Τι είναι το PSU Shroud; Θα πρέπει να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα;

Βασικά Takeaways

 • Τα καλύμματα PSU είναι καλύμματα που έχουν σχεδιαστεί για να κρύβουν τη μονάδα τροφοδοσίας και άλλα αντιαισθητικά αξεσουάρ σε μια θήκη υπολογιστή, βελτιώνοντας τη συνολική εμφάνιση και τη διαχείριση καλωδίων.
 • Μειώνουν τη συσσώρευση σκόνης στο εσωτερικό της θήκης, βελτιώνοντας τη ροή του αέρα και αποτρέποντας προβλήματα υπερθέρμανσης.
 • Τα καλύμματα PSU προσφέρουν πρόσθετες επιλογές επέκτασης, όπως υποδοχές τοποθέτησης για SSD και ανεμιστήρες θήκης, καθώς και υποστήριξη για θερμαντικά σώματα ψύξης νερού και συνδυασμούς αντλίας/δεξαμενής.

Η εμφάνιση των διαφανών πλαϊνών πλαισίων σηματοδότησε μια σημαντική αλλαγή στον σχεδιασμό της θήκης υπολογιστή, επιτρέποντας στους λάτρεις της τεχνολογίας να εξατομικεύσουν και να επιδείξουν τις υπερσύγχρονες συσκευές τους. Ωστόσο, ενώ τα κύρια εξαρτήματα (όπως η μητρική πλακέτα, το ψυγείο CPU, η RAM και η GPU) έλαβαν καλλυντικές αναβαθμίσεις ακολουθώντας αυτή την τάση, το PSU, με τα μπερδεμένα καλώδια του, παρέμενε μια βάναυση βλέμμα στο κάτω μέρος της θήκης.

Για να μετριαστεί αυτή η οπτική απόκλιση, οι κατασκευαστές θήκης άρχισαν να ενσωματώνουν ειδικά καλύμματα για το PSU, το οποίο σύντομα έγινε ένα αγαπημένο αξεσουάρ μεταξύ των καταναλωτών με αισθητική σκέψη. Αλλά ποιος είναι ακριβώς ο σκοπός ενός σάβανου PSU; Θα πρέπει να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα;

Τι είναι το PSU Shroud;

Το κάλυμμα PSU είναι ένα κάλυμμα ή περίβλημα που έχει σχεδιαστεί για να κρύβει τη μονάδα τροφοδοσίας και άλλα αντιαισθητικά αξεσουάρ (κλουβί HDD, διανομέας ανεμιστήρα κ.λπ.) μέσα σε μια θήκη υπολογιστή. Συνήθως τοποθετείται στο κάτω μέρος μιας θήκης, διαχωρίζοντας το PSU και τα συνοδευτικά του καλώδια από τα άλλα εξαρτήματα.

  9 διαδραστικές και ελκυστικές ιδέες περιεχομένου για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας

Ο πρωταρχικός στόχος ενός καλύμματος PSU είναι να βελτιώσει τη συνολική εμφάνιση μιας προσαρμοσμένης κατασκευής, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε μια θήκη υπολογιστή με παράθυρο και ένα μη αρθρωτό/ημι-αρθρωτό τροφοδοτικό. Δεδομένου του πόσο κρίσιμης σημασίας είναι η διαχείριση καλωδίων για την επίτευξη καθαρής και οργανωμένης εγκατάστασης και για τη ροή αέρα εντός της θήκης, αυτό το εξάρτημα έχει επίσης εξοπλιστεί με εγκοπές για τη δρομολόγηση των καλωδίων PSU στο κύριο τμήμα της θήκης.

Αρχικά, τα καλύμματα PSU θεωρήθηκαν ως έργα DIY, με αρκετούς λάτρεις να δημιουργούν μοναδικές αποκρύψεις χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ποικιλία υλικών. Μερικοί κατασκευαστές κατασκεύασαν προσαρμοσμένα καλύμματα από υαλοβάμβακα, πλεξιγκλάς ή ακόμα και αλουμίνιο, ενώ άλλοι κατέφυγαν στην τρισδιάστατη εκτύπωση για το σχεδιασμό έγχρωμων καλυμμάτων από πολυμερές.

Κατά συνέπεια, οι κατασκευαστές αναγνώρισαν αυτή την αναδυόμενη τάση και συμπεριέλαβαν καλύμματα PSU σε σχεδόν κάθε θήκη υπολογιστή που διατίθεται με διαφανές πλαϊνό πάνελ. Σήμερα, δεν χρειάζεται πλέον να βασίζεστε σε λύσεις DIY, καθώς οι θήκες υπολογιστών προϋπολογισμού συχνά φτάνουν με ενσωματωμένα καλύμματα, αναδεικνύοντας την οπτική ελκυστικότητα της προσαρμοσμένης κατασκευής σας.

3 Πλεονεκτήματα της χρήσης ενός PSU Shroud

Ενώ η ενσωμάτωση ενός περιβλήματος PSU δεν επηρεάζει άμεσα την απόδοση, τη λειτουργικότητα ή τις δυνατότητες ψύξης του υπολογιστή σας, προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα όσον αφορά τη διαχείριση καλωδίων και τη συνολική προσαρμογή. Ας δούμε μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την εγκατάσταση ενός καλύμματος PSU.

  Πώς να βρείτε τον αριθμό μοντέλου σε φορητό υπολογιστή
 • Βελτιώνει τη διαχείριση καλωδίων: Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός αποκλειστικού καλύμματος PSU είναι η ικανότητά του να απλοποιεί τη διαχείριση καλωδίων σε μια θήκη υπολογιστή. Τραβώντας προσεκτικά το PSU και τα καλώδιά του, αυτή η απόκρυψη ελαχιστοποιεί την πρόσθετη ακαταστασία ενώ διευκολύνει τη συντήρηση και τις αναβαθμίσεις.
 • Μειώνει τη συσσώρευση σκόνης: Η συσσώρευση σκόνης μέσα σε μια θήκη υπολογιστή εμποδίζει τη βέλτιστη ροή αέρα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υπερθέρμανσης. Από αυτή την άποψη, ένα κάλυμμα PSU λειτουργεί ως προστατευτικό φράγμα, μειώνοντας την πιθανότητα καθίζησης σκόνης στη μονάδα τροφοδοσίας και σε άλλα εξαρτήματα (HDD, SSD, κ.λπ.).
 • Πρόσθετες επιλογές επέκτασης: Λόγω του ρυθμιζόμενου, αρθρωτού σχεδιασμού τους, τα καλύμματα PSU παρέχουν πρόσθετες υποδοχές τοποθέτησης (στο επάνω μέρος) για SATA SSD 2,5 ιντσών και μπορούν να υποστηρίξουν έως και τρεις ανεμιστήρες θήκης 120 mm ή δύο 140 mm. Οι κατασκευαστές θηκών όπως οι Lian Li και Fractal Design περιλαμβάνουν επίσης εξειδικευμένα σημεία τοποθέτησης για ψυκτικά καλοριφέρ 240mm/360mm και συνδυασμούς αντλίας/δεξαμενής.
 • Πίστωση εικόνας: Κάνε ησυχία!

  3 Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ένα προσαρμοσμένο κάλυμμα PSU

  Αν και συνιστούμε να επενδύσετε σε μια θήκη υπολογιστή που ενσωματώνει ένα αποκλειστικό κάλυμμα PSU στη σχεδίασή της, είναι δυνατό να αποκτήσετε ένα προσαρμοσμένο κάλυμμα από πλατφόρμες όπως η Etsy, η V1 Tech και η Amazon. Δεδομένου ότι τα αυτόνομα καλύμματα PSU είναι σχετικά σπάνια στην τρέχουσα αγορά, λάβετε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες όταν αγοράζετε ένα.

 • Συμβατότητα: Πριν αγοράσετε ένα προσαρμοσμένο κάλυμμα PSU, βεβαιωθείτε ότι το αξεσουάρ είναι συμβατό με την θήκη του υπολογιστή σας. Διαφορετικές θήκες έχουν διαφορετικές διατάξεις και ένα κάλυμμα PSU που ταιριάζει τέλεια σε μια περίπτωση μπορεί να μην ταιριάζει απαραίτητα σε μια άλλη. Ελέγξτε τις διαστάσεις και τον παράγοντα μορφής του αξεσουάρ, βεβαιώνοντας παράλληλα ότι το κάλυμμα ευθυγραμμίζεται με τα σημεία στερέωσης στο σασί σας.
 • Ποιότητα κατασκευής: Τα προσαρμοσμένα καλύμματα PSU είναι διαθέσιμα σε μεγάλη γκάμα υλικών, όπως ακρυλικό, αλουμίνιο και χάλυβας. Τα ακρυλικά καλύμματα (γνωστά και ως plexiglass) είναι διαφανή και προσφέρουν διάφορες επιλογές προσαρμογής, ενώ τα καλύμματα από αλουμίνιο και χάλυβα παρέχουν μια ανθεκτική απόκρυψη που συμπληρώνει πιο σκούρα χρώματα. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να επιλέξετε ένα σχέδιο που να ευθυγραμμίζεται στενά με τη συνολική αισθητική της κατασκευής του υπολογιστή σας.
 • Ευκολία εγκατάστασης: Επιλέξτε ένα κάλυμμα PSU που μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα χωρίς να διακυβεύεται η δομική ακεραιότητα της θήκης ή της μονάδας τροφοδοσίας. Αναζητήστε επιλογές που δίνουν προτεραιότητα στην εγκατάσταση χωρίς εργαλεία και δεν απαιτούν πρόσθετες τροποποιήσεις στο σασί σας. Ιδιόκτητα καλύμματα PSU από αξιόπιστους κατασκευαστές όπως η Corsair και η Be Quiet! μπορούν να αγοραστούν από τις αντίστοιχες ιστοσελίδες.
 •   Τι είναι το WPA3 WiFi Security Standard;

  Αισθητική πέρα ​​από τη λειτουργικότητα

  Με λίγα λόγια, τα καλύμματα PSU έχουν σημαντική αξία για τους λάτρεις που θέλουν να επιδείξουν τις προσαρμοσμένες εξέδρες τους. Τα καλύμματα PSU παρέχουν μια αξιόλογη λύση για την απόκρυψη μη ελκυστικών εξαρτημάτων που μπορεί να μην εναρμονίζονται με τη συνολική αισθητική μιας κατασκευής υπολογιστή.

  Εάν προτιμάτε μια μινιμαλιστική και τακτοποιημένη ρύθμιση με καλώδια τακτοποιημένα κρυμμένα, η επιλογή μιας θήκης υπολογιστή με παράθυρο με ειδικό κάλυμμα PSU δεν θα πρέπει να είναι καθόλου δύσκολη. Ωστόσο, εάν η διαχείριση καλωδίων δεν αποτελεί προτεραιότητα, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε ένα αρθρωτό PSU που ελαχιστοποιεί τυχόν πρόσθετη ακαταστασία μέσω των αποσπώμενων καλωδίων του.