Τι είναι το ChatGPT Code Interpreter [+ Usage Examples]

Με την ολοκλήρωση, τα chatbots αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Το Open AI βρέθηκε πρόσφατα στην κορυφή των πρωτοσέλιδων με τα νέα χαρακτηριστικά του με το ChatGPT-4.

Στις 6 Ιουλίου, το Open AI έκανε μια ανακοίνωση στο Twitter που τράβηξε την προσοχή προγραμματιστών και επιστημόνων δεδομένων σε όλο τον κόσμο.

Στο Twitter, το OpenAI ανακοίνωσε ότι όλοι οι χρήστες του ChatGPT Plus θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Code Interpreter. Γρήγορα μέχρι σήμερα (17 Ιουλίου), ο κόσμος είδε την κυκλοφορία της beta έκδοσης του Code Interpreter. Αν λοιπόν ζείτε κάτω από έναν βράχο και δεν ξέρετε για τον Διερμηνέα Κώδικα, επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω.

Το Code Interpreter θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες του ChatGPT Plus την επόμενη εβδομάδα.

Επιτρέπει στο ChatGPT να εκτελεί κώδικα, προαιρετικά με πρόσβαση στα αρχεία που έχετε ανεβάσει. Μπορείτε να ζητήσετε από το ChatGPT να αναλύσει δεδομένα, να δημιουργήσει γραφήματα, να επεξεργαστεί αρχεία, να εκτελέσει μαθηματικά κ.λπ.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω των ρυθμίσεων. pic.twitter.com/IjH5JBqe5B

— OpenAI (@OpenAI) 6 Ιουλίου 2023

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι το ChatGPT Code Interpreter;

Ο Διερμηνέας Κώδικα είναι ένα εργαλείο που αποτελεί μέρος του ChatGPT και σας επιτρέπει να κάνετε πολλά πράγματα όπως η ανάλυση δεδομένων, η αλλαγή εικόνων και η επεξεργασία κώδικα. Εξακολουθεί να δοκιμάζεται και να βελτιώνεται καθώς μετακινείται από το στάδιο Alpha στο στάδιο Beta.

Σε αυτό το άρθρο, πρόκειται να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες και τις προσφορές του νέου Code Interpreter. Επιπλέον, θα σας δείξω επίσης ότι θέλετε να πουν οι καλύτεροι άνθρωποι στο αντίστοιχο επάγγελμά τους για το νέο προϊόν. Λοιπόν, μείνετε μαζί μου γιατί αυτό θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο.

  14 καλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Επομένως, πριν βουτήξουμε στη δράση, πρέπει να γνωρίζουμε πώς να αποκτήσουμε πρόσβαση στον Διερμηνέα Κώδικα.

Πώς να ενεργοποιήσετε τον Διερμηνέα Κώδικα στο ChatGPT;

Πρώτα απ ‘όλα, για να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες όπως το Code Interpreter και τα Plugins, πρέπει να είστε συνδρομητής στο ChatGPT Plus. Ένα ChatGPT Plus θα σας κοστίσει 20 $ το μήνα. Τώρα λοιπόν, έχοντας κατά νου ότι έχετε ChatGPT Plus, ας ενεργοποιήσουμε τον Διερμηνέα Κώδικα.

Βήμα 1: Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Plus.

Βήμα 2: Στην κάτω αριστερή γωνία, θα βρείτε τρεις τελείες. κάντε κλικ πάνω τους.

Βήμα 3: Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις.

Βήμα 4: Εκεί, πρέπει να επιλέξετε Λειτουργίες Beta.

Βήμα 5: Ενεργοποιήστε το “Code Interpreter”

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στον Διερμηνέα Κώδικα στο ChatGPT;

Αφού ενεργοποιήσετε το “Code Interpreter” από τις ρυθμίσεις, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να εργαστείτε με το εργαλείο.

Βήμα 1: Στο επάνω κέντρο, θα δείτε δύο κουμπιά: GPT-3.5 και GPT-4.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο “GPT-4”.

Βήμα 3: Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Κωδικός Διερμηνέας”.

Απλώς ακολουθώντας αυτό το απλό βήμα, είστε έτοιμοι. Τώρα λοιπόν που ενεργοποιήσαμε το εργαλείο. Είναι καιρός να το αξιοποιήσουμε. Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας γνωρίσω τις δυνατότητες του Code Interpreter.

Ανακαλύψτε τις προηγμένες δυνατότητες του ChatGPT με το Code Interpreter

Εάν εργάζεστε με αρχεία δεδομένων όπως εικόνες και βίντεο, μπορείτε εύκολα να διαχειριστείτε τις μεταφορτώσεις και τις λήψεις σας χρησιμοποιώντας την προσθήκη διερμηνέα κώδικα. Υποστηρίζει διαφορετικές μορφές αρχείων, όπως CSV και JSON, που είναι εξαιρετικά χρήσιμο για εργασίες όρασης υπολογιστή.

Αυτό που είναι πραγματικά ωραίο με αυτό το εργαλείο είναι ότι έχει τη δυνατότητα να αναλύει και να μαθαίνει από τα αποτελέσματα του κώδικα που εκτελεί. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εντοπίσει και να διορθώσει τυχόν σφάλματα που συναντήσει. Σύνδεση της εκτέλεσης κώδικα με την κατανόηση φυσικής γλώσσας.

Με το ChatGPT Plus, μπορείτε τώρα να επωφεληθείτε από την ισχυρή προσθήκη Code Interpreter για να ολοκληρώσετε μια ποικιλία εργασιών. Μπορείτε εύκολα να αναλύσετε σύνολα δεδομένων, να δημιουργήσετε γραφήματα και απεικονίσεις, να επεξεργαστείτε αρχεία, να εκτελέσετε κώδικα και να εκτελέσετε μαθηματικούς υπολογισμούς, όλα μέσα από τη διεπαφή ChatGPT.

  Πώς να βρείτε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή σε Mac

Το ChatGPT Code Interpreter μπορεί να έχει πρόσβαση σε περισσότερα από 300 πακέτα python.

Ακολουθεί η πλήρης λίστα — με μια σύντομη περιγραφή του καθενός που δημιουργήθηκε από το ChatGPT pic.twitter.com/tSza0EXJGj

— Gavriel Cohen (@Gavriel_Cohen) 9 Ιουλίου 2023

Λόγω της προσαρμοστικότητάς του, το πρόσθετο είναι ένα σημαντικό εργαλείο για πολλούς σκοπούς, ειδικά στον τομέα της επιστήμης δεδομένων. Τώρα που γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά του Code Interpreter, ήρθε η ώρα να δούμε πώς θα μεταμορφώσει τον κλάδο.

Ανάλυση δεδομένων

Ο διερμηνέας κώδικα αλλάζει το παιχνίδι όταν πρόκειται για ανάλυση δεδομένων. Αυτό που είναι υπέροχο είναι ότι επιτρέπει τη διαδραστική απόδοση πολύπλοκων μετασχηματισμών δεδομένων, στατιστικής ανάλυσης και οπτικοποιήσεων με συνομιλητικό τρόπο. Αυτό το καθιστά πολύ πιο ελκυστικό και προσιτό για μη τεχνικούς χρήστες. Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε την ανάλυση δεδομένων πιο ενδιαφέρουσα και φιλική προς τον χρήστη.

Το Code Interpreter έχει αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζω την ανάλυση δεδομένων. Είναι απίστευτο πώς απλοποιεί πολύπλοκες εργασίες όπως στατιστική ανάλυση, μετασχηματισμοί δεδομένων και οπτικοποιήσεις. Και το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά μέσα από μια φυσική συζήτηση.

Είναι σαν να έχεις έναν αναλυτή προσωπικών δεδομένων στα χέρια σου! (όπως ο τρόπος που μιλούσατε στο ChatGPT). Επιπλέον, διευκολύνει τη χρήση του ακόμη και από κεφαλές που δεν είναι τεχνολογικά.

Το καλύτερο παράδειγμα των παραπάνω πληροφοριών καταδείχθηκε από Ίθαν Μόλλικ. Στην παρακάτω εικόνα, έδειξε την οπτικοποίηση που δημιουργήθηκε στο Code Interpreter από έναν χρήστη που δεν γνωρίζει για την Python. Δεν είναι συγκλονιστικό;

Διαβάστε επίσης: Ξεκινήστε την καριέρα σας ως αναλυτής δεδομένων με αυτά τα μαθήματα και τους πόρους

SEO

Γιατί οι επιστήμονες δεδομένων και οι προγραμματιστές να έχουν όλη τη διασκέδαση; Ήρθε η ώρα για την ομάδα ψηφιακού μάρκετινγκ να δοκιμάσει το Code Interpreter. Κατά την κύλιση στο Twitter, είδα μερικούς από τους κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου να έχουν βρει μερικούς πολύ μοναδικούς τρόπους να το χρησιμοποιούν για σκοπούς SEO.

Έτσι, τις προάλλες κάποιος μοιράστηκε κάτι στο Twitter που τράβηξε πραγματικά την προσοχή του κόσμου. Ο κόσμος μιλούσε γι’ αυτό σε όλο τον κόσμο και έκανε τους πάντες την περιέργεια. Σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας μερικά από τα tweets.

Παίζοντας με τον Διερμηνέα Κώδικα για ChatGPT με τοπικά δεδομένα SEO.

  Διορθώστε ένα σφάλμα που παρουσιάστηκε κατά τη φόρτωση μιας έκδοσης υψηλότερης ποιότητας αυτής της φωτογραφίας στο iPhone

Έψαχνα ονόματα εταιρειών στην Ατλάντα και βρήκα τις πιο κοινές λέξεις στα ονόματα δικηγορικών γραφείων PI.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι δεν υπάρχουν «δημιουργικά» ονόματα. Μόνο ονόματα συνεργατών σε εταιρείες.#localseo #seo #chatgpt pic.twitter.com/UtiOaOEjrw

— Casey Meraz (@CaseyMeraz) 10 Ιουλίου 2023

Καλώς ήρθατε στο SEO 2.0:

Το Code Interpreter φέρνει επανάσταση στο SEO αναλύοντας αλγόριθμους μηχανών αναζήτησης και συμπεριφορά των χρηστών, δημιουργώντας πληροφορίες βάσει δεδομένων για βελτιστοποίηση περιεχομένου και ενισχύοντας την κατάταξη ιστοτόπων με εξατομικευμένες στρατηγικές

Εκατομμύρια θα γίνουν καθώς νέες εταιρείες θα κατακτήσουν νέες κατατάξεις

— GREG ISENBERG (@gregisenberg) 4 Μαΐου 2023

Δούλεψε!

Ο Διερμηνέας Κώδικα ChatGPT μου μίλησε για όλα τα βήματα για τη σύνδεση με το GSC API.

Στη συνέχεια, γράψαμε ένα πρόγραμμα για να λαμβάνουμε τα κλικ μιας ιστοσελίδας και να την εμφανίζουμε.

Λόγω των ορίων στη χρήση του GPT-4, πρέπει να το δουλέψω σε μικρά κομμάτια κάθε φορά. (Καλό, καθώς έχω… https://t.co/Cq2nhdT8dx pic.twitter.com/Fm1YWmXxEp

— Δρ. Marie Haynes🌱 (@Marie_Haynes) 10 Ιουλίου 2023

Ξέρω ότι μοιράζονται πολλές πληροφορίες εδώ. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναπνεύσετε καθώς υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Πρώτον, αυτό και τα επόμενα πειράματα εκτελέστηκαν από Πιότρ Σκάλσκι. Έτσι, η διαδικασία εξαγωγής κειμένων από εικόνες είναι γνωστή ως οπτική αναγνώριση χαρακτήρων (OCR). Επιπλέον, σύμφωνα με τον Skalski, ήταν ένα πολύ απλό έργο στα πειράματά τους.

Σε αυτό το βήμα, χρησιμοποίησε το Code Interpreter για να εξάγει κείμενο από την εικόνα. Επιπλέον, μόλις επισημανθεί/εξαχθεί το κείμενο, θα μπορούσε να τροφοδοτηθεί στο ChatGPT-4 για να γίνει το κείμενο πιο δομημένο και οργανωμένο. Αυτό αποδεικνύεται στο επόμενο βήμα.

Τέλος, εάν θέλετε να εμβαθύνετε σε αυτήν την ιδέα/πείραμα, ρίξτε μια ματιά στο προφίλ GitHub του Skalski και εξερευνήστε το βήματα για την εξαγωγή κειμένου από εικόνες.

Ανίχνευση προσώπου

Σύμφωνα με τον Sklaski, μία από τις πιο βασικές εργασίες στην όραση υπολογιστή είναι η ανίχνευση προσώπου. Για να το προσεγγίσει αυτό, επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον ταξινομητή Haar Cascade, μια πολύ γνωστή τεχνική που διατίθεται από το OpenCV.

Παρόλο που το Haar Cascade είναι μια αποτελεσματική μέθοδος αναγνώρισης προσώπου, έχει ορισμένους περιορισμούς. Συχνά παράγει ανακριβή αποτελέσματα και δεν είναι τόσο ακριβές ή αξιόπιστο όσο οι σύγχρονες τεχνικές που βασίζονται σε νευρωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με τον Sklaski, ο διερμηνέας κώδικα έκανε καταπληκτική δουλειά αντιμετωπίζοντας αυτήν την πρόκληση. Όταν αντιμετώπισε το ζήτημα των ψευδών θετικών στοιχείων, έδωσε μια εις βάθος προτροπή περιγράφοντας τι συνέβαινε και την καλύτερη υπόθεσή του ως προς το γιατί. Παραδόξως, ο διερμηνέας κώδικα μπόρεσε να απαλλαγεί από τα ψευδώς θετικά με μία μόνο προτροπή.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ανίχνευση προσώπου, ρίξτε μια ματιά στο χρήση διερμηνέων κώδικα για ανίχνευση προσώπου.

Ετυμηγορία του συγγραφέα

Αυτό αλλάζει το παιχνίδι. έχοντας υπόψη ότι ο Διερμηνέας Κώδικα βρίσκεται μόλις στη φάση Beta, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Τα πράγματα που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο είναι απλώς μια κορυφή του παγόβουνου. Καθώς η τεχνολογία προχωρά, θα προστεθούν περισσότερες δυνατότητες. Τέλος, το πρόσθετο διερμηνέα κώδικα είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να επεκτείνει σημαντικά τις δυνατότητες του ChatGPT.

Μην ανησυχείς. θα εργαστούμε για να σας φέρουμε το καλύτερο περιεχόμενο στις οθόνες σας.

Στη συνέχεια, ελέγξτε ποιες είναι οι προσθήκες ChatGPT [+ usage examples].