Τι πρέπει να κάνετε τώρα;

Βασικά Takeaways

  • Η Microsoft θα υποστηρίζει το Υποσύστημα Windows για Android έως τις 5 Μαρτίου 2025. θα χρειαστεί να βρεις αντικαταστάτη μέχρι τότε.
  • Οι εγκαταστάσεις εφαρμογών Amazon Appstore σταμάτησαν να λειτουργούν στις 6 Μαρτίου 2024.
  • Εναλλακτικά, το Bluestacks επιτρέπει την αναπαραγωγή παιχνιδιών Android στα Windows.

Η δυνατότητα εκτέλεσης εφαρμογών Android μέσω του Amazon Appstore, επίσημα γνωστό ως Υποσύστημα Windows για Android, ήταν μία από τις δυνατότητες εκκίνησης των Windows 11. Ωστόσο, η Microsoft ανακοίνωσε ότι αυτή η δυνατότητα καταργείται. Τι πρέπει να κάνετε εάν χρησιμοποιείτε εφαρμογές Android στα Windows;

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Backtrack στο Apple Watch για να επαναλάβετε τα βήματά σας

Πόσο καιρό έχουν υποστήριξη οι εφαρμογές Android στα Windows;

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει το Υποσύστημα Windows για Android έως τις 5 Μαρτίου 2025. Προφανώς, αυτό θα δώσει σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί εφαρμογές Android περίπου ένα χρόνο από την ανακοίνωση για να βρει αντικαταστάτη. Η 6η Μαρτίου 2024 ήταν η τελευταία ημερομηνία εγκατάστασης νέων εφαρμογών από το Amazon Appstore.

Η Microsoft εγγυάται στον ιστότοπό της ότι οι τρέχοντες χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν εφαρμογές Android μέχρι το τέλος της ζωής τους. Μετά από αυτό, η εταιρεία δεν θα προσφέρει πλέον τεχνική υποστήριξη για εφαρμογές Android.

  Κορυφαίες 5 εφαρμογές σύνδεσης δεδομένων τρίτων για το Google Data Studio

Για ποιον ήταν το υποσύστημα Windows για Android;

Η Microsoft δεν έχει εξηγήσει ακριβώς γιατί διακόπτει την υποστήριξη για το Windows Subsystem για Android, αλλά φαίνεται πιθανό ότι οφείλεται στην αλλαγή της εστίασης της εταιρείας για τα Windows 11. Η Microsoft δίνει τώρα έμφαση σε χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης όπως το Copilot σχετικά με τη δυνατότητα εκτέλεσης εφαρμογών Android.

Ο άλλος κύριος λόγος είναι πιθανό ότι οι εφαρμογές Android στα Windows δεν φαινόταν να προσελκύουν μια κρίσιμη μάζα χρηστών για να δικαιολογήσουν τη συνεχή υποστήριξη. Σε αντίθεση με τα Chromebook, όπου οι εφαρμογές Google Play μπορούν να επεκτείνουν σημαντικά τη λειτουργικότητα της συσκευής προσφέροντας μεγαλύτερες δυνατότητες πέρα ​​από τις εφαρμογές ιστού, δεν φαινόταν να υπάρχει επιτακτικός λόγος για να τις εγκαταστήσετε στα Windows.

  Εξηγείται το μέλλον της δέσμευσης πελατών

Υπάρχουν ήδη πολλές εγγενείς εφαρμογές Windows και η επιλογή του Amazon Appstore είναι περιορισμένη σε σύγκριση με το Google Play.

Μπορείτε ακόμα να παίξετε παιχνίδια Android στα Windows με το Bluestacks

Εάν χρησιμοποιείτε οποιεσδήποτε εφαρμογές Android στα Windows, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να βρείτε έναν αντικαταστάτη πριν από την προθεσμία του 2025. Αυτό πιθανότατα σημαίνει την εύρεση μιας εγγενούς εφαρμογής Windows ή μιας εφαρμογής Ιστού.

Μια πιθανή εξαίρεση είναι τα παιχνίδια. Ενώ πολλά δημοφιλή παιχνίδια για φορητές συσκευές διαθέτουν θύρες Windows μέσω του Microsoft Store, Bluestacks προσφέρει τη δυνατότητα αναπαραγωγής παιχνιδιών Android σε μηχανήματα Windows. Η Google δοκιμάζει επίσης αυτήν τη στιγμή μια έκδοση Windows του Play store, ίσως αισθάνεται μια ευκαιρία τώρα που η Microsoft και η Amazon εκκενώνουν αυτόν τον χώρο.