Το Spotify έχει ένα νέο πρόγραμμα μόνο για ηχητικά βιβλία (αλλά να γιατί πρέπει να το παραλείψετε)

Βασικά Takeaways

  • Το Spotify κυκλοφόρησε την Access Audiobooks, αλλά με 9,99 $/μήνα, δεν αξίζει τη ζητούμενη τιμή σε σύγκριση με το Spotify Premium στα 10,99 $/μήνα.
  • Το Spotify Premium προσφέρει πολλά περισσότερα προνόμια για ένα μόνο δολάριο επιπλέον, όπως μουσική χωρίς διαφημίσεις, ακρόαση εκτός σύνδεσης και υψηλότερους ρυθμούς bit.
  • Παρόλο που η Audiobooks Access ανταγωνίζεται την Audible με κάποιους τρόπους, η πληρωμή 1 $ επιπλέον για το Spotify Premium είναι καλύτερη επιλογή για τους περισσότερους χρήστες.

Το Spotify προσφέρει τώρα ένα επίπεδο μόνο για ηχητικά βιβλία που ονομάζεται Access Audiobooks. Αυτό έχει σχεδιαστεί για τους λάτρεις των ηχητικών βιβλίων που δεν ενδιαφέρονται τόσο για τη ροή μουσικής. Δυστυχώς, η τιμή της Πρόσβασης Audiobooks σε σύγκριση με μια συνδρομή Spotify Premium την καθιστά μη εκκίνηση κατά τη γνώμη μας.

Το Spotify λανσάρει ένα πρόγραμμα πρόσβασης σε ηχητικά βιβλία για δωρεάν χρήστες

Την 1η Μαρτίου 2024, το Spotify κυκλοφόρησε ένα νέο πρόγραμμα συνδρομής που απευθύνεται ακριβώς στους λάτρεις των ηχητικών βιβλίων. Που ονομάζεται Πρόσβαση σε ηχητικά βιβλίααυτό το επί πληρωμή επίπεδο προσφέρει 15 ώρες ακρόασης ηχητικών βιβλίων ανά μήνα, μαζί με την ίδια πρόσβαση που υποστηρίζεται από διαφημίσεις στον κατάλογο μουσικής και podcast του Spotify που λαμβάνετε με το δωρεάν πρόγραμμα.

  Πώς να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις ενός PlayStation 4 (PS4)

Σε ανάρτηση ιστολογίου στο Για τα πρακτικά, για την ιστορία, για καθαρά τυπικούς λόγους, το Spotify ανακοίνωσε αυτό το νέο επίπεδο επί πληρωμή δηλώνοντας ότι «καινοτομεί συνεχώς για να παρέχει την καλύτερη δυνατή προσφορά για κάθε είδους οπαδούς ήχου». Και με “αύξηση 45% στους δωρεάν χρήστες που αναζητούν και αλληλεπιδρούν με περιεχόμενο ηχητικού βιβλίου κάθε μέρα”, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί το Spotify κυκλοφόρησε αυτό το νέο επίπεδο μόνο για ηχητικά βιβλία.

Ωστόσο, το Audiobooks Access κοστίζει 9,99 $/μήνα στις ΗΠΑ (η μόνη περιοχή στην οποία είναι προς το παρόν διαθέσιμη). Και αυτό είναι πρόβλημα.

Γιατί το σχέδιο πρόσβασης στα ηχητικά βιβλία του Spotify δεν αξίζει τον κόπο

Η πρόσβαση στα ηχητικά βιβλία του Spotify δεν αξίζει να εγγραφείτε με βάση καθαρά τη σύγκριση με το πρόγραμμα Premium του Spotify. Όπως αναφέρθηκε ήδη, το πρόγραμμα Πρόσβασης Audiobooks του Spotify κοστίζει 9,99 $/μήνα, κάτι που ακούγεται ότι μπορεί να είναι καλή αξία μέχρι να το συγκρίνετε με το πρόγραμμα Premium του Spotify.

  Γιατί το iPhone σας ρωτά συνεχώς για τη χρήση τοποθεσίας στο παρασκήνιο

Το Spotify Premium κοστίζει 10,99 $/μήνα για έναν μεμονωμένο χρήστη. αυτό είναι απλώς ένα μοναχικό δολάριο περισσότερο από την Access Audiobooks. Και για αυτό το 1 $ επιπλέον, αποκτάτε πρόσβαση σε όλα τα προνόμια Premium επιπλέον των 15 ωρών/μήνα δωρεάν ακρόασης ηχητικών βιβλίων. Αυτό συμβαίνει επειδή όλα τα προγράμματα Spotify Premium περιλαμβάνουν πλέον την ίδια πρόσβαση 15 ωρών/μήνα σε premium ηχητικά βιβλία.

Ως υπενθύμιση, Spotify Premium Τα προνόμια περιλαμβάνουν ακρόαση μουσικής χωρίς διαφημίσεις, λήψη άλμπουμ και λιστών αναπαραγωγής για ακρόαση εκτός σύνδεσης, αναπαραγωγή τραγουδιών με οποιαδήποτε σειρά, ακρόαση σε υψηλότερους ρυθμούς bit και πολλά άλλα. Και δεν λαμβάνετε τίποτα από αυτά με το πρόγραμμα Πρόσβασης Audiobooks του Spotify. Αντίθετα, έχετε τις ίδιες δυνατότητες με τους χρήστες του Spotify Free, καθώς και αυτές τις 15 ώρες δωρεάν ακρόασης ηχητικού βιβλίου.

  13 Καλύτερη πλατφόρμα φιλοξενίας για την εφαρμογή Node.js

Το Spotify Premium είναι σαφώς καλύτερη επιλογή

Με 10,99 $/μήνα για ατομικό πρόγραμμα — αντί για τα προγράμματα Duo (14,99 $/μήνα) ή Οικογενειακά (16,99 $/μήνα) — το Spotify Premium προσφέρει εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Ήταν ήδη μια καλή συμφωνία χάρη στο εύρος των προνομίων που προσέφερε σε έναν Δωρεάν λογαριασμό. Στη συνέχεια, το Spotify πρόσθεσε 15 ώρες/μήνα ηχητικά βιβλία πάνω από αυτά τα προνόμια Premium, προσθέτοντας έναν επιπλέον λόγο για να εγγραφείτε.

Έτσι, με 9,99 $/μήνα—μόλις ένα δολάριο φθηνότερο από το Premium χωρίς σχεδόν κανένα από τα πλεονεκτήματά του—το Audiobooks Access μοιάζει σαν να μην ξεκινάει. Ναι, συγκρίνεται ευνοϊκά με Ακουστός κατά κάποιο τρόπο; Το Audible κοστίζει 14,95 $/μήνα για το Premium Plus, προσφέροντας μία πίστωση για ένα premium ηχητικό βιβλίο ανά μήνα. Ωστόσο, οι τρέχοντες συνδρομητές Audible που συζητούν αν θα μεταβούν στο Spotify θα ήταν ακόμα καλύτερα να πληρώσουν αυτό το επιπλέον $1 για το Spotify Premium.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ακόμη και οι χρήστες του Spotify Free μπορούν να ακούσουν ορισμένα ηχητικά βιβλία δωρεάν — όχι μόνο τα premium ηχητικά βιβλία που εκφράζονται από διασημότητες ή συγγραφείς, τα οποία μπορεί να είναι ακριβά. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα Spotify που έχετε, θα πρέπει να ανατρέξετε στον οδηγό μας που περιγράφει λεπτομερώς πώς να ακούτε ηχητικά βιβλία δωρεάν στο Spotify.