Τι είναι το Mail Drop; Πώς να χρησιμοποιήσετε το Mail Drop σε iPhone και Mac

Θέλετε να στείλετε ένα συνημμένο email που υπερβαίνει το όριο μεγέθους email; Είτε χρησιμοποιείτε iPhone, iPad ή Mac, η λειτουργία Mail Drop μπορεί να σας βοηθήσει να παρακάμψετε αυτά τα όρια και να καταστήσει δυνατή την αποστολή μεγάλων αρχείων, έως και 5 GB τη φορά. Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Τι είναι το Mail Drop και πώς λειτουργεί;

Το Mail Drop είναι μια λειτουργία της Apple που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μεγάλα αρχεία, όπως βίντεο, παρουσιάσεις και εικόνες απευθείας από την εφαρμογή Mail μέσω iCloud. Εκτός από τις συσκευές Apple όπως το iPhone, το iPad ή το Mac σας, η λειτουργία Mail Drop είναι επίσης προσβάσιμη από οποιονδήποτε υπολογιστή μέσω του iCloud στον Ιστό.

Για να χρησιμοποιήσετε το Mail Drop στη συσκευή σας Apple, πρέπει να έχετε λογαριασμό iCloud. Το Mail Drop λειτουργεί μεταφορτώνοντας το αρχείο σας στο iCloud αντί να το στέλνετε απευθείας σε άτομα μέσω email. Το καλό είναι ότι ο αποθηκευτικός χώρος που χρησιμοποιείται από το Mail Drop δεν υπολογίζεται στο όριο του iCloud. Έτσι, ακόμα κι αν δεν πληρώνετε για μια συνδρομή iCloud+, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα χωρίς προβλήματα αποθήκευσης.

Λάβετε υπόψη ότι μόλις στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ένα συνημμένο χρησιμοποιώντας αυτήν τη δυνατότητα, ο παραλήπτης θα έχει 30 ημέρες για να το ανοίξει. Μετά από αυτήν την περίοδο, θα λήξει και ο παραλήπτης δεν θα μπορεί πλέον να κατεβάσει και να προβάλει το απεσταλμένο αρχείο.

  4 τρόποι για να ορίσετε τα χρώματα στο CSS

Δεδομένου ότι είναι δυνατή η αποστολή αρχείων μεγέθους έως 5 GB, θα μπορείτε να στείλετε σχεδόν οτιδήποτε μόλις το ρυθμίσετε. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει όριο αποθήκευσης 1 TB για το Mail Drop. Εάν έχετε στείλει πολλά αρχεία και έχετε υπερβεί αυτό το όριο, θα πρέπει να περιμένετε λίγο μέχρι να λήξουν ορισμένα από τα αρχεία και να ελευθερώσετε τον αποθηκευτικό χώρο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Mail Drop στο iPhone σας

Δεν υπάρχει ειδικό κουμπί που να σας επιτρέπει να έχετε άμεση πρόσβαση στη λειτουργία απόθεσης αλληλογραφίας. Όταν το iPhone σας εντοπίσει ότι το αρχείο που επιλέξατε είναι πολύ μεγάλο για να σταλεί κανονικά μέσω της εφαρμογής Mail, θα παραδώσει αυτά τα συνημμένα χρησιμοποιώντας το Mail Drop.

Ακολουθούν οι οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να στείλετε ένα μεγάλο αρχείο από το iPhone σας χρησιμοποιώντας το Mail Drop:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Mail στο iPhone σας.
 • Πατήστε το εικονίδιο Σύνταξη που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.
 • Πληκτρολογήστε το email του παραλήπτη, πληκτρολογήστε το μήνυμά σας και προσθέστε τα απαραίτητα συνημμένα.
 • Πατήστε στο επάνω βέλος στο επάνω δεξιό τμήμα της οθόνης για να το στείλετε.
 • Εάν τα συνημμένα είναι πολύ μεγάλα για να σταλούν ως ένα συνηθισμένο email, το Mail θα τα στείλει αυτόματα με το Mail Drop.
 • Το email θα μοιάζει με ένα συνηθισμένο που αποστέλλεται ως συνήθως. Ωστόσο, θα καθορίσει αυτόματα την τελευταία ημερομηνία κατά την οποία τα συνημμένα θα είναι διαθέσιμα για λήψη. Αυτό επιβεβαιώνει ότι στείλατε το συνημμένο χρησιμοποιώντας το Mail Drop.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Mail Drop στο Mac σας

  Η αποστολή ενός email με ένα μεγάλο συνημμένο σε Mac είναι απλή, χάρη στη λειτουργία Mail Drop. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

    Πώς να ελέγξετε την τοποθεσία κάποιου στο iPhone
 • Εκκινήστε την εφαρμογή Mail στο Mac σας.
 • Πατήστε Command + N στο πληκτρολόγιό σας για να δημιουργήσετε ένα νέο μήνυμα ή κάντε κλικ στο εικονίδιο Σύνταξη.
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο του συνδετήρα στη γραμμή εργαλείων για να προσθέσετε ένα συνημμένο στο μήνυμα. Επιλέξτε τα απαραίτητα αρχεία από το Mac σας και κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή αρχείου.
 • Όταν είστε έτοιμοι να στείλετε το μήνυμα, κάντε κλικ στο εικονίδιο του επιπέδου χαρτιού, το οποίο λειτουργεί ως κουμπί Αποστολή.
 • Εάν τα συνημμένα αρχεία είναι πολύ μεγάλα, η εφαρμογή Mail θα τα στείλει αυτόματα χρησιμοποιώντας το Mail Drop.
 • Ο παραλήπτης θα δει αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως συνήθως. Για να ανοίξουν τα αρχεία, θα πρέπει απλώς να κάνουν κλικ σε αυτά. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την αποστολή ενός μεγάλου αρχείου μέσω Mail Drop στο Mac σας, ελέγξτε εάν αυτή η δυνατότητα είναι όντως ενεργοποιημένη.

  Για να το κάνετε αυτό, κατευθυνθείτε στο Mail > Settings > Accounts από τη γραμμή μενού. Επιλέξτε τον προτιμώμενο λογαριασμό email σας από την αριστερή πλαϊνή γραμμή (εάν έχετε πολλούς) και επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Αποστολή μεγάλων συνημμένων με απόθεση αλληλογραφίας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Mail Drop σε οποιονδήποτε υπολογιστή

  Μπορείτε πραγματικά να στείλετε συνημμένα email χρησιμοποιώντας τη λειτουργία “Αποβολή αλληλογραφίας” σε οποιονδήποτε υπολογιστή. Το μόνο που χρειάζεστε για αυτό είναι μια σύνδεση στο διαδίκτυο, ένα ενημερωμένο πρόγραμμα περιήγησης, ένας λογαριασμός Apple και ένα email iCloud.

  Δείτε πώς να το κάνετε:

 • Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης που προτιμάτε στον υπολογιστή σας, κατευθυνθείτε στο iCloud.comκαι συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Apple.
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής Mail και κάντε κλικ στο κουμπί Σύνταξη στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας για να δημιουργήσετε ένα νέο email.
 • Εισαγάγετε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες, όπως το email του παραλήπτη, το θέμα και το κείμενο. Για να προσθέσετε ένα συνημμένο, κάντε κλικ στο εικονίδιο συνδετήρα.
 • Επιλέξτε πού αποθηκεύονται τα αρχεία που θέλετε να συμπεριλάβετε (iCloud Drive, iCloud Photos ή στη συσκευή σας).
 • Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να στείλετε και κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή. Να είστε υπομονετικοί και περιμένετε μέχρι η εφαρμογή να ολοκληρώσει τη μεταφόρτωση των αρχείων σας στο iCloud.
 • Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στην Αποστολή.
 •   Bitcoin εναντίον Bitcoin Cash: Ποια είναι η διαφορά;

  Εξίσου απλό, μπορείτε να στείλετε ένα email με μεγάλα συνημμένα από οποιονδήποτε υπολογιστή. Εάν κάτι πάει στραβά, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία “Απόθεση αλληλογραφίας” για μεγάλα συνημμένα.

  Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω αριστερή γωνία της σελίδας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ρυθμίσεις από το αναδυόμενο παράθυρο. Επιλέξτε Σύνταξη στην αριστερή πλαϊνή γραμμή του αναδυόμενου μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Χρήση απόθεσης αλληλογραφίας κατά την αποστολή μεγάλων συνημμένων. Η προτίμησή σας θα αποθηκευτεί αυτόματα.

  Άλλοι τρόποι αποστολής μεγάλων αρχείων

  Εάν αυτή η μέθοδος δεν λειτουργεί για κάποιο λόγο, υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι αποστολής μεγάλων συνημμένων αρχείων μέσω email που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν για γρήγορη και ανώδυνη αποστολή μεγάλων αρχείων σε οποιονδήποτε. Φυσικά, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε υπηρεσίες αποθήκευσης όπως το Dropbox ή το Google Drive για κοινή χρήση αρχείων. Αλλά μερικές φορές, μπορεί να φαίνονται πολύ περιοριστικά.

  Στείλτε μεγάλα αρχεία από τη συσκευή σας Apple χρησιμοποιώντας το Mail Drop

  Κατά την αποστολή αρχείων μέσω email, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα ασφαλές και αξιόπιστο εργαλείο μεταφοράς. Δεδομένου ότι η εφαρμογή Mail και το iCloud θεωρούνται αξιόπιστες επιλογές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Mail Drop για να στείλετε συνημμένα σχεδόν οποιουδήποτε μεγέθους και να είστε σίγουροι ότι δεν θα συμβεί τίποτα κακό.