Τι είναι το Microsoft Copilot; Πώς να χρησιμοποιήσετε το Copilot στα Windows

Βασικά Takeaways

 • Το Microsoft Copilot είναι ένας βοηθός τεχνητής νοημοσύνης που διατίθεται στα Windows 11, το Microsoft Office και τον Microsoft Edge, προσφέροντας διάφορες λειτουργίες σε αυτά.
 • Η μέθοδος πρόσβασης στο Copilot διαφέρει σε διαφορετικές πλατφόρμες και εφαρμογές: πλήκτρα πρόσβασης στα Windows 11, πλαϊνή γραμμή στο Microsoft Edge και ιστότοπο για γενική χρήση.
 • Το Copilot μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή αναφερόμενων πηγών έρευνας, τη δημιουργία εικόνων με το DALL-E 3, τη βοήθεια με την κωδικοποίηση έργων και την ενοποίηση με εφαρμογές του Microsoft Office για διάφορες εργασίες.

Πολλές μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν το δικό τους μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης και η Microsoft δεν διαφέρει. Το μοντέλο AI του ονομάζεται “Copilot” και μπορεί να το έχετε ήδη δει στα Windows 11 ή στο Microsoft Office. Τι είναι όμως το Copilot και τι μπορείτε να κάνετε με αυτό;

Τι είναι το Microsoft Copilot;

Το Microsoft Copilot είναι ένας βοηθός βασισμένος σε τεχνητή νοημοσύνη που η Microsoft διαθέτει σε όλα τα λειτουργικά συστήματα και τις εφαρμογές της. Το Copilot θα ενεργήσει διαφορετικά και θα κάνει διαφορετικές εργασίες ανάλογα με την εφαρμογή στην οποία το επικαλέσατε.

Εάν μιλάτε σε αυτό μέσω ενός προγράμματος περιήγησης, λειτουργεί παρόμοια με το ChatGPT. Χρησιμοποιήστε το στα Windows 11 και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε τη σκοτεινή λειτουργία ή να ξεκινήσετε μια περίοδο λειτουργίας δραστηριότητας. Και αν ανοίξετε το Copilot μέσω του Microsoft Edge, μπορείτε να του ζητήσετε να συνοψίσει τη σελίδα στην οποία βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή.

Θα βρείτε επίσης το Copilot σε όλες τις εφαρμογές Office της Microsoft. Το Copilot στο Word σάς επιτρέπει να δημιουργείτε πρόχειρα τεχνητής νοημοσύνης. στο PowerPoint, μπορείτε να του ζητήσετε να συνοψίσει την παρουσίασή σας.

  Πώς να κάνετε το Dumb Window Air Conditioner σας Έξυπνο

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο Microsoft Copilot

Η πρόσβαση στο Microsoft Copilot διαφέρει ανάλογα με την εφαρμογή. Θα σας δείξουμε πώς να έχετε πρόσβαση στο Microsoft Copilot σε όλες τις μορφές του.

Πώς να ανοίξετε το Microsoft Copilot στα Windows 11

Εάν χρησιμοποιείτε Windows 11, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Copilot με ένα πλήκτρο πρόσβασης. Ωστόσο, προτού το κάνετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει το λειτουργικό σας σύστημα σε Windows 11 23H2 ή νεότερη έκδοση. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε την έκδοση και την έκδοση των Windows 11, εάν δεν είστε σίγουροι.

Μόλις εγκατασταθούν τα Windows 11 23H2, μπορείτε να ανοίξετε το Copilot είτε πατώντας Win + C είτε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Copilot στη γραμμή εργασιών.

Εάν δεν το βλέπετε, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις γραμμής εργασιών και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το Copilot.

Πώς να ανοίξετε το Microsoft Copilot στο Edge

Εάν δεν χρησιμοποιείτε Windows 11, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το Copilot μέσω του Microsoft Edge. Ανοίξτε το Edge και, στη συνέχεια, αναζητήστε την πλαϊνή γραμμή στα δεξιά. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Copilot. είναι αυτό ακριβώς στην κορυφή. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + Shift + Period.

Πώς να ανοίξετε το Microsoft Copilot στον Ιστό

Εάν δεν έχετε πρόσβαση στα Windows 11 ή στο Edge, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Copilot στον ιστό. Απλώς κατευθυνθείτε προς copilot.microsoft.com και θα είσαι έτοιμος να φύγεις.

Θα παρατηρήσετε ότι αν πάτε στο Bing και προσπαθήσετε να ανοίξετε το Bing Chat, θα ανοίξει το Copilot επειδή η Microsoft μετονομάστηκε στο Bing Chat σε Copilot. Θα πρέπει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως η προϋπηρεσία.

Πώς να ανοίξετε το Microsoft Copilot στο Microsoft 365 (Office)

Το άνοιγμα του Copilot στο Microsoft 365 εξαρτάται από την εφαρμογή που ανοίγετε. Ωστόσο, χρειάζεστε μια ενεργή συνδρομή στο Microsoft 365 για να λειτουργήσει το Copilot.

Ορισμένες εφαρμογές θα έχουν το Copilot να ανοίγει τη στιγμή που θα το εκκινήσετε. Για παράδειγμα, εάν ανοίξετε ένα νέο έγγραφο στο Word, θα εμφανιστεί το Copilot και θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πρόχειρο. Σε άλλες εφαρμογές, πρέπει να το βγάλετε από την κορδέλα.

  Πώς να κάνετε το Linux να μοιάζει με τα Windows Vista

Ποια είναι τα στυλ συνομιλίας Copilot;

Όταν ανοίγετε το Copilot σε μια εφαρμογή εκτός του Office, θα σας ρωτήσει με ποιο στυλ συνομιλίας θέλετε να μιλάει το Copilot. Η επιλογή της σωστής επιλογής εξαρτάται από το είδος της απάντησης που θέλετε να σας δώσει το Copilot:

 • Πιο ακριβής: Αυτή η ρύθμιση κάνει το Copilot πολύ «άκαμπτο» με τον τόνο του. Θα μιλήσει πολύ επαγγελματικά και καθαρά χωρίς να είναι πολύ ομιλητικό. Όταν είπα στο Copilot να με διδάξει για τις γάτες σε λειτουργία ακριβείας, μου έδωσε όλες τις λεπτομέρειες σε μια ξεκάθαρη λίστα με κουκκίδες.
 • Πιο Ισορροπημένο: Αυτή η ρύθμιση κάνει το Copilot λίγο πιο «φιλικό», αλλά εξακολουθεί να δίνει ξεκάθαρα και συνοπτικά στοιχεία. Όταν του ζητήθηκε να με διδάξει για τις γάτες σε Balanced mode, ο Copilot απαρίθμησε ορισμένα επιστημονικά στοιχεία και στη συνέχεια πασπαλίστηκε με μια χούφτα διασκεδαστικά γεγονότα στο τέλος.
 • Πιο δημιουργικό: Αυτό κάνει το Copilot πιο ευφάνταστο και του επιτρέπει να μιλάει πιο ελεύθερα από τις άλλες λειτουργίες του. Όταν του ζήτησα να με διδάξει για τις γάτες, μου είπε τα βασικά στοιχεία και μετά μου είπε ότι πίστευε ότι οι γάτες ήταν «καταπληκτικά ζώα» και ότι οι άνθρωποι πρέπει να τις φροντίζουν καλύτερα.

Το στυλ συνομιλίας δεν επηρεάζει την ποιότητα των πληροφοριών που σας δίνει το Copilot, γι’ αυτό μη διστάσετε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Copilot

Τώρα που έχετε ανοιχτό το Copilot, ήρθε η ώρα να ελέγξετε τι μπορείτε να κάνετε με αυτό.

Εκτελέστε έρευνα με το Copilot

Κάτι που μου αρέσει στο Copilot σε σχέση με άλλα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης είναι ο τρόπος με τον οποίο αναφέρει τις πηγές του. Είναι πάντα καλό να βλέπεις ένα chatbot AI να δείχνει από πού αντλεί τις γνώσεις του, αλλά σου επιτρέπει επίσης να ακολουθείς αυτές τις αναφορές κατά την εκτέλεση έρευνας.

Εάν θέλετε να διαβάσετε για ένα συγκεκριμένο θέμα, ρωτήστε το Copilot για αυτό. Ενώ συζητά το συγκεκριμένο θέμα, θα αρχίσει να υπογραμμίζει ορισμένες από τις δηλώσεις του και να προσθέτει μια πηγή για αυτές τις πληροφορίες στο κάτω μέρος. Στη συνέχεια, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτούς τους συνδέσμους και να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ίδιες πηγές στη δική σας έρευνα.

  Πώς να αδειάσετε τον Κάδο Ανακύκλωσης σε ένα χρονοδιάγραμμα στα Windows 10

Δημιουργήστε εικόνες με το DALL-E 3

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε εικόνες δωρεάν, το Copilot είναι μια εξαιρετική επιλογή. Το Copilot υποστηρίζει την ισχυρή γεννήτρια εικόνων DALL-E 3. απλά ζητήστε του να σχεδιάσει κάτι για εσάς. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, μπορείτε να καθοδηγήσετε το Copilot μέσω περαιτέρω μηνυμάτων για να έχετε την καλύτερη δυνατή εικόνα.

Δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε το DALL-E 3 στο Copilot (πρώην Bing) για περισσότερες πληροφορίες.

Ζητήστε από τον Copilot να γράψει κώδικα για εσάς

Εάν έχετε κολλήσει στο επόμενο έργο κωδικοποίησης, γιατί να μην αφήσετε το Copilot να το δοκιμάσει; Μπορείτε να το ρωτήσετε πώς θα προγραμματίσει κάτι ή μπορείτε να του δώσετε λίγο από τον κώδικά σας και να το ρωτήσετε γιατί δεν λειτουργεί. Υποστηρίζει όλες τις κύριες γλώσσες κωδικοποίησης, οπότε δοκιμάστε το Copilot αν δυσκολεύεστε να κωδικοποιήσετε κάτι.

Χρησιμοποιήστε την ενοποίηση του Copilot με το Microsoft Office

Ξεβιδώστε

Εάν χρησιμοποιείτε το Copilot στο Microsoft Office, υπάρχουν πολλές ενέργειες που μπορείτε να δοκιμάσετε ανάλογα με την εφαρμογή που έχετε ανοιχτή:

 • Microsoft Word: Το Copilot μπορεί να δημιουργήσει ένα πρώτο προσχέδιο για εσάς βάσει μιας προτροπής. Χάρη στο Microsoft Graph στο παρασκήνιο, το Copilot μπορεί να περιλαμβάνει περιεχόμενο από συλλογικά έγγραφα σε ολόκληρο τον οργανισμό. Μπορεί ακόμη και να τροποποιήσει το έγγραφο ώστε να ακούγεται επαγγελματικό ή απλό.
 • Microsoft Excel: Το Copilot μπορεί να εργαστεί με προτροπές φυσικής γλώσσας για να δώσει απαντήσεις που προηγουμένως χρειάζονταν περίπλοκους τύπους. Μπορείτε να του ζητήσετε να σας δείξει διαφορετικές απεικονίσεις, προβολές και προτάσεις χωρίς να αλλάξετε το υπολογιστικό φύλλο.
 • Microsoft PowerPoint: Το Copilot μπορεί να χρησιμοποιήσει το περίγραμμα ή ένα έγγραφο του Word και να δημιουργήσει αυτόματα ένα slide deck. Με βασικές εντολές, μπορείτε να απλοποιήσετε μεγαλύτερες παρουσιάσεις.
 • Microsoft Outlook: Εκτός από τη γρήγορη απάντηση σε συνηθισμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Copilot μπορεί να αντλήσει συζητήσεις από νήματα email και περιεχόμενο στο Microsoft 365. Το Copilot θα σας επιτρέψει επίσης να προσαρμόσετε τον τόνο και τη διάρκεια των απαντήσεών σας.
 • Microsoft Teams: Το Copilot μπορεί να ορίσει ατζέντα και χρονοδιαγράμματα συσκέψεων. Αλλά είναι επίσης ένας αποτελεσματικός παράγοντας λήψης αποφάσεων καθώς το chatbot μπορεί να απαριθμήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα οποιασδήποτε συζήτησης και να προτείνει τα επόμενα βήματα.
 • Business Chat: Αυτή η νέα υπηρεσία χρησιμοποιεί το ημερολόγιο, τα email, τις συνομιλίες, τα έγγραφα, τις συσκέψεις και τις επαφές σας. Μπορείτε να ενισχύσετε τη συνεργασία σας χρησιμοποιώντας τη ως λύση ενός παραθύρου για τα ερωτήματά σας σχετικά με έργα και σχέδια.

Εάν χρησιμοποιείτε κάποια από αυτές τις εφαρμογές στην εργασία σας, δοκιμάστε το Copilot και δείτε τι μπορεί να κάνει για εσάς.