αλλά μην δημιουργείτε όσο το δυνατόν περισσότερα backlinks στα τυφλά.

Η ποιότητα και η συνάφεια των ιστότοπων από όπου λαμβάνετε αυτά τα backlinks είναι πιο σημαντικά από τον αριθμό των backlinks. Εάν είστε τοπική επιχείρηση, προσπαθήστε να λάβετε backlinks από άλλους έγκυρους ιστότοπους που σχετίζονται με τον τομέα σας.

Παράγοντες SEO

Οι συνηθισμένοι οργανικοί παράγοντες SEO στη σελίδα είναι επίσης υπεύθυνοι για την αύξηση του ιστότοπού σας στην τοπική αναζήτηση. Οι ιστοσελίδες σας θα πρέπει να έχουν σωστά βελτιστοποιημένο τίτλο meta, μετα-περιγραφή, ετικέτες, γυμνοσάλιαγκες, επικεφαλίδες και εναλλακτικό κείμενο. Επίσης, συνδέστε σχετικές ιστοσελίδες του ιστότοπού σας μεταξύ τους.

Συνέπεια δεδομένων NAP

Εάν τα δεδομένα NAP (όνομα, διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου) είναι ασυνεπή σε διαφορετικές πλατφόρμες, θα παρεμποδίσει την τοπική κατάταξή σας. Ως εκ τούτου, πρέπει να συμπεριλάβετε ακριβείς επιχειρηματικές πληροφορίες σε όλους τους βασικούς ιστότοπους παραπομπών, συμπεριλαμβανομένων του Εταιρικού προφίλ Google, των Χαρτών Bing, του Facebook, του Instagram και του Yelp. Προσπαθήστε να έχετε τα δεδομένα σε καταλόγους υψηλής καταχώρισης DA χωρίς αποκλίσεις.

Χτίζοντας αξιοπιστία

Οι πελάτες θέλουν να επιλέξουν αξιόπιστες επιχειρήσεις. Οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google το θεωρούν επίσης ως καθοριστικό παράγοντα για την κατάταξη. Ο καλύτερος τρόπος για να χτίσετε και να αποδείξετε την αξιοπιστία σας στο κοινό είναι να λαμβάνετε θετικές κριτικές στο διαδίκτυο.

Οι αξιολογήσεις και οι κριτικές που αφήνονται στα προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο προφίλ Google και σε άλλους τοπικούς ιστότοπους αξιολόγησης παίζουν σημαντικό ρόλο στην καλύτερη κατάταξη. Επιπλέον, πρέπει να απαντάτε στις κριτικές σας (θετικές ή αρνητικές) για να έχετε καλύτερη αξιοπιστία.

συμπέρασμα

Το τοπικό SEO είναι μια ισχυρή προσέγγιση για την επίτευξη της επιθυμητής προβολής στους δυνητικούς πελάτες σας – ειδικά σε αυτούς που ζουν στην περιοχή σας. Η σωστή στρατηγική μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ανθίσουν στο χώρο της αγοράς τους.

Ακολουθώντας τους παράγοντες που αναφέρονται εδώ, μπορείτε εύκολα να ταξινομήσετε τις επιχειρήσεις ή τα προϊόντα σας για “κοντά μου αναζητήσεις”.