Τι είναι το GPTZero; Πώς να το χρησιμοποιήσετε για να ανιχνεύσετε κείμενο που δημιουργείται από AI

Βασικά Takeaways

 • Το GPTZero είναι ένα εργαλείο ελέγχου τεχνητής νοημοσύνης που βοηθά τους δασκάλους να διακρίνουν μεταξύ πρωτότυπων και τεχνητά δημιουργημένων κειμένων, χρησιμοποιώντας ανάλυση αμηχανίας και ριπής.
 • Το GPTZero προσφέρει δωρεάν και premium εκδόσεις με διαφορετικές δυνατότητες και περιορισμούς, επιτρέποντας στους χρήστες να αναλύουν εκατομμύρια λέξεις μηνιαίως.
 • Ενώ το GPTZero έχει καταβάλει προσπάθειες για να ελαχιστοποιήσει τα ψευδώς θετικά, οι εκπαιδευτικοί δεν θα πρέπει να βασίζονται πλήρως στα αποτελέσματά του και θα πρέπει να το χρησιμοποιούν με προσοχή για να αποφύγουν την άδικη βαθμολόγηση.

Από την έναρξή του, το ChatGPT του OpenAI έχει γίνει αντικείμενο ανησυχίας για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, καθώς οι μαθητές άρχισαν να το χρησιμοποιούν για να γράφουν δοκίμια και να εξαπατούν τις αξιολογήσεις. Δεδομένου του πόσο φυσικό φαίνεται το κείμενο που δημιουργείται από το chatbot, οι εκπαιδευτές δυσκολεύονται περισσότερο να προσδιορίσουν εάν η εργασία των μαθητών είναι πρωτότυπη.

Για να βοηθήσει τους δασκάλους στην αξιολόγηση των εργασιών των μαθητών, ένας απόφοιτος πληροφορικής ανέπτυξε το GPTZero, ένα εργαλείο ελέγχου τεχνητής νοημοσύνης που καθορίζει εάν ένα κείμενο έχει δημιουργηθεί τεχνητά.

Όλα αυτά ακούγονται πολύ καλά και καλά, αλλά μπορεί το GPTZero να ανιχνεύσει περιεχόμενο που δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη και πόσο ακριβές είναι;

Τι είναι το GPTZero και πώς λειτουργεί;

GPTZero είναι ένα εργαλείο ανάλυσης κειμένου τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκε από τον Edward Tian, ​​πτυχιούχο επιστήμης υπολογιστών, για να βοηθήσει τους εκπαιδευτές να διακρίνουν το λογοκλοπικό κείμενο από το πρωτότυπο έργο. Το εργαλείο ελέγχει την αμηχανία και τη ριπή σε ένα κείμενο για να προσδιορίσει αν έχει δημιουργηθεί ή κατασκευαστεί τεχνητά από άνθρωπο.

Χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, ας δούμε τι σημαίνουν αυτοί οι όροι:

 • Το Perplexity μετρά την τυχαιότητα του κειμένου στην Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας (NLP). Το κείμενο που γράφεται από έναν άνθρωπο τείνει να είναι λιγότερο δομημένο και πιο απρόβλεπτο, επομένως η τιμή αμηχανίας του θα πρέπει να είναι υψηλότερη. Αντίθετα, το κείμενο που δημιουργείται με τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να έχει χαμηλή βαθμολογία αμηχανίας.
 • Το Burstiness θεωρεί ότι άλλες μεταβλητές δεν λαμβάνονται υπόψη στην αμηχανία για τη βελτίωση της ανάλυσης κειμένου. Ο όρος αναφέρεται στην εμφάνιση μη κοινών στοιχείων σε τυχαία συμπλέγματα. Το κείμενο που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη τείνει να έχει μια πιο συνεπή δομή από το κείμενο που γράφτηκε από ανθρώπους. Η ριπή μας βοηθά να το αναγνωρίσουμε αυτό.
  Πώς να κατεβάσετε όλες τις φωτογραφίες από μια συνομιλία Messenger

Το GPTZero Classic είναι δημόσια προσβάσιμο από τις αρχές του 2023 και είναι δωρεάν για χρήση. Ωστόσο, η δωρεάν έκδοση έχει όριο χαρακτήρων 5.000 ανά έγγραφο και μπορείτε να αναλύσετε ομαδικά μόνο τρία έγγραφα τη φορά.

Το GPTZero προσφέρει τρεις premium εκδόσεις για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των χρηστών που θέλουν να αναλύουν εκατομμύρια λέξεις μηνιαίως: Essential (με τιμή 10 $ το μήνα), Premium (τιμή 16 $ ανά μήνα) και Professional (με τιμή 23 $ το μήνα). Το όριο χαρακτήρων ανά έγγραφο είναι υψηλότερο στις premium εκδόσεις από ό,τι στη δωρεάν, και σας επιτρέπουν να εκτελείτε περισσότερες σαρώσεις ανά ώρα, μεταξύ άλλων προνομίων.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να εγγραφείτε σε αυτές τις premium εκδόσεις:

 • Πλοηγηθείτε στο Ο ιστότοπος του GPTZero.
 • Κάντε κλικ στην καρτέλα Πίνακας ελέγχου στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας.
 • Συνδεθείτε με τον υπάρχοντα λογαριασμό σας ή δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό.
 • Αφού συνδεθείτε, μπορείτε να συγκρίνετε τα διαθέσιμα προγράμματα και να κάνετε αναβάθμιση σε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.
 • Εναλλακτικά, όταν βρίσκεστε στην αρχική σελίδα του GPTZero, κάντε κλικ στο κουμπί Αναβάθμιση στο κάτω μέρος του πλαισίου κειμένου για να προβάλετε, να συγκρίνετε και να αγοράσετε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το GPTZero για να ανιχνεύσετε κείμενο που δημιουργείται από AI

  Σε αντίθεση με το ChatGPT, δεν απαιτείται εγγραφή στο GPTZero. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο εργαλείο μέσω του ιστότοπου.

 • Παω σε GPTZero.
 • Αντιγράψτε και επικολλήστε το κείμενο που θέλετε να αναλύσετε στο πλαίσιο ή ανεβάστε ένα αρχείο.
 • Κάντε κλικ στο πλαίσιο Έλεγχος προέλευσης.
 • Μετά την ολοκλήρωση της σάρωσης, το GPTZero θα σας πει εάν το κείμενο γράφτηκε από άνθρωπο ή δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την επέκταση προέλευσης του GPTZero για να ανιχνεύσετε κείμενο που δημιουργείται από AI

  Κάνοντας λήψη της δωρεάν επέκτασης Origin του GPTZero στο πρόγραμμα περιήγησής σας Chrome, μπορείτε να σαρώσετε ολόκληρες ιστοσελίδες και Έγγραφα Google για κείμενο που δημιουργείται από AI. Αυτή η νέα δυνατότητα απλοποιεί τη διαδικασία επαλήθευσης πληροφοριών στο διαδίκτυο.

 • Πλοηγηθείτε στο Σελίδα επέκτασης προέλευσης στο Chrome Web Store.
 • Κάντε κλικ στην Προσθήκη στο Chrome για λήψη της επέκτασης.
 • Στη συνέχεια, επιβεβαιώστε την εγκατάσταση για να συνεχίσετε.
 • Μόλις εγκατασταθεί η επέκταση, μπορείτε να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας Google ή να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό.
 • Για να σαρώσετε μια ιστοσελίδα ή ένα έγγραφο Google, κάντε κλικ στο κουμπί Προέλευση στην οθόνη και επιλέξτε Σάρωση πλήρους σελίδας.
 •   Πώς λειτουργεί η ακύρωση πρόσβασης EA;

  Τώρα θα μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα και να προσδιορίσετε εάν το περιεχόμενο γράφτηκε από άτομο ή δημιουργήθηκε από AI.

  Χρήση του GPTZero για την ανάλυση της γραφής σας

  Ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει το GPTZero από πολλά άλλα εργαλεία ανίχνευσης AI είναι ότι μπορεί να αναλύσει τα μοτίβα γραφής σας. Η πλατφόρμα προσφέρει ένα Ιστορικό σάρωσης, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε οποιοδήποτε κομμάτι κειμένου που σαρώσατε χρησιμοποιώντας το εργαλείο.

  Επιπλέον, κάνοντας κλικ σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα αναζήτησης εμφανίζονται πιο λεπτομερή δεδομένα σχετικά με τη γραφή σας. Ουσιαστικά θα μπορείτε να δείτε γιατί το γραπτό σας θεωρήθηκε ότι δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο ή την τεχνητή νοημοσύνη.

  Έτσι, για παράδειγμα, εάν το GPTZero επισήμανε κάτι που γράψατε ως δημιουργημένο από τεχνητή νοημοσύνη, η πρόσβαση στην Ανάλυση γραφής θα σας πει τους λόγους για αυτό, όπως ότι το περιεχόμενο είχε χαμηλή αμηχανία και υψηλή περιεκτικότητα. Μπορείτε να διορθώσετε αυτά τα ζητήματα για να βελτιώσετε την ποιότητα, την αναγνωσιμότητα και την αυθεντικότητα του περιεχομένου σας.

  Μπορεί το GPTZero να αναγνωρίσει σωστά το κείμενο που δημιουργείται από AI;

  Για να ελέγξουμε με ποιον τρόπο το GPTZero εντοπίζει με ακρίβεια κείμενο που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη, θα αναλύσουμε τρία κείμενα στο εργαλείο: κείμενο που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη, κείμενο που έχει γραφτεί από ανθρώπους και κείμενο που δημιουργείται από AI που έχει παραφραστεί από άλλο εργαλείο. Ας δούμε πώς ανταποκρίνεται το GPTZero σε κάθε είσοδο.

  1. Η ανάλυση του κειμένου που δημιουργείται από AI στο GPTZero

  Για να αναλύσουμε το κείμενο που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη, ας δημιουργήσουμε πρώτα το κείμενο χρησιμοποιώντας το ChatGPT, ένα chatbot AI που υποστηρίζεται από την τεχνολογία GPT. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Παω σε OpenAI.
 • Κάντε κλικ στο κουμπί Δοκιμάστε το ChatGPT.
 • Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να δημιουργήσετε λογαριασμό.
 • Εισαγάγετε οποιαδήποτε προτροπή για να δημιουργήσετε ένα κομμάτι κειμένου.
 • Αντιγράψτε το κείμενο που δημιουργείται από το εργαλείο μόλις ολοκληρωθεί.
 • Αναλύστε το κείμενο στο GPTZero, όπως εξηγήσαμε νωρίτερα.
 • Όταν πραγματοποιήσαμε αυτήν τη δοκιμή, το GPTZero απάντησε με μικτά αποτελέσματα σε μια σειρά κειμένων που είχαν γραφτεί με τεχνητή νοημοσύνη. Μερικές φορές, δεν μπορούσε να πει με κανέναν τρόπο ότι το κείμενο είχε δημιουργηθεί από AI, ενώ άλλες, σωστά υπέθεσε ότι το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου ήταν AI.

    15 καλύτερα νέα και ανερχόμενα μαθήματα Udemy το 2022

  Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλα εργαλεία γραφής AI για να δημιουργήσετε το κείμενο που θέλετε να αναλύσετε.

  2. Η ανάλυση του παραφρασμένου κειμένου που δημιουργείται από AI στο GPTZero

  Μπορείτε να επιλέξετε από εκατοντάδες εργαλεία παράφρασης για παράφραση κειμένου. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήσαμε το Scribbr. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο εργαλείο, ακολουθήστε τα βήματα:

 • Παω σε Scribbr.
 • Αντιγράψτε το κείμενο που δημιουργήθηκε από AI που αναλύσαμε στο GPTZero νωρίτερα και επικολλήστε το στο εργαλείο.
 • Κάντε κλικ στο κουμπί Παράφραση.
 • Αφήστε το Scribbr να παραφράσει το κείμενο για εσάς.
 • Εκτελέστε ξανά τη δοκιμή GPTZero μετά την παράφραση.
 • Διαπιστώσαμε ότι η ελαφριά παράφραση έκανε λίγο πιο δύσκολο για το GPTZero να προσδιορίσει εάν το κείμενο δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη, αλλά συνολικά ήταν μια μικτή τσάντα. Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι η παραφρασμένη έξοδος ήταν τρομερής ποιότητας. Το κείμενο στα αριστερά ήταν το πρωτότυπο, ενώ το κείμενο στα δεξιά ήταν η παραφρασμένη έκδοση.

  3. Η ανάλυση του ανθρώπινου γραπτού περιεχομένου στο GPTZero

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, εργαλεία όπως το GPTZero επιστρέφουν ένα ψευδώς θετικό αποτέλεσμα, που σημαίνει ότι θεωρούν ότι κάτι είναι λάθος ενώ δεν είναι. Για να προσδιορίσουμε εάν το GPTZero δίνει επίσης ψευδή θετικά αποτελέσματα, εκτελέσαμε αρκετές δοκιμές στο εργαλείο, αναλύοντας διαφορετικά κομμάτια κειμένου που έχουν γραφτεί από άνθρωπο.

  Τα αποτελέσματα του GPTZero ήταν ακριβή ως επί το πλείστον παρά το γεγονός ότι μια πρόταση ήταν δυνητικά γραμμένη με τεχνητή νοημοσύνη.

  Πρέπει να εμπιστεύεστε τα αποτελέσματα του GPTZero;

  Με βάση τις δοκιμές μας, το να βασίζεσαι αποκλειστικά στα αποτελέσματα αυτού του εργαλείου μπορεί να είναι επικίνδυνο. Στην πραγματικότητα, εμφανίζεται μια δήλωση αποποίησης κάθε φορά που δημιουργείτε ένα αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας το εργαλείο, το οποίο προειδοποιεί τους εκπαιδευτικούς να μην βασίζονται στα αποτελέσματα αυτού του εργαλείου.

  Έτσι, εκτός εάν ο προγραμματιστής του εργαλείου εγγυηθεί ότι τα αποτελέσματά του είναι αλάνθαστα, οι εκπαιδευτικοί δεν θα πρέπει να βασίζονται πλήρως σε αυτό. Γιατί; Επειδή θα ήταν άδικο για έναν μαθητή να λάβει κακό βαθμό απλώς και μόνο επειδή το GPTZero επέστρεψε ένα ψευδώς θετικό.

  Οι προσπάθειες του GPTZero για την ελαχιστοποίηση των ψευδών θετικών

  Ενώ έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του, το GPTZero έχει κάνει σημαντικά βήματα στη μείωση των ψευδώς θετικών. Ένα νέο μοντέλο βαθιάς μάθησης που αναπτύχθηκε από την εταιρεία έχει προωθήσει αυτές τις προσπάθειες, καθιστώντας το εργαλείο ανίχνευσης AI πολύ πιο αξιόπιστο από τις υπηρεσίες ανταγωνιστών.

  Το νέο μοντέλο βαθιάς μάθησης χρησιμοποιεί ένα πιο ποικίλο σύνολο δεδομένων επικύρωσης, βασιζόμενο σε πηγές όπως εκπαιδευτικό κείμενο, άρθρα εφημερίδων, αναρτήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης και περιεχόμενο Q&A. Αυτό το διευρυμένο και ποικίλο σύνολο δεδομένων επιτρέπει στο GPTZero να διακρίνει καλύτερα τα δεδομένα που δημιουργούνται από τον άνθρωπο και τα δεδομένα που δημιουργούνται από AI. Επιπλέον, η εταιρεία ισχυρίζεται επίσης ότι οι προβλέψεις του GPTZero είναι πιο «σίγουρες» από πριν.

  Μην εμπιστεύεστε πάντα τα αποτελέσματα ανίχνευσης AI

  Ως πιθανό αντίδοτο στην τεχνολογία GPT του OpenAI, το GPTZero έχει μεγάλες δυνατότητες. ωστόσο έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Σε αυτό το σημείο, δεν είναι απολύτως αξιόπιστο. Αλλά η κύρια έκδοση του GPTZero θα ξεπεράσει όλους τους περιορισμούς και θα πιάσει το περιεχόμενο AI με ακρίβεια; Θα πρέπει απλώς να περιμένουμε να μάθουμε.