Όλα όσα ανακοίνωσε η Apple στο “Scary Fast” Mac Event

Η εκδήλωση “Scary Fast” της Apple τον Οκτώβριο του 2023 αφορούσε αποκλειστικά τη σειρά Mac της εταιρείας και τα νέα μοντέλα σίγουρα ανταποκρίνονται στο όνομα της εκδήλωσης. Αν και η κεντρική ομιλία διήρκεσε μόνο 30 λεπτά, η Apple παρουσίασε συναρπαστικό νέο υλικό για χρήστες φορητών υπολογιστών και επιτραπέζιων υπολογιστών. Λοιπόν, εδώ είναι όλα όσα αποκάλυψε η Apple στην εκδήλωσή της.

1. M3, M3 Pro και M3 Max

Πίστωση εικόνας: Apple/YouTube

Η εκδήλωση Mac “Scary Fast” της Apple εξαρτάται από την κυκλοφορία της τρίτης γενιάς τσιπ πυριτίου της Apple. Η οικογένεια M3 διατίθεται σε τρεις γεύσεις—την τυπική M3, M3 Pro και M3 Max. Αυτά τα τσιπ βασίζονται στην τεχνολογία που ανέπτυξε η Apple με το τσιπ M1, επιτρέποντας στους χρήστες να αποκτήσουν έναν ισχυρό αλλά εξαιρετικά αποδοτικό επεξεργαστή.

Η Apple ισχυρίζεται ότι η οικογένεια M3 προσφέρει έως και 1,8 φορές ταχύτερη απόδοση απόδοσης από τη σειρά τσιπ M2. Αυτά τα τσιπ 3 nm εισάγουν επίσης νέες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά, όπως το Dynamic Caching, η επιταχυνόμενη παρακολούθηση ακτίνων μέσω υλικού και η αποκωδικοποίηση AV1, για να κάνουν τους επεξεργαστές να φαίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακοί στο χαρτί.

  Το οποίο είναι καλό για την απόλυτη ασφάλεια Ιστού

Η εταιρεία εστιάζει επίσης στη νευρωνική επεξεργασία στη συσκευή με την οικογένεια M3, επιτρέποντας στους Mac να αποδίδουν καλύτερα σε εργασίες τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης, ενώ παράλληλα προστατεύουν το απόρρητό σας. Μετά την παρουσίαση αυτών των τσιπ, η Apple παρουσίασε τους νέους Mac που θα τα αποκτήσει—την οικογένεια MacBook Pro και το iMac 24 ιντσών.

2. MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών

Πίστωση εικόνας: μήλο

Αυτοί είναι οι πιο ισχυροί φορητοί υπολογιστές που προσφέρει η Apple, επομένως είναι λογικό να είναι οι πρώτοι που θα αποκτήσουν τα νέα τσιπ M3. Τα νέα μοντέλα MacBook Pro είναι ένα βήμα παραπάνω από το MacBook Air 15 ιντσών, καθώς η Apple εγκατέλειψε το MacBook Pro 13 ιντσών προσφέροντας το MacBook Pro 14 ιντσών με το βασικό τσιπ M3.

  7 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το Rust για το επόμενο αναπτυξιακό σας έργο

Ως αποτέλεσμα, η τιμή για το MacBook Pro χαμηλότερης κατηγορίας έχει επίσης αυξηθεί από 1.299 $ σε 1.599 $, αλλά τώρα έχετε 512 GB αποθηκευτικού χώρου. Φυσικά, μπορείτε να αποκτήσετε τα μοντέλα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών με τα τσιπ M2 Pro και M2 Max ανώτερης ποιότητας (από 1.999 $) εάν χρειάζεστε περισσότερη απόδοση.

Η Apple προσφέρει επίσης μια νέα επιλογή χρώματος Space Black για τα μοντέλα MacBook Pro υψηλότερης κατηγορίας για να τα κάνει να ξεχωρίζουν, αλλά εκτός από αυτό, δεν θα εντοπίσετε διαφορά αν τα βάλετε δίπλα στους προκατόχους τους.

Με αυτές τις νέες επιλογές χρωμάτων και τους πιο ικανούς επεξεργαστές, το MacBook Pro 14 ιντσών είναι εξαιρετικό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να το εξετάσετε εάν είστε στην αγορά ενός φορητού υπολογιστή Apple μεσαίας κατηγορίας.

3. iMac 24 ιντσών με το τσιπ M3

Πίστωση εικόνας: μήλο

Η Apple έχει επίσης ανανεώσει το iMac 24 ιντσών με το βασικό τσιπ M3. Αυτός ο επιτραπέζιος υπολογιστής all-in-one κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2021 με το τσιπ M1, αλλά δεν ανανέωσε το υλικό όταν έφτασαν τα τσιπ M2 το 2022. Χάρη στην ανανέωση M3, ωστόσο, ο iMac 24 ιντσών είναι έως και 2 φορές πιο γρήγορος από τον προκάτοχό του.

  11 Συστήματα απόκρισης κοινού για διαδραστικές εκδηλώσεις το 2023

Δυστυχώς, η σχεδίαση παραμένει αμετάβλητη και το υπόλοιπο υλικό είναι σχεδόν πανομοιότυπο. Εκτός από τον νέο επεξεργαστή, το iMac 24 ιντσών λαμβάνει ενημερωμένα πρωτόκολλα ασύρματης επικοινωνίας με τη μορφή Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.3. Έτσι, τα χαρακτηριστικά που κάνουν το M1 iMac 2021 εξαιρετικό επιτραπέζιο υπολογιστή εξακολουθούν να ισχύουν σήμερα.

Η τιμή παραμένει αμετάβλητη για το iMac, κοστίζει 1.299 $ για το βασικό μοντέλο με 8 GB ενοποιημένης μνήμης και 256 GB αποθηκευτικού χώρου.

Η Apple Silicon συνεχίζει να οδηγεί τους Mac σε νέα ύψη

Το τσιπ M1 έφερε επανάσταση στους φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές, βοηθώντας την Apple να κερδίσει μερίδιο αγοράς έναντι των υπολογιστών με Windows. Ωστόσο, η εταιρεία από το Cupertino δεν επαναπαύεται στις δάφνες της, αναπτύσσοντας συνεχώς το εσωτερικό της τσιπ για να παρέχει περισσότερη ισχύ και αποτελεσματικότητα.

Μπορείτε να παραγγείλετε τους νέους Mac αυτή τη στιγμή από το Apple Store Online, αλλά θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στις 7 Νοεμβρίου 2023. Επομένως, εάν θέλετε να αναβαθμίσετε το παλιό MacBook ή το iMac σας, τώρα θα ήταν η κατάλληλη στιγμή να το κάνετε.