Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο διακανονισμού αγωγής AMC Class Action είναι νόμιμο, αλλά αξίζει τον κόπο;

Βασικά Takeaways

  • Τα άτομα που έγιναν συνδρομητές ή χρησιμοποίησαν υπηρεσίες AMC μεταξύ 18 Ιανουαρίου 2021 και 10 Ιανουαρίου 2024, μπορούν να λάβουν αποζημίωση από μια αγωγή κατά της AMC Networks.
  • Μπορείτε να υποβάλετε μια αξίωση απευθείας μέσω του επίσημου ιστότοπου AMC VPPA Settlement ή να κατεβάσετε το έντυπο αξίωσης και να το στείλετε με ταχυδρομική σφραγίδα έως τις 9 Απριλίου 2024.
  • Δεδομένου ότι η κατηγορία διακανονισμού αποτελείται από 11,4 εκατομμύρια συνδρομητές και το ταμείο διακανονισμού είναι 8,3 εκατομμύρια $, κάθε επηρεαζόμενος χρήστης μπορεί να λάβει λιγότερο από 1 $.

Λάβατε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με έναν διακανονισμό ομαδικής αγωγής κατά της AMC Networks, ισχυριζόμενος ότι δικαιούστε αποζημίωση; Μην φοβάστε: αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι αυθεντικό και δεν σας εμπλέκει. Αντίθετα, σχετίζεται με νομικές ενέργειες κατά της AMC Networks για εικαζόμενη κατάχρηση δεδομένων χρήστη—και πώς μπορείτε να λάβετε το μερίδιό σας από την πληρωμή.

Γιατί λάβατε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου AMC Class Action Suite Settlement;

Εάν λάβατε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διευθέτησης αγωγής της AMC, πιθανότατα έχετε εγγραφεί ή εγγραφείτε σε υπηρεσίες AMC όπως AMC+, Shudder, Acorn TV, ALLBLK, SundanceNow ή HIDIVE, μεταξύ 18 Ιανουαρίου 2021 και 10 Ιανουαρίου 2024 και η εταιρεία ενδέχεται να έχει μοιραστεί τα προσωπικά σας στοιχεία ταυτοποίησης με τρίτα μέρη χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

  Πώς να κάνετε το iPhone σας να νιώσει ξανά νέο

Η μήνυση υποβλήθηκε από χρήστες που ήταν εγγεγραμμένοι στις αναφερόμενες υπηρεσίες τον Ιανουάριο του 2023, με τον ισχυρισμό ότι η εταιρεία παραβίασε τον Νόμο για την Προστασία Απορρήτου Βίντεο. Αυτή η πράξη απαγορεύει στις υπηρεσίες βίντεο να αποκαλύπτουν σκόπιμα στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης χρηστών σε άλλες εταιρείες χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Τον Δεκέμβριο του 2023, μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ της AMC Networks και των δικηγόρων που εκπροσωπούν τους συνδρομητές, και τα δύο μέρη κατέληξαν σε συμφωνία διακανονισμού για την αποφυγή νομικών εξόδων. Οι διαχειριστές απευθύνονται τώρα σε όσους επηρεάζονται για να τους ενημερώσουν για τη διευθέτηση και να τους παροτρύνουν να υποβάλουν τις αξιώσεις τους πριν από τη λήξη της προθεσμίας.

Πώς να υποβάλετε μια αξίωση και να λάβετε την πληρωμή διακανονισμού AMC

Εάν πληροίτε τα κριτήρια ως Μέλος Κατηγορίας Διακανονισμού AMC, που σημαίνει ότι έχετε λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έχετε χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες AMC μεταξύ 18 Ιανουαρίου 2021 και 10 Ιανουαρίου 2024, μπορείτε να υποβάλετε την αξίωσή σας με δύο τρόπους.

  30 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές Chromecast

Η πρώτη επιλογή είναι να υποβάλετε απευθείας μέσω του επίσημος ιστότοπος Διακανονισμού AMC VPPA, μια γρήγορη διαδικασία που απαιτεί μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε το έντυπο αξίωσης από το Ιστότοπος AMC VPPA Settlement και ταχυδρομήστε τη συμπληρωμένη φόρμα με σφραγίδα ταχυδρομείου έως τις 9 Απριλίου 2024.

Δεδομένου ότι η διαδικτυακή μέθοδος είναι πιο γρήγορη και ασφαλής, συνιστούμε να υποβάλετε την αξίωσή σας απευθείας μέσω του ιστότοπου.

Πόσο είναι ο διακανονισμός AMC; Αξίζει?

Σύμφωνα με δημοσίως διαθέσιμες πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο, το ταμείο διακανονισμού εκτιμάται ότι είναι περίπου 8,3 εκατομμύρια δολάρια. Μόλις λογιστικοποιηθούν οι αμοιβές δικηγόρων, τα έξοδα διαχείρισης διακανονισμού, οι φόροι και άλλες μειώσεις, το υπόλοιπο ποσό θα κατανεμηθεί εξίσου μεταξύ των μελών της Κατηγορίας Διακανονισμού.

Σύμφωνα με USA Today, η AMC Networks είχε 11,4 εκατομμύρια συνδρομητές όταν επιτεύχθηκε η συμφωνία διακανονισμού. Δεδομένου του μεγάλου αριθμού ατόμων που εμπλέκονται στη διευθέτηση, είναι πιθανό η αποζημίωση κάθε ατόμου να είναι μικρότερη από 1 $, με την προϋπόθεση ότι όλα τα κατάλληλα άτομα υποβάλλουν τις αξιώσεις τους έως την προθεσμία της 9ης Απριλίου 2024.

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα περιήγησης στο Web ChatGPT [+Demos]

Είναι απίθανο κάθε ενάγων να θυμάται, αλλά εξακολουθείτε να αναζητάτε ένα πιθανό μέγιστο ποσό μόλις μερικών δολαρίων.

Οι απατεώνες παρουσιάζονται ως διαχειριστές διακανονισμού AMC

Καθώς οι διαχειριστές διακανονισμών συνεχίζουν να προσεγγίζουν τους επηρεαζόμενους χρήστες, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος απατεώνων να επιχειρήσουν να παρουσιαστούν ως διαχειριστές για να εξαπατήσουν τους χρήστες. Για να προστατευθείτε από τέτοιες απάτες, λάβετε τις ακόλουθες προφυλάξεις:

  • Υποβάλετε την αξίωση διακανονισμού σας μόνο μέσω του επίσημος ιστότοπος Διακανονισμού AMC VPPA. Εάν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) σας κατευθύνει σε διαφορετικό ιστότοπο, πιθανότατα πρόκειται για απάτη.
  • Το ταμείο διακανονισμού θα καλύπτει τα κόστη και τους φόρους που σχετίζονται με τον διακανονισμό. Επομένως, εάν σας ζητηθεί να πληρώσετε ένα τέλος για να λάβετε μια σημαντική ανταμοιβή από τον διακανονισμό, είναι πιθανό να πρόκειται για απάτη.
  • Μην αποκαλύπτετε τα προσωπικά σας στοιχεία σε κανέναν παρά μόνο κατά την υποβολή της αξίωσής σας. Εάν ένα email ζητά προσωπικά στοιχεία, κυρίως τραπεζικά στοιχεία, μην τα κοινοποιήσετε.

Εάν υποπτεύεστε ότι οι απατεώνες σας έχουν ήδη εξαπατήσει, λάβετε γρήγορα μέτρα για να αποτρέψετε την περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης.

Ας ελπίσουμε ότι τώρα καταλαβαίνετε καλύτερα γιατί λάβατε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πώς να προχωρήσετε με την αξίωσή σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον οικισμό, ανατρέξτε στο Σελίδα συχνών ερωτήσεων στον ιστότοπο AMC VPPA Settlement.