Το Snapchat χρησιμοποιεί αυτόματα τη λειτουργία Ghost;

Η λειτουργία Ghost στο Snapchat είναι η προεπιλεγμένη λειτουργία απορρήτου. Εάν δεν θέλετε η τοποθεσία σας να μεταδίδεται σε όλους τους φίλους σας κάθε φορά που έχετε την εφαρμογή ανοιχτή, χρειάζεστε ενεργοποιημένη τη λειτουργία Ghost για να την κρατήσετε για τον εαυτό σας. Η λειτουργία Ghost Mode ενεργοποιείται αυτόματα ή πρέπει να την ενεργοποιήσετε χειροκίνητα;

Η απάντηση είναι κάπως και των δύο. Είναι αυτόματη όταν επιλέξετε μια λειτουργία απορρήτου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με το Snap Maps, αλλά πρέπει να την ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε χειροκίνητα όταν αλλάζετε λειτουργίες.

Το Snap Maps θα ενημερώνει την τοποθεσία σας κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το Snapchat, εάν δεν έχετε ενεργή τη λειτουργία Ghost. Εάν είστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστείτε την τοποθεσία σας, τότε μπορείτε να ελέγξετε ποιος θα τη δει. Εάν δεν είστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστείτε την τοποθεσία σας ή θέλετε λίγο χρόνο μόνοι σας, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Ghost.

Snap Maps και Ghost Mode

Όταν ανοίγετε για πρώτη φορά το Snap Maps, εμφανίζεται μια αναδυόμενη οθόνη με τέσσερις επιλογές απορρήτου. Πρέπει να επιλέξετε ένα για να μπορέσετε να ανοίξετε πραγματικά τον χάρτη και να τον εξερευνήσετε. Μπορείτε να αλλάξετε την επιλογή ανά πάσα στιγμή, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που σας παρουσιάζεται η λειτουργία Ghost.

  Πώς να κάνετε μια δημοσκόπηση στο Snapchat

Αυτές οι επιλογές απορρήτου είναι:

  • Λειτουργία Ghost (Μόνο εγώ)
  • Οι φίλοι μου
  • Οι φίλοι μου εκτός…
  • Μόνο αυτοί οι φίλοι…

Αυτές είναι παρόμοιες επιλογές με άλλες ρυθμίσεις απορρήτου στο Snapchat, αλλά ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά σε αυτές σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι.

Λειτουργία Ghost (Μόνο εγώ)

Εάν επιλέξετε Ghost Mode (Μόνο εγώ), η τοποθεσία σας δεν θα είναι ορατή στους Snap Maps μέχρι να την αλλάξετε. Αν κάποιος δει το bitmoji σας στον χάρτη, θα δει ένα μικρό φάντασμα για να του πει ότι το κρατάτε χαμηλών τόνων. Μπορείτε να έχετε αυτό το σετ μόνιμα ή να χρησιμοποιήσετε ένα χρονόμετρο ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Ένα πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσετε είναι ότι εάν δημοσιεύσετε ένα στιγμιότυπο στην ιστορία μας, θα εμφανίσει την τοποθεσία σας. Διαφορετικά, αυτή είναι η ρύθμιση που θα χρησιμοποιήσετε εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Snap Maps ή δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε αυτήν τη στιγμή.

Οι φίλοι μου

Η ρύθμιση Οι φίλοι μου θα μοιραστεί την τοποθεσία σας με κοινούς φίλους. Θα μοιράζεται αυτήν την τοποθεσία μόνο με άτομα που σας έχουν φιλήσει και έχετε ξανακάνει φίλους. Θα λειτουργήσει μόνο όταν και οι δύο έχετε φίλοι. Αυτό γίνεται για να μας σταματήσει να ακολουθούμε τυχαίους ανθρώπους ή διασημότητες και να μπορούμε να βλέπουμε πού βρίσκονται χωρίς να έχουν κανέναν έλεγχο.

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να καταγράψετε πολλαπλά Snaps στο Snapchat

Οι φίλοι μου εκτός…

Το My Friends Except… χρησιμοποιεί τα ίδια κριτήρια όπως παραπάνω, αλλά σας επιτρέπει να προσδιορίσετε με μη αυτόματο τρόπο τυχόν φίλους που δεν θέλετε να βλέπουν την τοποθεσία σας στους Snap Maps. Αυτό μπορεί να είναι μια χρήσιμη ρύθμιση αλλά και ενοχλητική. Χρησιμοποιήστε το όσο πιο φειδώ γίνεται.

Μόνο αυτοί οι φίλοι…

Μόνο Αυτοί οι φίλοι… είναι μια καλύτερη ρύθμιση για χρήση, καθώς δεν αποκλείετε απλώς ένα ή δύο άτομα, αλλά είστε επιλεκτικοί ως προς το με ποιους μοιράζεστε την τοποθεσία σας. Σας παρουσιάζεται η λίστα φίλων σας και απλώς επιλέγετε αυτούς με τους οποίους θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας και θα σας δουν στους Snap Maps. Όλοι οι άλλοι φίλοι δεν θα βλέπουν την τοποθεσία σας μέχρι να αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση.

Άλλες ρυθμίσεις απορρήτου των Χαρτών Snap

Ενώ μπορείτε να ρυθμίσετε τη ρύθμιση απορρήτου σας την πρώτη φορά που ανοίγετε το Snap Maps, μπορείτε να την επισκεφτείτε ξανά ανά πάσα στιγμή για να την αλλάξετε ανάλογα με το τι κάνετε. Αφού κάνετε αυτήν την αρχική επιλογή, οποιαδήποτε περαιτέρω επιλογή γίνεται από το μενού Snap Maps.

Για να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία Ghost ανά πάσα στιγμή, κάντε το από το Snap Maps:

  • Επιλέξτε το εικονίδιο γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  • Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Ghost Mode.
  •   Πώς να αναζητήσετε ιστορίες στο Snapchat

    Μπορείτε επίσης να το ενεργοποιήσετε χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε στο Snap Maps, από το μενού απορρήτου.

  • Επιλέξτε το bitmoji σας μέσα από το Snapchat.
  • Επιλέξτε το εικονίδιο γρανάζι για πρόσβαση στις ρυθμίσεις.
  • Επιλέξτε Εμφάνιση της τοποθεσίας μου και κάντε εναλλαγή στη Λειτουργία φαντασμάτων.
  • Το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το bitmoji σας θα εμφανίζεται ως φάντασμα στους άλλους και η τοποθεσία σας θα παραμείνει ιδιωτική.

    Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τις λειτουργίες τοποθεσίας ή να αποκλείσετε την πρόσβαση του Snapchat στην τοποθεσία, αλλά αυτό θα επηρεάσει τη λειτουργία του Snapchat τώρα. Δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γεωφίλτρα, να ανακαλύψετε τοπικές ιστορίες, να δείτε τοπικές εκδηλώσεις και προσφορές ή οτιδήποτε εξαρτάται από την τοποθεσία για να εργαστείτε. Είναι η πυρηνική επιλογή, αλλά είναι μια επιλογή εάν δεν εμπιστεύεστε το Snapchat. Απλώς μεταβείτε στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας, στη συνέχεια στις άδειες εφαρμογών και αφαιρέστε την άδεια του Snapchat για πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας.

    Το Snap Maps έχει έναν πολύ λεπτομερή χάρτη που μπορεί να γίνει αρκετά συγκεκριμένος, ακόμα και μέχρι το κτίριο ή το σπίτι στο οποίο μπορεί να βρίσκεστε. Είναι εν μέρει ανατριχιαστικό αλλά εν μέρει ωραίο το πόσα πράγματα γνωρίζει το Snapchat για εσάς, αλλά έχετε κάποιο έλεγχο. Εάν είστε νέοι στο Snap Maps, θα πρότεινα να μάθετε για αυτές τις λειτουργίες κοινής χρήσης αμέσως. Θα τα χρειαστείς!