Ένας εισαγωγικός οδηγός για σύνδεση και πρόσβαση στο Metaverse [+7 Platforms]

Το Metaverse προσφέρει στους χρήστες έναν νέο τρόπο να παίζουν παιχνίδια, να κοινωνικοποιούνται, να εκπαιδεύονται, να εργάζονται και να κάνουν αγορές. Ας εξερευνήσουμε πώς να εγγραφείτε και να αποκτήσετε πρόσβαση στο Metaverse και σε ορισμένες δημοφιλείς πλατφόρμες metaverse.

Το Metaverse έχει γίνει δημοφιλές πρόσφατα, αλλά δεν είναι μια νέα ιδέα. Η παλαιότερη βασική ιδέα που σχετίζεται με το Metaverse ξεκίνησε τον 19ο αιώνα. Το 1838, ο Sir Charles Wheatstone εισήγαγε τη «διόφθαλμη όραση», έναν συνδυασμό δύο εικόνων για διαφορετικά μάτια για τη δημιουργία μιας τρισδιάστατης εικόνας.

Η πρώτη χρήση του “metaverse” έγινε από τον Neal Stephenson στο μυθιστόρημά του “Snow Crash” το 1992. Σε αυτό το μυθιστόρημα, ο Stephenson αναφέρει το Metaverse ως ένα εικονικό μέρος όπου οι χαρακτήρες του χρησιμοποιούν άβαταρ για να αλληλεπιδράσουν.

Το 2010, ο Palmer Luckey ανέπτυξε ένα πρωτότυπο για ακουστικά VR. Αυτά τα ακουστικά είχαν ένα εντυπωσιακό οπτικό πεδίο 90 μοιρών. Το 2012, ο Luckey κυκλοφόρησε το Oculus VR, το οποίο το Facebook απέκτησε αργότερα το 2014 για 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, το 2014, η Samsung και η Sony ανακοίνωσαν τη δημιουργία ακουστικών VR. Την ίδια χρονιά, η Google κυκλοφόρησε τα ακουστικά Google Glass και χαμηλού κόστους Cardboard VR. Η μετονομασία του Facebook σε Meta το 2021 ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες στην ιστορία του metaverse.

Το Metaverse είναι ένας εικονικός κόσμος που αντιπροσωπεύει πτυχές του φυσικού κόσμου χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες. Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται ευρέως περιλαμβάνουν την επαυξημένη πραγματικότητα (AR), την εικονική πραγματικότητα (VR), την τεχνητή νοημοσύνη (AI), τα ψηφιακά νομίσματα και τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Χρησιμοποιώντας το Metaverse, μπορείτε να περάσετε τον χρόνο σας σε έναν ψηφιακό κόσμο κάνοντας πράγματα που σας ενθουσιάζουν. Μπορείτε να δημιουργήσετε το προσαρμοσμένο σας avatar και να αλληλεπιδράσετε με άλλα avatar και ψηφιακά αντικείμενα. Το Metaverse θεωρείται κυρίως ένα τρισδιάστατο βιντεοπαιχνίδι, αλλά το Metaverse δεν περιορίζεται μόνο στα παιχνίδια. Εκτός από gaming, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για εκπαίδευση, κοινωνικοποίηση, δημιουργία έργων, πάρτι, μόδα και ψυχαγωγία, για να αναφέρουμε μερικές περιπτώσεις χρήσης.

Το Metaverse αποτελείται από τέσσερις διαφορετικούς τύπους με βάση τις περιπτώσεις χρήσης τους. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά:

  • Επαυξημένη πραγματικότητα: Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει προβολή πληροφοριών με τη βοήθεια ψηφιακών συσκευών όπως έξυπνες συσκευές ή smartphone στον πραγματικό κόσμο.
  • Mirror Worlds: Όπως υποδηλώνει το όνομα, ο κόσμος του καθρέφτη δημιουργεί έναν χώρο πανομοιότυπο με τον πραγματικό και τον εικονικό κόσμο.
  • Εικονικοί κόσμοι: Ο εικονικός κόσμος είναι ένας εικονικός χώρος όπου μπορείτε να μετακινήσετε τα προσαρμοσμένα avatar σας χρησιμοποιώντας τρισδιάστατα γραφικά.
  • Lifelogging: Το Lifelogging αποτελείται από έναν εικονικό χώρο όπου οι ενέργειες και τα δεδομένα από την πραγματικότητα μεταδίδονται στον εικονικό κόσμο.
  • Απαιτήσεις λογισμικού και υλικού Metaverse

    Καθώς έχουμε συζητήσει τις περιπτώσεις χρήσης, τη σημασία και τους τύπους του Metaverse, είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε τις απαιτήσεις λογισμικού και υλικού που απαιτούνται. Λοιπόν, ας βουτήξουμε σε αυτό.

    Απαιτήσεις λογισμικού

    Οι συνιστώμενες απαιτήσεις λογισμικού που χρειάζεστε για να έχετε μια ομαλή εμπειρία metaverse παρατίθενται παρακάτω:

    • ΛΣ: Τουλάχιστον Windows 7 ή 8.
    • Μνήμη: Ελάχιστη μνήμη RAM 4 GB.
    • Επεξεργαστής: Quadcore 2,0 GHz ή περισσότερο.
    • Γραφικά: συμβατό με SM 3.0, συμβατό με DirectX 9.0c, Nvidia GeForce 8800 GTS, 512 MB VRAM ή καλύτερη.
    • Αποθηκευτικός χώρος: Ελάχιστος 8 GB ελεύθερος χώρος.
    • Δίκτυο: Ευρυζωνική σύνδεση στο Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας.
    • DirectX: Έκδοση 9.0c.
      Θυμόμαστε το GeoCities, τον πρόδρομο της δεκαετίας του 1990 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

    Απαιτήσεις Υλικού

    Μπορείτε να αποκτήσετε μια βασική καθηλωτική εμπειρία με προϋπολογισμό με το Google Cardboard, που ξεκινά από μόλις 9,00 $. Αλλά, εάν θέλετε να αποκτήσετε μια εξαιρετική εμπειρία μετασύνδεσης, πρέπει να αναζητήσετε τις συσκευές που αναφέρονται παρακάτω:

    Oculus Quest 2: Το Oculus παρέχει στους χρήστες μια ποιοτική εμπειρία VR με τα ακουστικά Quest 2. Μπορείτε να συνδέσετε αυτά τα ακουστικά VR στην κινητή συσκευή ή τον υπολογιστή σας.

    Skinetic από την Actronika: Τα ακουστικά VR παρέχουν μια εξαιρετική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Η Skintec ανεβάζει αυτήν την εμπειρία στο επόμενο επίπεδο προσθέτοντας μια αίσθηση αφής.

    HoloLens 2 από τη Microsoft: Το HoloLens είναι ένα σημαντικό άλμα για τις επιχειρήσεις AR της Microsoft. Επινόησαν επίσης τον όρο «μικτή πραγματικότητα» για τις συσκευές AR τους.

    Το HoloLens χρησιμοποιεί προηγμένα οπτικά, ολογραφική επεξεργασία και πολλαπλούς αισθητήρες που συνδυάζονται ομαλά με το περιβάλλον του. Επιπλέον, η Microsoft υπέγραψε επίσημη σύμβαση για την προμήθεια HoloLens αξίας 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τον αμερικανικό στρατό το 2021.

    Πώς συνδέεται το Crypto με το Metaverse;

    Το Crypto και το Metaverse είναι δύο διαφορετικά πράγματα, αλλά αυτά τα δύο εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη θεμελιώδη τεχνολογία: το blockchain. Τόσο το crypto όσο και το Metaverse χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για να επωφεληθούν από την αποκεντρωμένη φύση τους. Συγκεκριμένα, η αποκέντρωση βοηθά τα έργα να αλληλεπιδρούν με τους χρήστες τους χωρίς μια κεντρική ελεγκτική αρχή.

    Οι πλατφόρμες Metaverse μπορούν να χρησιμοποιήσουν NFT για να δημιουργήσουν avatar που βοηθούν τους χρήστες να προσδιορίσουν την αξία ενός συγκεκριμένου avatar με βάση την κρυπτογραφική του αξία. Επίσης, οι πλατφόρμες metaverse μπορούν να ανταμείψουν τους χρήστες με εγγενή διακριτικά ή άλλα κρυπτονομίσματα απευθείας στο πορτοφόλι κρυπτογράφησης τους.

    Χρησιμοποιώντας ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές πλατφόρμες metaverse, αποφεύγοντας πολύπλοκες παραδοσιακές διαδικασίες εγγραφής. Τα περισσότερα δημοφιλή έργα metaverse παρέχουν το εγγενές διακριτικό τους για την αγορά ψηφιακών στοιχείων.

    Ο συνδυασμός Metaverse και crypto αυξάνει δραματικά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας των πλατφορμών metaverse. Με την άνοδο των έργων που σχετίζονται με κρυπτογράφηση, οι προγραμματιστές του metaverse μπορούν επίσης να επωφεληθούν δημιουργώντας μια κοινότητα γύρω από τον χώρο κρυπτογράφησης.

    Γιατί οι επωνυμίες επενδύουν στη Metaverse;

    Ίσως έχετε διαβάσει για κορυφαίες εταιρείες και επωνυμίες που επενδύουν στο Metaverse. Μερικά διάσημα ονόματα είναι τα Meta, Google, Microsoft, Nvidia, Roblox, Shopify, Nike και Epic Games. Ο κύριος στόχος πίσω από αυτές τις τεράστιες επενδύσεις είναι η παροχή ποιοτικής εμπειρίας στους χρήστες τους. Εκτός από αυτό, οι επωνυμίες μπορούν να στοχεύσουν το εξειδικευμένο κοινό τους χρησιμοποιώντας το Metaverse.

    Το Metaverse και η ανάπτυξή του θεωρούνται ένα αρχικό στάδιο σε σύγκριση με τις τεράστιες δυνατότητες. Οι επωνυμίες θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία για να παραμείνουν μπροστά από τους ανταγωνιστές τους, κερδίζοντας το πλεονέκτημα του «πρώτου κινητού» στους αντίστοιχους τομείς τους.

    Έχοντας κατά νου τα σημεία που αναφέρθηκαν παραπάνω, ας ρίξουμε μια ματιά στις τελευταίες τάσεις του metaverse:

    • Γεγονότα Metaverse: Το 2020, η συναυλία Fortnite του Travis Scott, βασισμένη στο μεταβέρειο, προβλήθηκε από 12,3 εκατομμύρια θαυμαστές. Αυτή η εκδήλωση αποδεικνύει μεμονωμένα τις δυνατότητες διοργάνωσης εκδηλώσεων σε πλατφόρμες metaverse. Διασημότητες όπως ο Narshmello και η Ariana Granade έχουν επίσης διευθύνει με επιτυχία συναυλίες metaverse.

    • Βελτιωμένα AR και VR στο Gaming: Η αύξηση της ζήτησης για παιχνίδια metaverse και η ανάγκη για ποιοτική τεχνολογία που σχετίζεται με το 3D, το AR και το VR έχουν επίσης αυξηθεί. Η είσοδος τεχνολογικών κολοσσών όπως η Microsoft, η Meta, η Google, η Sony, η HP, η HTC και άλλοι βοήθησαν στην επανάσταση στις συσκευές για την παροχή ανώτερης εμπειρίας χρήστη. Εκτός από αυτό, αυτές οι εταιρείες διαδραμάτισαν κρίσιμο ρόλο στην υιοθέτηση του metaverse.
    • Εφαρμογή NFT στο Metaverse: Το NFT είναι ένας άλλος δημοφιλής όρος στα κρυπτογράφηση. Χρησιμοποιείται ευρέως για τη δημιουργία avatars metaverse. Τα NFT βοηθούν να διατηρείται κάθε avatar μοναδικό και οι πλατφόρμες metaverse επιτρέπουν στους χρήστες να πουλούν ή να αγοράζουν διαφορετικά NFT.
      Πώς να διαγράψετε μηνύματα από το iCloud

    Τώρα που έχετε καλύψει τα πιο σημαντικά θέματα που σχετίζονται με το Metaverse, ίσως σκέφτεστε, πώς μπορώ να συμμετάσχω στο Metaverse; Ας μεταβούμε αμέσως σε αυτό.

    Πώς να εγγραφείτε και να αποκτήσετε πρόσβαση στο Metaverse;

    Εάν είστε νέος στο Metaverse και πιστεύετε ότι η συμμετοχή σε αυτό είναι περίπλοκη, τότε δεν είναι αλήθεια. Η διαδικασία σύνδεσης και πρόσβασης στο Metaverse είναι απλή. Ας ρίξουμε μια ματιά στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι νέοι χρήστες στις πλατφόρμες metaverse:

    #1. Μεταβείτε στην επίσημη πλατφόρμα του metaverse στην οποία θέλετε να εγγραφείτε. Ας πάρουμε ως παράδειγμα την Decentraland.

    #2. Στο επόμενο βήμα, επιλέξτε τον τύπο πρόσβασής σας στο metaverse Decentraland. Μπορείτε να προτιμήσετε να συνεχίσετε με το πρόγραμμα περιήγησής σας ή να χρησιμοποιήσετε μια αποκλειστική εφαρμογή.

    #3. Αφού επιλέξετε τον τύπο πρόσβασής σας, έχετε δύο άλλες επιλογές. Μια επιλογή είναι να συνεχίσετε ως επισκέπτης ή μπορείτε να συνδέσετε το κρυπτογραφικό πορτοφόλι σας στην Decentraland.

    #4. Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε έναν λογαριασμό επισκέπτη, μπορείτε να συνεχίσετε στο επόμενο βήμα χωρίς άλλη διαδικασία. Αλλά αν θέλετε να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας, συνδέστε το πορτοφόλι σας Metamask με το Decentraland metaverse.

    #5. Μετά τη διαδικασία σύνδεσης, πρέπει να επιλέξετε το avatar σας. Είστε ελεύθεροι να επιλέξετε και να προσαρμόσετε τα avatar σας ανάλογα. Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε το avatar σας ανά πάσα στιγμή.

    #6. Αφού επιλέξετε ένα avatar, πρέπει να δώσετε ένα όνομα. Αφού επιλέξετε και ονομάσετε το avatar, κάντε κλικ στο κουμπί “Επόμενο”.

    #7. Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί “Επόμενο”, μεταβαίνετε στο μετασύμπαντο Decentraland. Τώρα μπορείτε να εξερευνήσετε διάφορες εικονικές πόλεις, κτίρια, καφετέριες κ.λπ. Επιπλέον, ένας εικονικός βοηθός θα σας βοηθήσει εάν χρειάζεστε οποιαδήποτε καθοδήγηση.

    Έχουμε ακολουθήσει τα βήματα για να αποκτήσουμε πρόσβαση και να συμμετάσχουμε στο Metaverse παίρνοντας ως παράδειγμα την Decentraland. Ίσως να σκέφτεστε, τι γίνεται αν θέλω να αποκτήσω πρόσβαση σε μια άλλη πλατφόρμα metaverse; Μην ανησυχείς. Οι περισσότερες από τις πλατφόρμες μετασύνδεσης ακολουθούν παρόμοια διαδικασία.

    Πώς θα μεταμορφώσει το Metaverse την τεχνολογία και το μάρκετινγκ;

    Η ζήτηση για εικονικές πλατφόρμες είναι πιθανό να αυξηθεί στο μέλλον. Η ενεργή συμμετοχή των χρηστών συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας των εμπειριών που παρέχονται σε πλατφόρμες metaverse.

    Το Metaverse θα παίξει κρίσιμο ρόλο στο ηλεκτρονικό εμπόριο, την εκπαίδευση, τα ταξίδια και τον τουρισμό, την ιδιοκτησία ψηφιακής ιδιοκτησίας, τα παιχνίδια, τις εικονικές συναυλίες και πολλά άλλα. Για παράδειγμα, θα μπορείτε να δοκιμάσετε και να δοκιμάσετε μια συλλογή μόδας στο avatar σας πριν την αγοράσετε.

    Η εκπαίδευση μπορεί να γίνει πιο διαδραστική και διασκεδαστική χρησιμοποιώντας πλατφόρμες metaverse. Οι νέοι υπάλληλοι μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαίδευση χρησιμοποιώντας VR για να αποκτήσουν καλύτερη γνώση και εμπειρία. Οι μονάδες παραγωγής μπορούν να στέλνουν οδηγίες βάσει εργασίας χρησιμοποιώντας AR.

    Η Metaverse έχει επίσης τεράστιες δυνατότητες μάρκετινγκ. Οι πελάτες αντιλαμβάνονται τις επωνυμίες στο Metaverse ως εξαιρετικά καινοτόμες, επομένως είναι ένα καλό μέρος για την αγορά παρέχοντας εμπειρίες υψηλής ποιότητας.

    Οι επωνυμίες μπορούν να συνεργαστούν με πλατφόρμες metaverse για να διαφημίσουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Για παράδειγμα, το 2021, η Vans παρείχε στους χρήστες του Roblox εικονικά skateboards χρησιμοποιώντας εικονικά καταστήματα. Εκτός αυτού, η Gucci συνεργάστηκε με το VRChat και τη Roblox για να λανσάρουν τα εικονικά αθλητικά παπούτσια τους, The Gucci Virtual 25.

      Καλύτερα πληρωμένα προγράμματα θυγατρικών φιλοξενίας για Blogger

    Κορυφαίες πλατφόρμες Metaverse

    Καθώς έχουμε περάσει από τα σημαντικά θέματα που σχετίζονται με το Metaverse, ας δούμε τις κορυφαίες πλατφόρμες που σχετίζονται με το Metaverse:

    #1. Decentraland

    Το Decentraland είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα metaverse που βασίζεται στο Ethereum. Μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε εικονικά οικόπεδα με το όνομα LANDS. Το ΜΑΝΑ είναι το κρυπτονόμισμα που χρησιμοποιείται για την αγορά και την πώληση LANDS.

    Μπορείτε εύκολα να εγγραφείτε και να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλατφόρμα metaverse που παρέχεται από την Decentraland. Οι κύριες μάρκες της Decentraland περιλαμβάνουν τις Adidas, Samsung, Dolce & Gabbana, Tommy Hilfiger και πολλά άλλα. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αγοράσουν avatars και άλλα ψηφιακά αντικείμενα όπως NFT.

    #2. Axie Infinity

    Το Axie Infinity είναι μια ισχυρή πλατφόρμα παιχνιδιών metaverse που βασίζεται στο Ethereum. Τα εικονικά πλάσματα που υπάρχουν στο Axie Infinity ονομάζονται Axies. Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν οικόπεδα από την πατρίδα των Axie, τη Lunacia, για να χτίσουν σπίτια και βάσεις για τους Axies.

    Το AXS είναι το εγγενές διακριτικό του Axie Infinity που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αγοράσετε εικονικά οικόπεδα. Εκτός από αυτό, οι ιδιοκτήτες γης ανταμείβονται και με μάρκες AXS.

    #3. Avakin Life

    Αν ψάχνετε για μια πλατφόρμα metaverse που παρέχει τρισδιάστατη προσομοίωση ζωής, τότε το Avakin Life είναι μια εξαιρετική επιλογή για να δοκιμάσετε. Η πλατφόρμα σας βοηθά να προσαρμόσετε το avatar σας με διαφορετικές ντουλάπες σύμφωνα με την τελευταία λέξη της μόδας.

    Οι χρήστες έχουν επίσης τη δυνατότητα να επιλέξουν το σπίτι και την τοποθεσία των ονείρων τους. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν επίσης να συμμετέχουν σε νέες περιπέτειες, εκδηλώσεις και πάρτι. Το Avakin Life είναι διαθέσιμο στο App Store και στο Google Play.

    #4. Microsoft Mesh

    Το Microsoft Mesh είναι μια πλατφόρμα μικτής πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί και εκτελείται χρησιμοποιώντας το σύννεφο Azure. Αυτή η πλατφόρμα επιτρέπει σε άτομα από διαφορετικές τοποθεσίες να συνεργάζονται και να εργάζονται σε διάφορα έργα.

    Συνιστάται στους χρήστες Mesh να χρησιμοποιούν HoloLens, tablet, υπολογιστές ή smartphone. Η Mesh είναι ο ισχυρός διεκδικητής της Microsoft στον ανταγωνισμό μεταβάσεων. Επιπλέον, η χρήση του cloud Azure παρέχει απόρρητο, ασφάλεια, μηχανική εκμάθηση, τεχνητή νοημοσύνη και άλλα σύγχρονα χαρακτηριστικά.

    #5. Το Sandbox

    Το Sandbox είναι ένας εικονικός κόσμος που επιτρέπει στους παίκτες να κατέχουν, να δημιουργούν και να δημιουργούν έσοδα από την εμπειρία τους. Το SAND είναι το βοηθητικό διακριτικό που χρησιμοποιείται για συναλλαγές που βασίζονται σε πλατφόρμα.

    Η αποστολή του The Sandbox είναι να προσφέρει στους χρήστες του μια καθηλωτική εμπειρία βασισμένη σε μετασύμπλεξη. Οι παίκτες ανταμείβονται με μάρκες SAND. Επιπλέον, παρέχεται στους δημιουργούς πραγματική ιδιοκτησία χρησιμοποιώντας NFT.

    #6. Horizon Worlds

    Το Horizon Worlds είναι ένα διαδικτυακό βιντεοπαιχνίδι βασισμένο στην εικονική πραγματικότητα που αναπτύχθηκε από την Meta Platforms. Αυτό το παιχνίδι σχεδιάστηκε για δημοφιλή ακουστικά VR Oculus Quest 2 και Oculus Rift S.

    Το Horizon Worlds είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της Meta στο Metaverse. Ως χρήστης, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο εικονικό περιβάλλον. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να παίξετε παιχνίδια και να κάνετε παρέα με άλλα avatar.

    #7. Επικά παιχνίδια

    Η Epic Games, ο δημιουργός του Fortnite, ενός δημοφιλούς παιχνιδιού με περισσότερους από 350 εκατομμύρια χρήστες, προσθέτει περισσότερη αξία στους χρήστες του με το Metaverse. Με την υποστήριξη της Lego και της Sony, η Epic Games σχεδιάζει να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη με απεικόνιση AR, VR και 3D.

    Η Epic Games έχει ήδη πετύχει τη διοργάνωση επιτυχημένων εικονικών εκπομπών ταινιών και μουσικών συναυλιών. Εκτός από αυτό, η Epic συνεργάστηκε με τη Lego τον Απρίλιο του 2022 για να παράσχει ένα μεταστρεφόμενο οικοσύστημα αφιερωμένο στα παιδιά.

    Τελικές σκέψεις

    Προς το παρόν, το Metaverse μπορεί να θεωρηθεί στο αρχικό του στάδιο. Η τεχνολογική καινοτομία και η είσοδος τεράστιων εμπορικών σημάτων και εταιρειών τεχνολογίας θα ενισχύσει τις δυνατότητες του Metaverse.

    Η διαδικασία σύνδεσης και πρόσβασης στο metaverse είναι πολύ εύκολη. Πρέπει να ακολουθήσετε τα απλά βήματα που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο. Ζήστε, λοιπόν, τον κόσμο του Metaverse και διασκεδάστε!

    Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν οι πιο δημοφιλείς πλατφόρμες metaverse.