Το ManageEngine OpManager κάνει την παρακολούθηση απλή και αποτελεσματική

Η χρήση μιας λύσης παρακολούθησης δικτύου όπως το ManageEngine OpManager είναι απαραίτητη για τους σύγχρονους χρήστες του Διαδικτύου που βρίσκονται συνεχώς στον Ιστό για να διευθύνουν τις επιχειρήσεις και άλλες δραστηριότητές τους.

Ο λόγος είναι ότι ζητήματα ασφάλειας ιστού όπως διαρροές δεδομένων, εισβολές, ransomware, ιοί κ.λπ., μαστίζουν τον κόσμο. Επιπλέον, οι χρήστες αντιμετωπίζουν διακοπές λειτουργίας, καθυστερήσεις, διακοπές δικτύου, υπερφορτώσεις και προβλήματα απόδοσης.

Όλα αυτά είναι επικίνδυνα για τον οργανισμό σας και μπορεί να προκαλέσουν απώλειες δεδομένων, οικονομικών και φήμης.

Επομένως, είναι σημαντικό να εκτελείτε συνεχώς παρακολούθηση διακομιστή και δικτύου με τη βοήθεια μιας αποκλειστικής λύσης λογισμικού όπως το OpManager.

Ένας διακομιστής και ένα λογισμικό που λειτουργεί σε δίκτυο μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε κάθε δραστηριότητα στα δίκτυά σας, τους διακομιστές και τους διαφορετικούς τύπους συστημάτων που χρησιμοποιείτε. Μπορεί να εντοπίσει τη βασική αιτία ενός προβλήματος και να σας ειδοποιήσει αμέσως, ώστε να μπορείτε να λάβετε έγκαιρα μέτρα για την επίλυσή του.

Ας μιλήσουμε για το OpManager και ας μάθουμε πώς μπορεί να σας βοηθήσει.

Τι είναι το ManageEngine OpManager;

ManageEngine OpManager είναι ένα ισχυρό εργαλείο παρακολούθησης δικτύου που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες για να παρακολουθούν τους δρομολογητές, τα τείχη προστασίας, τις κυκλοφορίες, τους διακόπτες, τις IP, τις ρυθμίσεις παραμέτρων, τις εφαρμογές, τα VM, τους διακομιστές, τους ελεγκτές ασύρματου LAN, τους εξισορροπητές φορτίου, τις συσκευές αποθήκευσης και τους εκτυπωτές τους για επιδόσεις και σφάλματα.

Αυτό το ολοκληρωμένο λογισμικό παρακολούθησης από άκρο σε άκρο σάς επιτρέπει να αποκτήσετε βαθύτερη ορατότητα σε αυτές τις συσκευές, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε προβλήματα και να τα διορθώσετε και επίσης να βελτιώσετε την απόδοσή τους. Είναι μια προσιτή και εύχρηστη λύση παρακολούθησης δικτύου που μπορούν να χρησιμοποιήσουν επιχειρήσεις διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών για να παραμείνουν σε εγρήγορση και να διατηρήσουν τη δυνατότητα συντήρησης.

Το ManageEngine OpManager παρέχει παρακολούθηση διακομιστών και δικτύου για περισσότερα από 15 χρόνια τώρα και αποτελεί μια αξιόπιστη λύση στον κλάδο.

Βασικά χαρακτηριστικά του ManageEngine OpManager

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του OpManager είναι:

#1. Παρακολούθηση Δικτύου

Τα δίκτυα είναι σαν τη ραχοκοκαλιά μιας επιχείρησης, είτε είναι επιχείρηση είτε μικρή. Μια διακοπή δικτύου μπορεί να παρεμποδίσει την παραγωγικότητα και να προκαλέσει ζημιά.

Χρησιμοποιώντας μια λύση παρακολούθησης δικτύου όπως το OpManager, μπορείτε να προβλέψετε γρήγορα διακοπές δικτύου και να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα προληπτικά. Το OpManager θα παρακολουθεί όλες τις υπηρεσίες δικτύου σας ως προς την απόδοση, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε προβλήματα απόδοσης πιο γρήγορα και να επαναφέρετε την απόδοση.

Με την απόκτηση σε βάθος ορατότητας για την υγεία, την απόδοση και τη διαθεσιμότητα της συσκευής σας που βασίζεται σε IP σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τη ροή κυκλοφορίας, τους δρομολογητές, τους διακόπτες και τη χρήση εύρους ζώνης. Αυτό θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την απόδοση και να διατηρήσετε ένα οργανωτικό δίκτυο χωρίς συμφόρηση για να διατηρήσετε τις λειτουργίες σας σε λειτουργία.

 • Το OpManager μπορεί να παρακολουθεί συνεχώς τους χρόνους λειτουργίας και τις διακοπές λειτουργίας του δικτύου και να πραγματοποιεί ping στις συσκευές που παρακολουθούνται μετά τα καθορισμένα διαστήματα. Εάν εντοπίσει απώλεια πακέτων ή διακοπές λειτουργίας, θα σας ειδοποιήσει γρήγορα.
 • Μπορεί να παρακολουθεί συσκευές που χρησιμοποιούν SSH, εγγενές API VMware, Telnet, WMI και SNMP για μετρήσεις όπως η ταχύτητα, η χρήση πόρων, ο χρόνος επεξεργαστή, ο χρόνος αδράνειας κ.λπ. Θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε προβλήματα μνήμης και συμφόρησης CPU.
 • Μπορεί να παρακολουθεί τα μοτίβα επισκεψιμότητας μιας συσκευής για πληροφορίες όπως η επισκεψιμότητα διεπαφής και η τελευταία δημοσκόπηση της επισκεψιμότητας και να φιλτράρει την κυκλοφορία του δικτύου ανά περίοδο. Η λειτουργική μονάδα NetFlow από το OpManager παρέχει βαθύτερη ορατότητα δικτύου με υποστήριξη για το sFlow. NetFlow, IPFIX, jFlow κ.λπ.
 • Το OpManager μπορεί να παρακολουθεί την απώλεια πακέτων λόγω απορρίψεων και σφαλμάτων και να μειώσει την πιθανότητα τους.
 • Αξιοποιεί το IP-SLA της Cisco για την παρακολούθηση του WAN και το WAN Round Trip Time Monitor της OpManager παρέχει πληροφορίες σχετικά με την καθυστέρηση σύνδεσης WAN, το χρόνο μετ’ επιστροφής, τη χρήση εύρους ζώνης και άλλες πτυχές της απόδοσης για τον εντοπισμό και τη διόρθωση της απόδοσης WAN.
  Συστάσεις για μια καλή δουλειά

#2. Φυσική και εικονική παρακολούθηση διακομιστή

Αφήστε το OpManager να παρακολουθεί τους φυσικούς και εικονικούς διακομιστές σας για να διασφαλίσει ότι λειτουργούν με τη μέγιστη απόδοση όλο το εικοσιτετράωρο. Μπορεί να παρακολουθεί διακομιστές VMware, Hyper-V, Xen, Nutanix HCI και Citrix.

Το OpManager μπορεί να παρακολουθεί συνεχώς τα στοιχεία ενός διακομιστή όπως η κατανάλωση μνήμης, η χρήση της CPU, η χρήση δίσκου, η είσοδος/έξοδος, το δίκτυο, οι διεργασίες, οι διευθύνσεις URL, τα σενάρια, τα αρχεία καταγραφής συμβάντων κ.λπ., μέσω πρωτοκόλλων WMI και SNMP.

 • Μπορεί να παρακολουθεί τις Υπηρεσίες των Windows όπως FTP, Alerter, Net Logon, Print Spooler, IAS, DHCP Server, κ.λπ. Εάν κάποια από αυτές αποτύχει, μπορείτε να ρυθμίσετε το OpManager ώστε να επανεκκινεί αυτόματα τις υπηρεσίες και τον διακομιστή.
 • Το OpManager μπορεί να ανακαλύψει κάθε διεργασία που εκτελείται στους διακομιστές με τις λεπτομέρειες της, όπως Όνομα διεργασίας, Αναγνωριστικό διεργασίας, Επιχείρημα διεργασίας και Διαδρομή διαδικασίας.
 • Μπορείτε να εντοπίσετε αποτυχίες σύνδεσης λόγω κλειδώματος λογαριασμού, κακών κωδικών πρόσβασης, παραβίασης αρχείων καταγραφής, αποτυχημένων προσπαθειών σύνδεσης κ.λπ.
 • Το εργαλείο σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε τις διευθύνσεις URL και να αναζητάτε κείμενο στην ιστοσελίδα. Θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε το κείμενο που λείπει και να ειδοποιηθείτε εάν ο ιστότοπός σας παραβιαστεί.

#3. Παρακολούθηση ασύρματου δικτύου

Αποκτήστε ολοκληρωμένα στατιστικά ασύρματου δικτύου για σημεία πρόσβασης, διακόπτες, δρομολογητές, συστήματα Wi-Fi και άλλα. Το OpManager θα σας βοηθήσει επίσης να παρακολουθείτε την κίνηση του ασύρματου δικτύου και την ισχύ του Wi-Fi και προσφέρει λεπτομερείς πληροφορίες για την υγεία και τη διαθεσιμότητα του ασύρματου δικτύου σας.

 • Το OpManager μπορεί να αυτοματοποιήσει τις εργασίες τακτικής συντήρησης και παρακολούθησης, μειώνοντας τη μη αυτόματη προσπάθεια και χρόνο.
 • Τα ισχυρά εργαλεία του για οπτικοποίηση δικτύου σάς επιτρέπουν να κατανοήσετε την τοπολογία του ασύρματου δικτύου σας και να τα διαχειρίζεστε αποτελεσματικά.
 • Μπορείτε να παρακολουθείτε κρίσιμες μετρήσεις σχετικά με τη χρήση του δικτύου, συμπεριλαμβανομένων των byte που μεταδίδονται, της CPU, της μνήμης, της χρήσης του δίσκου, του αριθμού των χρηστών, των σημείων πρόσβασης κ.λπ.

#4. Παρακολούθηση WAN

Το OpManager χρησιμοποιεί την τεχνολογία IPSLA της Cisco για να σας επιτρέπει να παρακολουθείτε και να οπτικοποιείτε τη διαθεσιμότητα των συνδέσμων WAN, τις λεπτομέρειες κυκλοφορίας και τον χρόνο μετ’ επιστροφής (RTT). Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε προβλήματα απόδοσης και διακοπής λειτουργίας συνδέσμων WAN, εξετάζοντας λεπτομερείς αναφορές και πίνακες εργαλείων.

Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να μείνετε μπροστά από τους ανταγωνιστές σας, διασφαλίζοντας ότι οι κρίσιμες για την αποστολή εφαρμογές σας είναι πάντα διαθέσιμες και πληρούν τις SLA.

 • Το OpManager χρησιμοποιεί το SNMP για τη λήψη στατιστικών στοιχείων απόδοσης συνδέσμων στέλνοντας ένα ερώτημα στους δρομολογητές της Cisco.
 • Ο οδηγός διαμόρφωσής του μπορεί επίσης να διαμορφώσει τις παραμέτρους IPSLA για την παρακολούθηση της υγείας του WAN.

#5. Cisco ACI Monitoring

Λάβετε μια λεπτομερή προβολή ολόκληρης της υποδομής ACI της Cisco μαζί με τον ελεγκτή σας για να παρακολουθείτε πτυχές όπως ενοικιαστές, ομάδες τελικού σημείου και διακόπτες υφάσματος χρησιμοποιώντας το OpManager. Θα παρέχει μια ενοποιημένη πλατφόρμα στους διαχειριστές για να παρακολουθούν την αποτελεσματικότητα και την υγεία του περιβάλλοντος ACI μαζί με τα σχετικά στοιχεία του.

Το OpManager χρησιμοποιεί τα διαπιστευτήρια πρόσβασης API της Cisco για να αλληλεπιδρά με το περιβάλλον SDN του οργανισμού σας για την παρακολούθηση της συσκευής και των στοιχείων ACI. Από τη σελίδα σύνοψης του ACI, θα λάβετε τα απαιτούμενα δεδομένα για το μοντέλο ACI που εντοπίστηκε και άλλες πληροφορίες, όπως:

 • Χρονοδιάγραμμα διαθεσιμότητας ελεγκτή
 • Πρόσφατα σφάλματα στο ACI
 • Συνοπτικός πίνακας APIC για βαθμολογία υγείας και διαθεσιμότητας

Επιπλέον, το OpManager μπορεί να σχεδιάσει αυτόματα τον χάρτη τοπολογίας του περιβάλλοντος ACI σας, ώστε να μπορείτε να προβάλετε τον ελεγκτή APIC, τα φύλλα και τις ράχες στο δίκτυό σας και τη μεταξύ τους διασύνδεση.

 • Με την καρτέλα Fabric, θα λάβετε μια διάταξη όλων των στοιχείων λογισμικού και των δικτύων στο περιβάλλον ACI με τη μορφή αρχιτεκτονικής 3 επιπέδων. Όταν ξεκινάτε την ανακάλυψη, στοιχεία όπως φύλλα, ράχη, σούπερ ράχη, βαθμολογία υγείας, αναγνωριστικό κόμβου και αναγνωριστικό pod προστίθενται αυτόματα στο OpManager.
 • Με το OpManager, μπορείτε να αναλύσετε κάθε μισθωτή και τη σελίδα σύνοψής του με δεδομένα για συνδεδεμένα προφίλ εφαρμογών, VRF, τομείς γεφύρωσης, ομάδες τελικών σημείων και βαθμολογίες υγείας ενοικιαστών.
 • Η χρήση ενός αποκλειστικού πίνακα εργαλείων SDN με εξατομικευμένα γραφικά στοιχεία, όπως απόθεμα SDN, συναγερμοί κ.λπ., προσφέρει γρήγορα τις απαραίτητες πληροφορίες για το περιβάλλον ACI.

#6. Παρακολούθηση αποθήκευσης

Μπορείτε να παρακολουθείτε συσκευές αποθήκευσης, όπως βιβλιοθήκες Tape, συστοιχίες αποθήκευσης και διακόπτες καναλιών οπτικών ινών, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες του OpManager, όπως οθόνες χρήσης χωρητικότητας και γραφήματα τάσης ανάπτυξης αποθήκευσης.

Η ενσωματωμένη δυνατότητα παρακολούθησης αποθήκευσης από το OpManager θα σας προσφέρει την ελευθερία να διαχειρίζεστε ολόκληρες τις συσκευές αποθήκευσης δικτύου σας σε ένα μόνο παράθυρο. Προσφέρει επίσης εξελιγμένη παρακολούθηση και αναφορά απόδοσης μαζί με λειτουργίες όπως στατιστικά εγγραφής/ανάγνωσης δίσκου.

 • Μπορείτε να διαμορφώσετε κατώφλια και να εκχωρήσετε μια σοβαρότητα για συναγερμούς και συμβάντα
 • Αξιοποιώντας τα SNMP, SMI-S, CLI ή API ειδικά για προμηθευτές, μπορείτε να εντοπίσετε και να παρακολουθήσετε RAID στο δίκτυο.
 • Το OpManager προσφέρει διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και παρέχει λεπτομέρειες για λογικά και φυσικά περιουσιακά στοιχεία. Σας επιτρέπει επίσης να βλέπετε τη διαθεσιμότητα, την υγεία και τη χρήση των RAID αποθήκευσης και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για προβλήματα λογισμικού και υλικού, σφάλματα αισθητήρα και αστοχίες μονάδας δίσκου.
  Τα 10 καλύτερα παιχνίδια Oculus για μια αξέχαστη εμπειρία παιχνιδιού

#7. Παρακολούθηση Κατανεμημένου Δικτύου

Το OpManager έχει μια ισχυρή αρχιτεκτονική Probe-Central, που καθιστά δυνατή την εύκολη κλιμάκωση με βάση την επέκταση και την ανάπτυξη της επιχείρησής σας χωρίς να επηρεάζεται η αξιοπιστία.

Ο ανιχνευτής έχει ρυθμιστεί σε απομακρυσμένους ιστότοπους παρακολούθησης δικτύου με τον κεντρικό διακομιστή σχεδιασμένο να προσφέρει την απαιτούμενη ορατότητα δικτύου σε όλες τις τοποθεσίες. Αναφέρει στατιστικά στοιχεία απόδοσης και υγεία δικτύου μέσω πολλών απομακρυσμένων ανιχνευτών. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το OpManager κάνει την κατανεμημένη παρακολούθηση απλή.

 • Διαθέτει ένα χαρακτηριστικό – Έξυπνη αναβάθμιση για την απλοποίηση και τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας αναβάθμισης της εταιρικής σας έκδοσης, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε τις πιο πρόσφατες δυνατότητες και δυνατότητες.
 • Μπορείτε να προβάλετε τη σελίδα στιγμιότυπων μιας συσκευής που ανήκει σε ένα δεδομένο πρόβλημα από τον πελάτη web του κεντρικού διακομιστή του OpManager. Μπορείτε επίσης να δείτε την CPU των probes, τη μνήμη που χρησιμοποιείται, τον χώρο στο δίσκο και τη διαθεσιμότητα.
 • Ένας ανιχνευτής σε κάθε τοποθεσία κάνει εργασίες κλιμάκωσης όπως χαρτογράφηση, παρακολούθηση σφαλμάτων, ανακάλυψη και αλληλεπίδραση με τον κεντρικό διακομιστή.
 • Μπορείτε να εξαλείψετε τα γλωσσικά εμπόδια με τη βοήθεια στατιστικών στοιχείων σε όλα τα Central και Probe στη γλώσσα της επιλογής σας.

#8. Οπτικοποίηση δικτύου

Οπτικοποιήστε την υποδομή δικτύου σας με το OpManager εύκολα και μειώστε την πολυπλοκότητα λόγω των αυξανόμενων απαιτήσεων της επιχείρησής σας. Εξουσιοδοτεί τους διαχειριστές να δημιουργούν γρήγορα εικονικά αντίγραφα κέντρων δεδομένων και τοπολογιών δικτύου με ένα εργαλείο δημιουργίας διαγραμμάτων μεταφοράς και απόθεσης.

Με ένα εργαλείο οπτικοποίησης δικτύου όπως το OpManager, μπορείτε να δείτε δεδομένα κρίσιμα για τις επιχειρήσεις και να διασφαλίσετε την ποιότητα της υπηρεσίας 24/7. Μπορείτε να οπτικοποιήσετε δίκτυα σε πολλές μορφές όπως:

 • Χάρτες επιπέδου 2 για προβολή συσκευών επιπέδου 2 στο δίκτυό σας μαζί με κάθε διεπαφή, κόμβο, σύνδεση θύρας σε θύρα και διασυνδεδεμένο επίπεδο.
 • Διαγράμματα τοπογραφίας εικονικής μηχανής για να δείτε τις σχέσεις μεταξύ εικονικών μηχανών, αποθηκών δεδομένων και κεντρικών υπολογιστών.
 • Οι προβολές επιχειρήσεων παρουσιάζουν συσκευές με τη μορφή γραφημάτων με βάση τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Διευκολύνει τη γρήγορη αντιμετώπιση προβλημάτων δικτύου και διασφαλίζει ότι τα κρίσιμα για την αποστολή προγράμματα είναι πάντα διαθέσιμα.
 • Οι Χάρτες Google και οι Χάρτες Zoho χρησιμοποιούνται για την προβολή του δικτύου οργανώνοντας συσκευές σε αυτούς τους χάρτες με βάση τη γεωγραφική τους τοποθεσία.
 • Οι προβολές Hyper-Converged Infrastructure (HCI) σάς επιτρέπουν να κατανοήσετε την υπερ-σύγκλιση. Θα ανακαλύψετε συμπλέγματα Nutanix για VM και κεντρικούς υπολογιστές και τις σχέσεις τους και θα προσθέσετε το Prism Central του Nutanix για να βρείτε συμπλέγματα που έχει αντιστοιχίσει μια συσκευή HCI. Αυτό θα σας παρέχει έναν λεπτομερή χάρτη κάθε VM και τον αριθμό των κόμβων κάτω από το HCI.
 • Οι προβολές υποδομής SDN σάς επιτρέπουν να ανιχνεύετε όλους τους ελεγκτές spines, φύλλα και APIC στο δίκτυο του οργανισμού σας και τις διασυνδέσεις μεταξύ τους.
 • Η προβολή τοπολογίας SD-WAN παρέχει μια παρουσίαση σαν χάρτη των συσκευών δικτύου του ανιχνευμένου ελεγκτή από τη Cisco Meraki, με ενσωματωμένο σύστημα SD-WAN.
 • Μπορούν να δημιουργηθούν τρισδιάστατες προβολές ραφιών και δαπέδου με το OpManager για να βοηθήσουν τους διαχειριστές να παρακολουθούν την κατάσταση και τη διαθεσιμότητα του διακομιστή.

#9. Παρακολούθηση και διαχείριση σφαλμάτων δικτύου

Είναι δύσκολο να κάνετε παρακολούθηση και διαχείριση σφαλμάτων δικτύου, ειδικά εάν η ομάδα σας είναι μικρή ή πρέπει να διαχειριστείτε έναν ιστότοπο από απόσταση και να στείλετε έναν τεχνικό για να εντοπίσει το πρόβλημα, κάτι που θα μπορούσατε να το είχατε κάνει εξ αποστάσεως. Αυτό απαιτεί περισσότερο χρόνο για τον εντοπισμό της αιτίας και την επίλυση του προβλήματος.

Το OpManager μπορεί να παρακολουθεί συνεχώς προβλήματα στις συσκευές δικτύου σας και απλοποιεί τη διαδικασία διαχείρισης ειδοποιήσεων εφαρμόζοντας εξελιγμένη παρακολούθηση ειδοποιήσεων. Εκτελεί την παρακολούθηση αποτελεσματικά, ώστε να μπορείτε εύκολα να βρείτε τη βασική αιτία των προβλημάτων και να τα διορθώσετε γρήγορα, ώστε οι τελικοί χρήστες να μην υποφέρουν.

 • Με τη διαισθητική επεξεργασία συμβάντων κατά τη λήψη ειδοποιήσεων, το OpManager μπορεί να συσχετίσει συμβάντα δικτύου, να εντοπίσει και να αφαιρέσει ανεπιθύμητα συμβάντα και να εμφανίσει μόνο σχετικούς συναγερμούς
 • Διαθέτει φιλικούς προς το χρήστη έγχρωμους συναγερμούς
 • Επιτρέπει στους διαχειριστές να προβάλλουν το ιστορικό συμβάντων ενός συναγερμού και να διαγράφουν ή να διαγράφουν τους συναγερμούς με μη αυτόματο τρόπο
 • Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη συσκευή σας να στέλνει παγίδες SNMP εάν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα και να παρέχετε χρήσιμες πληροφορίες στους χειριστές του δικτύου
  Ευκαιρίες, δεξιότητες για απόκτηση και πόροι μάθησης

#10. Διαισθητικοί πίνακες ελέγχου και αναφορές

Το OpManager προσφέρει διαισθητικούς πίνακες εργαλείων όπου μπορείτε να απεικονίσετε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές στο δίκτυό σας, μετρήσεις απόδοσης, χρήση πόρων και άλλα στατιστικά στοιχεία με μεγαλύτερη σαφήνεια. Θα βρείτε διάφορες επιλογές για οπτικοποίηση, όπως χάρτες, γραφήματα κ.λπ., και μπορείτε να προσαρμόσετε τον πίνακα εργαλείων σας για να τον κάνετε πιο κατάλληλο για την περίπτωση χρήσης σας.

Επιπλέον, αυτοί οι πίνακες εργαλείων διαθέτουν γραφικά στοιχεία, χρωματική κωδικοποίηση, επιλογές μεταφοράς και απόθεσης και άλλες χρήσιμες λειτουργίες για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη. Εκτός από αυτό, θα λαμβάνετε περιοδικές αναφορές για την απόδοση του δικτύου σας, τις μετρήσεις του διακομιστή, την υγεία της συσκευής, τον χρόνο απόκρισης, τις αναφορές αποθέματος και άλλα δεδομένα για να κάνετε μια βαθύτερη ανάλυση των προβλημάτων και να βρείτε τρόπους επίλυσής τους. Η απλή διεπαφή χρήστη του OpManager έχει 100+ ενσωματωμένα προφίλ αναφοράς και 125+ εκ των υστέρων αναφορές.

#11. Διαμόρφωση ορίων

Με το OpManager, θα μπορείτε να διαμορφώνετε κατώτατα όρια για υπηρεσίες και πόρους που εκτελούνται στις συσκευές και τους διακομιστές δικτύου σας όταν φτάσουν σε κρίσιμες συνθήκες.

Υποστηρίζει κατώφλια πολλαπλών επιπέδων για την κατανομή και την ταξινόμηση σφαλμάτων που παρουσιάζονται και την αύξηση ειδοποιήσεων όταν οι συσκευές φτάσουν τα κατώφλια. Μπορείτε να απαντήσετε προληπτικά με μια διορθωτική ενέργεια με βάση το επίπεδο σοβαρότητας.

#12. Ειδοποιήσεις και συναγερμοί

Εάν το OpManager εντοπίσει κινδύνους ή διακοπές λειτουργίας δικτύου ή διακομιστή, σας ειδοποιεί μέσω email ή SMS. Επιτρέπει επίσης στους διαχειριστές να διαμορφώσουν το λογισμικό και να εκτελούν αυτόματα εγχώρια σενάρια ή εξωτερικά προγράμματα όταν ενεργοποιούνται οι συναγερμοί.

Το OpManager εκτελεί έξυπνη επεξεργασία συμβάντων, συσχετίζει συμβάντα δικτύου, παρουσιάζει σημαντικούς συναγερμούς και φιλτράρει ανεπιθύμητα συμβάντα. Επιπλέον, χρησιμοποιεί έγχρωμους συναγερμούς σε φιλική προς το χρήστη μορφή.

#13. Διαχείριση Κέντρου Δεδομένων

Η ενσωματωμένη διαχείριση και παρακολούθηση του κέντρου δεδομένων σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε διακομιστές, εύρος ζώνης και εφαρμογές από μία μόνο κονσόλα. Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθείτε τη ροή της κυκλοφορίας με την προσθήκη NetFlow και την παρακολούθηση περιβάλλοντος κέντρου δεδομένων.

Το OpManager σάς επιτρέπει να οπτικοποιείτε διάφορα στοιχεία που υπάρχουν στην υποδομή του κέντρου δεδομένων σας, κάτι που σας βοηθά να το διαχειρίζεστε αποτελεσματικά και να προσδιορίζετε την απόδοση στα επίπεδα του κέντρου δεδομένων και του ορόφου του rack.

Με το OpManager, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο του κέντρου δεδομένων και του δαπέδου του rack σε 3 διαστάσεις. Σας επιτρέπει επίσης να το ενσωματώσετε στις οθόνες NOC για συνεχή παρακολούθηση της υγείας. Η δημιουργία ενός τρισδιάστατου αντιγράφου είναι εύκολη με την επιλογή μεταφοράς και απόθεσης. Το OpManager παρέχει επίσης την κατάσταση της συσκευής σε πραγματικό χρόνο.

#14. Υποστήριξη πελατών

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα πελατών του OpManager μέσω email και κλήσης. Το OpManager είναι εύκολο στην εγκατάσταση. Απλώς κατεβάστε και εγκαταστήστε το λογισμικό, προσθέστε τα συστήματά σας και ρυθμίστε τα όρια και τους πίνακες εργαλείων για παρακολούθηση. Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη των εφαρμογών τους για κινητά που είναι διαθέσιμες για Android, iPad και iPhone.

Εναλλακτικές λύσεις ManageEngine OpManager

Παρά το γεγονός ότι προσφέρει μια μακρά λίστα με χρήσιμες δυνατότητες και εργαλεία, μπορεί να μην είναι κατάλληλο για όλους. Έτσι, αν ψάχνετε για εναλλακτικές λύσεις OpManager, εδώ είναι μερικές επιλογές για εσάς:

#1. Auvik

Εάν αναζητάτε μια αποτελεσματική λύση παρακολούθησης δικτύου που βασίζεται σε σύννεφο, Auvik είναι μια καλή επιλογή. Το Auvik σάς επιτρέπει να εντοπίζετε άμεσα προβλήματα με τα αρχεία καταγραφής συσκευών και σας ειδοποιεί προληπτικά με ειδοποιήσεις και προρυθμισμένη παρακολούθηση. Μπορείτε να δείτε όλα τα συστήματα στο δίκτυό σας, όπου βρίσκονται και τις αλλαγές σε αυτά.

#2. Paessler PRTG

Παρακολουθήστε την πλήρη υποδομή πληροφορικής σας με PRTG του Paessler οθόνες. Παρέχει εργαλεία που βασίζονται σε σύννεφο και εργαλεία εσωτερικής εγκατάστασης για μεσαίες, μεγάλες και επιχειρηματικές επιχειρήσεις.

Το PRTG προσφέρει πολλές δυνατότητες όπως χάρτες και πίνακες εργαλείων, ειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις, διεπαφές χρήστη, αναφορές SLA, προσαρμόσιμες αναφορές, αυτόματη ανακάλυψη δικτύου και πολλά άλλα.

#3. SolarWinds

Ηλιακοί άνεμοι προσφέρει μια λύση παρακολούθησης πολλών προμηθευτών που μπορεί να επεκτείνει και να κλιμακώσει τις ανάγκες του δικτύου σας. Προσφέρει πολλαπλά πολύτιμα χαρακτηριστικά, όπως οπτικοποίηση κρίσιμων μονοπατιών, έξυπνες αντιστοιχίσεις, ανάλυση απόδοσης, προηγμένες αλλαγές και πολλά άλλα.

Η τιμή του ξεκινά από τα 1.785 δολάρια.

Τελικές Λέξεις

Το ManageEngine OpManager είναι αναμφίβολα μία από τις καλύτερες πλατφόρμες παρακολούθησης δικτύου και διακομιστών. Προσφέρει προηγμένες δυνατότητες παρακολούθησης σε όλα τα δίκτυα, τους διακομιστές, τις συσκευές και άλλα συστήματα σας.

Επομένως, εάν θέλετε να παραμείνετε προστατευμένοι και να διατηρείτε τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες σε λειτουργία όλη την ώρα, μπορείτε να εξετάσετε την παρακολούθηση δικτύου και διακομιστή από το OpManager. Το όφελος του δωρεάν δοκιμή σήμερα.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε το λογισμικό Data Center Infrastructure Management (DCIM) για την παρακολούθηση στοιχείων πληροφορικής.