Όλα τα εικονίδια εφαρμογών εξαφανίστηκαν στο iPhone σας; Δοκιμάστε αυτές τις διορθώσεις

Προσπαθείτε να βρείτε μια εφαρμογή στην αρχική οθόνη του iPhone σας, αλλά όλα τα εικονίδια της εφαρμογής σας φαίνεται να έχουν ξαφνικά εξαφανιστεί; Είτε πρόκειται για ανεπαρκή αποθηκευτικό χώρο είτε για σφάλματα λογισμικού, αυτό μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό, ειδικά όταν βιάζεστε. Ευτυχώς, έχετε τις επιλογές σας για να επιλύσετε γρήγορα αυτό το ζήτημα.

1. Ελευθερώστε τον αποθηκευτικό χώρο του iPhone σας

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα εικονίδια εφαρμογών τείνουν να εξαφανίζονται λόγω ανεπαρκούς αποθήκευσης. Εάν λαμβάνετε το μήνυμα “Πλήρης ο χώρος αποθήκευσης iPhone”, σας συνιστούμε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Αποθήκευση iPhone και να ελέγξετε πόσο δωρεάν αποθηκευτικό χώρο διαθέτει αυτή τη στιγμή η συσκευή σας. Ως εμπειρικός κανόνας, είναι καλή ιδέα να έχετε τουλάχιστον 5 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου για να διασφαλίσετε ότι δεν υπάρχει λόξυγκας.

Μόλις ανοίξετε τη σελίδα αποθήκευσης iPhone, θα μπορείτε να δείτε πόσο αποθηκευτικό χώρο καταναλώνει κάθε εφαρμογή. Εδώ, μπορείτε είτε να διαγράψετε εντελώς μια εφαρμογή είτε να την αποφορτώσετε, κάτι που θα την αφαιρέσει από τη συσκευή σας χωρίς να διαγράψει τα δεδομένα της.

  Πώς να διορθώσετε το iPhone Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου είναι γκριζαρισμένη

Ομοίως, συνιστούμε επίσης να κατευθυνθείτε στην εφαρμογή Φωτογραφίες και να διαγράψετε τυχόν περιττές εικόνες ή βίντεο που μπορεί να έχετε. Εναλλακτικά, είναι καλή ιδέα να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες αποθήκευσης cloud όπως το iCloud, το Google Drive ή το Dropbox για να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τα έγγραφά σας για να ελευθερώσετε φυσικό χώρο αποθήκευσης και να επαναφέρετε τα εικονίδια της εφαρμογής σας.

2. Ελέγξτε τις επιλεγμένες σελίδες αρχικής οθόνης για εστίαση

Εάν χρησιμοποιείτε συχνά προφίλ Εστίασης για να μεγιστοποιήσετε την παραγωγικότητά σας, μπορεί να το έχετε διαμορφώσει έτσι ώστε να επιτρέπει ορισμένες σελίδες στην αρχική οθόνη. Ενώ η προσαρμογή των Αρχικών οθονών σας και το φιλτράρισμα τυχόν εφαρμογών που εμποδίζουν την παραγωγικότητά σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εστιάσετε στις εργασίες σας, μπορεί επίσης να είναι η βασική αιτία της εξαφάνισης των εφαρμογών σας.

  Πώς να επισημάνετε ένα μήνυμα κειμένου ως μη αναγνωσμένο στο iPhone

Εάν αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιείτε μια λειτουργία εστίασης και δεν μπορείτε να βρείτε μια εφαρμογή, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και πατήστε Εστίαση.
 • Τώρα, επιλέξτε το προφίλ Εστίαση που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή.
 • Θα δείτε δύο προεπισκοπήσεις οθόνης στην ενότητα Προσαρμογή οθονών. Επειδή το πρόβλημα έγκειται στην αρχική οθόνη του iPhone σας, πατήστε Επιλογή κάτω από την επιλογή Αρχική οθόνη.
 • Τώρα, ελέγξτε αν κατά λάθος αποεπιλέξατε τη σελίδα Αρχική οθόνη που φιλοξενεί τις εφαρμογές που λείπουν. Εάν συμβαίνει αυτό, απλώς επιλέξτε τη σελίδα.
 • 3. Επαναφέρετε τη διάταξη της αρχικής οθόνης σας

  Αν και αυτό δεν είναι πάντα ιδανικό, η επιστροφή στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του iPhone σας είναι μερικές φορές η καλύτερη ιδέα. Η επαναφορά της διάταξης της αρχικής οθόνης του iPhone σας αφαιρεί τυχόν προσαρμοσμένους φακέλους και γραφικά στοιχεία που μπορεί να έχετε προσθέσει. Κάνοντας αυτό θα αναδιατάξετε επίσης όλες τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει αλφαβητικά, καθώς και θα εγκαταστήσετε ξανά οποιαδήποτε από τις προεπιλεγμένες εφαρμογές της Apple που μπορεί να έχετε διαγράψει.

    7 καλύτερα εργαλεία για τη δημιουργία μοναδικών ιδεών για θέματα ιστολογίου

  Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε τη διάταξη της αρχικής οθόνης στο iOS:

 • Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Γενικά.
 • Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος και πατήστε Μεταφορά ή Επαναφορά iPhone.
 • Πατήστε Επαναφορά και επιλέξτε Επαναφορά διάταξης αρχικής οθόνης από το αναδυόμενο μενού που εμφανίζεται.
 • Για επιβεβαίωση, πατήστε Επαναφορά αρχικής οθόνης.
 • 4. Επανεκκινήστε το iPhone σας

  Η επανεκκίνηση του συστήματος τερματίζει όλες τις διεργασίες στο παρασκήνιο και διαγράφει την προσωρινή μνήμη της συσκευής σας. Η επανεκκίνηση του smartphone σας μπορεί να διορθώσει τα περισσότερα προβλήματα, ειδικά προβλήματα που σχετίζονται με το λειτουργικό σύστημα όπως αυτό.

  Είτε χρησιμοποιείτε μοντέλο με Face ID είτε φυσικό κουμπί Home, μπορείτε εύκολα να επανεκκινήσετε το iPhone σας ακόμα κι αν τα κουμπιά του είναι σπασμένα. Ωστόσο, σε αντίθεση με το Android, το iOS δεν προσφέρει επιλογή επανεκκίνησης. Επομένως, θα πρέπει να το απενεργοποιήσετε και να το ενεργοποιήσετε ξανά χειροκίνητα.

  Αποκτήστε τα εικονίδια της εφαρμογής iPhone σας πίσω

  Ας ελπίσουμε ότι οι παραπάνω διορθώσεις αντιμετώπισης προβλημάτων βοήθησαν στην επαναφορά των εικονιδίων της εφαρμογής σας. Εάν όλα αποτύχουν, το καλύτερο στοίχημά σας μπορεί να είναι η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του iPhone σας. Αν και η διαγραφή της συσκευής σας δεν είναι ιδανική, επαναφέρει το iPhone σας στην προεπιλεγμένη κατάσταση και είναι ένας ξεκάθαρος τρόπος επίλυσης των περισσότερων προβλημάτων λογισμικού.