Τι είναι οι προσθήκες ChatGPT [+8 Usage Examples]

Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για την τρέλα του ChatGPT μόνο και μόνο από το γεγονός ότι μέχρι τον Ιανουάριο του 2023, είχε 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Λοιπόν, οι άνθρωποι προσπαθούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το chatbot AI, και την ίδια στιγμή, το chatbot αναβαθμίζεται καθημερινά.

Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικά συναρπαστικά νέα. Το ChatGPT 4 έλαβε πρόσφατα αναβάθμιση και το OpenAI πρόσθεσε μερικές χρήσιμες προσθήκες στην επί πληρωμή έκδοσή του, ChatGPT Plus. Ως αποτέλεσμα, είναι πλέον πιο εύκολο από ποτέ να λαμβάνετε χρήσιμες πληροφορίες από το ChatGPT 4.

Σχετικά με τις προσθήκες ChatGPT

Στις 23 Μαρτίου 2023, το OpenAI κυκλοφόρησε το ChatGPT 4.0. Με τη νέα έκδοση, ξεκλειδώνει πολύ περισσότερες δυνατότητες όπως τα Plugins. Ωστόσο, ένα πράγμα που πρέπει να σημειώσετε εδώ είναι ότι για να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα, πρέπει να έχετε το ChatGPT Plus, που είναι η πληρωμένη έκδοση.

Μπορείτε να εξερευνήσετε τις προσθήκες ChatGPT στο κατάστημα για να βελτιώσετε τις ικανότητες του chatbot σας. Αυτά τα πρόσθετα μπορούν να βοηθήσουν στην απάντηση σε ερωτήσεις που σχετίζονται με ταξίδια σε πραγματικό χρόνο, χάρη σε προσθήκες όπως το Kayak και το Expedia.

Όσον αφορά τις επιλογές, μπορείτε να επιλέξετε από περισσότερα από 400+ πρόσθετα. Στην πραγματικότητα, περισσότερα πρόσθετα προστίθενται σε καθημερινή βάση. Λοιπόν, τώρα ας τους ρίξουμε μια ματιά.

Πώς διευκολύνουν τη ζωή σας οι προσθήκες ChatGPT;

Αυτά τα πρόσθετα προσφέρουν πολλές υπηρεσίες. Μπορούν να σας βοηθήσουν να γράψετε ανώτερες προτροπές ChatGPT, να σας βοηθήσουν να κάνετε κρατήσεις εστιατορίων, να παρέχουν οικονομικές συμβουλές και να παρέχουν έγκαιρες συνδέσμους σε προβλέψεις αστρολογίας με δυνατότητα AI. Προς το παρόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα πρόσθετα δωρεάν.

Αυτό θα αλλάξει τον τρόπο που λειτουργούσαμε στο ChatGPT. Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι ότι οι προσθήκες ChatGPT και οι επεκτάσεις ChatGPT είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Καταδύοντας βαθιά, τα Plugins είναι πιο περίπλοκα από τις επεκτάσεις, επειδή προσθέτουν περισσότερες δυνατότητες αναζήτησης στο chatbot και το ενσωματώνουν με υπηρεσίες τρίτων. Οι επεκτάσεις, όπως όλες οι επεκτάσεις του Chrome, προστίθενται απλώς μέσω του Chrome Web Store.

Ας βουτήξουμε λοιπόν περισσότερο στο θέμα και ας το δούμε.

Πώς να ενεργοποιήσετε τα πρόσθετα ChatGPT-4;

Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι χρειάζεστε ένα ChatGPT Plus (το οποίο πληρώνεται). Εάν θέλετε να έχετε λογαριασμό Plus, τότε πρέπει να πληρώνετε 20 $/μήνα.

Βήμα 1: Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Plus.

Βήμα 2: Στην κάτω αριστερή γωνία, θα βρείτε τρεις τελείες. κάντε κλικ πάνω τους.

Βήμα 3: Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις.

Βήμα 4: Εκεί, πρέπει να επιλέξετε Λειτουργίες Beta.

Βήμα 5: Ενεργοποιήστε το “Plugins”.

Απλώς με αυτά τα απλά βήματα, είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε τις προσθήκες ChatGPT. Ωστόσο, έχετε τελειώσει με την εγκατάσταση πρόσθετων για χρήση. Αλλά για να αποκτήσετε πρόσβαση στα πρόσθετα, πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα.

  Top-Down Vs. Προσέγγιση από κάτω προς τα πάνω: Διαφορές

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στις προσθήκες ChatGPT-4;

Στη μέση της διεπαφής, θα βρείτε δύο επιλογές στο επάνω κέντρο. Το ένα λέει GPT 3.5 και το άλλο λέει GPT-4.

Βήμα 1: Πρέπει να επιλέξετε το κουμπί GPT-4

Βήμα 2: Εκεί, θα έχετε τρεις επιλογές: Προεπιλογή, Διερμηνέας κώδικα και Προσθήκες.

Βήμα 3: Πρέπει να επιλέξετε “Πρόσθετα”.

Βήμα 4: Κάτω από αυτό, θα βρείτε ένα αναπτυσσόμενο εικονίδιο.

Βήμα 5: Σε αυτό το αναπτυσσόμενο εικονίδιο, ενεργοποιήστε την εγκατεστημένη προσθήκη.

Μεταβείτε τα πράγματα σε ένα νέο επίπεδο εάν είστε προγραμματιστής ή εταιρεία που θέλει να προσθέσει τα εργαλεία σας ως πρόσθετο στο ChatGPT. Τότε πρέπει να γνωρίζετε αυτή τη διαδικασία. Το ChatGPT συνδέεται με εξωτερικά προγράμματα μέσω προσθηκών OpenAI. Αυτά τα πρόσθετα παρέχουν πρόσβαση στο ChatGPT σε API που ορίζονται από προγραμματιστές, επεκτείνοντας τη λειτουργικότητά του και επιτρέποντάς του να εκτελεί ένα ευρύ φάσμα εργασιών.

Πώς να προσθέσετε μια προσθήκη στο ChatGPT;

Πριν βουτήξουμε στα βήματα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι για να δημιουργήσετε ένα πρόσθετο, πρέπει να γνωρίζετε τη ροή από άκρο σε άκρο.

1. Αρχικά, δημιουργήστε ένα αρχείο δήλωσης και μεταφορτώστε το σε μια πλατφόρμα φιλοξενίας. yourdomain.com/.well-known/ai-plugin.json

Το κύριο πράγμα που πρέπει να σημειώσετε εδώ είναι ότι το αρχείο που θέλετε να ανεβάσετε πρέπει να περιέχει μερικές πραγματικά σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την προσθήκη σας. Περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με το όνομα και το λογότυπο της προσθήκης σας, μαζί με άλλα μεταδεδομένα.

Επιπλέον, παρέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις ελέγχου ταυτότητας, όπως ο τύπος ελέγχου ταυτότητας που χρησιμοποιείται και οι διευθύνσεις URL OAuth. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό, περιλαμβάνει ακόμη και μια προδιαγραφή OpenAPI για όλα τα τελικά σημεία που θέλετε να κάνετε διαθέσιμα.

2. Το επόμενο βήμα είναι να καταχωρήσετε την προσθήκη σας στο Διεπαφή χρήστη ChatGPT

Επιλέξτε το μοντέλο της προσθήκης από το επάνω αναπτυσσόμενο μενού. Μετά από αυτό, επιλέξτε “Προσθήκες”, “Κατάστημα προσθηκών”. Τέλος, επιλέξτε «Αναπτύξτε το δικό σας πρόσθετο». Επιπλέον, εάν ζητά έλεγχο ταυτότητας, τότε πρέπει να παρέχετε ένα OAuth 2 client_id and client_secret ή ένα κλειδί API.

3. Μετά τα παραπάνω βήματα, η προσθήκη σας είναι ζωντανή. Το επόμενο βήμα είναι να ενεργοποιήσουν οι χρήστες την προσθήκη σας.

Ο χρήστης πρέπει να μεταβεί χειροκίνητα στη διεπαφή ChatGPT και να αναζητήσει την προσθήκη σας. Στη συνέχεια, πρέπει να το εγκαταστήσουν και μετά από αυτό, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση.

Και είστε έτοιμοι. Ωστόσο, όπως ανέφερα νωρίτερα, υπάρχουν περισσότερα από 400 πρόσθετα. Γι’ αυτό είμαι εδώ για να σας βοηθήσω να βρείτε την καλύτερη προσθήκη. Με αυτό λοιπόν, ας το βουτήξουμε.

PromptPerfect

Εάν γνωρίζετε για αυτό το πρόσθετο, τότε είστε ένας θρύλος. Λοιπόν, για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα ερωτήματά σας στο ChatGPT, συνιστάται η χρήση προτροπών. Οπότε, βασικά, οι προτροπές είναι σαν ένα σύνολο δραματικών και λογικών οδηγιών στο AI. Όσο καλύτερες είναι οι προτροπές σας, τόσο καλύτερες και πιο μοναδικές θα είναι οι απαντήσεις σας.

  Πώς να κατεβάσετε τα βίντεο Hotstar για υπολογιστή

Για να κάνετε τη δουλειά σας πιο εύκολη PromptPerfect μπαίνει στο παιχνίδι. Σας προσφέρει τρία διαφορετικά είδη εργαλείων προτροπών: αρχάριο, μεσαίο και προχωρημένο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να δημιουργήσετε απλά έως πολύπλοκα μηνύματα AI. Όλες αυτές οι προσφορές καθιστούν αυτό το πρόσθετο απαραίτητο.

Expedia

Σχεδιάζετε διακοπές; Επιπλέον, έχετε κολλήσει να σερφάρετε σε ιστότοπους για να βρείτε την καλύτερη προσφορά; Αφήστε το ChatGPT να σας βοηθήσει να βρείτε την καλύτερη προσφορά. Ναί! Είναι δυνατό, χάρη στο Expedia συνδέω.

Απλώς ζητήστε από το ChatGPT να σας βοηθήσει να βρείτε τα εισιτήρια μετ’ επιστροφής, τη διαμονή και τις δραστηριότητές σας και συμμετάσχετε σε μια συνομιλία που εστιάζεται σε κορυφαίες επιλογές, προσφορές, ανέσεις και προτάσεις. Η πρόσβαση σε αυτό το πρόσθετο θα κάνει αναμφίβολα τον προγραμματισμό των διακοπών πολύ πιο απλό.

Instacart

Λοιπόν, μου αρέσει να μαγειρεύω, αλλά μερικές φορές μου τελείωσαν τα παντοπωλεία. Τότε πρέπει είτε να τρέξω στο πλησιέστερο κατάστημα είτε να παραγγείλω το φαγητό μέσω διαδικτύου. Τι γίνεται όμως αν πω ότι το ChatGPT θα το κάνει για εσάς; Θα με πιστέψεις;

Λοιπόν, αφού έχετε το Instacart plugin, μπορείτε να παραγγείλετε είδη παντοπωλείου από το πλησιέστερο κατάστημά σας. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να παραγγείλετε είδη παντοπωλείου με βάση τη συνταγή που ακολουθείτε. Επιπλέον, με τη βοήθεια αυτού του πρόσθετου, μπορείτε να ζητήσετε από το ChatGPT συνταγές και ιδέες για γεύματα. Μπορείτε να επωφεληθείτε από το Instacart για να ψωνίσετε μέσω ChatGPT και να λάβετε μια λίστα συνταγών και συστατικών για παράδοση.

Ζάπιερ

Ζάπιερ είναι ένα σούπερ εργαλείο και μόλις εγκατασταθεί, μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με περισσότερες από 5.000+ εφαρμογές όπως τα Φύλλα Google, το Gmail, το HubSpot, το Salesforce και χιλιάδες άλλες. Θέλω να πω, η λειτουργικότητα είναι απεριόριστη.

Μπορούμε να ονομάσουμε το Zapier εργαλείο all-in-one. Γιατί αυτό? Επειδή μπορεί να σας βοηθήσει να αναλάβετε έναν τόνο διαφορετικών εργασιών (πάνω από 50.000, για την ακρίβεια). Είτε θέλετε να βρείτε πληροφορίες, να γράψετε αναφορές ή να ενημερώσετε τα αρχεία σας, η Zapier σας καλύπτει. Και με τη βοήθεια του ChatGPT, μπορείτε ακόμη και να αυτοματοποιήσετε την επικοινωνία σας με την ομάδα σας, να αναζητήσετε συγκεκριμένα email και να βρείτε επαφές.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ζητήσετε από το ChatGPT να σας βοηθήσει με τους λογαριασμούς σας στο Gmail και στα Φύλλα Google και θα φροντίσει για τα πάντα για εσάς—το τέλειο εργαλείο για εργαζόμενους ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Βολφράμι

Είστε κάποιος που πρέπει να ασχολείται συχνά με αριθμούς, γραφήματα και στατιστικά στοιχεία και θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε κάποια υποστήριξη για να κάνετε την εργασία σας πιο διαχειρίσιμη;

Βολφράμι είναι η ιδανική λύση για εσάς. Με αυτήν την προσθήκη, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε υπολογισμούς, μαθηματικά, επιμελημένες γνώσεις, ανάλυση δεδομένων και δεδομένα σε πραγματικό χρόνο απευθείας στο ChatGPT.

Πως λειτουργεί, λοιπόν? Η Wolfram αναλύει τα δεδομένα που παρέχετε στο ChatGPT. Επιπλέον, το chatbot θα στείλει την ερώτηση στη Wolfram, η οποία έχει πρόσβαση σε πολλές πηγές δεδομένων για να σας δώσει μια καλή απάντηση. Και τότε το ChatGPT θα φροντίσει να σας το παρουσιάσει με τρόπο που είναι εύκολο να κατανοήσετε.

  Τι είναι ένα Botnet και πώς να παραμείνετε ασφαλείς από ένα

Δείξε μου Διαγράμματα

Νωρίτερα, όταν κυκλοφόρησε το ChatGPT, οι άνθρωποι συνήθιζαν να λένε ότι το AI δεν προσέφερε γραφικά ή εικόνες. Λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, αυτό δεν είναι μειονέκτημα. Αλλά στη συνέχεια Δείξε μου Διαγράμματα μπαίνει στο παιχνίδι.

Όπως καταλαβαίνετε από το ίδιο το όνομα. Αυτό το πρόσθετο σάς βοηθά να μετατρέψετε τα κείμενά σας σε διαγράμματα. Πολύ ωραίο, σωστά; Μπορείτε να επεξεργαστείτε και να δημιουργήσετε διαγράμματα απλά δίνοντας τις εντολές. Πως λειτουργεί, λοιπόν? Μόλις του δώσετε μια εντολή, το πρόσθετο μετατρέπει την εντολή σας και τη γράφει στη γλώσσα προγραμματισμού Mermaid. Σύντομα, θα λάβετε το επιθυμητό διάγραμμα.

Για παράδειγμα, ζήτησα από το ChatGPT να μου δείξει το διάγραμμα για το πώς λειτουργεί το “Show Me Diagrams”. Ιδού το αποτέλεσμα:

Νωρίτερα, ήταν ένα μειονέκτημα του ChatGPT ότι δεν μπορούσε να διαβάσει συνδέσμους όπως το YouTube, το PDF, το PPT και πολλούς άλλους. Λοιπόν, φαίνεται Αναγνώστης συνδέσμων έχει αντιμετωπίσει το μειονέκτημα. Με τη βοήθεια αυτού του σούπερ πρόσθετου. Τώρα μπορείτε να συλλέξετε πληροφορίες για τυχόν συνδέσμους.

Ήθελα λοιπόν να δοκιμάσω αυτό το πρόσθετο και αποφάσισα να τον ρωτήσω για αυτόν τον σύνδεσμο. Και εντυπωσιάστηκα με την ανταπόκριση. Διάβασε τέλεια τον σύνδεσμο και μου έδωσε ακριβείς πληροφορίες.

Ιστορίες

Εάν είστε blogger, συγγραφέας περιεχομένου ή άτομο μάρκετινγκ και αναζητάτε έναν βοηθό που θα σας βοηθήσει να γράψετε ιστορίες ή περιεχόμενο που εξυπηρετεί το σκοπό. Επειτα Ιστορίες είναι το πρόσθετο που χρειάζεστε. Αυτή η προσθήκη θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε καθορισμένες ιστορίες απευθείας στο ChatGPT.

Αυτό το καταπληκτικό πρόσθετο μπορεί να σας βοηθήσει στη δημιουργία εξαιρετικών ιστοριών. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα φανταστικών χαρακτηριστικών, όπως βελτιστοποίηση SEO, διάφορες επιλογές γραμματοσειράς και τη δυνατότητα να ανεβάσετε τα δικά σας προσαρμοσμένα γραφικά. Είναι το ιδανικό εργαλείο για τη δημιουργία Ιστοριών στο ChatGPT. Εάν επιθυμείτε να δημιουργήσετε φανταστικές ιστορίες, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να εξερευνήσετε αυτό το πρόσθετο.

Συχνές ερωτήσεις

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δωρεάν τις προσθήκες ChatGPT;

Όχι, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν προσθήκες ChatGPT. Επιπλέον, πρέπει να λάβετε τη συνδρομή συν στο ChatGPT. Είναι μόλις $20 το μήνα.

Προσθήκες ChatGPT έναντι Επεκτάσεων ChatGPT

Λοιπόν, αυτή είναι μια πολύ συνηθισμένη σύγχυση, οπότε επιτρέψτε μου να καθαρίσω τον αέρα. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι προσθήκες ChatGPT είναι «συνδεδεμένες» στο ChatGPT έτσι ώστε, με βάση το αίτημα αναζήτησης που υποβλήθηκε, να είναι διαθέσιμες στο ίδιο το chatbot. Από την άλλη πλευρά, οι επεκτάσεις ChatGPT Chrome σάς προσφέρουν λειτουργικότητα GPT ενώ χρησιμοποιείτε το Chrome ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης.

Σημείωση του συγγραφέα

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχουν περισσότερα από 400 πρόσθετα που έχει να προσφέρει το ChatGPT. Επομένως, είναι προφανές ότι μπορούμε να τις καλύψουμε όλες, αλλά οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε το ChatGPT σε καθημερινή βάση και χρειαζόμαστε κάποια εργαλεία για να κάνουμε αυτές τις καθημερινές δουλειές πιο εύκολες. Γι’ αυτό, λοιπόν, τα εργαλεία ή τα πρόσθετα που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουν σε καθημερινή βάση και σίγουρα θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη.

Επιπλέον, εάν θέλετε να μάθετε για μερικές πραγματικά διασκεδαστικές προσθήκες ChatGPT, τότε μείνετε σε επαφή γιατί σύντομα θα σας φέρω ένα πραγματικά διασκεδαστικό περιεχόμενο.

Στη συνέχεια, ελέγξτε τα ισχυρά μηνύματα για να βελτιώσετε την εμπειρία σας στο ChatGPT.