Το Google Drive και οι φωτογραφίες χωρίζονται: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η Google έχει ανακοινώθηκε ότι το Google Drive και το Google Photos θα χωρίσουν τον Ιούλιο. Η Google λέει ότι «η σύνδεση μεταξύ αυτών των υπηρεσιών προκαλεί σύγχυση», επομένως κάνει κάποιες αλλαγές για να «απλοποιήσει την εμπειρία». Να τι σημαίνει αυτό για εσάς.

Πώς συνδέθηκαν το Google Drive και οι Φωτογραφίες;

Επί του παρόντος, το Google Drive και το Google Photos είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους. Από το Google Drive, μπορείτε να επιλέξετε έναν φάκελο “Φωτογραφίες Google” για να περιηγηθείτε σε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας. Το εργαλείο Google Backup and Sync για Windows και Mac μπορεί να συγχρονίσει αυτές τις φωτογραφίες στον υπολογιστή σας, όπως ακριβώς μπορεί να συγχρονίσει τα άλλα αρχεία σας στο Google Drive.

Και, μέσα από το Google Photos, θα βλέπετε επίσης φωτογραφίες που αποθηκεύετε σε άλλους φακέλους στο Google Drive.

Αυτές οι διεπαφές συνδέονται μεταξύ τους. Εάν διαγράψετε μια φωτογραφία από το Google Drive, θα εξαφανιστεί και από τις Φωτογραφίες Google. Εάν διαγράψετε μια φωτογραφία από το Google Photos, θα αφαιρεθεί και από το Google Drive σας.

Η Google λέει ότι έχει ακούσει σχόλια ότι αυτή η σύνδεση προκαλεί σύγχυση, επομένως κάνει κάποιες αλλαγές.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το VLOOKUP σε ένα εύρος τιμών

Τι αλλάζει;

Από τον Ιούλιο του 2019, αυτή η σύνδεση καταργείται. Οι νέες φωτογραφίες (και βίντεο) που προστέθηκαν στο Google Photos δεν θα εμφανίζονται στο φάκελο Google Photos στο Google Drive. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google, τυχόν υπάρχουσες φωτογραφίες και βίντεο που έχετε στο φάκελο Google Photos σας θα συνεχίσουν να παραμένουν εκεί στο Google Drive — αλλά δεν θα προστεθούν αυτόματα νέα.

Οι νέες φωτογραφίες και τα βίντεο που είναι αποθηκευμένα στο Google Drive δεν θα εμφανίζονται αυτόματα ούτε στις Φωτογραφίες Google.

Εάν διαγράψετε φωτογραφίες ή βίντεο από το Google Drive ή το Google Photos, δεν θα αφαιρεθούν αυτόματα από την άλλη υπηρεσία. Η Google λέει, «αυτή η αλλαγή έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει την τυχαία διαγραφή στοιχείων σε όλα τα προϊόντα».

Καταργείται δηλαδή η αυτόματη σύνδεση μεταξύ των δύο υπηρεσιών. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο θα υπάρχουν μόνο σε ένα μέρος. Η Google εμφανίζει ήδη μια ειδοποίηση που λέει “Ο φάκελος Google Photos αλλάζει”.

Τι συμβαίνει με τις φωτογραφίες και τα βίντεό μου;

Δεν αλλάζει τίποτα για τις υπάρχουσες φωτογραφίες και βίντεο. Εάν αυτή τη στιγμή έχετε φωτογραφίες στο Google Drive, αυτές οι φωτογραφίες θα εξακολουθήσουν να εμφανίζονται στο Google Photos στο μέλλον. Εάν αυτή τη στιγμή έχετε φωτογραφίες στο Google Photos, θα εξακολουθούν να εμφανίζονται στο φάκελο Google Drive στο μέλλον.

Ωστόσο, τυχόν νέες φωτογραφίες που έχουν μεταφορτωθεί στο Google Photos δεν θα εμφανίζονται στο Google Drive και τυχόν νέες φωτογραφίες που μεταφορτώνονται στο Google Drive δεν θα εμφανίζονται στις Φωτογραφίες Google.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα Windows 10 VM στο VMware σε Linux

Πώς μπορώ να μετακινήσω φωτογραφίες από το Drive στις φωτογραφίες;

Η Google προσθέτει μια λειτουργία “Μεταφόρτωση από το Drive” στις Φωτογραφίες Google. Όταν κατευθυνθείτε στον ιστότοπο του Google Photos, μπορείτε να επιλέξετε “Μεταφόρτωση από το Drive” για να ανεβάσετε φωτογραφίες και βίντεο από τον λογαριασμό σας στο Google Drive στις Φωτογραφίες Google.

Μετά τη μεταφόρτωσή τους, αυτές οι φωτογραφίες και τα βίντεο δεν θα συνδεθούν — με άλλα λόγια, εάν ανεβάσετε μια φωτογραφία από το Drive στις Φωτογραφίες και στη συνέχεια τη διαγράψετε στη μία υπηρεσία, δεν θα αφαιρεθεί από την άλλη.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι, εάν ανεβάσετε ένα βίντεο 50 MB από το Drive στις Φωτογραφίες και το αφήσετε και στις δύο τοποθεσίες, θα χρειαστούν 100 MB από το όριο αποθήκευσης του λογαριασμού σας Google.

Μπορώ να συγχρονίσω τις Φωτογραφίες Google με τον υπολογιστή μου ή το Mac μου;

Επί του παρόντος, αυτή η ενσωμάτωση σημαίνει ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε αυτόματη λήψη (συγχρονισμό) οποιωνδήποτε φωτογραφιών και βίντεο που προστέθηκαν στο Google Photos στον υπολογιστή ή στο Mac σας. Όλα γίνονται μέσω του κανονικού Εφαρμογή Google Backup and Sync που συγχρονίζει τα αρχεία του Google Drive—απλώς επιλέξτε τις Φωτογραφίες Google και όλα συγχρονίζονται.

Αυτό το χαρακτηριστικό εξαφανίζεται; Φαίνεται ότι μπορεί. Η δήλωση της Google λέει ότι «Θα εξακολουθείτε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμός σε Windows ή macOS για μεταφόρτωση και στις δύο υπηρεσίες σε Υψηλή Ποιότητα ή Αρχική Ποιότητα.”

  Πώς να προσαρμόσετε μια διάταξη φυλλαδίου PowerPoint

Με άλλα λόγια, η Google λέει ότι θα εξακολουθείτε να μπορείτε να ανεβάζετε φωτογραφίες και βίντεο από τον υπολογιστή σας αυτόματα—αλλά δεν αναφέρει τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο στον υπολογιστή σας. Θα πρέπει να δούμε τι ακριβώς κάνει η Google τον Ιούλιο, αλλά φαίνεται ότι αυτή η δυνατότητα θα καταργηθεί.

Εάν χρειάζεται να συγχρονίσετε φωτογραφίες με τον υπολογιστή σας, ίσως είναι καλύτερα να μεταβείτε σε Dropbox ή OneDrive στο τηλέφωνό σας. Αυτές οι υπηρεσίες μπορούν να ανεβάζουν αυτόματα φωτογραφίες που τραβάτε και, στη συνέχεια, μπορείτε να τις συγχρονίσετε στον υπολογιστή σας όπως οποιοσδήποτε άλλος φάκελος.

Μπορώ να ανεβάσω αυτόματα φωτογραφίες στο Google Drive;

Η εφαρμογή Google Photos για Android και iPhone θα εξακολουθεί να ανεβάζει αυτόματα φωτογραφίες, αν θέλετε—αλλά μόνο στο Google Photos. Δεν μπορείτε πλέον να τα ανεβάσετε αυτόματα και να τα τοποθετήσετε στο Google Drive — τουλάχιστον με τις εφαρμογές της Google.

Οπως και Android Police σημειώσεις, την εφαρμογή Android Αυτόματος συγχρονισμός για το Google Drive θα μπορούσε να βοηθήσει να γεμίσει η τρύπα. Θα σας επιτρέψει να συγχρονίζετε αυτόματα αρχεία και φακέλους (συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών) με το φάκελο Google Drive. Στη συνέχεια θα συγχρονιστούν με τον υπολογιστή σας. Είναι επίσης αμφίδρομος συγχρονισμός, αν θέλετε—μπορείτε να διαγράψετε φωτογραφίες ή άλλα αρχεία στον συγχρονισμένο φάκελο του Google Drive και ο Αυτόματος συγχρονισμός θα τα διαγράψει στην αρχική τους θέση στο τηλέφωνό σας Android.