Ένας οδηγός για αρχάριους για τη δημιουργία μουσικής σε iPhone και iPad

Δεν χρειάζεται να είστε σε θέση να τραγουδήσετε, να παίξετε ένα όργανο ή να διαβάσετε παρτιτούρες για να δημιουργήσετε μουσική. Με ένα iPhone ή iPad έχετε μια σουίτα παραγωγής για φορητές συσκευές, στούντιο ηχογράφησης και γραφείο μίξης όλα σε ένα.

Δημιουργήστε μουσική με τις κατάλληλες εφαρμογές

Οι χρήστες iPhone και iPad έχουν πρόσβαση σε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη δημιουργία μουσικής. Όχι μόνο η ανάπτυξη της πλατφόρμας είναι σχετικά απλή, αλλά η εφαρμογή τεχνολογιών ήχου χαμηλής καθυστέρησης της Apple βοήθησε επίσης το iOS να γίνει η πλατφόρμα επιλογής για τους παραγωγούς κινητών.

Μία από τις πιο προσιτές εφαρμογές είναι η ίδια της Apple Μπάντα του γκαράζ. Αυτός ο ψηφιακός σταθμός εργασίας ήχου πρώτου κατασκευαστή (DAW) σας επιτρέπει να αναπαράγετε, να ηχογραφείτε και να προγραμματίζετε μουσική δωρεάν. Είναι ιδανικό για μπερδέματα με εικονικά όργανα, αλλά μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως φορητό στούντιο ηχογράφησης, εικονικός ενισχυτής κιθάρας και μηχάνημα τυμπάνων για εξάσκηση. Εάν καταλήξετε σε κάτι ιδιαίτερο, μπορείτε να το εξάγετε και να το δουλέψετε GarageBand για Mac (επίσης δωρεάν).

Για την παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής, χιπ χοπ και περισσότερων τεχνικών ειδών, Auxy βαδίζει τέλεια τη λεπτή γραμμή μεταξύ ευκολίας χρήσης και ακατέργαστης ισχύος. Είναι δωρεάν για χρήση με μια προαιρετική μηνιαία συνδρομή 4,99 $ που παρέχει πρόσβαση σε εκατοντάδες δείγματα, πρόσθετα όργανα και τακτικές ενημερώσεις. Είναι πολύ απλό να ξεκινήσετε με το Auxy, καθώς υπάρχει μια ζωντανή κοινότητα καλλιτεχνών που μοιράζονται κομμάτια και υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον στο Auxy Disco δικαστήριο.

KORG Gadget 2 είναι ένα άλλο περιβάλλον παραγωγής υψηλής ικανότητας. Η KORG έχει μακρά ιστορία στη δημιουργία επαγγελματικών οργάνων, συνθεσάιζερ, sequencers και πολλά άλλα. Το gadget αξιοποιεί πολλούς από αυτούς τους ήχους υπογραφής και, σε αντίθεση με το Auxy, παρέχει πλήρη υποστήριξη για ελεγκτές MIDI. Το Gadget είναι πιθανότατα πιο κατάλληλο σε ένα iPad, λόγω της προσέγγισης διεπαφής χρήστη “mixing desk” που ακολουθούν οι προγραμματιστές του.

Η δημιουργία μουσικής δεν χρειάζεται να είναι μια σοβαρή άσκηση δημιουργικής έκφρασης. Μπορεί επίσης να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να κάψετε πέντε λεπτά, όπως συμβαίνει με Εικόνα. Αυτή η εφαρμογή σάς επιτρέπει να αγγίζετε και να σύρετε τα δάχτυλά σας στα μαξιλάρια για να χειρίζεστε τον τόνο και τον ήχο. Μπορείτε να δημιουργήσετε ντραμς, να βάλετε μπάσα και να αυτοσχεδιάσετε ελκυστικές μελωδίες μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι δύσκολο να μην διασκεδάζεις με τη Φιγούρα.

Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα από τα πιο προσβάσιμα περιβάλλοντα παραγωγής, αλλά το App Store είναι επίσης γεμάτο εικονικά όργανα, συνθεσάιζερ και μηχανές τυμπάνων. Οι εφαρμογές που ξεχωρίζουν περιλαμβάνουν:

  Πώς να αναζητήσετε και να προσθέσετε GIF στην εφαρμογή Twitter για κινητά

Animoog — ένα αυτόνομο συνθεσάιζερ φιλικό στην αφή από τους αναλογικούς θρύλους στο Moog.
iSEM — μια πιστή αναπαράσταση του 1974 Oberheim SEM.
Μοντέλο 15 — Το πρώτο αρθρωτό synth του Moog για iOS, μια εκπληκτική αναπαράσταση του αρχικού Μοντέλου 15.
KORG iKaossilator — μια έκδοση λογισμικού του καινοτόμου pad Kaossilator XY της KORG.
Fingerlab DM-1 — ένα ειδικό drum machine και beat sequencer που χωράει στην τσέπη σας.

Μερικές από αυτές τις εφαρμογές είναι δωρεάν, ενώ άλλες μπορεί να είναι ακριβές. Σχεδόν όλα θα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή, οπότε αξίζει να κοιτάξετε το App Store χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία όπως AppShopper για να βρείτε τις καλύτερες προσφορές.

Χρήση οργάνων και μικροφώνων με iOS

Πολλοί συνθεσάιζερ iOS και σταθμοί εργασίας ψηφιακού ήχου (DAW) είναι συμβατοί με πραγματικά όργανα. Αυτά περιλαμβάνουν πληκτρολόγια, κιθάρες, μικρόφωνα και διεπαφές ήχου.

Πληκτρολόγια MIDI

Πολλά πληκτρολόγια USB MIDI θα λειτουργούν με το iOS εκτός συσκευασίας, αλλά για καλύτερα αποτελέσματα αγοράζετε πάντα ένα πληκτρολόγιο που διαφημίζει τη συμβατότητά του. Μερικά καλά παραδείγματα πληκτρολογίων με δυνατότητα iOS περιλαμβάνουν το εξαιρετικά συμπαγές KORG MicroKEY 25, το τροφοδοτούμενο με μπαταρία Akai LPK 25, και το πλήρους μεγέθους M-Audio Keystation 88.

Εάν διαθέτετε ήδη ένα πληκτρολόγιο με δυνατότητα MIDI, μπορείτε να αγοράσετε μια φθηνή διεπαφή MIDI όπως η iConnectMIDI1 Lightning ή iRig MIDI 2 και χρησιμοποιήστε το με το iPhone ή το iPad σας. Αυτές οι διεπαφές λειτουργούν επίσης σχεδόν πάντα με Windows, macOS και σε ορισμένες περιπτώσεις με Android.

Διεπαφές κιθάρας

Εάν θέλετε να ηχογραφήσετε ή να χρησιμοποιήσετε την κιθάρα σας με εφαρμογές μουσικής iOS, θα χρειαστείτε μια κατάλληλη διεπαφή. Βασικές αναλογικές διεπαφές όπως το iRig 2 είναι αρκετά φθηνά. Παρέχουν ένα ακατέργαστο αναλογικό σήμα που είναι τέλειο για παρεμβολές ή εργασίες επίδειξης.

Αλλά αν ανησυχείτε περισσότερο για την ποιότητα του ήχου, θα θέλετε να επιλέξετε κάτι σαν το iRig HD2. Η μεγάλη διαφορά εδώ είναι η ποιότητα του ήχου αφού το HD2 μετατρέπει το αναλογικό σήμα σε ψηφιακό σήμα 24 bit στα 96 kHz. Έχετε επίσης μερικές επιπλέον εισόδους και χειριστήρια.

Αν θέλετε η κιθάρα σας να ακούγεται καλύτερα, μπορεί να ξοδέψει τα επιπλέον χρήματα σε μια ψηφιακή διεπαφή.

Μικρόφωνα και διεπαφές ήχου

Υπάρχουν όλα τα είδη μικροφώνων διαθέσιμα, από μικρόφωνα με κλιπ lavalier για ηχογράφηση συνεντεύξεων έως πυκνωτικά μικρόφωνα που είναι πιο κατάλληλα για φωνητικά. Ορισμένα από αυτά έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τη συμβατότητα με iOS, όπως η υψηλή ποιότητα Shure Motiv MV51.

Πολλά άλλα μικρόφωνα USB λειτουργούν εκτός συσκευασίας με το iOS, με την προϋπόθεση ότι το έχετε Lightning-to-USB κιτ σύνδεσης κάμερας. Ορισμένα μικρόφωνα USB καταναλώνουν περισσότερη ισχύ και επομένως δεν λειτουργούν εκτός συσκευασίας. Η λύση είναι να τοποθετήσετε έναν τροφοδοτούμενο διανομέα USB μεταξύ του μικροφώνου σας και του προσαρμογέα Lightning-to-USB.

Τα καλύτερα μικρόφωνα χρησιμοποιούν συνήθως μια υποδοχή XLR ή 1/4″ και για αυτά, θα χρειαστείτε μια διεπαφή ήχου συμβατή με iOS. Ένα καλό σημείο εκκίνησης είναι το iRig Pro I/O, που λειτουργεί τόσο ως διεπαφή ήχου (για μικρόφωνα και όργανα) όσο και ως διεπαφή MIDI (για τον έλεγχο ενός synth). Για μια παρόμοια φορητή διασύνδεση με μπαταρίες που παραιτείται από το MIDI, ρίξτε μια ματιά στο Ζουμ U-22.

  Πώς να προβάλετε δεδομένα EXIF ​​εικόνας

ο Focusrite iTrack Solo είναι μια άλλη σταθερή επιλογή. Είναι μια διεπαφή δύο καναλιών με είσοδο XLR και 1/4″. Έρχεται με έλεγχο απολαβής και για τα δύο κανάλια και έξοδο ακουστικών 1/4″ για λόγους παρακολούθησης. Εάν ο προϋπολογισμός σας μπορεί να αυξηθεί, το Apogee Duet αξίζει επίσης μια ματιά.

Επιλέγοντας τη σωστή εφαρμογή για ζωντανή εγγραφή

Έτσι, έχετε μια διεπαφή και θέλετε να ξεκινήσετε την εγγραφή ήχου. Μπορείτε να ξεκινήσετε με Μπάντα του γκαράζ, το οποίο παρέχει έναν τόνο χρήσιμων λειτουργιών. Μπορείτε να ηχογραφήσετε μέσω ενός εικονικού ενισχυτή κιθάρας, να προσθέσετε εφέ στα φωνητικά σας και ακόμη και να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλούσια βιβλιοθήκη της Apple με ήχους χωρίς δικαιώματα.

Cubasis 2 από τον Steinberg είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα DAW που είναι διαθέσιμα για την πλατφόρμα. Εγγράψτε απεριόριστο αριθμό κομματιών σε ποιότητα 24-bit 96 kHz. Χρησιμοποιήστε το time-stretching και το pitch-shifting για να χειριστείτε τις εγγραφές σας. Περιλαμβάνονται επίσης εικονικά όργανα, ένα μίνι δείγμα, 17 επεξεργαστές εφέ και περισσότεροι από 500 έτοιμοι προς χρήση βρόχοι.

Ένα άλλο δημοφιλές DAW τρίτων είναι Αυρία και το πιο ακριβό αδερφάκι του Auria Pro. Είναι μια σουίτα επαγγελματικής ποιότητας για ηχογράφηση, μίξη και mastering για iOS. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο εκδόσεων είναι ότι το Auria Pro έρχεται με υποστήριξη MIDI, εικονικά όργανα, κβαντισμό και πολλά άλλα. Δείτε την πλήρη λίστα διαφορών στο Ιστοσελίδα Auria.

Για ένα DAW προϋπολογισμού, μην ψάξετε περισσότερο Multitrack DAW. Αυτή η εφαρμογή σάς επιτρέπει να εγγράψετε έως και 24 κομμάτια ήχου με μη καταστροφική, μη γραμμική επεξεργασία. Δεν υπάρχει υποστήριξη MIDI και το σύνολο χαρακτηριστικών είναι αναμφισβήτητα απλό, αλλά αυτό το καθιστά σχετικά απλό στη χρήση σε σύγκριση με μια εφαρμογή όπως η Auria. Για σόλο μπλοκάρισμα και μπέρδεμα, μπορεί να χρειαστείτε μόνο εφαρμογή εγγραφής που βασίζεται σε βρόχο Loopy.

Τα περισσότερα iOS DAW περιλαμβάνουν υποστήριξη για AudioUnits, προσθήκες που εκτελούνται μέσα σε άλλες εφαρμογές. Σε αντίθεση με τη σύνδεση εφαρμογών μεταξύ τους και την εκτέλεση πολλών εφαρμογών ταυτόχρονα, το AudioUnits σάς επιτρέπει να εκτελείτε τα πάντα μέσα σε μία μόνο εφαρμογή για καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Μετατρέψτε το iPhone σας σε έναν εικονικό ενισχυτή κιθάρας

Εάν δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον ενισχυτή σας επειδή ζείτε σε διαμέρισμα, το δεύτερο καλύτερο στοίχημά σας είναι να χρησιμοποιήσετε έναν εικονικό ενισχυτή κιθάρας. Αυτά σας επιτρέπουν να πειραματιστείτε με μια ολόκληρη σειρά διαφορετικών ήχων χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε χιλιάδες δολάρια σε ντουλάπια και πεντάλ.

Μπάντα του γκαράζ έχει μια επιλογή από ενισχυτές για να ξεκινήσετε. Μπορείτε να αναδημιουργήσετε κλασικούς ήχους τροποποιώντας πόμολα και προσθέτοντας πεντάλ στη ρύθμιση σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να ηχογραφήσετε απευθείας στο GarageBand, να προσθέσετε φωνητικά, ντραμς και να μοιραστείτε τη δημιουργία σας.

Υπάρχουν όμως και ειδικοί προσομοιωτές ενισχυτή κιθάρας. Αυτά γενικά προσφέρουν πολύ περισσότερη προσαρμογή από το GarageBand, επιτρέποντάς σας να κάνετε πράγματα όπως να προσαρμόσετε το “μικρόφωνο” που χρησιμοποιείται, να προσθέσετε εικονικούς προενισχυτές και να δημιουργήσετε περίτεχνους βρόχους ανατροφοδότησης με κάποια δημιουργική δρομολόγηση.

  Πώς να δείτε τι αρέσει σε κάποιον άλλο στο Instagram

Μερικοί από τους καλύτερους εικονικούς ενισχυτές κιθάρας περιλαμβάνουν:

ΕΝΤΕΛΩΣ — εικονικοποίηση αρθρωτού ενισχυτή με 12 αμπέρ, 10 ντουλάπια, έξι δωμάτια και 14 πεντάλ.
JamUp — ένας επεξεργαστής πολλαπλών εφέ για κιθάρα και μπάσο με μια διαδικτυακή κοινότητα για κοινή χρήση προεπιλογών.
BIAS AMP 2 και BIAS FX — με εκατοντάδες ενισχυτές, εφέ και πεντάλ.
ToneStack — με υποστήριξη έως και 64 αμπέρ και εφέ σε μία μόνο αλυσίδα.
iShred LIVE — δωρεάν για να ξεκινήσετε (με αγορές εντός εφαρμογής), ώστε να μπορείτε να κάνετε τεμαχισμό αμέσως.
Πλάτος σωλήνας — ακριβή αλλά καθιερωμένη μοντελοποίηση εικονικού ενισχυτή από τους προγραμματιστές της σειράς iRig.

Χρήση πιο περίπλοκων εργαλείων για τη βελτίωση της μουσικής σας

Με τόσες πολλές διαθέσιμες εφαρμογές μουσικής iOS, πιθανότατα θα θέλετε κάποιο τρόπο να τις συνδέσετε. Αυτό σας επιτρέπει να καταγράψετε την έξοδο μιας εφαρμογής (όπως ένα synth) σε μια άλλη (όπως ένα DAW). Μπορείτε ακόμη και να επεξεργαστείτε μία είσοδο (όπως η κιθάρα σας) μέσω μιας εφαρμογής (εικονικού ενισχυτή) και να καταγράψετε τα αποτελέσματα στο αγαπημένο σας DAW.

Το προηγούμενο πρότυπο της Apple για αυτό, το Inter-App Audio (IAA) αποσύρεται υπέρ του Audio Units v3. Οι μονάδες ήχου σάς επιτρέπουν να εκτελείτε στοιχεία μιας εφαρμογής μέσα σε μια άλλη, όπως ένα παραδοσιακό VST ή AU σε Mac ή υπολογιστή. Υπάρχει μια εφαρμογή που παραμένει ισχυρός υποψήφιος όπου η υποστήριξη AUv3 απουσιάζει, ωστόσο: AudioBus.

Το AudioBus σάς επιτρέπει να μεταφέρετε ήχο και MIDI από τη μια εφαρμογή στην άλλη. Μπορείτε να δημιουργήσετε αλυσίδες εφαρμογών, να προσαρμόσετε επίπεδα, ακόμη και να συνδέσετε στοιχεία ελέγχου στον ελεγκτή MIDI σας με τη σωστή αγορά εντός εφαρμογής. Υπάρχει επίσης μια προσεγμένη μικρή επικάλυψη που σας επιτρέπει να ξεκινήσετε και να σταματήσετε την αναπαραγωγή ή να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την επεξεργασία εφέ ανεξάρτητα από την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε.

Υπάρχουν περισσότερες από χίλιες εφαρμογές συμβατές με AudioBus (δείτε την πλήρη λίστα). Μπορείτε να κάνετε λήψη AudioBus 3 από το App Store για 9,99 $ και πάρτε το ξεχωριστό Τηλεχειριστήριο AudioBus για τον έλεγχο της ρύθμισής σας από μια ξεχωριστή συσκευή iOS.

Μια εναλλακτική λύση στο AudioBus είναι μια εφαρμογή που ονομάζεται AudioCopy. Συχνά η λειτουργία AudioCopy ενσωματώνεται απευθείας σε συμβατές εφαρμογές και λειτουργεί ακριβώς όπως η κανονική αντιγραφή και επικόλληση. Η διαφορά εδώ είναι ότι δεν δημιουργείτε μια αλυσίδα εφαρμογών για εγγραφή. Αντίθετα, δημιουργείτε μικρά αρχεία που μπορείτε να επικολλήσετε σε άλλες εφαρμογές—όπως ένα βρόχο από μια μηχανή τυμπάνων—για επεξεργασία ή χρήση σε μεγαλύτερη σύνθεση.

Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους

Οι Gorillaz παρήγαγαν το άλμπουμ τους το 2010 Η πτώση σε ένα iPad. Ο Steve Lacy δημιούργησε το backing track για ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ από τον Kendrick Lamar χρησιμοποιώντας εφαρμογές iPhone και συνδέοντας την κιθάρα του σε ένα παλιό iRig. Χρειάζεται μόνο να ακούσετε τους ταλαντούχους παραγωγούς της Auxy όπως aUstin haga, φλουζέ, Kayasho, και κύριε Άντερσον για να δείτε μόνοι σας τις δυνατότητες.

Μάλλον να δημιουργήσετε μουσική στο πρόγραμμα περιήγησής σας; Δείτε τους καλύτερους ιστότοπους για τη δημιουργία μουσικής—δεν απαιτείται πρόσθετο λογισμικό!