Το Surface Neo που πάντα θέλαμε

Βασικά Takeaways

  • Το ASUS Zenbook DUO UX8406 ​​προσφέρει μια μοναδική σχεδίαση διπλής οθόνης για βελτιωμένη εκτέλεση πολλαπλών εργασιών.
  • Η συσκευή συνδυάζει άψογα μια παραδοσιακή ρύθμιση φορητού υπολογιστή με μια δεύτερη οθόνη, διπλασιάζοντας την οθόνη real estate.
  • Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του φορητού υπολογιστή παρέχει ευέλικτες επιλογές θυρών, εξαιρετικές οθόνες και μια άνετη εμπειρία πληκτρολόγησης.

Σε έναν κόσμο όπου η μορφή φορητού υπολογιστή φαίνεται συχνά στάσιμη, η σχεδίαση του ASUS Zenbook DUO είναι αρκετά περίεργη. Η ASUS δεν είναι ξένη στο να κυκλοφορεί αρκετούς μη παραδοσιακούς παράγοντες μορφής με τα χρόνια, ειδικά όταν πρόκειται για το τι μπορούν να κάνουν με περισσότερες οθόνες, αλλά αυτή είναι διαφορετική. Το Zenbook DUO από πολλές απόψεις είναι αυτό που θα μπορούσε να είναι το ακυκλοφόρητο Surface Neo της Microsoft και αποδεικνύει ότι ένας φορητός υπολογιστής με διπλή οθόνη δεν είναι απλώς ένα τέχνασμα, αλλά μια πραγματικά αναζωογονητική άποψη για το τι μπορεί να είναι τα σχέδια φορητών υπολογιστών.

ASUS Zenbook DUO (2024) UX8406

Μια αναζωογονητική όψη στο The Laptop Form Factor

Το ASUS Zenbook DUO UX8406 ​​ξεχωρίζει με τη μοναδική του σχεδίαση διπλής οθόνης, η οποία προσφέρει μια αναζωογονητική εικόνα των φορητών υπολογιστών. Η συσκευή συνδυάζει απρόσκοπτα μια παραδοσιακή ρύθμιση φορητού υπολογιστή με μια δεύτερη οθόνη, διπλασιάζοντας την ακίνητη περιουσία της οθόνης και ενισχύοντας τις δυνατότητες πολλαπλών εργασιών. Χωρίς άμεσους συμβιβασμούς, εκτός ίσως από τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την απόδοση, το Zenbook DUO ενσωματώνει σχεδόν τέλεια μια διπλή οθόνη σε έναν φορητό υπολογιστή που δεν είναι χάλια.

Λειτουργικό σύστημα Windows 10

CPU Έως Intel Core 9-185H

GPU Intel Arc Graphics

RAM Έως 32 GB LDDR5

Αποθήκευση Έως 2TB PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD

Μπαταρία 75 Whrs

Οθόνη (Μέγεθος, Ανάλυση) Διπλή 14 ιντσών 3K (2880 x 1800) 120 Hz 16:10 αναλογία οθόνης αφής OLED 0,2 ms χρόνος απόκρισης, ρυθμός ανανέωσης 120 Hz 500 nits μέγιστη φωτεινότητα,

Κάμερα FHD

Ομιλητές Harmon Kardon

Θύρες 2 x Thunderbolt 4 USB-C (έως 40 Gbps, υποστηρίζεται PD, DP), 1 x USB 3.2 Gen 1 Type-A, 1 x πλήρους μεγέθους HDMI 2.1, 1 x σύνθετη υποδοχή ήχου

Διαστάσεις 31,3 x 21,7 x 1,99 cm (με πληκτρολόγιο)

Βάρος Περίπου. 1,65 κιλά (με πληκτρολόγιο)

Πλεονεκτήματα

  • Εξαιρετικές οθόνες
  • Χρησιμοποιήσιμο αποσπώμενο πληκτρολόγιο και trackpad
  • Ευέλικτη επιλογή θυρών

Μειονεκτήματα

  • Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να μειωθεί με τη λειτουργία διπλής οθόνης
  • Η απόδοση ενδέχεται να παρεμποδίζεται από τον παράγοντα μορφής διπλής οθόνης

Σπάζοντας το καλούπι σχεδιασμού φορητού υπολογιστή

Το πιο εντυπωσιακό οπτικό στοιχείο του Zenbook DUO είναι η ρύθμιση διπλής οθόνης, αλλά όταν ανοίγετε για πρώτη φορά τη συσκευή, σας καλωσορίζει μια φαινομενικά πολύ κανονική ρύθμιση φορητού υπολογιστή με μία οθόνη 14 ιντσών και ένα πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους και επιφάνεια αφής . Ωστόσο, μόλις αποσυνδέσετε το πληκτρολόγιο και στηρίξετε το στήριγμα στη βάση του φορητού υπολογιστή, θα δείτε τη δεύτερη πανομοιότυπη οθόνη από κάτω. Αυτός ο σχεδιασμός διπλασιάζει αποτελεσματικά την ακίνητη περιουσία της οθόνης σας και σας επιτρέπει να αναφέρετε μια οθόνη ενώ εργάζεστε σε μια άλλη.

Zarif Ali / MakeUseOf

Οπτικά, αυτός ο σχεδιασμός διπλής οθόνης είναι μια επανάληψη του προηγούμενου Zenbook DUO, το οποίο είχε μια μικρότερη οθόνη στο επάνω deck του φορητού υπολογιστή και έσπρωχνε το πληκτρολόγιο κοντά στο κάτω μέρος με το trackpad αδέξια τοποθετημένο στο πλάι. Η ASUS διέθετε επίσης το Zenbook Fold, μια συνεχή αναδιπλούμενη οθόνη που εκτείνεται σε ολόκληρο το σώμα του φορητού υπολογιστή και διαθέτει αποσπώμενο συγκρότημα πληκτρολογίου και ποντικιού. Με αυτό το νέο Zenbook DUO, αποκτάτε μια μέση λύση μεταξύ των δύο και είναι ότι αυτός ο σχεδιασμός είναι αναμφισβήτητα καλύτερος από τους δύο προηγούμενους.

  14 Καλύτερη πλατφόρμα φιλοξενίας βίντεο για την επιχείρησή σας

Πρώτον, η συμπερίληψη ενός αποσπώμενου πληκτρολογίου πλήρους μεγέθους και μιας ενσωματωμένης βάσης στήριξης προσθέτει στην εργονομική άνεση του φορητού υπολογιστή, ειδικά επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο και το trackpad όπως θα κάνατε με έναν κανονικό φορητό υπολογιστή σε σύγκριση με το προηγούμενο Zenbook DUO. Επιπλέον, τα δύο ξεχωριστά πάνελ του νέου Zenbook DUO που καλύπτονται από γυαλί σημαίνει ότι δεν έχει πρόσθετα αναδιπλούμενα στοιχεία, πράγμα που σημαίνει ότι αποκτάτε έναν αναμφισβήτητα πιο αξιόπιστο και ανθεκτικό φορητό υπολογιστή σε σύγκριση με το Zenbook Fold.

Zarif Ali / MakeUseOf

Η βάση στήριξης είναι ίσως η αγαπημένη μου πτυχή αυτού του σχεδιασμού και οφείλεται στο τι σημαίνει για την εργονομία. Η αποσύνδεση του πληκτρολογίου και η στήριξη του φορητού υπολογιστή στο σημείο όπου η κύρια οθόνη βρίσκεται στο ύψος των ματιών αλλάζει το παιχνίδι. κατά τη διάρκεια μακρών συνεδριών εργασίας πίσω από την οθόνη, θα αισθάνεστε λιγότερο καταπονημένοι με την πάροδο του χρόνου και είναι απλώς ένα πολύ λεπτό πράγμα που εξασφαλίζει μια πιο άνετη εμπειρία υπολογιστών.

Πρακτικά μιλώντας, μπορεί να αναρωτιέστε αν υπάρχουν άμεσα μειονεκτήματα στο να έχετε αυτόν τον παράγοντα μορφής, ειδικά όσον αφορά το ταξίδι μαζί του, αλλά ειλικρινά, δεν υπάρχουν πολλά που πρέπει να ανησυχείτε. Ο φορητός υπολογιστής είναι ελαφρώς παχύτερος σε σύγκριση με άλλους, έρχεται στα 1,46 εκατοστά χωρίς το πληκτρολόγιο και περίπου 2 εκατοστά με το πληκτρολόγιο, αλλά όσον αφορά το βάρος, το Zenbook DUO ζυγίζει περίπου 1,65 κιλά, το οποίο είναι στο ίδιο επίπεδο με άλλες συσκευές της κατηγορίας του.

Εμφανίζει: Δύο είναι καλύτερα από ένα

Προχωρώντας στο αστέρι της έκθεσης, το Zenbook DUO διαθέτει διπλές οθόνες OLED ASUS Lumina, πιστοποιημένες με Dolby Vision και Pantone Validated, και προσφέρει μια γκάμα χρωμάτων 100% DCI-P3 ποιότητας κινηματογράφου. Και οι δύο οθόνες διαθέτουν ανάλυση 2880 x 1800 και ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, εξασφαλίζοντας ευκρινή οπτικά και ομαλή κίνηση. Αυτές οι οθόνες όχι μόνο παρέχουν ζωντανά χρώματα, αλλά διαθέτουν επίσης πιστοποίηση VESA DisplayHDR True Black 500, καθιστώντας τις εξαιρετικές για κατανάλωση περιεχομένου.

Zarif Ali / MakeUseOf

Η επιλογή πανομοιότυπων πάνελ και για τις δύο οθόνες είναι ένα από τα καλύτερα πλεονεκτήματα αυτού του φορητού υπολογιστή. Δεν υπάρχει διαφορά στην ποιότητα, επομένως μπορείτε να αντιμετωπίζετε εξίσου και τις δύο οθόνες εάν βασίζεστε σε αυτές για την ακρίβεια των χρωμάτων. Τι ακριβώς μπορείτε να κάνετε λοιπόν με αυτήν τη ρύθμιση διπλής οθόνης; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι κυριολεκτικά ό,τι θέλετε. Όταν αφαιρείτε το πληκτρολόγιο, ο φορητός υπολογιστής ενεργοποιεί αυτόματα τη δευτερεύουσα οθόνη και τα Windows την αντιμετωπίζουν ως δευτερεύουσα οθόνη, ώστε να μπορείτε να την επεκτείνετε, να την αντιγράψετε ή απλώς να την απενεργοποιήσετε εάν θέλετε απλώς να χρησιμοποιήσετε την κύρια οθόνη με το kickstand .

Μπορείτε επίσης να προσανατολίσετε τη συσκευή στο πλάι της ώστε να έχει διπλές κάθετες οθόνες η μία δίπλα στην άλλη, αλλά επέλεξα να χρησιμοποιήσω το kickstand για την καλύτερη σταθερότητά της.

Χρησιμοποιούσα κυρίως τη δευτερεύουσα οθόνη ως κύρια οθόνη εργασίας, με την επάνω οθόνη ως αναφορά. Για την κωδικοποίηση, ήταν βολικό να έχω ένα βίντεο YouTube, μια ιστοσελίδα ή μια κονσόλα Python στην κύρια επάνω οθόνη ενώ το Pycharm με όλο τον κώδικά μου ήταν στο κάτω μέρος. Η ίδια πρακτικότητα ισχύει και για την ύπαρξη ενός εγγράφου Word στο κάτω μέρος με μια ιστοσελίδα ή αναφορά στην επάνω οθόνη για τη λήψη σημειώσεων. Για την επεξεργασία βίντεο, θα ήταν πολύ χρήσιμο να έχετε το χρονολόγιό σας στην κάτω οθόνη με μια πλήρη προεπισκόπηση στην επάνω οθόνη.

Zarif Ali / MakeUseOf

Αυτό που μου αρέσει σε αυτόν τον παράγοντα μορφής είναι ότι δεν φέρνει απαραίτητα κάτι νέο στον υπολογιστή. μπορείτε να κάνετε ό,τι μπορεί να κάνει αυτή η διπλή οθόνη απλώς συνδέοντας έναν φορητό υπολογιστή σε μια εξωτερική οθόνη ή έχοντας μια ρύθμιση διπλής οθόνης για τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας. Ωστόσο, επειδή είναι ενσωματωμένο, η πτυχή φορητότητας αυτής της εγκατάστασης είναι εξαιρετική. Η ASUS έχει συμπεριλάβει μερικές λειτουργίες για να επωφεληθεί από τη διπλή οθόνη, όπως η επιλογή κοινής χρήσης, όπου μπορείτε να αναστρέψετε μία από τις οθόνες, ώστε το άτομο απέναντί ​​σας να μπορεί να δει αυτό που βλέπετε. Ωστόσο, δεν το έχω χρησιμοποιήσει πολύ και θα ήταν καλύτερο να δω αυτήν την εφαρμογή εάν ο φορητός υπολογιστής μπορούσε να αρθρώσει πέραν των 180 μοιρών σε λειτουργία σκηνής.

  Είναι το Splashtop μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για την απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας της Microsoft;

Συνολικά, η ποιότητα της οθόνης, η πρακτικότητα και η ευελιξία του Zenbook DUO σε μορφή φορητού υπολογιστή δεν συγκρίνονται με τον ανταγωνισμό.

Θύρες, Πληκτρολόγιο, Trackpad: Επιμονή στις ρίζες

Το Zenbook DUO δεν τσιγκουνεύεται τις επιλογές συνδεσιμότητας. Προσφέρει δύο θύρες Thunderbolt 4, μια τυπική HDMI 2.1, μια θύρα USB 3.2 Gen 1 Type-A και μια σύνθετη υποδοχή ήχου. Αυτό σημαίνει ότι έχετε μια αξιοπρεπή ισορροπία μεταξύ τόσο των σύγχρονων όσο και των παλαιών περιφερειακών.

Zarif Ali / MakeUseOf

Όσον αφορά την εμπειρία του πληκτρολογίου και του trackpad, αυτός ήταν ένας τομέας για τον οποίο ανησυχούσα ότι μπορεί να είχε τραβηχτεί για να ενσωματωθεί αυτό το σχέδιο διπλής οθόνης, αλλά ευτυχώς είναι μια εξαιρετική εμπειρία πληκτρολόγησης. Το Zenbook DUO είναι εξοπλισμένο με ένα αποσπώμενο πληκτρολόγιο ASUS ErgoSense πλήρους μεγέθους που προσφέρει μια εμπειρία πληκτρολόγησης όπως κάθε άλλο φορητό υπολογιστή ASUS. Με διαδρομή πλήκτρων 1,4 mm και οπίσθιο φωτισμό, το πληκτρολόγιο έχει την ίδια αίσθηση με οποιοδήποτε άλλο Zenbook. Σε σύγκριση με αυτόν των ανταγωνιστικών φορητών υπολογιστών, όπως τα MacBooks της Apple ή τα Surfaces της Microsoft, τα πλήκτρα μπορούν να αισθάνονται λιγότερο απτά. Ωστόσο, είναι γενικά μια εξαιρετική εμπειρία πληκτρολόγησης.

Zarif Ali / MakeUseOf

Το νέο για τη διάταξη του πληκτρολογίου είναι η συμπερίληψη του πλήκτρου Copilot των Windows, που σας επιτρέπει να καλείτε το ενσωματωμένο Copilot των Windows σε κάθε οθόνη, αν και δεν βρήκα τον εαυτό μου να το ψάχνω πολύ συχνά, αν όχι καθόλου. Το πληκτρολόγιο συνοδεύεται από το touchpad, και αυτό, πάλι, μοιάζει πανομοιότυπο με οποιοδήποτε άλλο trackpad στο χαρτοφυλάκιο φορητών υπολογιστών ASUS, που σημαίνει ότι είναι υπέροχο. Σε σύγκριση με τη στενή διάταξη και την άβολη θέση του προηγούμενου trackpad Zenbook DUO, αυτό είναι πολύ καλύτερο εργονομικά.

Zarif Ali / MakeUseOf

Αυτή η αποσπώμενη μονάδα συνδέεται με τον φορητό υπολογιστή μέσω ακίδων και μαγνητών pogo και όταν είναι συνδεδεμένος στο φορητό υπολογιστή, η συσκευή μοιάζει πολύ παραδοσιακή για χρήση στην αγκαλιά σας όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο φορητό υπολογιστή και όταν θέλετε να τον αποσυνδέσετε, βασίζεται στο Bluetooth για αυτόματη σύζευξη με το φορητό υπολογιστή. Ενδέχεται να παρατηρήσετε κάποια καθυστέρηση όσον αφορά το trackpad και την είσοδο του πληκτρολογίου όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τον φορητό υπολογιστή αμέσως μετά την αποσύνδεση. Ωστόσο, σε γενική χρήση, η καθυστέρηση είναι πολύ χαμηλή και απαρατήρητη.

Απόδοση υλικού: Η ισχύς συναντά την αποτελεσματικότητα

Εξοπλισμένο με έως και επεξεργαστή Intel Core Ultra 9-185H, ενσωματωμένη μνήμη LPDDR5 έως 32 GB και SSD 2 TB PCIe 4.0 NVMe M.2, το Zenbook DUO είναι μια πολύ μεγάλη δύναμη. Η συμπερίληψη των επεξεργαστών Intel Meteor Lake με NPU εξασφαλίζει υπολογιστική τεχνητής νοημοσύνης χαμηλής καθυστέρησης, αλλά το κύριο άμεσο όφελος που θα παρατηρήσετε είναι η αποτελεσματικότητα του τσιπ, η οποία για έναν φορητό υπολογιστή που τροφοδοτεί δύο πάνελ 3K 120Hz, είναι πολύ σημαντική.

Η μονάδα μας είναι μια κορυφαία διαμόρφωση με τον Core Ultra 9-185H και 32 GB μνήμης RAM και αποδίδει αρκετά καλά, αν και μπορεί να υπάρχουν ορισμένοι περιοριστικοί παράγοντες για την τροφοδοσία δύο οθονών υψηλής ανάλυσης, υψηλού ρυθμού ανανέωσης.

  Πώς να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Spotify Kids

Zarif Ali / MakeUseOf

Στο Geekbench 6, ο φορητός υπολογιστής σημείωσε 2.294 στον μονοπύρηνο και 10.231 στον πολυπύρηνο και στο PCMark10, ο φορητός υπολογιστής σημείωσε κατά μέσο όρο 6.296, με μεμονωμένες βαθμολογίες για Essentials να είναι 10.127, Παραγωγικότητα 8.424 και Δημιουργία Ψηφιακού Περιεχομένου 7, 90 σκορ.

Για το Geekbench, το Zenbook DUO σημείωσε εκπληκτικά ελαφρώς λιγότερη βαθμολογία σε πολλαπλούς πυρήνες σε σύγκριση με το Ultra 7-155H Zenbook 14 OLED, το οποίο σημείωσε 11.121. Υποψιάζομαι ότι αυτή η ελαφρώς χαμηλότερη βαθμολογία, τουλάχιστον για τη δοκιμή μας, οφείλεται στο ότι αυτή η συσκευή στραγγαλίζει περισσότερο σε σύγκριση με τους κανονικούς φορητούς υπολογιστές, επειδή, εκτός από το να διατηρεί το chipset δροσερό, πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τη δεύτερη οθόνη.

Τούτου λεχθέντος, στην καθημερινή χρήση, η απόδοση του Zenbook DUO είναι αρκετά καλή. Η χρήση μου περιελάμβανε την περιήγηση στον ιστό, την κατανάλωση πολυμέσων με το YouTube και το Netflix, την κωδικοποίηση στο PyCharm και την επεξεργασία φωτογραφιών στο Adobe Photoshop και το Lightroom, και ο φορητός υπολογιστής χειριζόταν αυτές τις δραστηριότητες ομαλά, με ελάχιστο τραυλισμό ή καθυστέρηση.

Zarif Ali / MakeUseOf

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο φορητός υπολογιστής μπορεί ακόμα να υποφέρει από ηχητικό θόρυβο του ανεμιστήρα, ακόμη και κατά την περιήγηση στο web. Αν και χάρη στη βάση στήριξης, μπορείτε να ανακουφίσετε ένα μέρος του θερμικού φορτίου του πλαισίου.

Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του παράγοντα μορφής είναι ότι δεν αισθάνεστε την τυπική ζεστασιά κάτω από το κατάστρωμα κατά τη διάρκεια μεγάλων φόρτων εργασίας, επειδή όταν αποσυνδέετε το πληκτρολόγιο, δεν μεταφέρεται τίποτα από αυτή τη θερμότητα, κάτι που είναι πολύ ωραίο.

Διάρκεια μπαταρίας: Όχι αρκετά όλη την ημέρα

Το Zenbook DUO είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 75 watt-h και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση, συμπληρώνοντας έως και 50% φόρτιση σε μόλις 30 λεπτά. Ο φορητός υπολογιστής έχει ονομαστική διάρκεια ζωής μπαταρίας περίπου 10 ωρών, αλλά ανάλογα με τη χρήση σας, ειδικά με τη δευτερεύουσα οθόνη, είναι πιο πιθανό να πάρετε αρκετά λιγότερα από αυτό.

Zarif Ali / MakeUseOf

Κατά τη χρήση μιας τυπικής ημέρας περιήγησης στον ιστό, ροής περιεχομένου, κωδικοποίησης και επεξεργασίας φωτογραφιών, και με τις δύο οθόνες, χρειαζόμουν περίπου έξι έως επτά ώρες πριν χρειαστεί να συνδεθώ, κάτι που είναι πολύ λιγότερο σε σύγκριση με άλλους φορητούς υπολογιστές ASUS, όπως ο Zenbook 14 OLED, το οποίο είχε περίπου εννέα έως 10 ώρες.

Χωρίς τη δευτερεύουσα οθόνη, θα πρέπει να μπορείτε να επεκτείνετε αυτή τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε μία ή δύο ακόμη ώρες, αλλά εάν θέλετε να έχετε την πλήρη χρησιμότητα αυτού του τύπου φορητού υπολογιστή και σκοπεύετε να τον χρησιμοποιήσετε εκτός σπιτιού, θα πιθανότατα θέλετε να έχετε μαζί σας το τούβλο φόρτισης.

Πρέπει να αγοράσετε το ASUS Zenbook Duo;

Το ASUS Zenbook DUO αποδεικνύει ότι ο παράγοντας μορφής φορητού υπολογιστή απέχει πολύ από το να είναι αδιέξοδο για τη σχεδιαστική καινοτομία.

Εάν αγοράζετε έναν φορητό υπολογιστή που σπάει τα καλούπια και προσφέρει μια πραγματικά καινοτόμο εμπειρία διπλής οθόνης, το ASUS Zenbook DUO είναι μια συναρπαστική επιλογή. Ο μοναδικός σχεδιασμός, το ισχυρό υλικό και η μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για όσους ασχολούνται με πολλές εργασίες, δημιουργούς περιεχομένου και οποιονδήποτε θέλει να βελτιώσει την παραγωγικότητά του.

ASUS Zenbook DUO (2024) UX8406

Μια αναζωογονητική όψη στο The Laptop Form Factor

Το ASUS Zenbook DUO UX8406 ​​ξεχωρίζει με τη μοναδική του σχεδίαση διπλής οθόνης, η οποία προσφέρει μια αναζωογονητική εικόνα των φορητών υπολογιστών. Η συσκευή συνδυάζει απρόσκοπτα μια παραδοσιακή ρύθμιση φορητού υπολογιστή με μια δεύτερη οθόνη, διπλασιάζοντας την ακίνητη περιουσία της οθόνης και ενισχύοντας τις δυνατότητες πολλαπλών εργασιών. Χωρίς άμεσους συμβιβασμούς, εκτός ίσως από τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την απόδοση, το Zenbook DUO ενσωματώνει σχεδόν τέλεια μια διπλή οθόνη σε έναν φορητό υπολογιστή που δεν είναι χάλια.