Τι είναι το Intel Stream Assist και πώς βελτιώνει τη ροή του παιχνιδιού;

Βασικά Takeaways

 • Το Intel Stream Assist εκτρέπει εργασίες που σχετίζονται με τη ροή από την GPU σας στην ενσωματωμένη GPU σας, επιτρέποντας καλύτερη απόδοση εντός του παιχνιδιού κατά τη ροή, ακόμη και σε υπολογιστές χαμηλότερων προδιαγραφών.
 • Υποστηρίζεται σε μεγάλες εφαρμογές ροής όπως το Intel Arc Control, παρέχοντας καλύτερη απόδοση για τις λειτουργίες AI χωρίς να καταπονείται η GPU σας.
 • Για να εκτελέσετε το Intel Stream Assist, χρειάζεστε μια CPU Intel 11th Gen ή νεότερη σε σύζευξη με μια Intel Arc GPU και αυτή τη στιγμή υποστηρίζεται μόνο από τέσσερις εφαρμογές ροής.

Η ζωντανή ροή των παιχνιδιών σας παίρνει ένα σημαντικό κομμάτι των πόρων της CPU και της GPU, προκαλώντας πιθανώς πτώση της απόδοσης όταν πρόκειται για gaming. Αν δεν έχετε έναν κορυφαίο υπολογιστή με αρκετά ισχυρή CPU, GPU και αρκετή μνήμη για να χειριστείτε ένα παιχνίδι και εργασίες ροής, πιθανότατα θα πρέπει να επιλέξετε μεταξύ ροής ή gaming.

Ωστόσο, το Stream Assist της Intel στοχεύει να το αλλάξει αυτό μειώνοντας το φορτίο στη GPU σας, επιτρέποντας σε άτομα που δεν διαθέτουν κορυφαίους υπολογιστές να κάνουν ροή καθώς και παιχνίδια.

  Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό OnlyFans

Τι είναι το Intel Stream Assist και τι κάνει;

Το Stream Assist της Intel είναι μια τεχνολογία Deep Link που εκτρέπει εργασίες που σχετίζονται με τη ροή από την αποκλειστική GPU σας σε άλλη μηχανή γραφικών—την ενσωματωμένη GPU του επεξεργαστή σας. Με απλά λόγια, το Intel Stream Assist χωρίζει τις εργασίες απόδοσης και ροής παιχνιδιών σε δύο ξεχωριστές διεργασίες GPU, ώστε να μπορείτε να έχετε καλύτερη απόδοση εντός του παιχνιδιού ενώ κάνετε streaming με την ίδια ποιότητα, αν όχι καλύτερη.

Αυτό δίνει στη GPU σας επιπλέον επιβάρυνση για την απόδοση του παιχνιδιού σας σωστά. Ταυτόχρονα, η ενσωματωμένη GPU φροντίζει για την κωδικοποίηση και άλλες εργασίες που σχετίζονται με τη ροή, παρέχοντας καλύτερη απόδοση από αυτή που θα αποκτούσατε εάν η αποκλειστική GPU σας είχε διπλή λειτουργία. Τουλάχιστον, θεωρητικά.

Πίστωση εικόνας: Intel

Το Stream Assist υποστηρίζεται σε πολλές σημαντικές εφαρμογές ροής, συμπεριλαμβανομένου του Arc Control της Intel. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα αντικατάστασης φόντου του Intel Arc Control, η εργασία εξαγωγής συμπερασμάτων —κατά την οποία το νευρωνικό δίκτυο υπολογίζει πώς να αποκόψει σωστά το θέμα από το φόντο— εκτελείται στην ενσωματωμένη GPU.

Αυτό σημαίνει ότι το FPS του παιχνιδιού σας δεν επηρεάζεται ουσιαστικά, ενώ το πρόγραμμα Arc Control εκτελεί τις λειτουργίες AI χωρίς να ταλαιπωρείται με τη GPU σας για πόρους, παρέχοντας καλύτερη απόδοση και στα δύο άκρα.

  9 Λογισμικό ανοιχτού κώδικα ERP για αυτο-φιλοξενούμενη λύση

Αυτό μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμο για παίκτες με σχετικά αδύναμες CPU και GPU. Σε γενικές γραμμές, το streaming ενώ παίζετε ένα παιχνίδι μπορεί να επιβαρύνει το σύστημά σας. Αν και το κορυφαίο υλικό για επιτραπέζιους υπολογιστές θα χειριστεί αυτά τα φορτία χωρίς πρόβλημα, είναι επίσης αρκετά ακριβά, καθιστώντας τη ροή καλής ποιότητας δύσκολη, εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή χαμηλότερης προδιαγραφής.

Τι υλικό χρειάζεστε για να εκτελέσετε το Intel Stream Assist;

Όσο σπουδαίο κι αν είναι το Stream Assist της Intel, έχει εμπόδια στην είσοδο. Για αρχάριους, χρειάζεστε μια CPU Intel 11th Gen ή νεότερη σε συνδυασμό με μια Intel Arc GPU, δίνοντάς σας έναν άλλο λόγο για να μεταβείτε σε μια Arc GPU, εάν σκέφτεστε μια. Τούτου λεχθέντος, η Intel έχει κάποιες μάλλον συγκεχυμένες απαιτήσεις υλικού για την εκτέλεση του Stream Assist.

Κατά τη στιγμή της γραφής, μπορείτε να εκτελέσετε το Intel Stream Assist στο ακόλουθο υλικό:

 • Φορητοί υπολογιστές με επεξεργαστές Intel Arc GPU
 • Φορητοί υπολογιστές με GPU Intel Iris X MAX
 • Επιτραπέζιοι υπολογιστές με επεξεργαστές Intel Arc GPU (όταν συνδυάζονται με επεξεργαστή Intel 12ης γενιάς ή ανώτερο με ενσωματωμένα γραφικά)

Εκτός από τη μάλλον περιορισμένη δυνατότητα υλικού, μόνο τέσσερις εφαρμογές ροής υποστηρίζουν το Intel Stream Assist αυτή τη στιγμή:

 • Intel Arc Control
 • Λογισμικό Open Broadcaster (OBS)
 • Xsplit
 • AVerMedia CamEngine

Η μόνη ασημένια επένδυση εδώ είναι ότι εάν χρησιμοποιείτε το Stream Assist, η ρύθμιση θα πρέπει να είναι χωρίς προβλήματα, καθώς ενεργοποιείται αυτόματα σε όλα τα συστήματα με Intel Arc Graphics. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει απλώς να εγκαταστήσετε ένα από τα προαναφερθέντα λογισμικά ροής και θα πάτε στους αγώνες.

  Πώς να αποκτήσετε ένα φτηνό πιστοποιητικό SSL από το SSLS.COM [+ 7 Alternatives]

Πίστωση εικόνας: Intel/YouTube

Επομένως, εάν αναζητάτε έναν λόγο για να κάνετε αναβάθμιση σε GPU Intel, το Stream Assist (και άλλες τεχνολογίες Deep Link που προσφέρει η Intel) θα πρέπει να είναι σε αυτήν τη λίστα. Οι Arc GPU της Intel υποστηρίζουν ανίχνευση ακτίνων και, ενώ δεν αντέχουν στις πιο πρόσφατες GPU της Nvidia ή της AMD, η αναλογία τιμής προς απόδοση δεν είναι κακή.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το Intel Stream Assist προσφέρει επίσης highlights για αυτόματο παιχνίδι για τα ακόλουθα παιχνίδια:

 • Διασταυρομένα πύρα
 • Counter-Strike: Global Offensive (η υποστήριξη CS2 δεν έχει φτάσει ακόμη)
 • DOTA 2
 • Fortnite
 • Λεγεώνα των Θρύλων
 • Naraka Bladepoint
 • Rainbow Six Siege
 • Overwatch
 • PlayerUnknown’s Battlegrounds
 • Ο κόσμος των τανκ

Το Intel Stream Assist θα ανιχνεύσει και θα καταγράψει αυτές τις στιγμές του συμπλέκτη—όχι άλλες βρισιές καθώς συνειδητοποιείτε ότι δεν ηχογραφούσατε για αυτό το noscope 360 ​​ή την επαναφορά τριπλής αναστροφής οροφής.

Το Intel Stream Assist είναι εξαιρετικό για Streamers—Εάν έχετε το σωστό υλικό

Χωρίς την περιορισμένη υποστήριξη υλικού και λογισμικού, εάν έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό, το Stream Assist έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το παιχνίδι ροής σας. Όχι μόνο θα μπορείτε να έχετε καλύτερη απόδοση εντός του παιχνιδιού κατά τη ροή, αλλά θα αντλείτε επίσης τα μέγιστα από το υλικό σας — ανεξάρτητα από το αν είναι κορυφαίο ή όχι.