Το μικρόφωνο του MacBook δεν λειτουργεί; 5 Διορθώσεις για δοκιμή

Μπορεί να είναι εξαιρετικά απογοητευτικό όταν το MacBook σας αρνείται να ακούσει τη φωνή σας όταν βρίσκεστε στη μέση μιας σημαντικής συνάντησης ή ηχογραφείτε ένα podcast. Είτε πρόκειται για σφάλμα λογισμικού είτε για μια απλή ρύθμιση που χρειάζεται προσαρμογή, σας έχουμε καλύψει.

1. Δοκιμάστε το μικρόφωνό σας χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις εισόδου ήχου

Είναι πάντα καλή απόφαση να δοκιμάζετε το μικρόφωνο του MacBook σας για να δείτε εάν λειτουργεί σωστά και να αποκλείσετε τυχόν προβλήματα υλικού. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

 • Κάντε κλικ στο μενού Apple στη γραμμή μενού και επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος από το αναπτυσσόμενο μενού.
 • Επιλέξτε Ήχος από την πλαϊνή γραμμή και αναζητήστε την ενότητα Έξοδος και είσοδος στα δεξιά.
 • Επιλέξτε την καρτέλα Εισαγωγή. Θα δείτε τις διάφορες συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πηγή εισόδου ήχου, συμπεριλαμβανομένων των ζευγαρωμένων ακουστικών σας.
 • Για να ελέγξετε εάν το μικρόφωνο του MacBook σας λειτουργεί σωστά, επιλέξτε ηχεία MacBook από τη λίστα.
 • Ξεκινήστε βεβαιώνοντας ότι η ένταση εισόδου σας είναι στο μέγιστο επίπεδο. Εάν όχι, σύρετε το ρυθμιστικό έντασης εισόδου προς τα δεξιά.
 • Τώρα, πείτε κάτι με κανονικό ρυθμό και ελέγξτε προσεκτικά αν γεμίζουν οι γραμμές επιπέδου εισόδου.
 •   Τα 9 καλύτερα έξυπνα μπουκάλια νερού για να παραμείνετε ενυδατωμένοι

  Εάν οι γραμμές στάθμης εισόδου γεμίζουν περισσότερο καθώς μιλάτε πιο δυνατά, σημαίνει ότι το εσωτερικό μικρόφωνο του MacBook σας έχει διαμορφωθεί σωστά και ανιχνεύει ήχο.

  2. Ελέγξτε τα δικαιώματα μικροφώνου

  Οι εφαρμογές και οι ιστότοποι σάς ζητούν να παραχωρήσετε πρόσβαση στο μικρόφωνο της συσκευής σας όταν τις επισκεφτείτε για πρώτη φορά. Εάν το μικρόφωνο του MacBook σας ανιχνεύει τον ήχο όπως θα έπρεπε και έχετε παρατηρήσει ότι ενεργεί σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή, μπορεί εν αγνοία σας να του αρνηθήκατε την άδεια. Εάν συμβαίνει αυτό, είναι μια εύκολη λύση. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 • Μεταβείτε στο Μενού Apple > Ρυθμίσεις συστήματος > Απόρρητο και ασφάλεια.
 • Επιλέξτε Μικρόφωνο στην ενότητα Απόρρητο.
 • Για να επιτρέψετε σε μια εφαρμογή να χρησιμοποιεί το μικρόφωνο του MacBook σας, βεβαιωθείτε ότι η εναλλαγή δίπλα στην εφαρμογή είναι ενεργοποιημένη.
 •   Τι πρέπει να αναζητήσετε όταν αγοράζετε λογισμικό επεξεργασίας βίντεο

  3. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις μικροφώνου για συγκεκριμένες εφαρμογές

  Εάν έχετε ήδη παραχωρήσει στην εφαρμογή άδεια χρήσης του μικροφώνου της συσκευής σας, αξίζει να μεταβείτε στις εσωτερικές ρυθμίσεις της εφαρμογής. Ενώ τα ακριβή βήματα διαφέρουν ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε, αναζητήστε το μενού Προτιμήσεις, Ρυθμίσεις ή Επιλογές της εφαρμογής.

  Γενικά, μπορείτε να το βρείτε στη γραμμή μενού της εφαρμογής ή πλοηγώντας λίγο στην εφαρμογή. Τώρα, αναζητήστε τυχόν ρυθμίσεις που σχετίζονται με το μικρόφωνο και βεβαιωθείτε ότι έχουν διαμορφωθεί σωστά.

  4. Ενημερώστε το Mac σας

  Τις περισσότερες φορές, τα ζητήματα που σχετίζονται με το μικρόφωνο δεν μπορούν να είναι τίποτα περισσότερο από απλά σφάλματα λογισμικού. Εάν το μικρόφωνο του MacBook σας σταμάτησε να λειτουργεί αμέσως μετά την ενημέρωση, αξίζει να περιμένετε και να το ενημερώσετε σε μια νεότερη έκδοση του macOS μόλις είναι διαθέσιμο.

  Για να το κάνετε αυτό, κατευθυνθείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Το MacBook σας θα ελέγχει τώρα εάν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις. Εάν είναι διαθέσιμη μια νέα ενημέρωση, κάντε κλικ στην επιλογή Αναβάθμιση τώρα για να την εγκαταστήσετε.

    Πώς να μετακινήσετε εφαρμογές iPhone από τη βιβλιοθήκη εφαρμογών σε μια αρχική οθόνη

  5. Επαναφέρετε το NVRAM/PRAM του MacBook σας

  Το NVRAM και το PRAM στο MacBook αποθηκεύουν πληροφορίες όπως τη ζώνη ώρας, τις ρυθμίσεις ελέγχου και άλλες ρυθμίσεις διαμόρφωσης. Εάν έχετε δοκιμάσει όλες τις παραπάνω επιδιορθώσεις και το μικρόφωνό σας εξακολουθεί να μην λαμβάνει σωστά τους ήχους, αξίζει να επαναφέρετε το NVRAM ή το PRAM του Mac σας.

  Εάν διαθέτετε ένα MacBook σιλικόνης της Apple, μπορείτε να επαναφέρετε το NVRAM του απλά επανεκκινώντας το μηχάνημα (μενού Apple > Επανεκκίνηση). Ωστόσο, εάν διαθέτετε MacBook που βασίζεται σε Intel, δείτε πώς να το κάνετε:

 • Απενεργοποιήστε το MacBook και πατήστε το κουμπί λειτουργίας.
 • Πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα CMD, Option, P και R για περίπου 20 δευτερόλεπτα.
 • Αφήστε τα κλειδιά.
 • Διορθώστε το μικρόφωνο που δυσλειτουργεί στο MacBook σας

  Ας ελπίσουμε ότι το μικρόφωνο του MacBook σας θα λειτουργεί σωστά αφού ακολουθήσετε όλα τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων που αναφέρονται παραπάνω. Ωστόσο, εάν το ζήτημα επιμένει παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας, είναι σαφές σημάδι ότι μπορεί να υπάρχει ένα βαθύτερο πρόβλημα.

  Σε τέτοιες περιπτώσεις, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια για να διαγνώσετε και να επιλύσετε τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με το υλικό με το εσωτερικό μικρόφωνο του MacBook σας.