Τι είναι το Rufus AI Chatbot της Amazon και θα σας βοηθήσει να κάνετε αγορές;

Βασικά Takeaways

  • Το Rufus είναι ένα chatbot που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη και δοκιμάζεται επί του παρόντος από την Amazon και έχει σχεδιαστεί για να απλοποιεί την εμπειρία αγορών.
  • Με το Rufus, μπορείτε να ρωτήσετε για γενικές πληροφορίες, να συγκρίνετε προϊόντα και να αναζητήσετε συγκεκριμένες απαντήσεις στις αξιολογήσεις χρηστών και τις ερωτήσεις και απαντήσεις, όλα με στόχο να σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή αγορά.
  • Για να χρησιμοποιήσετε το Rufus, εισαγάγετε μια ερώτηση στη γραμμή αναζήτησης της εφαρμογής Amazon και, στη συνέχεια, επεκτείνετε το πλαίσιο διαλόγου από το κάτω μέρος της οθόνης για να προβάλετε την απάντηση—αλλά η πρόσβαση στο Rufus εξαπλώνεται αργά.

Η Amazon χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσει την επιχειρηματική της λειτουργία σε σχεδόν κάθε τομέα και το κάνει εδώ και πολλά χρόνια. Και τώρα, η Amazon πηδά πρώτος στον κόσμο των γενεσιουργών chatbot AI με το Rufus, το πρώτο chatbot AI που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την εμπειρία αγορών.

Τι είναι το Rufus Chatbot της Amazon;

Αμαζόνα

Η Amazon ταξινομεί τον Rufus ως εξειδικευμένο βοηθό αγορών που έχει σχεδιαστεί για να απλοποιεί τις αποφάσεις αγοράς για τους πελάτες. Εκπαιδευμένο στην εκτενή βάση δεδομένων προϊόντων της Amazon, στα σχόλια πελατών και στην κοινότητα Q&A, το chatbot AI βοηθά τους χρήστες απαντώντας σε ερωτήματα προϊόντων, συγκρίνοντας προϊόντα και καθοδηγώντας τους σε τεκμηριωμένες αποφάσεις αγοράς.

Η εκπαίδευση του Rufus περιλαμβάνει επίσης δεδομένα από τον ιστό που του επιτρέπουν να απαντά σε ένα ευρύ φάσμα ερωτημάτων πελατών που σχετίζονται με γενικές ανάγκες αγορών και προϊόντα. Χάρη σε αυτό, οι πελάτες μπορούν να κάνουν γενικές ερωτήσεις χωρίς να βγαίνουν από την πλατφόρμα του Amazon για να πραγματοποιήσουν ξεχωριστές αναζητήσεις στον ιστό. Αλλά πόσο ακριβώς θα ωφελούσε την εταιρεία;

  Τι είναι η επεξεργασία φυσικής γλώσσας και πώς λειτουργεί;

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το Amazon είναι το υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης καλαθιού, το οποίο αναφέρεται στο ποσοστό των διαδικτυακών αγοραστών που προσθέτουν προϊόντα στα εικονικά καλάθια αγορών τους αλλά τελικά τα εγκαταλείπουν πριν ολοκληρώσουν την αγορά. Οι έρευνες δείχνουν ότι η αναποφασιστικότητα είναι ένας βασικός παράγοντας που συμβάλλει σε αυτό το πρόβλημα.

Η Rufus έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα βοηθώντας τους χρήστες να βρουν τα σωστά προϊόντα εντός του επιθυμητού προϋπολογισμού τους. Θα μπορούσε να μειώσει το ποσοστό εγκατάλειψης καλαθιού, βοηθώντας την Amazon να αποτρέψει την απώλεια πιθανών πελατών λόγω αναποφασιστικότητας. Αυξάνοντας τις πωλήσεις του, το chatbot θα μπορούσε να αποδειχθεί βασικός μοχλός για την ανάπτυξη της εταιρείας τα επόμενα χρόνια.

Δεν έχει να κάνει μόνο με το τι μπορεί να κάνει ο Rufus για την Amazon (αν και δεν είναι καθόλου μικρό μέρος του). Το chatbot Rufus AI της Amazon είναι εκπαιδευμένο για να βοηθά τους πελάτες σε οποιοδήποτε στάδιο του ταξιδιού των αγορών τους ενώ πλοηγούνται στην αγορά του Amazon.

Αμαζόνα

Εάν κάποιος θέλει να αρχίσει να ζωγραφίζει ως χόμπι, αλλά δεν είναι σίγουρος για τις διαφορές μεταξύ ελαιογραφίας και ακρυλικής ζωγραφικής, μπορεί να κάνει ερωτήσεις όπως “Ποιος τύπος χρώματος είναι πιο ανθεκτικός;” ή «Ποιο είναι πιο ανθεκτικό στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις;» και ο Rufus θα παρέχει απαντήσεις απευθείας στην εφαρμογή.

Μόλις καταλήξετε σε έναν συγκεκριμένο τύπο, ενημερώστε το chatbot για τις προθέσεις σας, όπως, «Θα ήθελα να ξεκινήσω την ελαιογραφία στον ελεύθερο χρόνο μου. Τι απαραίτητα χρειάζομαι;» Σε απάντηση, το chatbot θα σας παρουσιάσει κατηγορίες προϊόντων που μπορείτε να αγοράσετε, προσαρμοσμένες στο ερώτημά σας, όπως λαδομπογιά, διαλύτης βαφής, λινέλαιο, πινέλα ζωγραφικής, μαχαίρια παλέτας, καμβάς και άλλα.

  Λίστα κωδικών παιχνιδιών Roblox: Εξαργυρώστε τώρα

Όταν αγοράζετε οποιοδήποτε προϊόν, όπως έναν καμβά, μπορείτε να ρωτήσετε για συγκεκριμένες κατηγορίες καμβάδων κατάλληλων για ελαιογραφία. Για παράδειγμα, ρωτήστε, “Ποιος τύπος καμβά είναι καλύτερος για ελαιογραφία;” ή “Μεταξύ βαμβακιού και λινού, ποιος τύπος καμβά είναι πιο οικονομικός;” Στη συνέχεια, το chatbot θα παρέχει συγκρίσεις για να σας βοηθήσει να βρείτε τη σωστή κατηγορία.

Ενώ βρίσκεστε στη σελίδα λεπτομερειών ενός προϊόντος, μπορείτε να κάνετε συγκεκριμένες ερωτήσεις στον Rufus σχετικά με αυτό το προϊόν. Για να απαντήσει, ο Rufus θα αναλύσει πληροφορίες από την καταχώριση προϊόντων, τις κριτικές πελατών και τις ερωτήσεις και απαντήσεις της κοινότητας. Για παράδειγμα, όταν κοιτάζετε τη σελίδα του προϊόντος νέφτι, μπορείτε να ρωτήσετε: “Έχει έντονη μυρωδιά αυτός ο διαλύτης;” Ο Rufus θα απαντήσει με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες.

Ουσιαστικά, η γενετική τεχνητή νοημοσύνη του Rufus απλοποιεί την αναζήτηση προϊόντων και αντιμετωπίζει τυχόν απορίες που μπορεί να έχετε πριν κάνετε μια αγορά, διασφαλίζοντας μια ομαλή εμπειρία αγορών.

Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Rufus Chatbot της Amazon

Τη στιγμή της γραφής, το chatbot είναι προσβάσιμο μόνο σε μια μικρή ομάδα πελατών στις ΗΠΑ μέσω της εφαρμογής για κινητά της Amazon. Η εταιρεία παρέχει σταδιακά πρόσβαση σε όλους τους χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εάν είστε μεταξύ των τυχερών πελατών με πρόσβαση στο Rufus, η χρήση του είναι παιχνιδάκι.

Απλώς πληκτρολογήστε ή εκφωνήστε τις ερωτήσεις σας στη γραμμή αναζήτησης στην εφαρμογή για κινητά του Amazon και θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο διαλόγου συνομιλίας στο κάτω μέρος της οθόνης σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να επεκτείνετε το πλαίσιο διαλόγου συνομιλίας από το κάτω μέρος της οθόνης για να δείτε την απόκριση του chatbot. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την απάντηση ή έχετε επιπλέον ερωτήσεις, μπορείτε να υποβάλετε επακόλουθες ερωτήσεις απευθείας από το ίδιο παράθυρο διαλόγου.

  Ξεκλειδώστε τη δύναμη του Διαδικτύου με αυτά τα 13 βασικά κιτ εκκίνησης IoT

Αφού υποβάλετε ερώτημα στο chatbot ικανοποιώντας σας, σύρετε το παράθυρο διαλόγου προς το κάτω μέρος της οθόνης για να το κρύψετε. Αυτό θα σας μεταφέρει απευθείας στη σελίδα του προϊόντος που βλέπατε προηγουμένως. Εάν χρειαστεί να ρωτήσετε οτιδήποτε άλλο αργότερα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας για αγορές, σύρετε ξανά προς τα επάνω στο πλαίσιο διαλόγου και συνεχίστε τη συνομιλία με το chatbot.

Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο chatbot εντός της εφαρμογής, ελέγξτε για ενημερώσεις για την εφαρμογή Amazon και βεβαιωθείτε ότι έχει ενημερωθεί στην πιο πρόσφατη έκδοση. Εάν έχετε ήδη ενημερώσει την εφαρμογή αλλά δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο chatbot, θα πρέπει να περιμένετε τη σταδιακή κυκλοφορία της. Εν τω μεταξύ, χρησιμοποιήστε άλλα εργαλεία για να βρείτε αντικείμενα για αγορά στο Amazon.

Μην περιμένετε από τον Rufus να είναι ακριβής κάθε φορά

Παρά την τεράστια διαφημιστική εκστρατεία της, η γενετική τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται ακόμα στα αρχικά της στάδια. Ακριβώς όπως το ChatGPT μπορεί να παρέχει λανθασμένες απαντήσεις, μην περιμένετε από τον Rufus να παρέχει πάντα ακριβείς απαντήσεις. Η Amazon αναγνωρίζει ότι ο Ρούφους μπορεί περιστασιακά να μην δίνει ακριβείς πληροφορίες. Ωστόσο, έχει δεσμευτεί να βελτιστοποιήσει τις απαντήσεις του Rufus με την πάροδο του χρόνου.

Για να βοηθήσετε την Amazon, μπορείτε να αξιολογήσετε τις απαντήσεις του Rufus και να προσφέρετε σχόλια βαθμολογώντας τις με έναν αντίχειρα πάνω ή κάτω. Σε περιπτώσεις όπου ο Rufus κάνει ένα αξιοσημείωτο λάθος, μπορείτε επίσης να παρέχετε λεπτομερή ανατροφοδότηση, βοηθώντας να βελτιώσετε τις απαντήσεις του Rufus.

Ο Rufus θα μπορούσε να γίνει πολύτιμος σύντροφος για τους αγοραστές του Amazon. Εάν αυτή τη στιγμή έχετε πρόσβαση στο bot, δοκιμάστε το. Για όσους περιμένουν τη σταδιακή κυκλοφορία του, είναι θέμα αναμονής μερικών εβδομάδων μέχρι να γίνει προσβάσιμο.