Τι είναι τα Blue Chip NFT και πώς να επενδύσετε σε αυτά

Τα Blue chip NFT είναι τα πιο αξιόπιστα, αξιόπιστα και πολύτιμα μη ανταλλάξιμα διακριτικά. Ας ελέγξουμε τις δυνατότητές του και τον οδηγό βήμα προς βήμα σχετικά με την επένδυση σε αυτά τα NFT.

Τα NFT εξακολουθούν να είναι ένα από τα καυτά θέματα στον χώρο της κρυπτογράφησης και η ζήτησή τους αυξάνεται με τον καιρό. Για παράδειγμα, οι συναλλαγές NFT ξεπέρασαν το επιβλητικό 2 δισεκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο του 2023.

Τα Blue chip NFT είναι ο αγαπημένος τύπος NFT καθώς διαθέτουν ένα συγκεκριμένο πρότυπο, αξία και δημοτικότητα. Επιπλέον, αυτά τα NFT υποστηρίζονται από διασημότητες και επηρεαστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τώρα, ας βουτήξουμε βαθιά στο θέμα!

Τι είναι τα Blue Chip NFT;

Τα Blue chip NFT περιλαμβάνουν τη συλλογή των καθιερωμένων NFT από τον χώρο κρυπτογράφησης. Επιπλέον, οι συλλογές αυτές αναμένεται να διατηρήσουν την κερδοφορία και την αξία τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο όρος «μπλε τσιπ» προέρχεται από τον χρηματοοικονομικό κόσμο και αντιπροσωπεύει μια οικονομικά σταθερή, καλά αναγνωρισμένη και φημισμένη εταιρεία με ισχυρή ιστορία. Για παράδειγμα, αυτές οι εταιρείες περιλαμβάνουν την Apple, την Coca-Cola, τη Nike, τη Walmart, για να αναφέρουμε μερικές.

Τα Blue chip NFT παρέχουν ως επί το πλείστον έναν σταθερό αριθμό NFT σε μια συλλογή. Για το λόγο αυτό, η σπανιότητα, η τιμή και η ζήτηση τέτοιων NFT αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου.

Επιπλέον, αυτά τα NFT υποστηρίζονται από διάσημους καλλιτέχνες και διασημότητες. Ως αποτέλεσμα, τα blue chip NFT έχουν μια ισχυρή και ενεργή κοινότητα.

Γιατί να επενδύσετε σε Blue Chip NFTs;

Τα περισσότερα NFT που διατίθενται στην αγορά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ως αξιόλογη επένδυση. Τα κύρια χαρακτηριστικά των blue chip NFT στα οποία αξίζει να επενδύσετε περιλαμβάνουν:

#1. Υψηλή Ρευστότητα

Τα περισσότερα NFT blue chip προσφέρουν υψηλή ρευστότητα στους αγοραστές και τους πωλητές τους. Για το λόγο αυτό, μπορείτε να αγοράσετε ή να πουλήσετε αυτά τα NFT ανά πάσα στιγμή χωρίς μεγάλη καθυστέρηση.

Η ρευστότητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή ενός περιουσιακού στοιχείου από τον χώρο κρυπτογράφησης. Για παράδειγμα, εάν αγοράσετε ένα μη ρευστό NFT, θα είναι δύσκολο να το πουλήσετε όταν χρειαστεί.

#2. Χαμηλό ρίσκο

Σε σύγκριση με εκατομμύρια κανονικούς NFT, τα blue chip NFT τείνουν να είναι λιγότερο επικίνδυνα. Ως αποτέλεσμα, η επιλογή blue chip είναι μια καλύτερη απόφαση.

Επιπλέον, η τιμή αυτών των NFT παραμένει σταθερή υπό κανονικές συνθήκες αγοράς. Αντίθετα, οι διακυμάνσεις των τιμών των κανονικών NFT είναι απρόβλεπτες.

#3. Διαφοροποίηση περιουσιακών στοιχείων

Η διαφοροποίηση είναι ένας από τους χρυσούς κανόνες στις επενδύσεις, είτε πρόκειται για μετοχές είτε για cryptos. Έχοντας αυτό υπόψη, είναι σημαντικό να επενδύσετε σε ένα ευρύ φάσμα περιουσιακών στοιχείων.

Μπορείτε να διαφοροποιήσετε το χαρτοφυλάκιο κρυπτογράφησης προσθέτοντας NFT. Ως αποτέλεσμα, δεν θα επηρεαστείτε εάν ένα από τα περιουσιακά σας στοιχεία αποτύχει.

#4. Αποδεδειγμένη Ιστορία

Τα Blue chip NFT έχουν καλύτερο ιστορικό στον χώρο NFT. Επιπλέον, η συμβολική αξία πωλήσεών τους αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου.

  7 Αξιόπιστη λύση φιλοξενίας JSON για τη σύγχρονη εφαρμογή σας

Επιπλέον, οι κάτοχοι NFT παρουσιάζουν επίσης εκθετική αύξηση σε αριθμούς. Ως αποτέλεσμα, η ζήτηση και η τιμή των συλλογών NFT blue chip αυξάνονται επίσης.

Οι περισσότεροι συλλέκτες NFT blue chip έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικές κοινοτικές ομάδες. Επιπλέον, η συμμετοχή σε αυτές τις ομάδες σάς επιτρέπει να αλληλεπιδράτε με άλλους κατόχους NFT και να συζητάτε μελλοντικά σχέδια συναλλαγών.

Το πιο σημαντικό είναι ότι τα μέλη της κοινότητας λαμβάνουν επίσης δωρεάν NFT airdrops, πρόσβαση σε ζωντανή ροή και πολλά άλλα. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να συμμετέχετε σε σημαντικές αποφάσεις σχετικά με το οικοσύστημα του έργου.

Πώς να επενδύσετε σε Blue Chip NFTs;

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να αγοράσετε NFT blue chip σαν επαγγελματίας επενδυτής:

 • Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας: Πρώτα και κύρια, πρέπει να μάθετε για τα βασικά των NFT. Επιπλέον, παρακολουθείτε τα νέα και τις τάσεις στον χώρο του NFT.
 • Ερευνήστε την Αγορά: Στη συνέχεια, πρέπει να ελέγξετε τις λεπτομέρειες σχετικά με την αγορά NFT. Για παράδειγμα, ελέγξτε την προηγούμενη απόδοση και το ιστορικό καταχώρισης των NFT blue chip.
 • Ορίστε τον προϋπολογισμό σας: Επιλέξτε έναν προϋπολογισμό στον οποίο νιώθετε άνετα να επενδύσετε σε NFT. Σε αυτή την περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι δεν διακινδυνεύετε πολλά από τα χρήματά σας.
 • Επιλέξτε Υποστηριζόμενο πορτοφόλι: Δεν υποστηρίζουν όλα τα πορτοφόλια κρυπτογράφησης την αποθήκευση NFT. Για αυτόν τον λόγο, επιλέξτε πορτοφόλια με υποστήριξη NFT όπως το Trust Wallet, το Zengo ή το MetaMask.
 • Δημιουργία λίστας ελέγχου: Τώρα, δημιουργήστε μια λίστα ελέγχου για τις δυνατότητες που αναζητάτε στο NFT σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να συμπεριλάβετε εύρος τιμών, καλλιτεχνική αξία, κατηγορία, μοναδικά χαρακτηριστικά και πολλά άλλα.
 • Αγοράστε NFT: Βρείτε τα NFT με μπλε τσιπ που ικανοποιούν τις απαιτήσεις σας και, στη συνέχεια, προχωρήστε στην αγορά τους. Επίσης, προσθέστε αρκετά περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης στο πορτοφόλι σας πριν από την αγορά.
 • Αποθηκεύστε με ασφάλεια: Τα Blue chip NFT έρχονται με καλή τιμή. Επομένως, είναι καλύτερο να μεταφέρετε τα NFT σας σε ασφαλή πορτοφόλια όπως πορτοφόλια υλικού.
 • Εγγραφείτε στις Κοινότητες NFT: Αφού αγοράσετε NFT, θα γίνετε μέλος της συγκεκριμένης κοινότητας NFT. Επομένως, εγγραφείτε στις επίσημες ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να απολαύσετε τα διάφορα προνόμια του να είστε μέλος της κοινότητας.
 • Παρακολούθηση αγορών NFT: Τέλος, και το πιο σημαντικό, μείνετε ενημερωμένοι για συμβάντα, ενημερώσεις και τάσεις που σχετίζονται με το NFT.
 • Τι πρέπει να εξετάσετε πριν επενδύσετε σε Blue Chip NFTs;

  Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν επενδύσετε σε NFT με μπλε chip είναι οι εξής:

  #1. Ιστορικά δεδομένα

  Βεβαιωθείτε ότι η συλλογή NFT έχει αποδεδειγμένο ιστορικό. Ένα καλό έργο NFT παρέχει δεδομένα για τη σταδιακή ανάπτυξη από την έναρξή του.

  Επιπλέον, η προηγούμενη τιμή βοηθά επίσης τους επενδυτές να προβλέψουν χονδρικά το μέλλον του NFT. Επίσης, μπορείτε να ελέγξετε την προηγούμενη αστάθεια τιμής ενός blue chip NFT σε κακές συνθήκες της αγοράς.

  #2. Ομάδα

  Τα μέλη της ομάδας και οι ιδρυτές είναι το πρόσωπο ενός έργου NFT. Ως αποτέλεσμα, έρευνα για τα βασικά μέλη και τις προηγούμενες δραστηριότητές τους.

  Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι οι ιδρυτές έχουν καλή εμπειρία στην κατασκευή παρόμοιων έργων. Επιπλέον, διαβάστε τις δεξιότητες, την τεχνογνωσία και το ιστορικό τους.

  #3. Χρησιμότητα

  Όπως και άλλα διακριτικά κρυπτογράφησης, η χρησιμότητα διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην αποδοχή των συλλογών NFT. Τα έργα που προσφέρουν χρησιμότητα μαζί με τα NFT τείνουν να προσελκύουν περισσότερους χρήστες στο οικοσύστημά του.

  Για το λόγο αυτό, επιλέξτε τα έργα που παρέχουν κίνητρα στους κατόχους NFT. Για παράδειγμα, τα δημοφιλή βοηθητικά προγράμματα περιλαμβάνουν εισιτήρια εικονικών εκδηλώσεων, συμβολικές ανταμοιβές, συνδρομές premium, πρώιμη πρόσβαση, airdrops και άλλα.

  #4. Ζήτηση

  Αναλύστε τη ζήτηση της αγοράς για NFT πριν επενδύσετε. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ένα αρνητικό συναίσθημα γύρω από το χώρο NFT. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πτώσης της τιμής τις επόμενες ημέρες.

    Πώς να ελέγξετε εάν το iPhone σας είναι νέο ή ανακαινισμένο

  Επιπλέον, επιλέξτε έργα που έχουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν τη ζήτηση στον χώρο NFT για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

  Η Κοινότητα είναι αναμφίβολα η ραχοκοκαλιά ενός έργου NFT. Βεβαιωθείτε ότι το έργο έχει μια τεράστια και ενεργή κοινοτική βάση.

  Μπορείτε να ελέγξετε τους επίσημους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να επαληθεύσετε τη συμμετοχή της κοινότητας. Η αύξηση των μελών της κοινότητας είναι σημάδι αποδοχής μιας συλλογής NFT.

  Οι καλύτερες συλλογές Blue Chip NFT

  Τώρα ας εξερευνήσουμε τη λίστα με τα καλύτερα blue chip NFT:

  #1. Bored Ape Yacht Club (BAYC)

  BAYC περιλαμβάνει μια custom-made συλλογή που αποτελείται από 10.000 Bored Ape NFT. Κατά τη στιγμή της σύνταξης, αυτό το NFT που δημιουργήθηκε στο blockchain Ethereum έχει μέση τιμή 45.800 $.

  Αναπτύχθηκε από τη Yuga Labs το 2021, αυτό το blue chip NFT κέρδισε δημοτικότητα μέσω της έγκρισης διασημοτήτων. Τα σημαντικότερα ονόματα που εμπλέκονται είναι οι Eminem, Stephen Curry, Neymar Jr., Jimmy Fallon, Kevin Hart και άλλοι.

  Οι ιδιοκτήτες του BAYC μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια ιδιωτική ομάδα Discord που τους επιτρέπει να αλληλεπιδρούν με άλλους κατόχους Bored Ape NFT. Επιπλέον, αυτό το έργο εκδίδει το εγγενές του διακριτικό, το ApeCoin, στους ιδιοκτήτες NFT.

  Το ApeCoin σάς επιτρέπει να αγοράσετε εισιτήρια εκδηλώσεων και εμπορεύματα της BAYC, για να αναφέρουμε μερικά. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να ψηφίσετε και να αποφασίσετε για μελλοντικές εκδηλώσεις ή έργα.

  #2. CryptoPunks

  CryptoPunks είναι μια από τις πρώτες συλλογές NFT που αναπτύχθηκε από τη Larva Labs το 2017. Αυτή η συλλογή αποτελείται από NFT σε εικόνες με pixel σε διαστάσεις 24×24.

  Η τιμή και η δημοτικότητα των CryptoPunks αυξήθηκαν μαζικά το 2021 ακολουθώντας την τάση NFT. Συγκεκριμένα, το τρέχον Punk NFT με τη χαμηλότερη τιμή κοστίζει πάνω από 75.000 $.

  Αυτή η συλλογή NFT blue chip υποστηρίζεται από μια ισχυρή διαδικτυακή κοινότητα. Για παράδειγμα, ο επίσημος λογαριασμός του Χ έχει σχεδόν 300.000 ακόλουθους. Επιπλέον, διασημότητες όπως η Serena Williams, ο Jay-Z και ο Gary Vee έχουν τα Punks NFT.

  #3. VeeFriends

  VeeFriends είναι μια από τις κορυφαίες συλλογές NFT που δημιουργήθηκε από τον σειριακό επιχειρηματία και επηρεαστή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Gary Vaynerchuk, γνωστό και ως Gary Vee. Αυτή η συλλογή blue chip στοχεύει να οικοδομήσει μια ισχυρή και ενεργή κοινότητα γύρω από την τεχνολογία NFT.

  Περισσότερα από 10.000 NFT είναι διαθέσιμα σε αυτή τη συλλογή τη στιγμή της σύνταξης. Συγκεκριμένα, κάθε χαρακτήρας NFT αντιπροσωπεύει ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό που θαυμάζει ο Gary.

  Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε VeeFriends NFT για να γίνετε μέλος της αποκλειστικής κοινότητάς τους. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στο Veecon, μια πολυήμερη εκδήλωση που επικεντρώνεται στην επιχειρηματικότητα, τις επιχειρήσεις, το μάρκετινγκ, την καινοτομία και τις διασκεδαστικές δραστηριότητες.

  #4. CryptoKitties

  CryptoKitties είναι μπλε τσιπ NFT που αντιπροσωπεύουν διάφορους τύπους ψηφιακών γατών ενός παιχνιδιού blockchain. Επιπλέον, αυτά τα NFT διαθέτουν μοναδικά χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά.

  Αυτή η συλλογή NFT αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας το blockchain Ethereum το 2017. Ωστόσο, αργότερα, δημιούργησαν το blockchain τους, Flow, για να προσφέρουν στους χρήστες τους μια απρόσκοπτη εμπειρία.

  Μπορείτε επίσης να αγοράσετε και να αναπαράγετε δύο ψηφιακά γατάκια για να δημιουργήσετε ένα νέο γατάκι. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να πουλήσετε το νέο NFT στην αγορά.

  #5. World of Women (WoW)

  Κόσμος των Γυναικών, ή WoW, είναι αποτέλεσμα μιας εντυπωσιακής αποστολής να ενδυναμώσει τις γυναίκες καλλιτέχνες στον χώρο του NFT. Η πρώτη τους συλλογή NFT κυκλοφόρησε προς δημόσια πώληση τον Ιούλιο του 2021.

    Τι είναι και γιατί πρέπει να σε νοιάζει;

  Αυτή η συλλογή WoW αποτελείται από 10.000 έργα τέχνης του καλλιτέχνη NFT Yam Karkai. Επιπλέον, αυτά τα blue chip NFT περιλαμβάνουν τέχνη που αντιπροσωπεύει τη ζωή διαφόρων γυναικών.

  Οι κάτοχοι των WoW NFT λαμβάνουν την κυριότητα της πνευματικής ιδιοκτησίας (IP) και του αυθεντικού έργου τέχνης. Εκτός αυτού, οι ιδιοκτήτες λαμβάνουν προνόμια όπως αεροπορικά εισιτήρια, εισιτήρια και εκπτώσεις για διάφορες εκδηλώσεις.

  #6. Azuki

  ο Azuki Η συλλογή NFT περιλαμβάνει 10.000 σχέδια εμπνευσμένα από anime. Δημιουργήθηκαν από την Chiru Labs, αυτές οι συλλογές προσφέρουν NFTs με διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως ρούχα, μαλλιά, φόντο και φορητές συσκευές.

  Συγκεκριμένα, η Azuki θεωρεί την κοινότητά της ως το πιο σημαντικό στοιχείο. Για αυτόν τον λόγο, έχουν περισσότερους από 350.000 ακόλουθους στον επίσημο λογαριασμό τους X.

  Επιπλέον, το έργο Azuki παρουσίασε το Hilumia, το εγγενές μετασύμπαν τους που προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία στους χρήστες. Επιπλέον, αυτός ο εικονικός κόσμος με 10 διαφορετικές τοποθεσίες είναι προσβάσιμος μόνο στους κατόχους NFT.

  #7. Μπλοκ Τέχνης

  ο Μπλοκ Τέχνης Το έργο επιτρέπει στους χρήστες να κόψουν τα NFT τους με τη βοήθεια του blockchain Ethereum. Εκτός αυτού, μπορείτε να δείτε το NFT μόνο αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία κοπής.

  Τα NFT της Art Blocks, που κυκλοφόρησαν το 2020, έχουν διαπραγματευτεί πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, με συμμετοχή άνω των 59.000 εμπόρων. Επιπλέον, η μέση τιμή ενός NFT είναι κοντά στα $4.000.

  Το Art Blocks παρέχει επίσης επιμελημένες συλλογές NFT που επιλέγονται με το χέρι από τα βασικά μέλη της ομάδας. Αυτές οι συλλογές τείνουν να έχουν μεγαλύτερη αξία και σπανιότητα στην αγορά.

  Κορυφαία Blue Chip NFT Marketplaces

  Καθώς τώρα γνωρίζετε τα καλύτερα NFT blue chip, ας εξερευνήσουμε τις κορυφαίες αγορές που σας επιτρέπουν να τα αγοράσετε:

  #1. Ανοιχτή θάλασσα

  Ιδρύθηκε το 2017, Ανοιχτή θάλασσα είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα NFT, με πάνω από 2 εκατομμύρια συλλογές. Επιπλέον, αυτή η αγορά έχει καταγράψει πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε όγκο συναλλαγών από την έναρξή της.

  Αυτή η αγορά υποστηρίζεται από κορυφαίες εταιρείες όπως η Y Combinator, η Coinbase, η Trust Wallet, η Blockchain Capital και άλλες. Επιπλέον, οι ηγέτες του κλάδου όπως ο Mark Cuban, ο Tim Ferris, ο Naval Ravikant και ο Ben Silberman είναι αξιόλογοι επενδυτές.

  Το OpenSea είναι αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες επιλογές για την εμπορία NFT. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την αγορά για να αγοράσετε δημοφιλή NFT με μπλε τσιπ όπως CryptoPunks, Bored Ape Yacht Club (BAYC) και Art Blocks, για να αναφέρουμε μερικά.

  #2. Rarible

  Rarible Η οικοδόμηση στο blockchain Ethereum βοηθά στην εύρεση και επένδυση σε NFT με bluechip. Μπορείτε να ταξινομήσετε τις συλλογές NFT με βάση τη σπανιότητα, την τιμή και τον όγκο συναλλαγών.

  Αυτή η πλατφόρμα ιδρύθηκε από τους επιχειρηματίες κρυπτογράφησης Alexei Falin και Alexander Salnikov το 2019. Επιπλέον, οι κύριοι επενδυτές τους περιλαμβάνουν τα CoinFund, 1kx και Venrock.

  Εκτός από το Ethereum, το Rarible υποστηρίζει άλλα blockchain όπως το Polygon, το Tezos και το Immutable X. Αυτή η αγορά σάς επιτρέπει να αγοράζετε μοντέρνα NFT blue chip όπως το MutantApeYachtClub, το PudgyPenguins, το Azuki και το DeGods.

  #3. Θολούρα

  Θολούρα είναι μια αγορά NFT που έχει συναλλαγές συλλεκτικών στοιχείων αξίας άνω των 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, αυτή η αγορά έχει περισσότερους από 145.000 χρήστες μέχρι σήμερα.

  Το Blur έχει επίσης αναπτύξει το aggregator του που σας επιτρέπει να αγοράζετε πολλά NFT από διαφορετικές αγορές. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεπτομερές γράφημα και τα δεδομένα για να επιλέξετε τα καλύτερα NFT με μπλε chip.

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την αγορά για να αγοράσετε NFT με blue chip όπως το Azuki, το CloneX, το Bored Ape Yacht Club και άλλα.

  Τελικές σκέψεις

  Τα Blue chip NFT είναι μια πολύ πιο ασφαλής επιλογή σε σύγκριση με τα κανονικά NFT. Ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος, παρόμοιος με κάθε άλλο είδος επένδυσης που διατίθεται στην αγορά.

  Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο για να βρείτε τα καλύτερα blue chip NFT που ταιριάζουν στο επενδυτικό σας στυλ. Τέλος, διαφοροποιήστε τα διακριτικά σας και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες τάσεις στον χώρο του NFT.

  Στη συνέχεια, ελέγξτε τα καλύτερα πορτοφόλια NFT.