Τι είναι το παιχνίδι Connections του NYT και πώς το παίζετε;

Βασικά Takeaways

 • Το Connections είναι ένα καθημερινό λογικό παζλ από τους New York Times. Είναι πανέμορφα απλό στο παιχνίδι, αλλά απογοητευτικά δύσκολο να το κατακτήσεις.
 • Για να παίξετε Συνδέσεις, πρέπει να τοποθετήσετε τις 16 λέξεις σε ομάδες των τεσσάρων με βάση τις κοινόχρηστες συνδέσεις τους.
 • Είτε πετύχετε είτε αποτυγχάνετε, μπορείτε να μοιραστείτε τα αποτελέσματά σας για να συμμετάσχετε σε κάποιο φιλικό ανταγωνισμό με άλλα άτομα.

Το παιχνίδι Connections των New York Times είναι, όπως και το Wordle πριν, ένα διαδικτυακό παιχνίδι που παίζουν πολλοί άνθρωποι καθημερινά. Τι είναι όμως οι Συνδέσεις; Πώς παίζετε Connections; Και τι πρέπει να γνωρίζετε για τις Συνδέσεις πριν βουτήξετε;

Τι είναι το παιχνίδι Connections των New York Times;

Το Connections είναι ένα καθημερινό λογικό παζλ που δημιουργείται και επιμελείται οι New York Times. Είναι διαθέσιμο να παίξετε δωρεάν online με μια επίσκεψη τον ιστότοπο Connections σε υπολογιστή ή κινητό. Ή μπορείτε να το παίξετε την εφαρμογή Παιχνίδια New York Timesπου φιλοξενεί όλα τα διάφορα παιχνίδια της έκδοσης.

Οι New York Times προσφέρουν ένα σταυρόλεξο από το 1942. Αλλά τα πιο πρόσφατα χρόνια, οι NYT έχουν εισαγάγει ένα ευρύτερο φάσμα παιχνιδιών. Αυτά περιλαμβάνουν τα Spelling Bee, Letter Boxed, Tiles, Vertex και Wordle. Το τελευταίο είναι ένα φαινόμενο που γέννησε αμέτρητες εναλλακτικές λύσεις και spin-off του Wordle.

Το 2023, Οι New York Times κυκλοφόρησαν το Connections. Το παιχνίδι έχει από τότε αυξηθεί σε δημοτικότητα λόγω του ότι είναι απλό στο παιχνίδι αλλά δύσκολο να κυριαρχήσει. Οι βασικοί κανόνες είναι αρκετά απλοί για να τους καταλάβει ο καθένας, αλλά στην πραγματικότητα η επιτυχία στο παιχνίδι μέρα με τη μέρα μπορεί να είναι μια δύσκολη ερώτηση.

  Πώς να συνδέσετε δύο σετ AirPods στον ίδιο Mac

Πώς να παίξετε το παιχνίδι συνδέσεων του NYT

Για να παίξετε το Connections, επισκεφθείτε πρώτα τον ιστότοπο Connections ή ανοίξτε την εφαρμογή New York Times Games, εάν την έχετε εγκαταστήσει.

Ο ιστότοπος των New York Times θα σας ζητήσει μερικές φορές να εγγραφείτε ή να εγγραφείτε στο Play Connections. Αλλά αυτό είναι εντελώς προαιρετικό. Αν θέλετε να παίξετε το Connections δωρεάν, απλώς ανανεώστε τη σελίδα.

Κάντε κλικ στην Αναπαραγωγή και μετά την εκκίνηση της οθόνης που σας λέει πώς να παίξετε τις Συνδέσεις, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με έναν τοίχο 16 λέξεων.

Η ιδέα του παιχνιδιού είναι να τοποθετηθούν αυτές οι 16 λέξεις σε ομάδες των τεσσάρων με βάση τη σύνδεση που μοιράζονται μεταξύ τους. Λέω «μια» σύνδεση, γιατί μερικές λέξεις μοιράζονται πολλές ομοιότητες. Πρέπει να βρείτε το σωστό σε κάθε περίπτωση.

Αναζητήστε τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ των λέξεων—και προσπαθήστε να βρείτε την πρώτη ομάδα των τεσσάρων. Αφού βεβαιωθείτε ότι το έχετε αναγνωρίσει, επιλέξτε το καθένα στην οθόνη και πατήστε Υποβολή. Εάν αλλάξετε γνώμη αφού επιλέξετε τέσσερα, μπορείτε να κάνετε ξανά κλικ για να το αποεπιλέξετε ή να κάνετε κλικ στο κουμπί Κατάργηση επιλογής όλων κάτω από το παζλ για να καθαρίσετε την πλάκα.

Εάν η ομαδοποίησή σας είναι σωστή, οι λέξεις θα μετακινηθούν στην κορυφή του παιχνιδιού και αυτή η γραμμή θα αλλάξει χρώμα. Στις ομάδες δίνονται χρώματα για να υποδείξουν το επίπεδο δυσκολίας τους, με πράσινο στην κορυφή. ακολουθούμενο από το κίτρινο, το μπλε και το μωβ με αυτή τη σειρά. Αλλά δεν χρειάζεται να τα πάρετε με αυτή τη σειρά – απλά πρέπει να τα πάρετε, τελεία.

  Πώς να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μόνο για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας ενδιαφέρουν στο Microsoft Outlook

Εάν κάνετε λάθος ομαδοποίηση σε οποιοδήποτε σημείο, οι λέξεις θα αποεπιλεγούν αυτόματα και θα χάσετε μία από τις τέσσερις ζωές σας. Οι NYT αναφέρονται σε αυτά ως λάθη και μπορείτε να δείτε πόσα λάθη έχετε απομείνει κάτω από το παζλ.

Συνεχίστε να μαντεύετε τις ομαδοποιήσεις μέχρι είτε να συμπληρώσετε ολόκληρο τον πίνακα και να ολοκληρώσετε το παζλ Συνδέσεις για εκείνη την ημέρα ή να ξεμείνετε από ζωές. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τα μεσάνυχτα στην τοπική σας ζώνη ώρας πριν βγει ζωντανά το επόμενο παζλ.

Πώς να μοιραστείτε τα αποτελέσματα των συνδέσεών σας με άλλους

Για να μοιραστείτε τα αποτελέσματά σας, είτε για να γιορτάσετε την επιτυχία είτε για να παραδεχτείτε την αποτυχία, κάντε κλικ στο κουμπί Κοινή χρήση των αποτελεσμάτων σας που εμφανίζεται όταν τελειώσετε το παιχνίδι. Η κοινή χρήση των αποτελεσμάτων σας είναι ένας τρόπος συμμετοχής σε κάποιο φιλικό ανταγωνισμό με άλλους που παίζουν επίσης Connections σε καθημερινή βάση.

Στην επιφάνεια εργασίας, αυτό αντιγράφει τα αποτελέσματά σας στο πρόχειρο. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα επικολλήσετε σε ένα email ή στον αγαπημένο σας ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Σε κινητά, αυτό αντιγράφει επίσης τα αποτελέσματά σας στο πρόχειρο για επικόλληση. Ωστόσο, θα σας δοθούν επίσης διάφοροι τρόποι για να το μοιραστείτε απευθείας ανάλογα με τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει στη συσκευή σας.

Τα αποτελέσματα των Συνδέσεων για εκείνη την ημέρα κοινοποιούνται ως χρωματιστά τετράγωνα. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν θα χαλάσετε το παιχνίδι για κανέναν άλλον αποκαλύπτοντας τις λέξεις ή τις ομάδες στις οποίες πρέπει να καταλήξουν.

Εάν το Connections δεν σας αρέσει, υπάρχουν πολλά άλλα παιχνίδια για κινητά δύο παικτών για να παίξετε με φίλους ή αγνώστους.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις συνδέσεις πριν παίξετε

Πριν ξεκινήσετε να παίζετε Connections, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να καταλάβετε:

 • Υπάρχει ένα νέο παιχνίδι Connections κάθε μέρα. Αυτό είναι παρήγορο δεδομένου ότι υπάρχει μια πιθανότητα να αποτύχετε να το λύσετε μερικές μέρες. Εάν αποτύχετε, απλώς περιμένετε να ανανεωθεί και δοκιμάστε ξανά.
 • Ένα νέο Connections κυκλοφορεί τα μεσάνυχτα στη ζώνη ώρας σας. Εάν θέλετε να αποφύγετε spoilers/δείτε απαντήσεις, αποφύγετε την αναζήτηση για Συνδέσεις πριν παίξετε εκείνη την ημέρα.
 • Θα βρείτε κάποιες μέρες πιο δύσκολες από άλλες. Η πιθανότητα επιτυχίας ή αποτυχίας εξαρτάται από την επιλογή των λέξεων και τις γνώσεις σας για τα θέματα.
 • Μπορείτε να παίξετε το ίδιο παζλ Συνδέσεις περισσότερες από μία φορές. Αν δεν είστε συνδεδεμένοι στην εφαρμογή Παιχνίδια του NYT, η προσπάθειά σας αποθηκεύεται μόνο τοπικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δοκιμάσετε ξανά είτε σε ένα παράθυρο ανώνυμης περιήγησης στο πρόγραμμα περιήγησής σας στον ιστό ή σε άλλη συσκευή.
 • Μέρος της διασκέδασης είναι να μοιράζεστε τη βαθμολογία σας με άλλους ανθρώπους. Είναι πολύ εύκολο να μοιραστείτε τη βαθμολογία σας με άλλους, και αν μοιραστούν και τη δική τους, μπορείτε να έχετε κάποιο φιλικό ανταγωνισμό.
 • Τα χρώματα αποκαλύπτονται μόνο αφού μαντέψετε σωστά. Αλλά μπορεί να διαπιστώσετε ότι λύνετε πρώτα τις μωβ ή τις μπλε γραμμές (που προορίζονται να είναι οι πιο δύσκολες).
 • Κάθε γρίφος έχει μόνο μία λύση και πρέπει να το βρείτε σωστά για να προχωρήσετε. Υπάρχουν λέξεις που θα μπορούσαν να χωρέσουν σε πολλές κατηγορίες, αλλά αυτό είναι σκόπιμα.
 • Το Connections επιμελείται από συντάκτες χρησιμοποιώντας το Oxford English Dictionary. Ωστόσο, καθώς οι New York Times είναι αμερικανική δημοσίευση, υπάρχει μια προκατάληψη των ΗΠΑ στα επιλεγμένα θέματα.
 • Κάθε παζλ Συνδέσεις αρχειοθετείται. Ενα ανεπίσημο αρχείο Συνδέσεων σας επιτρέπει να παίξετε τα παζλ που μπορεί να χάσατε όταν ήταν ζωντανά στον ιστότοπο των New York Times.
  9 καλύτερες πλατφόρμες για επιχειρήσεις για ενσωματωμένο και πληρώνουν εργολάβοι

Το Connections έχει γίνει ένα από τα πολλά παιχνίδια που παίζω καθημερινά. Μαζί με το Wordle και το Mini σταυρόλεξο, προσφέρει και μια διασκεδαστική εκτροπή και κάποιο φιλικό ανταγωνισμό με τον σύντροφό μου. Δυστυχώς, γενικά με κερδίζει σε όλα τα παραπάνω.