Τι σημαίνει για τους παίκτες η “Μη εξουσιοδοτημένη” απαγόρευση ελεγκτών τρίτων του Xbox

Βασικά Takeaways

  • Το Xbox απαγορεύει τους «μη εξουσιοδοτημένους» ελεγκτές τρίτων για να διασφαλίσει την ασφάλεια και τον ποιοτικό έλεγχο στην πλατφόρμα του.
  • Εάν συνδέσετε ένα “μη εξουσιοδοτημένο” χειριστήριο στο Xbox σας, θα λάβετε έναν κωδικό σφάλματος και έχετε δύο εβδομάδες για να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή ή να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων.
  • Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε την πλειονότητα των ελεγκτών τρίτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Σχεδιασμένο για Xbox ή διαθέτουν επίσημο λογότυπο Xbox.

Τα αξεσουάρ τρίτων μπορούν να είναι μια ευέλικτη και φθηνότερη εναλλακτική λύση σε σχέση με τα επίσημα χειριστήρια κονσόλας. Αλλά με την απαγόρευση του Xbox για ανεπίσημους ελεγκτές και αξεσουάρ, πιθανότατα θα θέλετε να μάθετε πώς επηρεάζεστε ως κάτοχος Xbox. Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Γιατί το Xbox έχει αποκλείσει τους «μη εξουσιοδοτημένους» ελεγκτές τρίτων;

Εάν χρησιμοποιείτε ελεγκτές Xbox τρίτων, θα θέλετε να μάθετε γιατί το Xbox περιορίζει τις επιλογές αξεσουάρ σας. Ωστόσο, η απαγόρευση του Xbox επηρεάζει μόνο «μη εξουσιοδοτημένους» ελεγκτές τρίτων, όπως αποδεικνύεται από την επίσημη ιστοσελίδα του Xbox. Όλα τα αξεσουάρ τρίτων που εμπλέκονται στο πρόγραμμα Designed for Xbox δεν επηρεάζονται.

  Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress στο Localhost για δοκιμή και ανάπτυξη;

Όσον αφορά το γιατί το Xbox ένιωσε την ανάγκη να απαγορεύσει τα «μη εξουσιοδοτημένα» αξεσουάρ και ελεγκτές τρίτων, υπάρχουν μερικοί κύριοι παράγοντες:

  • Η απαγόρευση «μη εξουσιοδοτημένων» συσκευών τρίτων επιτρέπει στο Xbox να διασφαλίζει ότι όλα τα χειριστήρια και τα αξεσουάρ στην πλατφόρμα του αποτελούν μέρος του προγράμματος Designed for Xbox και είναι ασφαλή στη χρήση.
  • Οι τρίτοι πάροχοι ανεπίσημων αξεσουάρ Xbox μπορούν να περιλαμβάνουν συσκευές όπως το Cronus Zen που επιτρέπουν ή διευκολύνουν την εξαπάτηση.

Πίστωση εικόνας: Cronus ZEN

  • Με την απαγόρευση ανεπίσημων συσκευών τρίτων κατασκευαστών, το Xbox διασφαλίζει ότι μπορείτε να αγοράσετε μόνο επίσημα ή Σχεδιασμένα για Xbox αξεσουάρ και χειριστήρια, γεγονός που ενθαρρύνει τις πωλήσεις του Xbox.

Έτσι, ενώ υπάρχουν κίνητρα πωλήσεων για το Xbox, η ίδια η απαγόρευση δρα στον ποιοτικό έλεγχο των ελεγκτών και των αξεσουάρ τρίτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο Xbox One ή στο Xbox Series X|S.

Ωστόσο, εάν συνδέσετε ένα χειριστήριο Xbox στον υπολογιστή σας, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε ανεπίσημους ελεγκτές για παιχνίδια υπολογιστή, απλώς όχι μέσω Xbox One ή Series X|S.

  6 Λογισμικό διαδικτυακού συμβολαιογράφου για τη δημιουργία και την επεξεργασία νομικών εγγράφων

Τι συμβαίνει εάν χρησιμοποιήσετε έναν “μη εξουσιοδοτημένο” ελεγκτή τρίτου μέρους

Ενώ το Xbox μπορεί να είχε καλό λόγο να απαγορεύσει ανεπίσημες συσκευές τρίτων, θα εξακολουθείτε να θέλετε να μάθετε πώς επηρεάζονται οι συσκευές σας από την απαγόρευση.

Ευτυχώς, ο τρόπος με τον οποίο το Xbox απαγορεύει «μη εξουσιοδοτημένες» συσκευές τρίτων σάς παρέχει χρόνο για να επιστρέψετε τη συσκευή σας ή να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή. Επομένως, σχετικά με το τι συμβαίνει εάν συνδέσετε μια “μη εξουσιοδοτημένη” συσκευή τρίτου κατασκευαστή στο Xbox σας, η διαδικασία είναι η εξής:

  • Εάν συνδέσετε ένα μη εξουσιοδοτημένο χειριστήριο ή αξεσουάρ στην κονσόλα Xbox, θα λάβετε τον κωδικό σφάλματος: 0x82d60002.
  • Από το σημείο λήψης του κωδικού σφάλματος 0x82d60002, έχετε δύο εβδομάδες πριν απαγορευτεί η χρήση της συσκευής σας με το Xbox.
  • Το Xbox συμβουλεύει ότι εντός του χρονικού πλαισίου των δύο εβδομάδων, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή της συσκευής ή την επιστρέψετε για να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων.

Πίστωση εικόνας: NBA 2K24 Intel/Κελάδημα

Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν η συσκευή τρίτου κατασκευαστή σας είναι “μη εξουσιοδοτημένη”, μπορείτε να τη συνδέσετε στο Xbox σας. Εφόσον δεν λαμβάνετε τον κωδικό σφάλματος 0x82d60002, γνωρίζετε ότι μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας κανονικά.

Ποιους ελεγκτές τρίτων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα με το Xbox σας;

Ακόμα κι αν οι συσκευές τρίτων κατασκευαστών σας λάβουν τον κωδικό σφάλματος 0x82d60002, δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε εντελώς τους ελεγκτές Xbox τρίτων κατασκευαστών. Στην πραγματικότητα, παρά την απαγόρευση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντριπτική πλειοψηφία των συσκευών Xbox τρίτων κατασκευαστών.

  Πώς να γράψετε σε PDF το 2022

Το Xbox εξακολουθεί να υποστηρίζει συσκευές τρίτων κατασκευαστών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Σχεδιασμένο για Xbox. Αλλά το Xbox υπογραμμίζει επίσης ότι τυχόν ελεγκτές τρίτων που διαθέτουν επίσημο λογότυπο Xbox μεταξύ της αριστερής και της δεξιάς σκανδάλης θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις κονσόλες Xbox.

Πίστωση εικόνας: Υποστήριξη Xbox

Όσον αφορά τον προσδιορισμό του εάν οι συσκευές τρίτων κατασκευαστών είναι σχεδιασμένες για Xbox, θα πρέπει να αναζητήσετε το επίσημο λογότυπο Designed for Xbox όταν αγοράζετε νέες συσκευές. Εναλλακτικά, μπορείτε να καταχωρήσετε τις συσκευές τρίτων κατασκευαστών σας μέσω τον επίσημο ιστότοπο της Microsoft για να προσδιορίσετε εάν η συσκευή σας είναι επίσημη.

Και μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε τις καλύτερες συμβουλές και κόλπα για το ασύρματο χειριστήριο Xbox για χρήση με τα περισσότερα παιχνίδια σχεδιασμένα για Xbox, διατηρώντας τη λειτουργικότητα.

Χρησιμοποιήστε συσκευές τρίτων στο Xbox χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την κονσόλα σας

Ενώ η απαγόρευση του Xbox για ανεπίσημους ελεγκτές και αξεσουάρ τρίτων περιορίζει τις συσκευές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο Xbox, διασφαλίζει την ασφάλεια και την ασφάλεια της κονσόλας Xbox και της εμπειρίας παιχνιδιών σας.

Και με πολλές συσκευές τρίτων κατασκευαστών να αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας Designed for Xbox, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε συσκευές τρίτων κατασκευαστών, εφόσον έχουν εγκριθεί επίσημα από το Xbox.