Τι είναι καλύτερο για Racing Games;

Το είδος των αγωνιστικών παιχνιδιών είναι μοναδικό ως προς τη λειτουργία, τα περιβάλλοντα και τις απεικονίσεις ισχυρών μηχανοκίνητων οχημάτων. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις πώς οι τυπικά πολύπλοκες και απαιτητικές μηχανικές της οδήγησης αγωνιστικών αυτοκινήτων έχουν συσκευαστεί σε δημοφιλείς τίτλους αγώνων.

Αυτά τα παιχνίδια επιτρέπουν στους παίκτες να ελέγχουν ισχυρά και εντυπωσιακά οχήματα με ένα χειριστήριο. Ωστόσο, αυτή η επιλογή παρέχει την καλύτερη εμπειρία σε σύγκριση με έναν αγωνιστικό τροχό; Ας ανακαλύψουμε.

Ελεγκτής εναντίον Racing Wheel: Παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Πολλά χρειάζονται για να δημιουργήσετε μια εξαιρετική αγωνιστική εμπειρία σε υπολογιστή, κονσόλα ή μηχανή arcade. Ένας παράγοντας που συχνά εξετάζουν οι προγραμματιστές είναι ο τρόπος με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν τα οχήματα.

Ένας ελεγκτής είναι μια πιο δημοφιλής και άμεσα διαθέσιμη επιλογή. Ωστόσο, οι αγωνιστικοί τροχοί και οι εξέδρες που τις περιβάλλουν δεν περιορίζονται πλέον σε φανταχτερές στοές και έχουν γίνει πιο εύκολα διαθέσιμες.

Για το σκοπό αυτό, εδώ είναι μερικά βασικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε ποιο από τα δύο να αγοράσετε.

1. Ακρίβεια εισόδου

Ένας επιτυχημένος αγώνας συνοψίζεται σε κάθε απόφαση που παίρνει ένας οδηγός σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ορισμένοι τίτλοι αγώνων κάνουν εξαιρετική δουλειά στην προσομοίωση αυτού, παρέχοντας στους παίκτες την απολαυστική εμπειρία ενός άγριου αγώνα.

Ωστόσο, αυτό το επίπεδο ρεαλισμού σημαίνει ότι ένας χρήστης πρέπει να εξετάσει πόσο ακριβείς θα είναι οι εισροές του. Μια λανθασμένη κίνηση και το αυτοκίνητό σας θα μπορούσε να συγκρουστεί με τον ανταγωνισμό, να σβήσει ή να σταματήσει, ανάλογα με το πόσο δύσκολος είναι ο αγώνας.

Τα χειριστήρια επιτρέπουν στους δρομείς να καθοδηγούν τα αυτοκίνητά τους, να φρενάρουν, να drift και πολλά άλλα με το πάτημα ενός κουμπιού. Ωστόσο, τα αναλογικά sticks και τα κουμπιά D-Pad παρέχουν μόνο περιορισμένη κίνηση και μια γρήγορη στροφή θα μπορούσε να είναι η διαφορά μεταξύ μιας νίκης και μιας ήττας.

Ένας αγωνιστικός τροχός, ωστόσο, μιμείται τη λειτουργία ενός πραγματικού τιμονιού. Οι περισσότεροι σύγχρονοι αγωνιστικοί τίτλοι όπως το F1 2023 και το Assetto Corsa είναι συμβατοί με αγωνιστικούς τροχούς και επιτρέπουν ρεαλιστικό έλεγχο του οχήματος.

Ένας αγωνιστικός τροχός με απίστευτη απόκριση επιτρέπει στους παίκτες να εκτελούν πολύπλοκους ελιγμούς που απαιτούν ακριβή εισαγωγή όταν συνδυάζονται με πεντάλ και ένα άνετο κάθισμα.

  Πώς να αλλάξετε άξονες γραφήματος στα Φύλλα Google

Ωστόσο, δεν επιτρέπουν όλα τα τιμόνια το ίδιο επίπεδο ελέγχου. Αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα τιμόνι για τη ρύθμιση Sim Racing. Όλα τα πράγματα είναι ίσα, τα χειριστήρια είναι ικανοποιητικά για περιστασιακό παιχνίδι. Ως εκ τούτου, δημοφιλείς τίτλοι όπως το Forza Horizon 5 αξιοποιούν στο έπακρο τους σύγχρονους ελεγκτές με βελτιστοποιημένα σχήματα εισαγωγής.

Οι ελεγκτές επιτρέπουν επίσης την ελευθερία προσαρμογής κουμπιών. Οι χρήστες μπορούν να αποφασίσουν τι κάνει κάθε κουμπί και να εξατομικεύσουν περαιτέρω την αγωνιστική τους εμπειρία κάνοντας αυτό.

Τελικά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν αγωνιστικό τροχό για καλύτερη ακρίβεια εισαγωγής και έλεγχο ως βετεράνος παίκτης. Ωστόσο, ένα χειριστήριο θα αρκούσε εάν είστε νέος στα παιχνίδια αγώνων και απλώς αναζητάτε μια διασκεδαστική διασκέδαση.

2. Πολυπλοκότητα

Οι επαγγελματίες οδηγοί εκπαιδεύονται για να βελτιώσουν τον συντονισμό χεριού-ματιού, τον χρόνο απόκρισης και τα αντανακλαστικά τους για να παράγουν την καλύτερη απόδοση. Πρέπει επίσης να εξοικειωθούν με τα χειριστήρια του αυτοκινήτου τους πριν από έναν μεγάλο αγώνα.

Ωστόσο, όλα αυτά μπορεί να φαίνονται σαν υπερφόρτωση πληροφοριών σε κάποιον που είναι νέος στα παιχνίδια αγώνων και αγώνων. Αυτός είναι ο λόγος που τα περισσότερα σύγχρονα παιχνίδια ξεκινούν τους παίκτες με απλά σχήματα ελέγχου.

Ορισμένοι μηχανικοί φιλικοί προς τους αρχάριους περιλαμβάνουν την αυτόματη μετατόπιση, την αυτόματη επιτάχυνση και άλλα. Αυτά τα μηχανικά είναι συνήθως προεπιλεγμένα για έναν ελεγκτή. Ωστόσο, η σύνδεση ενός αγωνιστικού τροχού συχνά λέει στο σύστημα ότι γνωρίζετε τι κάνετε. Θα απαιτήσει καλύτερο συντονισμό χεριού-ματιού και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πραγματική εμπειρία οδήγησης.

Ένας νέος παίκτης δεν μπορεί απλά να ανέβει σε έναν αγωνιστικό τροχό και να περιμένει να είναι καλός μέσα σε μια νύχτα. Είναι δύσκολο να μάθεις και ακόμα πιο δύσκολο να το μάθεις. Το F1 2022 είναι ένας τίτλος παιχνιδιού που απεικονίζει με ακρίβεια τη δυσκολία αυτού του μηχανικού.

Είναι ένα από τα παιχνίδια που πραγματικά σε βάζουν πίσω από το τιμόνι για κάποιο λόγο. Τα πάντα, από καλά εκτελεσμένες στροφές μέχρι έγκαιρα pit stops, θα μπορούσαν είτε να σας οδηγήσουν στη νίκη είτε να οδηγήσουν στην ήττα σας. Κατά συνέπεια, η χρήση ενός αγωνιστικού τροχού πάνω από ένα χειριστήριο ή το αντίστροφο θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Επομένως, λάβετε υπόψη το επίπεδο των ικανοτήτων σας όταν αγοράζετε είτε έναν αγωνιστικό τροχό είτε ένα χειριστήριο. Έχετε έντονα αντανακλαστικά και εξαιρετικό συντονισμό; Αν ναι, θα μπορούσατε να κάνετε σπουδαία πράγματα με έναν αγωνιστικό τροχό. Ωστόσο, θα επωφεληθείτε από ένα χειριστήριο εάν είστε απλός παίκτης που σκοπεύει να κρατήσει τα πράγματα απλά.

  Πώς το Web 3.0 αλλάζει το Διαδίκτυο για πάντα

3. Ανατροφοδότηση

Οι δρομείς πίσω από το τιμόνι αισθάνονται τον άνεμο να τους παλεύει, το απαλό βουητό του κινητήρα τους και την αντίσταση του δρόμου σε κάθε στροφή. Με απλά λόγια, η ανατροφοδότηση είναι ουσιαστικό μέρος της αγωνιστικής εμπειρίας. Βοηθά τους παίκτες και τα οχήματά τους να συνεργαστούν προς τη νίκη και η σημασία του δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί.

Στο ίδιο πνεύμα, τα σύγχρονα παιχνίδια αγώνων δεν μπορούν να προσφέρουν μια καθηλωτική εμπειρία χωρίς κάποια απτική βοήθεια. Ευτυχώς, οι περισσότεροι σύγχρονοι ελεγκτές είναι εξοπλισμένοι με δονητική ανάδραση. Ο ελεγκτής PS5, συγκεκριμένα, έχει αντιδραστική απτική ανάδραση.

Τα πίσω κουπιά μπορούν να μιμηθούν την αντίσταση ενός γκαζιού και το ίδιο το χειριστήριο μπορεί να δονείται όταν το αυτοκίνητό σας χτυπηθεί ή παρεμποδιστεί από ένα εμπόδιο στο δρόμο. Όσο εντυπωσιακό κι αν ακούγεται, οι αγωνιστικοί τροχοί ανεβάζουν την απτική ανάδραση σε υψηλότερο επίπεδο με ανάδραση δύναμης.

Οι αγωνιστικοί τροχοί που είναι συμβατοί με την ανάδραση δύναμης διαθέτουν κινητήρες συνδεδεμένους στον τροχό μέσω ιμάντα. Αυτοί οι κινητήρες συνεργάζονται με τη μηχανή παιχνιδιού για να αναπαράγουν με ακρίβεια την αίσθηση της οδήγησης. Η ανατροφοδότηση δύναμης καταγράφει τις οδυνηρές προσκρούσεις και τις κλήσεις των σφιχτών αγώνων και τις στέλνει μέσω του τροχού σας στο χέρι σας.

Όσο συναρπαστικό κι αν είναι αυτό, δεν ανταποκρίνονται τόσο όλοι οι αγωνιστικοί τροχοί. Εάν σκέφτεστε αν αξίζει τον κόπο να αγοράσετε έναν αγωνιστικό τροχό, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τη συμβατότητα ανατροφοδότησης.

4. Εργονομία

Η εργονομία ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τον οδηγό και να του παρέχει τη βέλτιστη τοποθέτηση για μεγάλους αγώνες. Ενώ η εργονομία στο gaming δεν είναι θέμα ζωής και θανάτου, συμβάλλει σημαντικά στη συνολική εμπειρία playthrough.

Οι ελεγκτές είναι μικροί και κρατούνται άνετα σε πολλές θέσεις. Εξαιτίας αυτού, οι παίκτες μπορούν να κλωτσήσουν και να χαλαρώσουν καθώς παίζουν με ένα χειριστήριο στο χέρι. Είναι επίσης σχεδιασμένα για να κρατούνται για παρατεταμένες περιόδους και απαιτούν μόνο περιστασιακό τέντωμα των δακτύλων ανάλογα με το πόσο σφιχτά θέλετε να κρατάτε το χειριστήριό σας.

Οι αγωνιστικοί τροχοί, από την άλλη πλευρά, είναι μια διαφορετική ιστορία. Οι τροχοί σε μια στοά σχεδιάζονται γύρω από μια ολόκληρη εξέδρα που περιλαμβάνει ένα κάθισμα οδήγησης, πεντάλ και ένα μοχλό ταχυτήτων. Οι αγωνιστικοί τροχοί μπορούν να αγοραστούν σε πακέτο με εξέδρα, αλλά συνήθως πωλούνται χωριστά. Αυτό σημαίνει ότι επαφίεται στον χρήστη να αποφασίσει πώς θα στηρίξει τον αγωνιστικό του τροχό.

  12 καλύτεροι προγραμματιστές αναρτήσεων στο LinkedIn για αναρτήσεις με τέλειο χρόνο

Θα χρειαστείτε μια καλή καρέκλα και ένα γραφείο με ρυθμιζόμενο ύψος για την καλύτερη εμπειρία. Ωστόσο, θα χρειαστείτε μια αγωνιστική εξέδρα για τα καλύτερα αποτελέσματα. Τελικά, καλό θα κάνετε να θυμάστε ότι οι αγωνιστικοί τροχοί δεν είναι ο τύπος εξοπλισμού που μπορείτε να τοποθετήσετε άνετα στην αγκαλιά σας όταν θέλετε να παίξετε.

Ως εκ τούτου, ένα χειριστήριο θα είναι η καλύτερη επιλογή εάν ψάχνετε για ένα σύστημα εισόδου που σας επιτρέπει να κάνετε κλωτσιές και να αισθάνεστε άνετα ενώ παίζετε.

5. Συμβατότητα

Ενώ η αγορά ενός χειριστηρίου ή ενός αγωνιστικού τροχού είναι εντάξει, πρέπει να γνωρίζετε αν θα λειτουργήσουν στην πλατφόρμα παιχνιδιών σας.

Ο υπολογιστής ως πλατφόρμα είναι ευρέως συμβατός με τα περισσότερα στυλ εισόδου. Επιπλέον, το Steam το κάνει αυτό δυνατό χάρη στο μενού ρυθμίσεων του ελεγκτή που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε αυτό που χρησιμοποιείτε για να παίξετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια.

Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τις κονσόλες Xbox Series X|S και PS5. Λειτουργούν μόνο με μια σύντομη λίστα τροχών που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για συμβατότητα κονσόλας. Αν και οι επιλογές σας είναι μικρές με μια κονσόλα, σίγουρα δεν είναι υπερβολικά περιορισμένες. Ωστόσο, πρέπει να ερευνήσετε διεξοδικά πριν επιλέξετε ένα συγκεκριμένο τιμόνι για την αγωνιστική σας εξέδρα.

Τα χειριστήρια, αντίθετα, λειτουργούν καλά στις περισσότερες —αν όχι σε όλες— πλατφόρμες παιχνιδιών και είναι συνήθως plug-and-play.

Ελεγκτής εναντίον Racing Wheel: Ποια είναι η σωστή επιλογή;

Τόσο ένα χειριστήριο όσο και ένας αγωνιστικός τροχός μπορούν να προσφέρουν μια εκπληκτική εμπειρία παιχνιδιού—περιορισμένη από ορισμένους από τους παράγοντες που συζητήσαμε παραπάνω. Μετά από πιο προσεκτική επιθεώρηση, πρέπει να συμφωνήσετε ότι ένας αγωνιστικός τροχός είναι η καλύτερη επιλογή για πιο καθηλωτικό παιχνίδι.

Στην αρχή, ένας αγωνιστικός τροχός μπορεί να είναι δύσκολο να μάθεις, αλλά το ανώτατο όριο ικανότητας είναι πολύ υψηλότερο από ένα χειριστήριο. Λάβετε, λοιπόν, έναν αγωνιστικό τροχό, αν θέλετε να ξεπεράσετε τα όρια του τι μπορεί να γίνει στο αγωνιστικό παιχνίδι της επιλογής σας. Ωστόσο, εάν περιορίζεστε από έναν προϋπολογισμό και είστε περισσότερο απλός παίκτης, το χειριστήριο είναι ο καλύτερος τρόπος.

Καθαρίστε τη γραμμή τερματισμού

Δεν είναι κάθε χειριστήριο ή αγωνιστικός τροχός για κάθε παίκτη. Κάθε άτομο είναι μοναδικό στο στυλ παιχνιδιού του και θα πρέπει να έχει ξεκάθαρη ιδέα για το τι ψάχνει σε ένα χειριστήριο ή έναν τροχό.

Για να το ανακαλύψετε μόνοι σας, δοκιμάστε να δημιουργήσετε μια λίστα χαρακτηριστικών που μπορείτε να συγκρίνετε με διαθέσιμα μοντέλα ελεγκτών και αγωνιστικών τροχών, λαμβάνοντας υπόψη τα όσα συζητήθηκαν παραπάνω. Μπορεί να φανεί πολύ δύσκολο αρχικά, αλλά θα αξίζει τον κόπο να αποκτήσετε αυτό το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που επιθυμείτε.