Χαρακτηριστικά, τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας

Βασικά Takeaways

  • Η Apple ανακοίνωσε τα μοντέλα iPhone 15 και iPhone 15 Pro στην εκδήλωση «Wonderlust» τον Σεπτέμβριο του 2023, με τη μεγαλύτερη αλλαγή να είναι η μετάβαση από Lightning σε θύρα USB-C.
  • Το iPhone 15 διαθέτει καλύτερη κάμερα με κύριο αισθητήρα 48MP και επιλογή τηλεφακού 2x, καθώς και διακοπή λειτουργίας Dynamic Island και οθόνη που μπορεί να φτάσει τα 2.000 nits.
  • Το iPhone 15 Pro εισάγει ταχύτητες USB 3.0, δυνατότητα εγγραφής βίντεο απευθείας σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, νέο κουμπί Action αντί για διακόπτη Ring/Silent και κατασκευή από τιτάνιο για αυξημένη αντοχή και άνεση.
  • Οι τιμές ξεκινούν από 799 $ για το iPhone 15 και 999 $ για το iPhone 15 Pro. Όλα τα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν στις 22 Σεπτεμβρίου 2023.

Η Apple συνήθως επιφυλάσσει την εκδήλωση του Σεπτεμβρίου για να κυκλοφορήσει τα τελευταία της iPhone, και φέτος δεν διαφέρει. Στην εκδήλωση «Wonderlust» το 2023, ο Tim Cook ανακοίνωσε τα πιο πρόσφατα μοντέλα iPhone 15 και iPhone 15 Pro.

Λοιπόν, ποια νέα χαρακτηριστικά αποκτάμε με τα πιο πρόσφατα iPhone, πότε θα τα αποκτήσουμε και πόσο θα κοστίζουν; Θα τα συζητήσουμε όλα παρακάτω.

Τι νέο υπάρχει με τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus;

Πίστωση εικόνας: Apple/YouTube

Η μεγαλύτερη φήμη για το iPhone 15 ήταν η μετάβασή του από Lightning σε θύρα USB-C—και αυτό αποδείχθηκε αληθινό όταν η Apple το έδειξε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

  8 καλύτερα εργαλεία μετάφρασης με τη βοήθεια υπολογιστή (CAT) προς χρήση

Αλλά εκτός από την αναβάθμιση USB-C, το iPhone 15 αποκτά μια σειρά από άλλα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, η Apple κυκλοφόρησε το Emergency SOS μέσω δορυφόρου για τα iPhone 14 και 14 Pro το 2022. Το 2023, η εταιρεία το επεκτείνει με το Roadside Assistance μέσω δορυφόρου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ζητήσετε διάσωση αυτοκινήτου προτού καταστεί πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ακόμα κι αν βρίσκεστε εκτός κάλυψης κινητής τηλεφωνίας.

Πίστωση εικόνας: Apple/YouTube

Το iPhone 15 αποκτά επίσης καλύτερη εμπειρία κάμερας, με τον κύριο αισθητήρα του να έχει αναβαθμιστεί στα 48MP. Και, όπως το iPhone 14 Pro, έχει την επιλογή τηλεφακού 12MP 2x, ώστε να έχετε ουσιαστικά τρία επίπεδα ζουμ—0,5x, 1x και 2x—στο iPhone με διπλή κάμερα.

Φυσικά, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις φυσικές αλλαγές στο iPhone 15. Το iPhone 15 αποκτά επιτέλους το Dynamic Island cutout που έκανε το ντεμπούτο του στο iPhone 14 Pro. Επιπλέον, η οθόνη του μπορεί τώρα να προσφέρει έως και 2.000 nits φωτεινότητας κάτω από έντονο ηλιακό φως. Διατίθεται επίσης σε πέντε χρώματα—Μαύρο, Μπλε, Πράσινο, Κίτρινο και Ροζ.

Τι νέο υπάρχει με τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max;

Πίστωση εικόνας: Apple/YouTube

Όπως το iPhone 15, το iPhone 15 Pro διαθέτει επίσης θύρα USB-C. Αλλά η Apple το κάνει ένα βήμα παραπέρα δίνοντας στο Pro μοντέλο USB 3.0 ταχύτητες. Αυτό σημαίνει ότι η μεταφορά αρχείων μέσω της θύρας USB-C είναι πιο γρήγορη από ποτέ. Το iPhone 15 Pro σάς επιτρέπει επίσης να εγγράφετε βίντεο απευθείας σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, ώστε οι κινηματογραφιστές να μπορούν να εγγράφουν βίντεο 4K/60FPS ProRes χωρίς να ανησυχούν μήπως εξαντληθεί ο αποθηκευτικός χώρος.

  Τι είναι και πώς λειτουργεί

Και αν παίρνετε το iPhone 15 Pro Max, είστε έτοιμοι για μια απόλαυση. Ο τηλεφακός του τηλεφώνου αποκτά τώρα ζουμ 5x με φακό ισοδύναμο 120 mm χρησιμοποιώντας σχέδιο τετραπρισμού, επιτρέποντάς του να μεγεθύνει κοντά χωρίς τον όγκο ενός τηλεφακού ευρείας διαφράγματος.

Πίστωση εικόνας: Apple/YouTube

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που άλλαξε η Apple στο iPhone 15 Pro είναι ο διακόπτης Ring/Silent. Από το αρχικό iPhone, αυτός ο διακόπτης ήταν εκεί για να ρυθμίσει το τηλέφωνο σε γρήγορη σίγαση. Όμως, στο iPhone 15 Pro, η Apple το αλλάζει αυτό στο κουμπί Δράσης—όπως αυτό που θα βρείτε στο Apple Watch Ultra.

Εκτός από τη θέση του τηλεφώνου σε λειτουργίες Αθόρυβο ή Κουδούνισμα, μπορείτε να αλλάξετε το κουμπί Ενέργεια για να ενεργοποιήσετε την κάμερα ή τον φακό, να ηχογραφήσετε φωνητικά σημειώματα, να ενεργοποιήσετε τη μετάφραση ή ακόμα και να ενεργοποιήσετε ορισμένες λειτουργίες προσβασιμότητας. Μπορείτε ακόμη και να το χρησιμοποιήσετε για να εκτελέσετε τις συντομεύσεις iOS, όπως την εκκίνηση της αγαπημένης σας εφαρμογής ή την εκτέλεση άλλων προσαρμοσμένων εργασιών.

Τέλος, το iPhone 15 Pro αποκτά μια νέα ζώνη τιτανίου για να αυξήσει τη δύναμή του χωρίς να προσθέτει περισσότερο βάρος. Αντί για το γυαλιστερό πλαίσιο από ανοξείδωτο χάλυβα στο iPhone 14 Pro, τα iPhone 15 Pro και 15 Pro Max θα λάβουν ένα βουρτσισμένο πλαίσιο τιτανίου με περιγραμμένες άκρες, καθιστώντας το πολύ πιο εύκολο και πιο άνετο στο κράτημα.

Πόσο θα κοστίζουν τα iPhone 15 και iPhone 15 Pro;

Πίστωση εικόνας: Apple/YouTube

Μία από τις μεγαλύτερες ερωτήσεις που κάνουν όλοι κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας του iPhone είναι πόσο θα κοστίσει. Αυτές είναι λοιπόν οι τιμές που αποκάλυψε η Apple κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Wonderlust»:

  • iPhone 15: 799 $ για 128 GB. 899 $ για 256 GB. 1.099 $ για 512 GB
  • iPhone 15 Plus: 899 $ για 128 GB. 999 $ για 256 GB. 1.199 $ για 512 GB
  • iPhone 15 Pro: 999 $ για 128 GB. 1.099 $ για 256 GB. 1.299 $ για 512 GB. 1.499 $ για 1 TB
  • iPhone 15 Pro Max: 1.199 $ για 256 GB. 1.399 $ για 512 GB. 1.599 $ για 1 TB
  Πώς να απενεργοποιήσετε τα μεταδεδομένα AWS EC2;

Πίστωση εικόνας: Apple/YouTube

Η Apple προσφέρει επίσης έκπτωση έως και 800 $ στο iPhone 15 και έως και 1.000 $ στο iPhone 15 Pro εάν πραγματοποιήσετε συναλλαγές με το τρέχον iPhone σας.

Πότε μπορείτε να αγοράσετε το iPhone 15 και το iPhone 15 Pro;

Εάν αποφασίσατε να αγοράσετε τα πιο πρόσφατα iPhone της Apple, θα χαρείτε να μάθετε ότι δεν χρειάζεται να περιμένετε πολύ. Η Apple θα παραθέσει όλα τα μοντέλα iPhone 15 για προπαραγγελία την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου, και μπορείτε να το αγοράσετε από τα ράφια των καταστημάτων μια εβδομάδα αργότερα, από τις 22 Σεπτεμβρίου 2023.

Το iPhone 15 σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τα iPhone

Μετά από πάνω από μια δεκαετία, η Apple απέσυρε επιτέλους τη θύρα Lightning για να φέρει το USB-C στα κορυφαία iPhone της. Έχει επίσης εγκαταλείψει τον εμβληματικό διακόπτη Ring/Silent στα μοντέλα Pro για χάρη ενός ευέλικτου κουμπιού Action. Αν και αυτές οι αλλαγές είναι μια σημαντική απόκλιση από αυτό που έχουμε συνηθίσει με την Apple, είναι επίσης καλές για τους καταναλωτές, καθώς μας δίνουν περισσότερες επιλογές.

Και, με την εισαγωγή του Dynamic Island στα τυπικά iPhone, η Apple αλλάζει αργά αλλά σταθερά το σχήμα του iPhone όπως το ξέρουμε. Και παρόλο που δεν έχουμε πλέον αναθεώρηση σχεδίασης κάθε τρία χρόνια (με τον τρέχοντα σχεδιασμό να μπαίνει στον τέταρτο χρόνο του), αυτές οι αλλαγές είναι αρκετές για να δικαιολογήσουν μια δεύτερη ματιά σε όσους θέλουν να αναβαθμίσουν τα τρέχοντα iPhone τους.