Το OpenAI πυροδοτεί τον CEO Sam Altman, αλλά τι σημαίνει αυτό για το ChatGPT;

Βασικά Takeaways

  • Ο Sam Altman απολύθηκε από το OpenAI λόγω ανησυχιών σχετικά με την επικοινωνία και τη διαφάνειά του με το διοικητικό συμβούλιο, που ενδεχομένως να επηρεάσει την ανάπτυξη της εταιρείας.
  • Η Mira Murati, η CTO της εταιρείας, θα διατελέσει προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος, αλλά η OpenAI ενδέχεται να αναζητήσει έναν νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο από τον κλάδο της τεχνολογίας για να ηγηθεί της μελλοντικής ανάπτυξης προϊόντων.
  • Η απόλυση του Altman έχει αφήσει αβεβαιότητες για το μέλλον της ανάπτυξης του OpenAI, ιδιαίτερα την πρόοδο του ChatGPT και του πιθανού διαδόχου του GPT-4.

Ο Sam Altman απολύθηκε από το OpenAI με άμεση ισχύ.

Σε μια προετοιμασμένη δήλωση που κυκλοφόρησε από το OpenAI την Παρασκευή, 17, 2023, αποκαλύφθηκε ότι ο Altman δεν θα ηγείται πλέον της ανάπτυξης AI της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της οποίας έχει επιβλέπει τις εξαιρετικά επιτυχημένες εκτοξεύσεις των GPT-3.5 και GPT-4, τροφοδοτώντας το ChatGPT.

  Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Pardot

Είναι μια κίνηση σοκ, αλλά γιατί ο πίνακας του OpenAI έριξε τώρα τον Altman;

Γιατί η OpenAI απέλυσε τον CEO Sam Altman;

Η επίσημη δήλωση του OpenAI επιβεβαιώνει ότι η αποχώρηση του Sam Altman έρχεται μετά από μια «διαδικασία σκόπιμης επανεξέτασης από το διοικητικό συμβούλιο», υποδεικνύοντας ότι η συμπεριφορά και οι ευθύνες του Altman στην εταιρεία ήταν υπό αμφισβήτηση. Φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της επανεξέτασης, το συμβούλιο του OpenAI διαπίστωσε ότι ο Άλτμαν είχε κρατήσει πληροφορίες από αυτούς, γεγονός που δυσκόλεψε το συμβούλιο να εκπληρώσει τις αρμοδιότητές του.

Η αποχώρηση του κ. Altman ακολουθεί μια διαδικασία διαβουλευτικής επανεξέτασης από το συμβούλιο, το οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν σταθερά ειλικρινής στις επικοινωνίες του με το διοικητικό συμβούλιο, εμποδίζοντας την ικανότητά του να ασκήσει τις ευθύνες του. Το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να συνεχίσει να ηγείται του OpenAI.

  Πώς να αντιστρέψετε μια εικόνα στο iPhone [2023]

Το OpenAI δομήθηκε έτσι ώστε να επιτρέπει στην εταιρεία να προχωρήσει με τη συνολική της αποστολή για την ανάπτυξη τεχνητής γενικής νοημοσύνης – δηλαδή, τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να εκτελέσει αποτελεσματικά οποιαδήποτε εργασία χωρίς προβλήματα.

Ό,τι και αν έκανε ή εμπόδισε ο Άλτμαν στην επικοινωνία του με το διοικητικό συμβούλιο του OpenAI, ήταν αρκετό για να τον δούμε να απομακρύνεται αμέσως από τη θέση, αλλάζοντας δυνητικά δραστικά την πορεία ανάπτυξης μιας από τις πιο σημαντικές startups στον κόσμο.

Ποιος αντικαθιστά τον Sam Altman ως CEO της OpenAI;

Στο πλαίσιο της ίδιας δήλωσης, το OpenAI αποκάλυψε ότι η Mira Murati, η επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας, θα υπηρετήσει ως προσωρινός διευθύνων σύμβουλος, με τις αλλαγές να τίθενται σε ισχύ αμέσως.

Η Murati είναι μέλος της ηγετικής ομάδας OpenAI για πέντε χρόνια και είναι κατανοητό ότι η OpenAI εκτιμά την υπάρχουσα δέσμευσή της σε όλη την εταιρεία.

  Πώς να ελέγξετε πότε ο Mac σας μεταβαίνει αυτόματα σε αναστολή λειτουργίας

Ωστόσο, καθώς ο διορισμός του Murati είναι προσωρινός, το OpenAI μπορεί κάλλιστα να στραφεί στον ευρύτερο τεχνολογικό κόσμο για να βρει έναν νέο CEO που θα ηγείται της ανάπτυξης του κύριου προϊόντος του, ChatGPT, και της ύποπτης ανάπτυξης του GPT-5, του διαδόχου του GPT-4.

Τι ακολουθεί για το OpenAI; Αυτό θα επηρεάσει το ChatGPT;

Φαίνεται ότι το OpenAI υφίσταται αναδιάρθρωση, ξεκινώντας από την κορυφή. Η δήλωση της εταιρείας παραπέμπει έντονα σε ζητήματα επικοινωνίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο μερών. προφανώς, αυτή η εμπιστοσύνη δεν μπορεί να ανοικοδομηθεί, και ως εκ τούτου, ο Άλτμαν έχει φύγει.

Το πώς αυτό επηρεάζει την ανάπτυξη του ChatGPT του OpenAI μένει να φανεί. Είναι τρομερά εκπληκτικό, δεδομένης της εξέχουσας θέσης του Altman στην Ημέρα προγραμματιστών του OpenAI τον Νοέμβριο του 2023, όπου αποκαλύφθηκαν προσαρμοσμένα GPT και GPT-4 Turbo.

Φυσικά, ο Altman δεν είναι μόνος υπεύθυνος για την ανάπτυξη του ChatGPT. Όμως, δεδομένης της θέσης του στο OpenAI και του ευρύτερου κόσμου της τεχνητής νοημοσύνης συνολικά, τα ωστικά κύματα της απόλυσης του Άλτμαν θα γίνουν έντονα αισθητά.