Το μικρόφωνο iPhone δεν λειτουργεί; Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε

Ένα iPhone είναι σχεδόν άχρηστο χωρίς μικρόφωνο που λειτουργεί. Ένα σπασμένο μικρόφωνο σημαίνει χωρίς FaceTime, τηλεφωνικές κλήσεις ή Siri. Μερικές φορές, τα βίντεο που έχουν τραβηχτεί στο iPhone σας μπορεί να μην έχουν ήχο. Αλλά προτού πληρώσετε την Apple για μια δαπανηρή επισκευή, δοκιμάστε πρώτα αυτές τις επιδιορθώσεις.

1. Μάθετε ποιο μικρόφωνο δεν λειτουργεί

Πριν ξεκινήσετε τη διόρθωση του μικροφώνου του iPhone σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ποιο μικρόφωνο δεν λειτουργεί. Εάν έχετε iPhone 5 ή μεταγενέστερο, θα έχετε τρία μικρόφωνα: ένα στο κάτω μέρος του τηλεφώνου σας για τηλεφωνικές κλήσεις, ένα στο μπροστινό μέρος του τηλεφώνου σας για μεγάφωνο και ένα στο πίσω μέρος για την κάμερα.

Δοκιμάστε κάθε μικρόφωνο πραγματοποιώντας ηχογράφηση χρησιμοποιώντας φωνητικές σημειώσεις (κάτω μικρόφωνο), πραγματοποιώντας μια τηλεφωνική κλήση στα ηχεία (μπροστινό μικρόφωνο) και εγγράφοντας ένα βίντεο (πίσω μικρόφωνο). Εάν όλα τα μικρόφωνα δεν λειτουργούν, πιθανότατα πρόκειται για πρόβλημα υλικού. Εάν μόνο ένα μικρόφωνο δεν λειτουργεί ή ακούγεται πνιχτό, συνεχίστε στο επόμενο βήμα.

  Πώς να αποκτήσετε δωρεάν δοκιμαστική συνδρομή στο Spokeo

2. Σίγαση ή σίγαση του μικροφώνου iPhone; Δοκιμάστε να το καθαρίσετε

Brent Dirks/MakeUseOf

Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να διορθώσετε το μικρόφωνό σας είναι να το καθαρίσετε. Εάν ένα από τα μικρόφωνα σας ακούγεται πνιχτό όταν μιλάτε, ίσως χρειαστεί απλώς να το καθαρίσετε. Τα μικρόφωνα iPhone είναι ευαίσθητα και ένα μικρό κομμάτι σκόνης ή τρίχωμα μπορεί να επηρεάσει τον ήχο τους.

Για να καθαρίσετε το μικρόφωνό σας, αποφύγετε να φυσήξετε σε αυτό αρχικά. Αντίθετα, βουτήξτε μια μπατονέτα ή Q-tip σε λίγη ισοπροπυλική αλκοόλη. Στη συνέχεια, σκουπίστε το κατά μήκος του φιμωμένου μικροφώνου. Προσπαθήστε να μπείτε μέσα στην τρύπα του μικροφώνου αν μπορείτε. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα για να κάνετε το ίδιο.

Η ισοπροπυλική αλκοόλη διασπά τη βρωμιά και στεγνώνει γρήγορα, επομένως δεν θα βλάψει το iPhone σας. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το υψηλότερο ποσοστό ισοπροπυλικής αλκοόλης που μπορείτε να βρείτε. Ενώ είστε σε αυτό, καθαρίστε ολόκληρο το iPhone σας σχολαστικά εάν δεν είναι σε καλή κατάσταση.

  Πώς να ελέγξετε τη φωτεινότητα του φακού του iPhone σας

3. Αποσύνδεση από συσκευές Bluetooth

Η σύνδεση σε συσκευή Bluetooth μπορεί να σημαίνει ότι το iPhone σας ενεργοποιεί ένα εξωτερικό μικρόφωνο και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο.

Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα με όσους χρησιμοποιούν ακουστικά Bluetooth όπως AirPods ή έξυπνα οικιακά συστήματα. Ελέγξτε εάν είστε συνδεδεμένοι σε μια συσκευή Bluetooth ανοίγοντας το Κέντρο Ελέγχου του iPhone σας και, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το Bluetooth. Εναλλακτικά, πατήστε παρατεταμένα για να δείτε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές σας.

4. Βεβαιωθείτε ότι οι εφαρμογές έχουν δικαιώματα μικροφώνου

Εάν το μικρόφωνό σας δεν λειτουργεί σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή, ενδέχεται να μην έχετε παραχωρήσει σε αυτήν την εφαρμογή άδεια χρήσης του μικροφώνου σας.

Για να εκχωρήσετε άδεια εφαρμογής, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και επιλέξτε την επηρεαζόμενη εφαρμογή. Τώρα, βεβαιωθείτε ότι η εναλλαγή μικροφώνου είναι ενεργοποιημένη.

5. Χρησιμοποιήστε εξωτερικό μικρόφωνο ή AirPods

Hamlin Rozario/MakeUseOf

Εάν έχετε δοκιμάσει όλες τις παραπάνω επιδιορθώσεις αλλά τίποτα δεν λειτουργεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εξωτερικό μικρόφωνο με το iPhone σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όσο περιμένετε για επισκευή ή ακόμα και να χρησιμοποιήσετε ένα εξωτερικό μικρόφωνο επ’ αόριστον, εάν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα για επισκευή.

  Πώς να εφαρμόσετε το SSL στο Apache Tomcat;

Τα περισσότερα ακουστικά, συμπεριλαμβανομένων των AirPods της Apple, έχουν ενσωματωμένα μικρόφωνα. Δεδομένου ότι συνδέονται μέσω της θύρας Lightning/USB-C ή Bluetooth του iPhone σας, δεν θα χρειάζεται να βασίζεστε στα ενσωματωμένα μικρόφωνα για τις περισσότερες εργασίες.

6. Άλλες γενικές διορθώσεις

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μικρόφωνα του iPhone σας ενδέχεται να μην λειτουργούν λόγω σφάλματος λογισμικού. Ευτυχώς, η ενημέρωση του iPhone σας μπορεί να διορθώσει διάφορα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός μικροφώνου που δεν λειτουργεί. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού για να ελέγξετε γρήγορα για νεότερη έκδοση iOS.

Εάν η ενημέρωση του iOS δεν επιλύσει το πρόβλημα, ίσως θελήσετε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του iPhone σας στις προεπιλεγμένες τιμές τους. Μερικές φορές, οι εφαρμογές μπορούν να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει τη διακοπή λειτουργίας του μικροφώνου του iPhone σας. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Μεταφορά ή Επαναφορά iPhone > Επαναφορά > Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων για να το κάνετε αυτό.

Εάν καμία από τις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων δεν βοήθησε, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Apple για επισκευή ή αντικατάσταση του iPhone σας. Είναι εύκολο να κλείσετε ένα ραντεβού στο Apple Store σε ένα Genius Bar, αλλά περιμένετε να πληρώσετε μια βαριά χρέωση εκτός εάν το iPhone σας εξακολουθεί να υπόκειται στην περιορισμένη εγγύηση της Apple ή έχετε αγοράσει μια εγγύηση AppleCare+.