Έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA) Επεξήγηση σε 5 λεπτά ή λιγότερο

Ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων είναι μια από τις πιο ασφαλείς μεθόδους για την προστασία των δεδομένων από κλοπή και χάκερ.

Τι είναι ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA);

Έχετε συναντήσει ποτέ ένα σενάριο όπου σας ζητήθηκε να παράσχετε περισσότερες πληροφορίες αφού εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας για πρόσβαση σε έναν ιστότοπο, μια τραπεζική εφαρμογή ή άλλη συσκευή ή σύστημα; Το όνομα αυτού του συστήματος είναι “πολυπαραγοντικός έλεγχος ταυτότητας” (MFA).

Ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA) επιβεβαιώνει την ταυτότητα ενός χρήστη χρησιμοποιώντας δύο ή περισσότερους παράγοντες, όπως κωδικό, διακριτικό, PIN, βιομετρικά δεδομένα ή συνδυασμό αυτών, πριν από την παροχή πρόσβασης σε δεδομένα ή σε ένα σύστημα.

Πίστωση εικόνας: Microsoft

Ο απλός έλεγχος ταυτότητας απαιτεί ένα κομμάτι δεδομένων, όπως έναν κωδικό πρόσβασης. Ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων χρησιμοποιεί περισσότερους από έναν παράγοντες για την πρόσβαση σε έναν πόρο για την αύξηση της ασφάλειας.

Λαμβάνοντας υπόψη τον σημερινό κόσμο του Ιστού και την αυξανόμενη συχνότητα κλοπής δεδομένων, το MFA είναι ένα κρίσιμο στοιχείο οποιουδήποτε συστήματος ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών πληροφοριών του χρήστη από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Σήμερα, οι περισσότεροι λογαριασμοί Διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων τραπεζικών λογαριασμών και λογαριασμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και gadget όπως τηλέφωνα και φορητοί υπολογιστές είναι ασφαλισμένοι με MFA.

Το MFA προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας απαιτώντας πρόσβαση σε έναν από τους πρόσθετους παράγοντες, ακόμη και αν ο κωδικός πρόσβασης του χρήστη παραβιάστηκε. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν κάποιος μάθαινε τον κωδικό πρόσβασης του χρήστη, θα χρειαζόταν πρόσβαση σε έναν από τους πρόσθετους παράγοντες για να αποκτήσει πρόσβαση.

Είναι πολύ πιο δύσκολο για τους χάκερ να έχουν πρόσβαση σε λογαριασμούς όταν χρησιμοποιούνται περισσότεροι από ένας παράγοντες ελέγχου ταυτότητας, καθώς πρέπει να γνωρίζουν πολλές πληροφορίες.

Τα άτομα και οι κυβερνητικοί οργανισμοί χρησιμοποιούν συχνά το MFA και άλλες εταιρείες για να προστατεύουν ευαίσθητα δεδομένα και να διασφαλίζουν ότι μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα συστήματα ή τα δεδομένα τους για ενίσχυση της ασφάλειας.

Το MFA κερδίζει δημοτικότητα, ειδικά καθώς οι επιχειρήσεις αλλάζουν από τη χρήση τυπικών κωδικών πρόσβασης σε πιο ισχυρές τεχνικές επαλήθευσης ταυτότητας. Ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA) είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την αποτροπή της παράνομης πρόσβασης σε δίκτυα και δεδομένα χρηστών χρησιμοποιώντας πολλαπλά στάδια επαλήθευσης ταυτότητας.

Το MFA είναι απαραίτητο για την προστασία των πληροφοριών των χρηστών στα σημερινά διασυνδεδεμένα δίκτυα και τις αυξανόμενες περιπτώσεις κλοπής δεδομένων. Θα βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου κλοπής ταυτότητας, παραβιάσεων δεδομένων και άλλων κυβερνοεπιθέσεων.

Αυτή η ανάρτηση θα εξετάσει άλλες πτυχές της MFA, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πλατφορμών που προσφέρουν υπηρεσίες MFA.

Πώς λειτουργεί το MFA;

Προτού παράσχει σε κάποιον πρόσβαση σε ένα σύστημα ή λογαριασμό, ένα μέτρο ασφαλείας που ονομάζεται MFA επαληθεύει την ταυτότητα του ατόμου χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους ελέγχου ταυτότητας. Σκοπός του είναι να καταστήσει πολύ πιο δύσκολη για τους εισβολείς την πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες ή πόρους.

Το MFA συνδυάζει ένα φυσικό στοιχείο—όπως έναν κωδικό που παραδίδεται στο τηλέφωνό σας—με κάτι που γνωρίζετε—όπως έναν κωδικό πρόσβασης. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει βιομετρικά δεδομένα, όπως δακτυλικά αποτυπώματα, για να καθορίσει την ταυτότητα.

Οι τελικοί χρήστες συνήθως εισάγουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής τους όταν συνδέονται σε έναν λογαριασμό χρησιμοποιώντας έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων. Μετά από αυτό, θα τους ζητηθεί να πιστοποιήσουν την ταυτότητά τους, συνήθως με μερικές επιπλέον επιλογές.

Οι κωδικοί πρόσβασης μίας χρήσης (OTP) που παραδίδονται μέσω SMS ή οι κωδικοί που εισάγονται μέσω εφαρμογών ελέγχου ταυτότητας είναι άλλες εναλλακτικές λύσεις.

  10 RegEx Tester για JavaScript, Python, PHP, Golang, Ruby κ.λπ.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας για να υποβάλετε βιομετρικές πληροφορίες, όπως δακτυλικό αποτύπωμα ή σάρωση προσώπου. Ορισμένες επιχειρήσεις μπορεί να απαιτούν από τους χρήστες να ελέγχουν την ταυτότητα μέσω ενός φυσικού διακριτικού, όπως κλειδιού ή κάρτας ολίσθησης.

Εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας τρίτων (TPA) όπως η Google, οι οποίες συνήθως εμφανίζουν έναν κωδικό ελέγχου ταυτότητας που αλλάζει συχνά και παράγεται τυχαία, παρέχουν έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων.

Παράγοντες σε μια ρύθμιση MFA

Ο έλεγχος ταυτότητας πραγματοποιείται όταν κάποιος θέλει να αποκτήσει πρόσβαση σε έναν πόρο, όπως ένα δίκτυο, μια συσκευή ή μια εφαρμογή. Για να χρησιμοποιήσει το τελικό προϊόν (σύστημα ή υπηρεσία), ο χρήστης πρέπει να παράσχει βοήθεια για την αναγνώρισή του και την επαλήθευση της αξίωσής του για αυτήν την ταυτότητα.

Οργανισμοί και άτομα μπορούν να εφαρμόσουν έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων χρησιμοποιώντας τους παράγοντες ελέγχου ταυτότητας που αναφέρονται παρακάτω:

Οι παράγοντες MFA μπορούν να ομαδοποιηθούν σε τρεις πτυχές:

  • Παράγοντας γνώσης: Κάτι που γνωρίζετε, όπως κωδικός πρόσβασης ή PIN
  • Συντελεστής κατοχής: Κάτι που έχετε, όπως ένα διακριτικό υλικού ή ένα dongle USB
  • Εγγενής παράγοντας: Κάτι που έχετε, όπως δακτυλικό αποτύπωμα, σάρωση ματιών ή προσώπου

Κωδικοί email: Ο χρήστης που αναζητά πρόσβαση μέσω email θα λάβει αυτούς τους κωδικούς. Μία από τις πιο τυπικές μορφές MFA είναι η λήψη ενός κωδικού μέσω email.

Διακριτικά κειμένου: Ένας από τους πιο δημοφιλείς παράγοντες MFA είναι τα διακριτικά κειμένου. Ένας κωδικός πρόσβασης μίας χρήσης (OTP) με τη μορφή PIN θα σταλεί στο τηλέφωνό σας όταν εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας.

Εικονικά διακριτικά: Οι εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας για κινητά με δυνατότητα ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων αυξάνουν την ασφάλεια της σύνδεσης σε διαδικτυακούς λογαριασμούς και ιστότοπους. Η εφαρμογή Authenticator της Microsoft προσφέρει κώδικα που δημιουργείται τυχαία και αλλάζει συχνά, παρόμοιο με αυτόν της Google. Ο κωδικός που δημιουργείται από τον έλεγχο ταυτότητας κινητού πρέπει να εισαχθεί μετά το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του χρήστη για πρόσβαση στο επιθυμητό σύστημα ή υπηρεσία.

Επαλήθευση με χρήση βιομετρικών στοιχείων: Η επαλήθευση με χρήση βιομετρικών στοιχείων μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε, από την αναγνώριση προσώπου έως την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων. Οι χρήστες υπολογιστών ή έξυπνων συσκευών μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν την τεχνολογία για να βελτιώσουν την ασφάλειά τους στο διαδίκτυο.

Tokens υλικού: Αυτή η τεχνική παράγει κωδικούς χρησιμοποιώντας ένα μικροσκοπικό gadget. Μία από τις πιο ασφαλείς τεχνικές MFA είναι αυτή. Χρησιμοποιείται εκτενώς σε επιχειρήσεις, τράπεζες και άλλες πολύ συγκεκριμένες εφαρμογές.

Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια κινητή συσκευή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα “dongle” USB ή USB-C.

Ερωτήσεις ασφαλείας: Περιστασιακά ενδέχεται να γίνονται γνωστές ερωτήσεις στο πλαίσιο του MFA. Κατά τη δημιουργία του λογαριασμού σας, ενδέχεται να σας ζητηθεί να επιλέξετε μια ερώτηση ασφαλείας όπως:

  • Ποιο ήταν το όνομα του πρώτου σου κατοικίδιου?
  • Σε ποια οδό μεγάλωσες;
  • ποιο είναι το πατρικό όνομα της μητέραςσου;
  • Ποιό ήταν το παιδικό σου παρατσούκλι;

Πρέπει πρώτα να εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας και να απαντήσετε σε μια ερώτηση ασφαλείας. Επειδή όμως παρόμοιες πληροφορίες μπορούν εύκολα να συλλεχθούν από άλλα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης, τα MFA αυτού του τύπου πρέπει να ενημερωθούν.

Το MFA θα είναι ασφαλές και ασφαλές εάν τα διακριτικά, ο κωδικός πρόσβασης, τα PIN, η βιομετρική σάρωση κ.λπ. εφαρμοστούν δυναμικά.

MFA vs. 2FA

Ας εξετάσουμε πώς διαφέρουν το MFA (Επαλήθευση πολλαπλών παραγόντων) και το 2FA (Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων):

Η χρήση πολλών παραγόντων για την επαλήθευση της ταυτότητας ενός ατόμου κατά την αναζήτηση πρόσβασης σε έναν πόρο, ιστότοπο ή άλλη εφαρμογή είναι γνωστή ως έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων ή MFA.

  Είναι οι διαδικτυακές υπηρεσίες μεταγραφής ασφαλείς και ιδιωτικές;

Ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων προσφέρει μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι οι χρήστες είναι αυτοί που λένε ότι είναι απαιτώντας περισσότερες από μία μορφές επιβεβαίωσης ταυτότητας, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο ανεπιθύμητης πρόσβασης σε ευαίσθητα δεδομένα. Ως εκ τούτου, ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων ορίζεται ως οποιοσδήποτε συνδυασμός δύο ή περισσότερων παραγόντων.

Ενώ η απλή χρήση δύο παραγόντων αναφέρεται ως 2FA. Η πιο εύκολη και αποτελεσματική μέθοδος για την προσθήκη ενός ασφαλούς επιπέδου ελέγχου ταυτότητας πάνω από τα διαπιστευτήρια σύνδεσης είναι ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA).

Μετά την εισαγωγή των διαπιστευτήριών τους, οι χρήστες πρέπει να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους χρησιμοποιώντας διαφορετικό παράγοντα, όπως έναν κωδικό που λαμβάνεται μέσω email ή SMS, ερωτήσεις ασφαλείας κ.λπ. .

Ο τύπος ελέγχου ταυτότητας που χρησιμοποιείται εξαρτάται αποκλειστικά από την ευαισθησία των δεδομένων και άλλες συνθήκες. Για παράδειγμα, το MFA χρησιμοποιείται όταν το σύστημα ή τα δεδομένα σχετίζονται με χρηματοοικονομικά ή τραπεζικά θέματα, αλλά το απλό 2FA χρησιμοποιείται κατά την πρόσβαση σε υπηρεσίες email.

Μειονέκτημα του MFA

Η υιοθέτηση και χρήση MFA δεν έχει άλλα μειονεκτήματα εκτός από την ψυχική ευκολία. Το MFA δεν έχει μειονεκτήματα εάν μπορείτε να διαχειριστείτε πολλές καταχωρίσεις μέτρων ασφαλείας. Τα μέτρα MFA είναι γενικά απαραίτητα για την προστασία των δεδομένων σας και την ασφάλεια του συστήματός σας.

Το MFA θα σας ζητά συνεχώς να εισάγετε μέτρα ασφαλείας μόνο εάν αποσυνδεθείτε από την αρχική σας σύνδεση. Επομένως, εφόσον είστε συνδεδεμένοι στο σύστημα, δεν υπάρχει πιθανότητα ταλαιπωρίας.

Οι απαιτήσεις σύνδεσης πρέπει να επιτυγχάνουν μια ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και άνεσης για να διασφαλιστεί η ασφαλής και αξιόπιστη πρόσβαση. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι διαχειρίσιμα για να αποφευχθεί η πρόκληση υπερβολικών δυσκολιών στους χρήστες.

Εφαρμογές MFA

Έλεγχος ταυτότητας Microsoft Multifactor στο Azure AD

Μια λύση διαχείρισης ταυτότητας που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ελέγχουν την πρόσβαση των χρηστών σε εφαρμογές και υπηρεσίες είναι το Azure Active Directory (AD) της Microsoft. Το Azure AD έχει δυνατότητες όπως ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA).

Ένα βασικό επίπεδο ασφαλείας για την ασφάλεια των επιχειρηματικών δικτύων, εφαρμογών και δεδομένων είναι το Azure AD MFA της Microsoft. Το MFA απαιτεί από τους χρήστες να συνδεθούν με δύο ή περισσότερα έγγραφα επαλήθευσης ταυτότητας.

Επιτρέπει στους χρήστες να εισέλθουν στους λογαριασμούς τους χρησιμοποιώντας τόσο κάτι που γνωρίζουν (τον κωδικό πρόσβασής τους) όσο και κάτι που διαθέτουν (έναν κωδικό ελέγχου ταυτότητας). Και με τις δύο πληροφορίες, είναι δυνατή η πρόσβαση στους λογαριασμούς χρηστών χάρη στον πρόσθετο βαθμό ασφάλειας.

Απαιτώντας μία ή περισσότερες μορφές ελέγχου ταυτότητας όταν ένας χρήστης συνδέεται, το Azure AD MFA της Microsoft παρέχει στους λογαριασμούς χρηστών ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας. Αυτό παρέχει μια άμυνα έναντι μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης καθώς και από κακόβουλες προσπάθειες πρόσβασης. Το MFA μπορεί να ρυθμιστεί για συγκεκριμένους λογαριασμούς χρηστών ή ως γενική πολιτική για όλους τους χρήστες σε μια εταιρεία.

Καθιστώντας τον έλεγχο ταυτότητας πιο δύσκολο για πιθανούς εισβολείς, αυτή η μέθοδος ελέγχου ταυτότητας μειώνει την πιθανότητα πρόσβασης ενός μη εξουσιοδοτημένου ατόμου στο λογαριασμό ενός χρήστη.

Έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων της Akamai (MFA)

Ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA) από την Akamai είναι μια φιλική προς το χρήστη λύση ελέγχου ταυτότητας που βασίζεται στο cloud που προσφέρει μια ασφαλή, επαγγελματική εμπειρία.

Το MFA της Akamai είναι ένα σύστημα που βασίζεται σε σύννεφο με απλά και απλά χαρακτηριστικά, όπως αυτοματοποιημένη διανομή κωδικού πρόσβασης μίας χρήσης (OTP), δυνατότητες πολλαπλών παραγόντων και άμεση αλληλεπίδραση με την εφαρμογή.

Η μοναδική τεχνολογία MFA της Akamai καθιστά απλό τον έλεγχο ταυτότητας των χρηστών χρησιμοποιώντας τη φωνή, το πρόσωπο, τα δακτυλικά τους αποτυπώματα ή άλλους βιομετρικούς παράγοντες, παρέχοντας απαράμιλλη γνώση και έλεγχο των ταυτοτήτων των χρηστών.

Οι οργανισμοί μπορούν εύκολα και γρήγορα να δημιουργήσουν μια ασφαλή λύση ελέγχου ταυτότητας με το Akamai MFA που προσαρμόζεται στις μοναδικές απαιτήσεις τους, ενώ παράλληλα προσφέρει στους χρήστες τους την ευκολία μιας βελτιωμένης εμπειρίας. Η πλατφόρμα MFA του είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμη και επεκτάσιμη, καθιστώντας εύκολη την κάλυψη των αναγκών διαφόρων ομάδων χρηστών.

  Πώς να ορίσετε διαφορετικές ζώνες ώρας στο Ημερολόγιο Google

Αυτές οι λύσεις MFA παρέχουν στις επιχειρήσεις προηγμένες δυνατότητες ελέγχου ταυτότητας που βοηθούν στην άμυνα των δικτύων τους έναντι εξελιγμένων απειλών και εισβολών. Οι λύσεις MFA της είναι κατασκευασμένες για να εγγυώνται πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του κλάδου, καθιστώντας τις μία από τις πιο ασφαλείς λύσεις ελέγχου ταυτότητας στην αγορά αυτή τη στιγμή.

Η απλότητα του MFA της Akamai το καθιστά την τέλεια λύση για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.

Έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων Duo (MFA)

Η προστασία των ψηφιακών ταυτοτήτων από πιθανούς εισβολείς γίνεται πιο απλή χάρη στην αναδυόμενη τεχνολογία. Το Duo MFA Security, ένα προϊόν της Cisco, είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία λύση MFA.

Το Duo είναι μια πλατφόρμα ασφαλούς πρόσβασης μηδενικής εμπιστοσύνης που βασίζεται στο SaaS για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών που προσφέρουν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, απλή σύνδεση και ασφαλή απομακρυσμένη πρόσβαση.

Το Duo MFA προσθέτει ένα επίπεδο προστασίας σε οποιαδήποτε υπηρεσία ή ιστότοπο που απαιτεί έλεγχο ταυτότητας. Έχει σχεδιαστεί για χρήση στο cloud και εσωτερική χρήση.

Οι χρήστες πρέπει να ολοκληρώσουν ένα επιπλέον βήμα για να αποκτήσουν ασφαλή πρόσβαση χρησιμοποιώντας τη λύση ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA) του Duo.

Αυτό το πρόσθετο βήμα ενσωματώνεται στη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας του χρήστη και ζητά από τον χρήστη να αποδείξει την ταυτότητά του παρέχοντας κάτι που γνωρίζει (κωδικό πρόσβασης ή καρφίτσα), κάτι που έχει (κουπόνι ή smartphone) ή κάτι που είναι (δαχτυλικό αποτύπωμα ή πρόσωπο).

Οι οργανισμοί μπορούν να ενισχύσουν την ασφάλεια προστατεύοντας τους χρήστες από ελαττωματικά διαπιστευτήρια, απάτες phishing και άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες χρησιμοποιώντας μια ολοκληρωμένη λύση MFA από την Duo.

Lastpass Multifactor Authentication

Πολλά προϊόντα είναι διαθέσιμα από το Lastpass Multifactor Authentication για τη διασφάλιση των δεδομένων χρήστη. Στο λογαριασμό σας στο LastPass παρέχεται πρόσθετη ασφάλεια, η οποία εγγυάται ότι μόνο εσείς έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας.

Χρησιμοποιώντας τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, το LastPass παρέχει έναν απλό και ασφαλή τρόπο για να προστατεύσετε τους διαδικτυακούς σας λογαριασμούς. Επιβεβαιώνοντας την ταυτότητά τους με έναν πρόσθετο παράγοντα, όπως έναν κωδικό ή δακτυλικό αποτύπωμα, αυτό το σύστημα ελέγχου ταυτότητας επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν έναν επιπλέον βαθμό ασφάλειας στους λογαριασμούς τους.

Επιπλέον, παρέχει διαχείριση κωδικών πρόσβασης, ώστε να μπορείτε να συνδεθείτε σε οποιαδήποτε συσκευή χωρίς κωδικό πρόσβασης. Οι εφαρμογές cloud, τα VPN και τα σημεία πρόσβασης μπορούν όλα να ασφαλιστούν με το LastPass.

Οι χρήστες μπορούν να διαμορφώσουν γρήγορα τη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων με το LastPass, έτσι ώστε οι λογαριασμοί τους να είναι πάντα ασφαλείς. Δίνει στους καταναλωτές τη σιγουριά ότι ακόμα κι αν οι χάκερ ή άλλοι επικίνδυνοι παράγοντες γνωρίζουν ήδη τους κωδικούς πρόσβασής τους, δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Γίνεται πιο δύσκολο για μη εξουσιοδοτημένα μέρη να αποκτήσουν πρόσβαση όταν χρησιμοποιούνται πολλά στοιχεία ελέγχου ταυτότητας, όπως κωδικοί πρόσβασης, βιομετρικά στοιχεία και ερωτήσεις ασφαλείας. Οι χρήστες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς γνωρίζοντας ότι τα δεδομένα τους είναι ασφαλή και ιδιωτικά όταν χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα.

Είναι απλό στην εγκατάσταση σε όλα τα μεγέθη επιχειρήσεων χάρη στα κύρια χαρακτηριστικά του, όπως προσαρμοστικός έλεγχος ταυτότητας, απλή ανάπτυξη, κεντρικός, λεπτομερής έλεγχος και αυτοματοποίηση παροχής χρηστών με το Microsoft AD, το Google Workspace και το Azure AD.

Τελικές Λέξεις

Για να διευκρινίσουμε, η προσθήκη περισσότερων στοιχείων ελέγχου ταυτότητας στη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας είναι αυτό που συνεπάγεται το MFA. Ένα υποσύνολο MFA γνωστό ως δύο παραγόντων χρησιμοποιεί μόνο δύο παράγοντες διαπιστευτηρίων. Πρέπει να εγκαταστήσετε το MFA στον οργανισμό σας, καθώς η χρήση κωδικού πρόσβασης ως μοναδικός παράγοντας πρέπει να είναι πιο ασφαλής.

Το ρολόι χτυπά. Αφού μάθετε τις διακρίσεις μεταξύ 2FA και MFA και τους κινδύνους από τη χρήση κωδικών πρόσβασης ενός παράγοντα για πρόσβαση σε εταιρικά συστήματα, θα πρέπει να θέσετε την ενίσχυση της ασφάλειας στην πρώτη σας προτεραιότητα για την προστασία των δεδομένων.

Στη συνέχεια, μπορείτε να εξερευνήσετε πλατφόρμες ελέγχου ταυτότητας χρήστη.