Το ποντίκι ή το touchpad δεν λειτουργεί στο Chromebook; 9 Διορθώσεις

Η σειρά φορητών υπολογιστών Chromebook της Google είναι μια δημοφιλής και προσιτή επιλογή, αλλά όπως κάθε συσκευή, μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Όταν το ποντίκι ή το touchpad σας δεν θέλει να παίξει μπάλα, μπορεί να σας εμποδίσει να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας και να κάνετε σημαντικά πράγματα.

Λοιπόν, εδώ είναι οι καλύτερες επιδιορθώσεις για ένα ελαττωματικό ποντίκι Chromebook ή επιφάνεια αφής.

1. Καθαρίστε την επιφάνεια αφής ή τον κύλινδρο του ποντικιού

Με την πάροδο του χρόνου, η επιφάνεια αφής ή το ποντίκι σας μπορεί να συγκεντρώσει λάδι, βρωμιά και άλλα υπολείμματα από τη συνεχή χρήση. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την ευαισθησία και τη συνολική λειτουργία της διαθέσιμης συσκευής.

Εάν χρησιμοποιείτε το ποντίκι ή την επιφάνεια αφής για λίγο και δεν το έχετε καθαρίσει, ίσως είναι καιρός να το κάνετε. Εάν χρησιμοποιείτε την επιφάνεια αφής του Chromebook σας, περάστε ελαφρά από πάνω της με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε οινόπνευμα. Μην πιέζετε πολύ για να αποφύγετε γρατσουνιές και άλλες ζημιές. απλά τρίψτε το επίθεμα με κυκλικές κινήσεις μέχρι να καθαρίσει τελείως.

Εάν καθαρίζετε το ποντίκι σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε το εξωτερικό του κυλίνδρου με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε οινόπνευμα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μπουμπούκι βαμβακιού για να καθαρίσετε τον τροχό του ποντικιού σας, αν θέλετε να είστε προσεκτικοί. Και πάλι, μην ασκείτε υπερβολική πίεση όταν καθαρίζετε.

  8 καλύτερα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που χρειάζεται κάθε δάσκαλος στο οπλοστάσιο του

Εάν δεν έχετε οινόπνευμα στο χέρι, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα σαπουνόνερου. Μην μουσκεύετε το βαμβάκι ή το ταμπόν σας εξ ολοκλήρου με νερό. Αντίθετα, προσθέστε αρκετή ποσότητα ώστε ο καθαρισμός να είναι αποτελεσματικός. Μην ξεχνάτε, τα ηλεκτρονικά και το νερό είναι θανάσιμοι εχθροί!

2. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις της επιφάνειας αφής σας

Οι ρυθμίσεις της επιφάνειας αφής σας μπορεί να παρεμποδίζουν τη λειτουργία της, αλλά αυτό μπορεί να διορθωθεί εύκολα. Για να ελέγξετε τη διαμόρφωση της επιφάνειας αφής, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του Chromebook και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Touchpad.

Εδώ, θα μπορείτε να δείτε ποιες λειτουργίες είναι ενεργοποιημένες στην επιφάνεια αφής σας. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε την ταχύτητα της επιφάνειας αφής εάν βρίσκετε ότι η παρακολούθηση είναι πιο αργή ή ταχύτερη από την επιθυμητή.

Εάν χρησιμοποιείτε ασύρματο ποντίκι αντί για ενσύρματο ποντίκι, ελέγξτε τις ρυθμίσεις Bluetooth του Chromebook για να δείτε αν είναι συνδεδεμένο. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην επιλογή Συνδεδεμένες συσκευές στο κύριο μενού ρυθμίσεων και θα μπορείτε να δείτε ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες αυτήν τη στιγμή στο Chromebook σας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Bluetooth στην ενότητα Bluetooth των ρυθμίσεων του Chromebook.

3. Ελέγξτε τη σύνδεση καλωδίου

Μερικές φορές, τα προβλήματα με το ενσύρματο ποντίκι σας μπορεί απλώς να προκαλούνται από χαλαρή σύνδεση. Ίσως η είσοδος USB να μην έχει εισαχθεί μέχρι τέρμα στη θύρα ή το καλώδιο σας να έχει κόμπους. Ο έλεγχος της σύνδεσης του ποντικιού σας με το Chromebook σας μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται για να τεθούν σε λειτουργία ξανά τα πράγματα.

Εναλλακτικά, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με το καλώδιο του ποντικιού σας. Εάν έχετε ένα εφεδρικό, δοκιμάστε το για να δείτε αν διορθώνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε.

  10 καλύτεροι αισθητήρες κίνησης για το έξυπνο σπίτι σας το 2023

4. Επανεκκινήστε το Chromebook σας

Μερικές φορές η παλιά παροιμία του “Το έχεις κουρδίσει και ξανά;” ακούγεται αληθινό. Εάν το ποντίκι ή η επιφάνεια αφής σας παίζει, δοκιμάστε να κάνετε μια γρήγορη επανεκκίνηση του Chromebook σας. Μπορείτε να το κάνετε κρατώντας πατημένο το κουμπί λειτουργίας στην αριστερή πλευρά της συσκευής και επιλέγοντας Τερματισμός ή κάνοντας κλικ στην ώρα κάτω δεξιά στην οθόνη σας και, στη συνέχεια, επιλέγοντας το κουμπί λειτουργίας δίπλα στην επιλογή Έξοδος.

5. Ελέγξτε την μπαταρία του Chromebook σας

Ορισμένοι χρήστες Chromebook ανέφεραν ότι η μπαταρία του φορητού υπολογιστή τους έχει διογκωθεί και πιέζει την επιφάνεια αφής τους, καθιστώντας το ελαττωματικό ή άχρηστο. Όχι μόνο η διογκωμένη μπαταρία δυσκολεύει τη χρήση του Chromebook σας, αλλά μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνη, ειδικά αν φορτίζεται.

Εάν το touchpad σας είναι πρησμένο, το πληκτρολόγιό σας είναι ελαττωματικό, το Chromebook σας δεν κλείνει σωστά ή το κάτω μέρος του Chromebook σας είναι ανομοιόμορφο, η μπαταρία σας μπορεί να έχει διογκωθεί. Αυτό μπορεί να προκληθεί από υπερβολικό ηλεκτρικό ρεύμα που διέρχεται από την μπαταρία σας, προκαλώντας τη διαστολή της. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί με μερικά κλικ. Εάν πιστεύετε ότι η μπαταρία του φορητού υπολογιστή σας έχει διογκωθεί, είναι σημαντικό να την αποσυνδέσετε από τον φορτιστή και να τον απενεργοποιήσετε.

Εάν έχετε εμπειρία με το υλικό και τις επισκευές υπολογιστή, μπορείτε να επιχειρήσετε να αφαιρέσετε μόνοι σας τη διογκωμένη μπαταρία. Ωστόσο, εάν δεν είστε απόλυτα σίγουροι για το τι κάνετε, είναι καλύτερο να πάτε το Chromebook σας σε έναν επαγγελματία για να το εξετάσει.

6. Κάντε ένα ρολό τυμπάνου επιφάνειας αφής

Ένα ρολό τυμπάνου επιφάνειας αφής περιλαμβάνει το χτύπημα της επιφάνειας αφής με τα δάχτυλά σας επανειλημμένα για μερικά δευτερόλεπτα. Κάνοντας αυτό για 10 έως 15 δευτερόλεπτα μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση τυχόν υπολειμμάτων στα πλαϊνά της επιφάνειας αφής λόγω των κραδασμών που προκαλούν τα δάχτυλά σας.

  Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι το 192.168.1.1 IP;

7. Ενημερώστε το ChromeOS

Μερικές φορές, το ποντίκι ή η επιφάνεια αφής σας θα αναπαράγεται επειδή το λογισμικό του Chromebook σας δεν έχει ενημερωθεί εδώ και αρκετό καιρό. Οι ενημερώσεις λογισμικού συχνά εξαλείφουν σφάλματα και παρέχουν υποστήριξη νέων λειτουργιών, επομένως είναι σημαντικό να τα παρακολουθείτε.

Εάν δεν έχετε ενημερώσει το ChromeOS εδώ και καιρό, μεταβείτε στις ρυθμίσεις του Chromebook σας και επιλέξτε Σχετικά με το Chrome OS στο κάτω μέρος της λίστας μενού. Εδώ, θα μπορείτε να ελέγξετε για τυχόν εκκρεμείς ενημερώσεις.

8. Πατήστε το πλήκτρο Esc μερικές φορές

Μερικές φορές, ένας ιστότοπος ή μια εφαρμογή μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του Chromebook σας. Πατώντας απλώς το πλήκτρο διαφυγής (Esc) του Chromebook μερικές φορές μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τον έλεγχο της επιφάνειας αφής ή του ποντικιού σας, διακόπτοντας τη φόρτωση της τρέχουσας ιστοσελίδας.

9. Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του Chromebook σας

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων του Chromebook σας. Βεβαιωθείτε ότι το κάνετε αυτό μόνο εάν είστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχουν άλλοι παράγοντες που να προκαλούν την ελαττωματική επιφάνεια αφής σας. Θα μπορούσατε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο επανεγκατάστασης του ChromeOS, αλλά σημειώστε ότι αυτό θα διαγράψει τυχόν αρχεία ή εγκατεστημένες εφαρμογές που έχετε στην τρέχουσα έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος.

Εάν το ποντίκι σας δεν λειτουργεί, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα ανταλλακτικό πριν πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Αυτή θα είναι μια πολύ πιο βολική επιλογή για εσάς, παρά το πρόσθετο κόστος. Εναλλακτικά, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε την επιφάνεια αφής του Chromebook σας αντί για το ποντίκι, καθώς ενδέχεται να αντιμετωπίσετε λιγότερα προβλήματα χρησιμοποιώντας το εγγενές υλικό του φορητού υπολογιστή σας.

Το ζήτημα του Chromebook σας μπορεί να έχει μια απλή λύση

Εάν το ποντίκι ή η επιφάνεια αφής του Chromebook σας δεν ανταποκρίνεται στα πατήματα και τα κλικ σας, υπάρχει συχνά ένας αρκετά απλός λόγος. Ωστόσο, ένα touchpad που δεν ανταποκρίνεται μπορεί να είναι ενδεικτικό ενός πιο σοβαρού ζητήματος, το οποίο είναι επίσης σημαντικό να ληφθεί υπόψη. Λάβετε υπόψη τις παραπάνω διορθώσεις την επόμενη φορά που το ποντίκι ή η επιφάνεια αφής του Chromebook σας δεν θα λειτουργήσει.