✨ Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Emoji στα ονόματα αρχείων στα Windows 10

Γνωρίζατε ότι τα emoji λειτουργούν σχεδόν παντού αυτές τις μέρες; Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε σχεδόν οποιαδήποτε εφαρμογή στον υπολογιστή σας. Μπορείτε ακόμη και να τα εισαγάγετε σε ονόματα αρχείων και φακέλων στα Windows 10.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Emoji σε ονόματα αρχείων

Αυτό είναι εύκολο χάρη στον ενσωματωμένο επιλογέα emoji των Windows 10. Είναι εύκολο να το χάσετε—για να το ανοίξετε, πρέπει να πατήσετε Windows+. (περίοδος) ή Windows+. (άνω τελεία.)

Για να εισαγάγετε ένα emoji σε ένα όνομα αρχείου ή φακέλου, απλώς πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου ενώ μετονομάζετε ένα αρχείο για να ανοίξετε το εργαλείο επιλογής. Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε μια φράση αναζήτησης για να κάνετε αναζήτηση στο emoji—για παράδειγμα, πληκτρολογήστε «σκύλος» για αναζήτηση emoji που σχετίζονται με σκύλους ή «γάτα» για αναζήτηση emoji που σχετίζονται με γάτες—ή χρησιμοποιήστε το ποντίκι σας για να κάνετε κλικ και να μετακινηθείτε στη λίστα. Πατήστε Enter ή κάντε κλικ σε ένα emoji για να το εισαγάγετε.

  Πώς να αποκτήσετε εικόνα σε εικόνα για κλήσεις Google Meet

Αυτό είναι, τελειώσατε—είναι τόσο απλό!

Το Unicode το κάνει αυτό δυνατό

Όλα αυτά είναι δυνατά χάρη στο Unicode. Το Unicode περιλαμβάνει «χαρακτήρες για όλα τα συστήματα γραφής του κόσμου, σύγχρονα και αρχαία», σύμφωνα με Η Κοινοπραξία Unicode. Περιλαμβάνει επίσης emoji και διάφορα άλλα σύμβολα.

Θα παρατηρήσετε ότι, όταν χρησιμοποιείτε emoji σε ονόματα αρχείων και φακέλων, δεν λαμβάνετε τα έγχρωμα emoji που λαμβάνετε αλλού στα Windows. Λαμβάνετε μικρούς, ασπρόμαυρους χαρακτήρες—όπως ακριβώς θα κάνατε κατά την εισαγωγή emoji στο Σημειωματάριο.

Χάρη στο Unicode, κάθε εφαρμογή που υποστηρίζει τυπικούς χαρακτήρες Unicode —ακόμα και αν δεν υποστηρίζει πολύχρωμα emoji— μπορεί να χρησιμοποιήσει τους χαρακτήρες emoji που βρίσκονται σε τυπικές γραμματοσειρές. Η χρήση ενός emoji σε ένα όνομα αρχείου είναι ακριβώς όπως η χρήση ενός χαρακτήρα ή ενός συμβόλου από διαφορετική γλώσσα. Απλώς λειτουργεί.

  Πώς να χωρίσετε κείμενο στα Φύλλα Google

Θα σπάσει τίποτα;

Θεωρητικά, σε ορισμένες εφαρμογές μπορεί να μην αρέσουν αυτά τα emoji εάν δεν υποστηρίζουν χαρακτήρες unicode. Ωστόσο, οι σύγχρονες εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με ένα ευρύ σύνολο γλωσσών που θα πρέπει να υποστηρίζουν σωστά τα emoji.

Για παράδειγμα, η κλασική γραμμή εντολών των Windows δεν μπορεί να δει σωστά τους χαρακτήρες emoji στα ονόματα αρχείων, αλλά τόσο το PowerShell όσο και το νέο Τερματικό Windows της Microsoft μπορούν να τους εμφανίσουν σωστά.

Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, μπορείτε πάντα να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων και να μετονομάσετε τα επηρεαζόμενα αρχεία και φακέλους για να αφαιρέσετε τους χαρακτήρες emoji. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα αρχεία σε εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν σωστά τα ονόματα αρχείων emoji.

  Πώς να διορθώσετε την αποτυχία ελέγχου ταυτότητας της πύλης AT&T U-verse