Τι είναι το βελτιστοποιημένο όριο χρέωσης στο Apple Watch σας;

Μια άλλη δυνατότητα που βοηθά στη διατήρηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας στο Apple Watch σας είναι το Optimized Charge Limit.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στη δυνατότητα και πώς μπορείτε να την απενεργοποιήσετε.

Τι είναι το όριο φόρτισης του Apple Watch Optimized;

Πίστωση εικόνας: μήλο

Σκεφτείτε το Βελτιστοποιημένο όριο φόρτισης ως δεύτερο τρόπο για να προστατεύσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Apple Watch.

  Πώς μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση στον λογαριασμό μου Epic Games

Είναι διαφορετικό από το Optimized Battery Charging που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί το Apple Watch σας σε πλήρη φόρτιση για το λιγότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Και τα δύο χαρακτηριστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα ή από μόνα τους.

Το Optimized Charging Limit αποκαλύφθηκε αρχικά μόνο για το Apple Watch Ultra στο watchOS 9. Αλλά ξεκινώντας με το watchOS 10, οποιοσδήποτε διαθέτει Apple Watch Ultra, Apple Watch SE και Apple Watch Series 6 ή νεότερο μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία. Είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή.

Το Apple Watch θα μάθει τα μοτίβα φόρτισής σας πριν χρησιμοποιήσετε το Optimized Charging Limit. Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να επιτρέψει δυναμικά μια πλήρη φόρτιση ή χαμηλότερο ποσό φόρτισης.

  13 Καλύτερες διαδικτυακές συσκευές εγγραφής κάμερας web για όλες τις περιπτώσεις χρήσης

Έτσι, για παράδειγμα, όταν το Apple Watch καθορίσει ότι πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιήσετε εκτενώς το Apple Watch σας, μπορεί να φορτίσει μόνο στο 80%. Σε διαφορετική ημέρα, ενδέχεται να παρέχει χρέωση 100 τοις εκατό.

Όταν χρησιμοποιείτε τη Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας, θα δείτε ένα μερικό κουδούνισμα κατά τη φόρτιση. Εάν θέλετε να φορτίσετε πέρα ​​από το καθορισμένο όριο, πατήστε την οθόνη και, στη συνέχεια, επιλέξτε Φόρτιση σε πλήρη τώρα.

Απλά να σημειώσουμε ότι το Optimized Charging Limit θα ενεργοποιείται μόνο σε τοποθεσίες όπου περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας, όπως η εργασία ή το σπίτι. Με πιο μεταβλητή χρήση, όπως όταν ταξιδεύετε, δεν θα ενεργοποιηθεί.

  Επιλέξτε ποια συμβάντα προσθέτει αυτόματα το Outlook Online στο ημερολόγιό σας

Το βελτιστοποιημένο όριο φόρτισης είναι ένας μόνο τρόπος για να εξοικονομήσετε και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο Apple Watch σας.

Πώς να απενεργοποιήσετε το βελτιστοποιημένο όριο φόρτισης του Apple Watch

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε πλήρως το Βελτιστοποιημένο όριο χρέωσης. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στο Apple Watch. Επιλέξτε Μπαταρία > Υγεία μπαταρίας. Στη συνέχεια, θα απενεργοποιήσετε το Optimized Charge Limit.

Καλύτερη χρήση της μπαταρίας του Apple Watch σας

Τώρα που γνωρίζετε περισσότερα σχετικά με το βελτιστοποιημένο όριο χρέωσης, μπορείτε να λάβετε μια καλύτερη απόφαση σχετικά με το εάν θέλετε να διατηρήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη χρήση της λειτουργίας. Απολαύστε όλα όσα μπορεί να προσφέρει το Apple Watch.