Όχι, το Gmail δεν κλείνει: Είναι απλώς μια φάρσα

Βασικά Takeaways

  • Η Google δεν κλείνει το Gmail, παρά το ισχυρισμό μιας ιογενούς φάρσας.
  • Η Google διέψευσε γρήγορα τις ψευδείς ειδήσεις ότι το Gmail έχει κλείσει.
  • Το Gmail παραμένει ασφαλές, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να χάσουν την πρόσβαση στα email τους τα 1,5 δισεκατομμύρια+ χρήστες του.

Αν έχετε δει την «είδηση» ότι η Google κλείνει το Gmail, μην πανικοβληθείτε: δεν είναι αλήθεια. Είναι απλώς μια ανόητη φάρσα που έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάζοντας την Google να αρνηθεί τον ισχυρισμό.

  Τα 7 καλύτερα σαρκοφάγα Podcasts για λήψη

Γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το Gmail κλείνει;

Στις 22 Φεβρουαρίου 2024, ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός email άρχισε να διαδίδεται στον ιστό σαν αστραπιαία φωτιά. Το email ισχυρίζεται ότι η Google κλείνει το Gmail την 1η Αυγούστου 2024.

Ένας από αυτούς που μοιράστηκαν το στιγμιότυπο οθόνης ήταν ο Chris Bakke, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο SVP του προϊόντος στην Google. Μαζί με την επίσημη ανακοίνωση email, εξιστόρησε μια ιστορία για το πώς, λόγω κακής επικοινωνίας, το Gmail έφευγε οριστικά.

Τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια, προφανώς. Η Google ΕΧΕΙ τερματίσει τη βασική έκδοση HTML του Gmail, που σημαίνει ότι όλοι θα αναγκαστούν να χρησιμοποιούν την Τυπική έκδοση στο εξής. Αλλά αυτό είναι. Το ίδιο το Gmail είναι ασφαλές και δεν πηγαίνει πουθενά.

  Δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας ως JPEG ή PNG στο Photoshop; Δοκιμάστε αυτές τις 5 επιδιορθώσεις

Πώς ξέρουμε ότι το Gmail δεν κλείνει

Η Google ενήργησε γρήγορα για να αρνηθεί την υπόδειξη ότι έπεφτε στο Gmail. Η άρνησή του ήρθε με τη μορφή μιας άρτια διατυπωμένης ανάρτησης στο X, την ίδια πλατφόρμα που χρησιμοποιούσε ο Bakke και πολλοί άλλοι για τη διάδοση της φάρσας.

Ακόμη και πριν η Google εκδώσει την επίσημη άρνησή της, οι χρήστες X είχαν προσπαθήσει να προσθέσουν περιεχόμενο χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Community Notes (πρώην Birdwatch). Το οποίο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο δεδομένου του όγκου της παραπληροφόρησης που εμφανίζεται στην πλατφόρμα πριν διαδοθεί σε άλλους ιστότοπους.

  Πώς να αναστρέψετε/κατοπτρίσετε μια εικόνα στα Έγγραφα Google

Ενώ ο Bakke δεν ήταν μόνος του να μοιράζεται αυτό το ψεύτικο στιγμιότυπο οθόνης email, η προσέγγισή του των 205.000 οπαδών σίγουρα το βοήθησε να διαδοθεί. Όσον αφορά το πλαίσιο, ο Bakke εργάζεται για το X και είναι γνωστός για το ότι αστειεύεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εν τω μεταξύ, το αφεντικό του Έλον Μασκ, ο οποίος έχει πλέον το X (πρώην Twitter), έχει, όπως αναφέρει Forbesεπέκρινε δημόσια το Gemini AI της Google.

Η Google είναι γνωστό ότι σκοτώνει προϊόντα και έκλεισε τις υπηρεσίες ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση, όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο, το Gmail είναι, σύμφωνα με Statistaη πιο δημοφιλής υπηρεσία email στον κόσμο, με 1,5 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες ήδη από το 2018. Οπότε η Google θα ήταν τρελή να την κλείσει.