Το GenAI της Adobe μετατρέπει τα μηνύματα κειμένου σε μουσική: Ακολουθεί μια πρώτη ματιά

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Βασικά Takeaways

  • Το Project Music GenAI Control της Adobe επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν μουσική από μηνύματα κειμένου ή μελωδίες αναφοράς και να επεξεργάζονται τα αποτελέσματα με ακρίβεια.
  • Το GenAI αναπτύσσεται σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια και εστιάζει στον βαθύ έλεγχο της δημιουργίας μουσικής, εξαλείφοντας την ανάγκη για εξωτερικό λογισμικό επεξεργασίας.
  • Η χρήση δεδομένων από την GenAI φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με τις αρχές δεοντολογίας της Adobe, αλλά η ανησυχία παραμένει για ζητήματα όπως η παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων με μουσική που δημιουργείται από AI.

Εν μέσω της μουσικής τεχνητής νοημοσύνης, η Adobe αναπτύσσει τη δική της γεννήτρια μουσικής τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται GenAI. Αυτό το εργαλείο θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν μουσική από ένα μήνυμα κειμένου και να ρυθμίζουν τα αποτελέσματα. Το καίριο ερώτημα είναι: από πού προμηθεύεται η GenAI τα δεδομένα ήχου της;

Η Adobe αποκαλύπτει το Project Music GenAI Control

ανακοίνωσε η Adobe μια δύναμη τεχνητής νοημοσύνης, το Project Music GenAI Control, που υπόσχεται έναν πιο αποτελεσματικό και διασκεδαστικό τρόπο ενσωμάτωσης της μουσικής στη δημιουργία περιεχομένου. Το GenAI θα επιτρέψει στους χρήστες να δημιουργήσουν μουσική με μια απλή προτροπή κειμένου ή μελωδία αναφοράς και στη συνέχεια να βελτιώσουν περαιτέρω και να τελειοποιήσουν τις δημιουργίες τους χρησιμοποιώντας μια ποικιλία λειτουργιών επεξεργασίας.

  Βασικά στοιχεία στρατηγικής περιεχομένου για ειδικούς μάρκετινγκ

Το πρωτότυπο Project Music GenAI Control βρίσκεται υπό ανάπτυξη σε συνεργασία με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon. Είμαστε ακόμα στο σκοτάδι σχετικά με την επίσημη κυκλοφορία και εάν θα είναι δική της εφαρμογή ή ενσωματωμένη σε λογισμικό της Adobe όπως το Premiere Pro.

Όπως και με το μοντέλο παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης Firefly της Adobe, γράφετε ένα μήνυμα κειμένου, όπως «smooth jazz», ή ανεβάζετε μια μελωδία αναφοράς και περιμένετε να παράγει τον ήχο σας από το AI. Μετά τη δημιουργία ήχου AI, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παραμέτρους για να τροποποιήσετε το ρυθμό, τη δομή και την ένταση, καθώς και να επιμηκύνετε τα κλιπ και να δημιουργήσετε απρόσκοπτους βρόχους.

Όπως λέει ο Nicholas Bryan, Senior Research Scientist της Adobe Research, στο δελτίο τύπου:

  Πώς να προσαρμόσετε τις κορυφαίες τοποθεσίες στο Microsoft Edge

Ένα από τα συναρπαστικά πράγματα σχετικά με αυτά τα νέα εργαλεία είναι ότι δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη δημιουργία ήχου – αλλά το πηγαίνουν στο επίπεδο του Photoshop δίνοντας στα δημιουργικά τον ίδιο βαθύ έλεγχο για να διαμορφώνουν, να τροποποιούν και να επεξεργάζονται τον ήχο τους. Είναι ένα είδος ελέγχου σε επίπεδο pixel για μουσική.

Όχι μόνο αυτά τα ενσωματωμένα χειριστήρια ξεπερνούν άλλα μουσικά εργαλεία AI, όπως το MusicLM, αλλά καταργούν επίσης την ανάγκη για εξωτερικό λογισμικό επεξεργασίας ήχου. Το GenAI μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι για YouTubers, podcasters και διάφορους δημιουργούς περιεχομένου που αναζητούν απλούς βρόχους και βασικές προσαρμογές ήχου.

Από πού προμηθεύεται το GenAI το Πηγαίο Υλικό του;

Στην ανάρτηση του ιστολογίου, η Adobe αναφέρει τη δέσμευσή της να τηρήσει τη δέσμευσή της Αρχές ηθικής τεχνητής νοημοσύνης, διασφαλίζοντας ότι η τεχνολογία AI αναπτύσσεται υπεύθυνα. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτό σημαίνει ότι η GenAI εκπαιδεύεται σε δεδομένα που είναι δίκαιο παιχνίδι, όπως σε δημόσιο τομέα ή εργασία με κατάλληλη άδεια. Η Adobe φέρεται να αναπτύσσει επίσης τεχνολογία υδατογράφησης, ώστε να μπορούμε να προσδιορίσουμε εάν ο ήχος παράγεται μέσω του GenAI.

  Γνωρίστε τη βασική τους διαφορά [2023]

Ωστόσο, η λειτουργία μελωδίας αναφοράς μένει εκτός συζήτησης, επομένως δεν είναι σαφές ποια τραγούδια μπορούν να ανεβάσουν οι χρήστες στο εργαλείο. Η Adobe θα πρέπει να περπατήσει προσεκτικά γιατί η ρίψη μουσικής που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα θα μπορούσε να τους φέρει σε ζεστό νερό με δισκογραφικές εταιρείες και καλλιτέχνες.

Το αν η μουσική που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη παραβιάζει την πνευματική ιδιοκτησία των καλλιτεχνών είναι ακόμα στον αέρα. Ωστόσο, πλατφόρμες όπως το TikTok και το Spotify έχουν ήδη αφαιρέσει ορισμένα deepfake κομμάτια που χρησιμοποιούν φωνητικά δείγματα από καλλιτέχνες χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το τραγούδι AI Heart on My Sleeve με ψεύτικα φωνητικά από τους The Weeknd και Drake, ως αναφέρει ο Guardian.

Δεν ανησυχεί κάθε καλλιτέχνης για τα προβλήματα που δημιουργεί η μουσική AI. Η Grimes, για παράδειγμα, ασπάζεται την ιδέα με την προϋπόθεση ότι θα λάβει το μερίδιο που της αναλογεί στα δικαιώματα για οποιοδήποτε επιτυχημένο τραγούδι που δημιουργήθηκε από AI με τη φωνή της.

Στον κόσμο των διαρκώς αναπτυσσόμενων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, το GenAI μπορεί ενδεχομένως να γίνει το ιδανικό για δημιουργούς που αναζητούν έναν εύκολο τρόπο να δημιουργήσουν μουσική—ενώ προκαλεί πονοκέφαλο στους μουσικούς, εάν καταλήξει να κολλήσει το έργο τους που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.