Τι να κάνετε εάν το iPhone σας τραβάει φωτογραφίες με χαμηλά Megapixel

Το iPhone σας τραβάει φωτογραφίες σε χαμηλότερη ανάλυση από αυτή που μπορεί; Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

Από προεπιλογή, το iPhone σας τραβάει φωτογραφίες 12MP (ή 24MP στη σειρά iPhone 15). Ωστόσο, ορισμένες ρυθμίσεις θα μπορούσαν να μειώσουν αυτόν τον αριθμό και θα μπορούσατε να τις έχετε ενεργοποιήσει χωρίς να το γνωρίζετε. Επομένως, διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε πώς να διορθώσετε αυτό το ζήτημα.

Προσαρμόστε την αναλογία διαστάσεων της κάμερας

Εάν γνωρίζετε τι είναι ο λόγος διαστάσεων στη φωτογραφία, τότε πιθανότατα δεν χρειάζεστε αυτόν τον οδηγό. Με απλά λόγια, ο λόγος διαστάσεων είναι ουσιαστικά ο λόγος του πλάτους προς το ύψος μιας εικόνας.

  Αύξηση της εμπειρίας των πελατών μέσω συνομιλιών που βασίζονται στο AI

Η προεπιλεγμένη αναλογία διαστάσεων στο iPhone είναι 4:3 αφού ο αισθητήρας της κάμερας είναι 4:3. Εάν έχετε ορίσει την αναλογία διαστάσεων σε οτιδήποτε άλλο, το iPhone σας θα χρησιμοποιεί μόνο μέρος του αισθητήρα του, κάτι που οδηγεί σε χαμηλότερες λεπτομέρειες και, επομένως, χαμηλότερα megapixel. Λοιπόν, δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε την αναλογία διαστάσεων της κάμερας του iPhone σας:

 • Ανοίξτε την ενσωματωμένη εφαρμογή Κάμερα στο iPhone σας και βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας βρίσκεται σε λειτουργία Φωτογραφίας.
 • Σύρετε προς τα πάνω στη λειτουργία φωτογραφίας για να αποκαλύψετε τις επιλογές της κάμερας.
 • Πατήστε εκεί που λέει 16:9 ή 1:1. Στη συνέχεια, επιλέξτε 4:3 από τις διαθέσιμες επιλογές.
 •   Πώς να ανακτήσετε το διαγραμμένο πρόχειρο στο Outlook 365

  Εάν η αναλογία διαστάσεων επιστρέψει σε 16:9 ή 1:1 κατά την επανεκκίνηση της εφαρμογής Κάμερα, μπορείτε να το διορθώσετε στις Ρυθμίσεις > Κάμερα > Ρυθμίσεις διατήρησης. Απενεργοποιήστε τα Creative Controls και η αναλογία διαστάσεων θα πρέπει να επιστρέφει στην προεπιλογή κάθε φορά που την εκκινείτε ξανά.

  Τραβήξτε σε Pro Format

  Τα μοντέλα iPhone 14 Pro και 15 Pro μπορούν να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή ανάλυση εικόνας όταν φωτογραφίζετε σε μορφή Pro. Αλλά επειδή δεν είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Κάμερα και πατήστε Μορφές.
 • Βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία Photo Mode είναι ρυθμισμένη στα 24MP.
 • Ενεργοποιήστε το ProRAW & Resolution Control.
 • Πατήστε Pro Default και επιλέξτε HEIF Max ή ProRAW Max.
 •   Οι κορυφαίες 5 λύσεις φιλτραρίσματος ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το 2023

  Απολαύστε εικόνες καλύτερης ποιότητας στο iPhone σας

  Αν και η ανάλυση και τα megapixel δεν είναι τα μόνα πράγματα που χρειάζεστε για να κάνετε μια καλή φωτογραφία, σίγουρα προσφέρουν τα ελάχιστα πρότυπα ποιότητας. Με υψηλότερα megapixel, έχετε μια φωτογραφία με την οποία μπορείτε να κάνετε περισσότερα πράγματα και να χειριστείτε χωρίς να χάσετε υπερβολική ποιότητα.