Το κορυφαίο 6 λογισμικό τήρησης βιβλίων για μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

Το λογισμικό λογιστικής είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι οι αναφορές εισοδήματος της επιχείρησής σας είναι ακριβείς. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε σημαντικά πρόστιμα και πιο αυστηρές τιμωρίες.

Υπάρχουν πολλά εργαλεία τήρησης βιβλίων για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις, οπότε ρίξτε μια ματιά στα δοκιμασμένα αγαπημένα μας.

1. FreshBooks για αξιόπιστη και ολοκληρωμένη αναφορά

Το FreshBooks είναι ένα επεκτάσιμο εργαλείο τήρησης βιβλίων ανεξάρτητων επαγγελματιών που είναι επίσης εξαιρετικό εάν η επιχείρησή σας έχει υπαλλήλους και εργολάβους. Μπορείτε εύκολα να σχεδιάσετε τιμολόγια εντός της εφαρμογής και να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα σε πολλές χώρες. Έτσι, μπορεί να διαπιστώσετε ότι αυτό το εργαλείο είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν χειρίζεστε διεθνείς πληρωμές ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Εκτός από την αποστολή τιμολογίων, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το FreshBooks για να σχεδιάσετε προτάσεις με επαγγελματική εμφάνιση. Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθείτε το χρόνο σας, να λαμβάνετε ισολογισμούς και να ορίζετε πληρωμές για πελάτες διατηρητέων για τους οποίους λαμβάνετε το ίδιο μηνιαίο ποσό.

Πόσο κοστίζουν τα FreshBooks;

Το FreshBooks έχει τρεις βαθμίδες τιμολόγησης: Lite, Plus και Premium. Το Lite είναι μόνο για ελεύθερους επαγγελματίες. Μπορείτε να λάβετε εξατομικευμένα σχέδια εάν κλιμακώσετε την επιχείρησή σας και αυτά διατίθενται σε μοναδικές τιμές.

Συνδρομή

Μηνιαία Τιμή

Ετήσια τιμή

Lite

$19/μήνα

228 $/έτος

Συν

33 $/μήνα

396 $/έτος

Ασφάλιστρο

60 $/μήνα

720 $/έτος

Λήψη: FreshBooks για iOS/iPadOS | Android (Δωρεάν δοκιμή, συνδρομή διαθέσιμη μέσω αγοράς εντός εφαρμογής)

2. HoneyBook για μια λύση ελεύθερου επαγγελματία Όλα σε Ένα

Εάν είστε ελεύθερος επαγγελματίας με έδρα τις ΗΠΑ ή τον Καναδά, το HoneyBook είναι μια εξαιρετική λύση όλα σε ένα. Διατίθενται πολλά εργαλεία τήρησης βιβλίων, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής δημιουργίας και αποστολής προσαρμοσμένων τιμολογίων. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε μια πλήρη επισκόπηση των εσόδων και των εξόδων σας κατά τη διάρκεια του έτους.

  12 εφαρμογές που πρέπει να κατεβάσει κάθε γονέας σκύλου

Εκτός από τη διαχείριση των οικονομικών σας, το HoneyBook διαθέτει πολλά εργαλεία που σας βοηθούν να βελτιώσετε την παραγωγικότητά σας ως ελεύθερος επαγγελματίας. Για παράδειγμα, μπορείτε να ενσωματώσετε το Ημερολόγιο Google και να δημιουργήσετε λίστες υποχρεώσεων. Η εφαρμογή ενσωματώνεται επίσης με QuickBooks, Asana, Slack και πολλές άλλες λύσεις.

Πόσο κοστίζει το HoneyBook;

Το HoneyBook έχει τρία επίπεδα συνδρομής: Starter, Essentials και Premium. Όταν ξεκινήσετε, μπορείτε να λάβετε έκπτωση 50% για τους πρώτους τρεις μήνες σε μηνιαίες συνδρομές. Για ετήσια σχέδια, θα λάβετε έκπτωση 50% για το πρώτο σας έτος. Παρακάτω είναι μια σύγκριση των συνδρομών της HoneyBooks.

Συνδρομή

Μηνιαία Τιμή

Ετήσια τιμή

Μίζα

$19/μήνα

192 $/έτος

Είδη πρώτης ανάγκης

39 $/μήνα

384 $/έτος

Ασφάλιστρο

79 $/μήνα

792 $/έτος

Λήψη: HoneyBook για macOS | Android | iOS (Δωρεάν δοκιμή, συνδρομή διαθέσιμη μέσω αγοράς εντός εφαρμογής)

3. Τήρηση λογιστικών κυμάτων για δωρεάν τήρηση λογιστικών βιβλίων και τιμολογίων

Το Wave Bookkeeping είναι ένα από τα πιο φιλικά προς τον χρήστη εργαλεία σε αυτήν τη λίστα και χρησιμοποίησα το πρόγραμμα στις πρώτες μέρες μου ως ελεύθερος επαγγελματίας μεταξύ 2019 και 2020. Ο μόνος λόγος που σταμάτησα να χρησιμοποιώ την υπηρεσία ήταν επειδή μετακόμισα σε μια χώρα στην οποία δεν λειτουργεί.

Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε τα έσοδα και τα έξοδά σας και η αρχική σελίδα σάς επιτρέπει να βλέπετε τα έσοδα και τις εξερχόμενες πληρωμές σας για τους τελευταίους 12 και 24 μήνες. Είναι επίσης εύκολο να σχεδιάσετε και να στείλετε τιμολόγια, ενώ μπορείτε ακόμη και να συμπεριλάβετε το λογότυπό σας για να προσθέσετε μια επαγγελματική πινελιά.

Προσθέστε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας μέσω της διεπαφής Wave Bookkeeping για να διευκολύνετε τη χρέωση των υπηρεσιών σας. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να συνδέσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό και να διευκολύνετε τις πληρωμές σας. Ένα άλλο εύχρηστο εργαλείο είναι η δυνατότητα Ανάλυσης Εξόδων, η οποία σας επιτρέπει να οργανώνετε καλύτερα τα έξοδά σας και να προσδιορίζετε εάν ξοδεύετε πάρα πολλά σε έναν τομέα.

  11 εικονικές υπηρεσίες υποδοχής για τη διαχείριση των εισερχόμενων κλήσεων σας

Πόσο κοστίζει η τήρηση βιβλίων;

Το πρόγραμμα Wave Starter είναι εντελώς δωρεάν, επομένως είναι μια τέλεια επιλογή εάν είστε νέος στον ελεύθερο επαγγελματία. Μπορείτε να δεχτείτε ηλεκτρονικές πληρωμές, να δημιουργήσετε απεριόριστα τιμολόγια και να προσθέσετε όλα τα έσοδα και τα έξοδά σας. Εάν χρειάζεστε πιο ουσιαστικές δυνατότητες, όπως η αυτοματοποίηση υπενθυμίσεων καθυστερημένης πληρωμής και η αυτόματη εισαγωγή των συναλλαγών σας, το Wave PRO κοστίζει 16 $/μήνα ή 170 $/έτος.

Λήψη: Wave for iOS | Android (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

4. Μπονσάι για αποτελεσματική τήρηση λογιστικών βιβλίων

Η έξυπνη και βαθιά ενοποίηση του Bonsai σάς επιτρέπει να δημιουργείτε τιμολόγια, να συλλέγετε πληρωμές, να παρακολουθείτε τα έξοδα και τον χρόνο και να δημιουργείτε αναφορές για την επερχόμενη φορολογική περίοδο. Μπορείτε επίσης να αναπτύξετε προτάσεις και να δημιουργήσετε συμβόλαια.

Με το Bonsai, μπορείτε επίσης να αναφέρετε τις υπηρεσίες σας για να επιτρέψετε την αποτελεσματική τιμολόγηση. Για να διασφαλίσετε ότι όλα παραμένουν οργανωμένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες κατηγοριοποίησης της εφαρμογής. Είναι επίσης δυνατό να αποθηκεύσετε όλους τους πελάτες σας εντός της εφαρμογής, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε τιμολόγια για κάθε άτομο με το οποίο συνεργάζεστε στο τέλος κάθε έργου.

Πόσο κοστίζει το μπονσάι;

Το Bonsai έχει τρεις βαθμίδες τιμολόγησης: Starter, Professional και Business. Πιθανότατα θα τα πάτε καλά με τον Starter ή τον Professional ως ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ άτομα με μεγαλύτερες εταιρείες και εργαζόμενους θα πρέπει να επιλέξουν τον Professional ή τον Business. Παρακάτω είναι μια ανάλυση των διαφορετικών επιλογών τιμολόγησης.

Συνδρομή

Μηνιαία Τιμή

Ετήσια τιμή

Μίζα

25 $/μήνα

21 $/μήνα

Επαγγελματίας

39 $/μήνα

32 $/μήνα

Επιχείρηση

79 $/μήνα

66 $/μήνα

5. Fiverr Workspace για κλιμακούμενη τήρηση βιβλίων και καθαρές μετρήσεις

Αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιώ το Fiverr Workspace για την τήρηση βιβλίων ως ανεξάρτητος επαγγελματίας και είναι το καλύτερο λογιστικό εργαλείο που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Το πρόγραμμα είναι φιλικό προς το χρήστη και επεκτάσιμο, ενώ υποστηρίζει επίσης πολλά νομίσματα. Μπορείτε να αποκτήσετε μια απλή επισκόπηση όλων των κερδών και των εξόδων σας τόσο για το τρέχον όσο και για τα προηγούμενα έτη. Επιπλέον, έχετε την επιλογή να εξετάσετε το εισόδημά σας και τις εξερχόμενες πληρωμές για προσαρμοσμένες περιόδους.

  USB4 έναντι USB 3: Επεξήγηση 7 βασικών διαφορών

Το Fiverr Workspace σάς επιτρέπει να προσθέτετε πελάτες και να επιλέγετε εύκολα από τη λίστα επαφών σας κατά την αποστολή μηνιαίων τιμολογίων. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τις καθυστερημένες πληρωμές και να στέλνετε υπενθυμίσεις στους πελάτες εάν είναι απαραίτητο. Αν θέλετε να αυξήσετε τα έσοδά σας, μπορείτε επίσης να ορίσετε στόχους που θα εμφανίζονται στην αρχική οθόνη σας, με μια γραμμή προόδου καθώς πλησιάζετε πιο κοντά στον μαγικό αριθμό.

Στο Fiverr Workspace, μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε συνδρομές, να δημιουργείτε προτάσεις, να παρακολουθείτε τον χρόνο σας και πολλά άλλα. Η πλατφόρμα ενσωματώνεται με PayPal και Stripe, που σημαίνει ότι μπορείτε να πληρώνεστε με ελάχιστη φασαρία. Αν ψάχνετε για έργα υψηλότερης αμοιβής, σκεφτείτε αυτούς τους ιστότοπους για να βρείτε ανεξάρτητες θέσεις εργασίας τεχνολογίας που πληρώνουν καλά.

Πόσο κοστίζει το Fiverr Workspace;

Με τη δωρεάν έκδοση του Fiverr Workspace, μπορείτε να ενσωματώσετε πληρωμές και να στείλετε έτοιμα προς χρήση συμβόλαια πελατών. Εάν αποφασίσετε να κάνετε αναβάθμιση σε Unlimited, μπορείτε να επεξεργαστείτε τα συμβόλαιά σας και να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια ευρύτερη σουίτα επιχειρηματικών αναλυτικών στοιχείων. Θα λάβετε επίσης υποστήριξη κατά προτεραιότητα εάν κάτι πάει στραβά. Απεριόριστο κόστος 24 $/μήνα και 216 $/έτος, αν προτιμάτε να πληρώνετε ετησίως.

Πριν εγγραφείτε για την πλήρη έκδοση, εξετάστε τον οδηγό μας για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης του Fiverr Workspace. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να πάρετε μια καλύτερα ενημερωμένη απόφαση.

Λήψη: Fiverr Workspace για iOS | Android (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

Θα πρέπει να επιλέξετε ένα εργαλείο λογιστικής που είναι διαθέσιμο στην περιοχή σας και υποστηρίζει το νόμισμά σας. Δεν θα πρέπει να έχετε προβλήματα εάν βρίσκεστε στις ΗΠΑ, αλλά τα πράγματα μπορεί να είναι πιο δύσκολα εάν έχετε έδρα αλλού—για παράδειγμα, σε μια ευρωπαϊκή χώρα που δεν χρησιμοποιεί ευρώ, ελβετικό φράγκο ή βρετανική λίρα.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για πολύπλοκες λειτουργίες εάν είστε νέος ελεύθερος επαγγελματίας. Είστε έτοιμοι, εφόσον το εργαλείο σας σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε τα έσοδα και τα έξοδα και, ιδανικά, να στέλνετε τιμολόγια. Ωστόσο, αν είστε περισσότερο καθιερωμένος ιδιοκτήτης επιχείρησης, αναζητήστε πρόσθετες λειτουργίες που μπορεί να χρειαστείτε—ειδικά εάν έχετε υπαλλήλους.