Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εγκατάσταση του Steam στο Chromebook

Το Steam είναι και θα συνεχίσει να είναι ο παράδεισος κάθε παίκτη, ειδικά όταν θέλετε να αποκτήσετε μερικούς από τους καλύτερους τίτλους παιχνιδιών που διατίθενται στην αγορά. Ενώ κάθε φορητός υπολογιστής υποστηρίζει την εγκατάσταση Steam, υπήρξαν ανησυχίες σχετικά με την εγκατάσταση της εφαρμογής σε ένα Chromebook.

Η αρχιτεκτονική του Chromebook είναι ένας σημαντικός καθοριστικός παράγοντας για την εγκατάσταση του Steam στο Chromebook. Ανάλογα με τη μνήμη RAM και τον επεξεργαστή του μηχανήματός σας, πρέπει να κάνετε τα κατάλληλα βήματα για να εγκαταστήσετε το Steam ανάλογα.

Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την εγκατάσταση του Steam σε Chromebook.

Λειτουργεί το Steam σε Chromebook;

Πολλοί άνθρωποι ρωτούν, “Μπορούν τα Chromebook να τρέξουν το Steam”; Η απάντηση είναι ναι. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μια αρκετά απλή διαδικασία, ειδικά όταν έχετε ένα παλαιότερο μηχάνημα.

Μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτελέσετε απρόσκοπτα το Steam στις πιο πρόσφατες εκδόσεις του Chromebook. Οι παλαιότερες εκδόσεις έχουν μια ελαφρώς περίτεχνη διαδικασία, η οποία διαφέρει από την προηγούμενη.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την αξία που φέρνει το Steam στις ζωές των παικτών και εκείνων που θέλουν πραγματικά να ζήσουν τις απολαύσεις ενός καλά καθορισμένου παιχνιδιού. Εξάλλου, το Steam παρέχει πολλούς λόγους για τους παίκτες να κατεβάζουν και να παίζουν παιχνίδια.

  Διορθώστε το Steam Client Bootstrapper που δεν ανταποκρίνεται στα Windows 10

Πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου πριν από την εκτέλεση του Steam σε Chromebook

Ας το παραδεχτούμε: τα Chromebook δεν είναι υπολογιστές παιχνιδιών και το Steam είναι μια εφαρμογή παιχνιδιών που ανοίγει το δρόμο για σκληροπυρηνικές λειτουργίες gaming. Από την άλλη πλευρά, τα Chromebook είναι προσιτές, φιλικοί προς τους πόρους υπολογιστές, ιδανικοί για την ολοκλήρωση της εργασίας.

Τι συμβαίνει όμως όταν θέλετε να παίξετε παιχνίδια στο Chromebook σας; Ναι, υπάρχουν τρόποι λήψης και χρήσης του Steam σε Chromebook.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις των Chromebook που πρέπει να λάβετε υπόψη από αυτή την άποψη. Εάν θέλετε να ολοκληρώσετε τις απλές εργασίες γρήγορα και αποτελεσματικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένες από τις παλαιότερες εκδόσεις του Chromebook. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να εκτελέσετε παιχνίδια με μεγάλους πόρους στο Chromebook σας, χρειάζεστε έναν φορητό υπολογιστή με βαρείς, ανθεκτικούς και ισχυρούς επεξεργαστές, όπως ένα τσιπ Intel Core i5 ή i7.

Ακολουθούν ορισμένες από τις προδιαγραφές που χρειάζεστε για να εκτελέσετε παιχνίδια Steam σε ένα Chromebook:

 • Επεξεργαστής Intel Core i5 ή Intel Core i7
 • Iris Xe GPU
 • Ελάχιστη μνήμη RAM 8 GB
 • Λόγω τέτοιων βαρέων απαιτήσεων προδιαγραφών, πολλοί χρήστες πιστεύουν ότι τα Windows είναι καλύτερα για παιχνίδια από το Linux. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από το είδος του μηχανήματος που έχετε και το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε τακτικά.

    Πώς να αποκτήσετε νόημα από τις κριτικές παιχνιδιών Steam

  Πώς να κατεβάσετε το Steam στο Chromebook

  Οι νεότερες εκδόσεις του Chromebook είναι σχετικά πιο εύκολο να διαχειριστούν, καθώς μπορείτε να κάνετε λήψη του Steam απευθείας από το Play Store χωρίς να ανησυχείτε για την αλλαγή καναλιών ή την πραγματοποίηση αλλαγών στο ChromeOS.

  1. Κατεβάστε το Steam μέσω του Google Play Store

  Σε ένα νεότερο Chromebook, μπορείτε να κάνετε λήψη του Steam εύκολα από το Play Store.

 • Ανοίξτε το Play Store από το μενού.
 • Στη γραμμή αναζήτησης, πληκτρολογήστε Steam.
 • Στην επάνω δεξιά πλευρά της οθόνης, κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση.
 • Περιμένετε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. Μόλις γίνει λήψη της εφαρμογής, εισαγάγετε τα διαπιστευτήριά σας και περιμένετε να ανοίξει ο λογαριασμός σας.
 • Τώρα που το Steam είναι έτοιμο, μπορείτε να παίξετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια στο Chromebook.
 • Η εφαρμογή Steam Link είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να τρέξετε το Steam σε δύο συστήματα χωρίς να κάνετε λήψη του Steam. Με αυτήν τη δυνατότητα, εξακολουθείτε να έχετε την πλήρη λειτουργικότητα του Steam, αλλά η μόνη προειδοποίηση είναι ότι πρέπει να εκτελείτε και τα δύο συστήματα στο ίδιο δίκτυο.

  Παρόλο που είναι μια διαδικασία που απαιτεί πόρους, μπορείτε να εκτελέσετε το Steam στο Chromebook χωρίς να χάσετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια.

  Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Steam στο Chromebook με το Steam Link:

    Πώς να εγκαταστήσετε το Steam σε Linux και να παίξετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια [2023]
 • Κατεβάστε την εφαρμογή Steam Link από το Play Store στο Chromebook σας. Αυτή η εφαρμογή γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ του Chromebook και του κεντρικού υπολογιστή.
 • Κάντε κλικ στο Εγκατάσταση.
 • Μετά την εγκατάσταση, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη.
 • Το Steam Link θα πραγματοποιήσει σάρωση για διαθέσιμους υπολογιστές στο δίκτυο. Μόλις εμφανιστεί η άλλη συσκευή, κάντε κλικ στο εικονίδιο του υπολογιστή.
 • Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη αναπαραγωγής. Το Steam Link στο Chromebook σας θα προσπαθήσει να συνδεθεί με τη συσκευή υποδοχής.
 • Εν τω μεταξύ, στον κεντρικό υπολογιστή, ενεργοποιήστε την εφαρμογή Steam. Μεταβείτε στο μενού Steam και ακολουθήστε τις Ρυθμίσεις.
 • Στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην Απομακρυσμένη αναπαραγωγή.
 • Κάντε κλικ στο κουμπί Pair Link Steam. Αυτό θα ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου. πληκτρολογήστε την καρφίτσα Steam Link σε αυτό το παράθυρο.
 • Εισαγάγετε την καρφίτσα από την εφαρμογή Steam Link και κάντε κλικ στο Επιβεβαίωση.
 • Περιμένετε να συνδεθούν οι δύο εφαρμογές. Τέλος, μπορείτε να δείτε την οθόνη του κεντρικού υπολογιστή στο Chromebook σας.
 • Απολαύστε τα παιχνίδια σας στο Steam εικονικά χωρίς να κάνετε λήψη του Steam σε Chromebook.

  Η χρήση του Steam σε ένα Chromebook είναι απλή

  Παρά τις διαθέσιμες κοντινές εναλλακτικές, το Steam εξακολουθεί να είναι η προτιμώμενη πλατφόρμα παιχνιδιών για σχεδόν κάθε παίκτη. Ωστόσο, παρά την ευρέως διαδεδομένη χρηστικότητα των Chromebook, υπάρχει μια ατέρμονη ανάγκη να αγοράσετε έναν ισχυρό φορητό υπολογιστή που προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία παιχνιδιού, ειδικά αν θέλετε να τρέχετε και να παίζετε παιχνίδια σε αυτόν.

  Ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας, τις προδιαγραφές φορητού υπολογιστή και τις μεθόδους χρήσης, μπορείτε να επιλέξετε μια επιλογή εγκατάστασης για την εκτέλεση του Steam σε ένα Chromebook. Μπορείτε είτε να το εγκαταστήσετε απευθείας είτε να το κάνετε streaming από έναν κεντρικό υπολογιστή, η επιλογή είναι δική σας.