Τι είναι το πλήκτρο Alt στο Mac; Ένας πλήρης οδηγός

Βασικά Takeaways

  • Το πλήκτρο Alt είναι γνωστό ως το πλήκτρο επιλογής σε Mac.
  • Το πλήκτρο Option σάς επιτρέπει να εκτελείτε συντομεύσεις, να πληκτρολογείτε τόνους μη αγγλικών γραμμάτων και πολλά άλλα.

Εάν απλώς αλλάξατε από υπολογιστή Windows σε Mac, μπορεί να δυσκολευτείτε να βρείτε το πλήκτρο Alt στο πληκτρολόγιό του. Αυτό συμβαίνει επειδή οι Mac χρησιμοποιούν διαφορετικό όνομα για αυτό. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τι είναι το πλήκτρο Alt σε ένα πληκτρολόγιο Mac και τις διάφορες ενέργειες για τις οποίες θα το χρησιμοποιήσετε.

Πού βρίσκεται το πλήκτρο Alt στο Mac σας;

Το πλήκτρο Alt σε Mac είναι γνωστό ως Option και έχετε ένα και στις δύο πλευρές της γραμμής διαστήματος του πληκτρολογίου Mac σας. Τα νεότερα Mac έχουν το σύμβολο ⌥ που συνοδεύει το πλήκτρο επιλογής. Οι παλαιότερες συσκευές όπως το MacBook Pro 2016 λένε alt πάνω από το πλήκτρο Option.

  Πώς να διαγράψετε τις προσωπικές σας πληροφορίες από τους ιστότοπους του People-Finder

Τα πλήκτρα Option του Mac σας βρίσκονται ανάμεσα στα πλήκτρα Control και Command, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Danny Maiorca/MakeUseOf

Τι κάνει το πλήκτρο Alt ή Option σε Mac;

Όπως υποδηλώνει το όνομα, θα πατήσετε αυτό το πλήκτρο όταν τροποποιείτε (ή εναλλάσσετε) τη λειτουργία ενός άλλου πλήκτρου. Για παράδειγμα, μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο Option και να πατήσετε 4 στο πληκτρολόγιο για να πληκτρολογήσετε το σύμβολο σεντ των ΗΠΑ (¢).

Εάν θέλετε να προσαρμόσετε συγκεκριμένες ρυθμίσεις ήχου στον υπολογιστή σας, μπορείτε να πατήσετε Option + F10 (ή F11 ή F12). Αυτό ισχύει εάν έχετε MacBook με ειδικά πλήκτρα λειτουργιών. Ωστόσο, εάν διαθέτετε MacBook Pro 2016-2020, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αφής του MacBook.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο Option στο Mac σας για να εισάγετε επίσης διάφορες λειτουργίες εκκίνησης. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε μια μονάδα δίσκου στην οθόνη επιλογών εκκίνησης, στη συνέχεια κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο Option και κάντε κλικ στην επιλογή Πάντα χρήση, θα την ορίσετε ως την προεπιλεγμένη δισκέτα εκκίνησης. Και τα δύο πλήκτρα επιλογής στο Mac σας λειτουργούν ακριβώς το ίδιο με το άλλο.

  Πώς να επαναφέρετε τη λειτουργία αδρανοποίησης στο Ubuntu

Κοινές συντομεύσεις πλήκτρων επιλογών σε Mac

Hamlin Rozario/MakeUseOf

Ακολουθούν δύο κοινές συντομεύσεις που ενεργοποιεί το πλήκτρο Option στο Mac σας.

1. Χρησιμοποιήστε το πλήκτρο επιλογής για να πληκτρολογήσετε τόνους μη αγγλικών γραμμάτων

Εάν διαθέτετε ένα πληκτρολόγιο κατάλληλο για αγγλικά, χρησιμοποιώντας το πλήκτρο Alt ή Option στο Mac σας θα εξοικονομήσετε πολύ χρόνο για να πληκτρολογήσετε τονισμένα γράμματα.

Παραδείγματα ξένων γραμμάτων και συμβόλων για τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο Alt περιλαμβάνουν:

  • Σκανδιναβικό φωνήεν (Ø): Επιλογή + Ο.
  • Umlaut (Ü): Option + U ακολουθούμενο από το γράμμα (σε αυτήν την περίπτωση, U) που θέλετε κάτω από το umlaut.
  • Cedilla (Ç): Option + C.
  • Οξεία έμφαση (´): Επιλογή + Ε πριν πληκτρολογήσετε ένα γράμμα που το χρειάζεται (για παράδειγμα, το Ε στο καφέ).
  • Καταχωρημένο εμπορικό σήμα (®): Option + R.
  11 Καλύτερο λογισμικό χρόνου και χρέωσης για διευθυντές ομάδων

2. Αποκτήστε πρόσβαση στις ρυθμίσεις ήχου του Mac σας μέσω του πλήκτρου επιλογών

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορείτε να πατήσετε το Option και οποιοδήποτε από τα σύμβολα έντασης ήχου (F10, F11 ή F12) για να εμφανιστεί το μενού Ήχος στην εφαρμογή Ρυθμίσεις συστήματος στο macOS.

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις οθόνης του Mac σας πατώντας το πλήκτρο Option και τα πλήκτρα Sun/Brightness (ή F1 ή F2).

Εάν διαθέτετε MacBook Pro με Touch Bar, μπορείτε να πατήσετε Option και να πατήσετε το εικονίδιο Siri στη γραμμή αφής για να εμφανίσετε τις ρυθμίσεις σας Siri & Spotlight.

3. Χρήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου Mac με το πλήκτρο επιλογής

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές εύχρηστες συντομεύσεις πληκτρολογίου Mac όταν χρησιμοποιείτε το πλήκτρο Option (σε συνδυασμό με το πλήκτρο Command) στο Mac σας. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Option + Command + F: Μεταβείτε στη γραμμή αναζήτησης στο Google και αναζητήστε έναν συγκεκριμένο όρο.
  • Option + Command + Esc: Ανοίξτε το παράθυρο Force Quit.
  • Option + Command + W: Κλείστε όλες τις καρτέλες στα παράθυρα του προγράμματος περιήγησής σας.

Συνολικά, το πλήκτρο Option έρχεται σε συμπλέκτη όταν θέλετε να αποκτήσετε γρήγορη πρόσβαση σε εναλλακτικούς χαρακτήρες ή να ανοίξετε ένα υπομενού στην εφαρμογή Ρυθμίσεις συστήματος. Εάν συνδυάσετε το πλήκτρο Option με το πλήκτρο Command, μπορείτε επίσης να εκτελέσετε πολλαπλές ενέργειες συντόμευσης στο Mac σας.

Μόλις εξοικειωθείτε με τα ισοδύναμα Mac των πλήκτρων τροποποίησης ειδικά για Windows, θα είστε σε θέση να κυριαρχήσετε το πληκτρολόγιό σας Mac σε χρόνο μηδέν.