Τι είναι και πώς να το κάνετε

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ανάλυση της αλυσίδας αξίας και άλλα…

Η αλυσίδα αξίας είναι ένα σύνολο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και διαδοχικών διαδικασιών που ξεκινούν από την αρχή της διαδικασίας σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένου του μάρκετινγκ και της παράδοσης του τελικού προϊόντος στην πόρτα του πελάτη. Ενθαρρύνει μια προοπτική πλήρους κλίμακας και κάθε βήμα στη διαδικασία παραγωγής όπου η προστιθέμενη αξία προσδιορίζεται κατά μήκος της αλυσίδας.

Η διαδικασία περιλαμβάνει στάδια προμήθειας, κατασκευής και μάρκετινγκ. Η ανάλυση της αλυσίδας αξίας αξιολογεί τις πολύπλοκες διαδικασίες που εμπλέκονται σε κάθε φάση των λειτουργιών ενός οργανισμού.

Ο στόχος της ανάλυσης της αλυσίδας αξίας είναι να ενισχύσει την αποδοτικότητα της παραγωγής, έτσι ώστε μια επιχείρηση να μπορεί να προσφέρει τη μέγιστη αξία με το χαμηλότερο βιώσιμο κόστος.

Τι είναι τα στοιχεία της αλυσίδας αξίας;

Μια αλυσίδα αξίας απαιτεί σημαντικές εισροές και εκροές για αποτελεσματικές επιχειρηματικές υπηρεσίες. Κάθε είσοδος στην αλυσίδα αξίας έχει την απαίτησή της, όπου η έξοδος προέρχεται από την είσοδο. Οι εισροές μπορεί να προέρχονται από άλλες δραστηριότητες στην αλυσίδα αξίας των υπηρεσιών, όπως η δέσμευση και η απόκτηση/κατασκευή, καθώς και από εξωτερικές πηγές, όπως η διακυβέρνηση.

Ομοίως, τα αποτελέσματα μπορούν να παρέχονται σε άλλες δραστηριότητες στην αλυσίδα αξίας υπηρεσιών και σε εξωτερικούς καταναλωτές.

Μερικά στοιχεία της αλυσίδας αξίας είναι: –

 • Σχεδιασμός: – Ο προγραμματισμός είναι βασικό συστατικό της αλυσίδας αξίας, καθώς είναι το πρώτο βήμα. Η επιχείρηση πρέπει να καθορίσει το όραμα, τους στόχους και την αποστολή της για μακροπρόθεσμη βάση, που να ταιριάζει με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του οργανισμού. Η στρατηγική συνιστώσα απαιτεί υψηλό επίπεδο προσπάθειας για να διασφαλιστεί μια επιχείρηση βασισμένη στο κέρδος. Μπορείτε να ορίσετε καλύτερα τους επιχειρηματικούς σας στόχους χρησιμοποιώντας πρότυπα χαρτογράφησης στρατηγικής, καθώς ένας καλά καθορισμένος στόχος είναι το κλειδί για τον σωστό προγραμματισμό.
 • Βελτίωση: – Η αλυσίδα αξίας είναι μια συνεχής διαδικασία που απαιτεί βελτίωση σε κάθε επίπεδο. Η επιχείρηση θα πρέπει να παρέχει τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες σε όλα τα εύρη τιμών που είναι διαθέσιμα στην αγορά, τα οποία θα προσελκύσουν πελάτες. Η βελτίωση της αλυσίδας αξίας σημαίνει ανάλυση των ανταγωνιστών για να προηγηθούν και να προσδιορίσετε τι χρειάζονται οι πελάτες για να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
 • Σχεδιασμός: – Ο σχεδιασμός και η μετάβαση είναι μια δαπανηρή συνιστώσα της αλυσίδας αξίας για την κάλυψη των αναγκών ζήτησης. Για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πελατών και των πελατών, η επιχείρηση πρέπει να αυτοπροσδιοριστεί ως η καλύτερη σε ποιότητα, κόστος και εξυπηρέτηση. Η καλύτερη σχεδίαση περιλαμβάνει επίσης τον τρόπο με τον οποίο το προϊόν ή οι υπηρεσίες μιας επιχείρησης θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες του κοινού-στόχου. Αυτός ο παράγοντας βελτιώνει την εμπιστοσύνη των πελατών στην επιχείρηση. Τα εργαλεία μακέτας είναι μια πραγματική βοήθεια εδώ για τη δημιουργία πρωτοτύπων, ώστε να μπορείτε να βιώσετε την εμφάνιση και την αίσθηση του τελικού προϊόντος πριν δεσμευτείτε σε αυτό.
 • Παράδοση: – Η παράδοση και η υποστήριξη διασφαλίζουν ότι οι υπηρεσίες και τα προϊόντα παραδίδονται στους πελάτες με τρόπο που να πληροί τις συμφωνημένες απαιτήσεις. Το στοιχείο δημιουργεί μια μοναδική αξία για μια επωνυμία στην οποία ο πελάτης βλέπει αξία. Για να διασφαλιστεί η υψηλότερη αξιοπιστία στην αγορά, το προϊόν ή η υπηρεσία της επιχείρησης πρέπει να ταιριάζει με αυτό που απεικονίζει κατά τη διάρκεια του μάρκετινγκ.

Πραγματικά Παραδείγματα Αλυσίδας Αξίας

Starbucks

Η Starbucks είναι μια πολυεθνική εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ που παρέχει υπηρεσίες καφέ και ψησίματος. Η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ, η οποία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 80 χώρες, ιδρύθηκε στις 30 Μαρτίου 1971.

Το μοντέλο της αλυσίδας αξίας των Starbucks για προβολή στην παγκόσμια σκηνή είναι το εξής:

 • Εισερχόμενα logistics: – Οι κόκκοι καφέ Starbucks το κάνουν διαφορετικό από άλλους ανταγωνιστές και προμηθεύεται κόκκους καφέ υψηλής ποιότητας από πολλές χώρες που εργάζονται μέσω της μεταφοράς. Άλλες πρώτες ύλες για τα ποτά είναι επίσης προσβάσιμες από όλο τον κόσμο, γεγονός που επιτρέπει στα Starbucks να χρεώνουν υψηλότερες τιμές για τις υπηρεσίες. Αλλά σε αντάλλαγμα, η πολυεθνική εταιρεία δίνει τα καλύτερα προϊόντα υψηλής ποιότητας.
 • Λειτουργίες: – Η Starbucks κάνει διαθέσιμους κόκκους καφέ σε διάφορες γεύσεις και μείγματα στις εγκαταστάσεις καβουρδίσματος της. Η εταιρεία διατηρεί εγκαταστάσεις και εξοπλισμό υψηλής ποιότητας, εκπαιδεύει υπαλλήλους και παρασκευάζει τρόφιμα και ποτά στα καταστήματά της. Ως εκ τούτου, η εταιρεία εστιάζει στην παροχή των καλύτερων υπηρεσιών στις δραστηριότητές της χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα.
 • Εξερχόμενα logistics: – Τα κανάλια διανομής της Starbucks λειτουργούν σε πολλές χώρες χωρίς παρεμβολές, πωλώντας συσκευασμένο καφέ και άλλα προϊόντα στις τοποθεσίες λιανικής του. Η Starbucks προμηθεύει επίσης πρώτες ύλες και άλλα αγαθά στα καταστήματά της μέσω ενός δικτύου διανομέων και προμηθευτών.
 • Μάρκετινγκ και πωλήσεις: – Οι προσπάθειες πωλήσεων και μάρκετινγκ είναι οι κύριοι παράγοντες για να γίνει μια επιχείρηση μια μάρκα παγκόσμιας φήμης. Η ατμόσφαιρα και οι εσωτερικοί χώροι του καταστήματος έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν στους πελάτες μια εξαιρετική εμπειρία που θα τους κρατήσει πίσω. Επιπλέον, η Starbucks εκπαιδεύει τους υπαλλήλους της για να τους διδάξει την κατάλληλη συμπεριφορά όσον αφορά την αλληλεπίδραση με τους πελάτες.
 • Εξυπηρέτηση: – Τα Starbucks έχουν μια ποικιλία από είδη ψησίματος και καφέ, και διατίθενται σε διάφορες γεύσεις. Οι πελάτες μπορούν να επωφεληθούν από την άριστη εξυπηρέτηση πελατών. Πρόσθετες υπηρεσίες όπως προγράμματα αφοσίωσης πελατών και μέθοδοι αλληλεπίδρασης βελτιώνουν την εμπειρία του πελάτη.

Όταν πρόκειται για καθοριστικούς παράγοντες όπως η τιμολόγηση, οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν επίσης πλατφόρμες παρακολούθησης τιμών ανταγωνιστή. Αυτό επιτρέπει στις επιχειρήσεις να παραμείνουν σε μια άνετη κατηγορία για τους πελάτες τους χωρίς να μειώνουν την αξία του προϊόντος τους και να δικαιολογούν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Tesla

Η Tesla ιδρύθηκε την 1η Ιανουαρίου 2003 στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η παγκόσμια εταιρεία δραστηριοποιείται στην κατασκευή ηλιακής ενέργειας και οχημάτων αυτοκινήτων. Σε περισσότερες από 30 χώρες, η Tesla είναι διαθέσιμη για αγορά και η αλυσίδα αξίας της εταιρείας είναι:

 • Εισερχόμενα logistics: – Η Tesla είναι μια κατασκευαστική εταιρεία, επομένως απαιτεί ένα ευρύ φάσμα πρώτων υλών για την παραγωγή. Ορισμένα υλικά είναι σπάνια. Έχει μια τεράστια παγκόσμια βάση προμηθευτών και όλες οι εισροές μεταφέρονται εσωτερικά, αποθηκεύονται και τεκμηριώνονται κατάλληλα σύμφωνα με τα εισερχόμενα logistics.
 • Λειτουργίες: – Η Tesla έχει εργοστάσια παραγωγής στην Καλιφόρνια, την Ολλανδία και την Κίνα. Επεξεργάζονται τις εσωτερικές λειτουργίες και τον συντονισμό μεταξύ των μονάδων αποτελεσματικά. Η εταιρεία χωρίζεται σε δύο τομείς: οχήματα αυτοκινήτων και ηλιακή ενέργεια και τη διαδικασία επικοινωνίας για ομαλή λειτουργία της παραγωγής.
 • Εξερχόμενα logistics: – Τα εξερχόμενα logistics της παγκόσμιας κατασκευαστικής εταιρείας περιλαμβάνουν την αποθήκευση, την επεξεργασία παραγγελιών και τη μεταφορά. Η αλυσίδα αξίας της Tesla χρησιμοποιεί το ελάχιστο κόστος για να προσεγγίσει τον πελάτη και έχει γίνει ο λόγος πίσω από την παγκόσμια επιτυχία της. Σε αυτή τη διαδικασία, εστιάζουν στην ικανοποίηση των πελατών προσθέτοντας διαδικτυακές πωλήσεις για αυξημένη επεξεργασία παράδοσης.
 • Μάρκετινγκ & Πωλήσεις: – Η Tesla βασίζεται στην καλύτερη ποιότητα παραγωγής, πράγμα που σημαίνει ότι προωθεί την υπηρεσία μάρκετινγκ σύμφωνα με την παραγωγή της. Αποκτά παγκόσμιο πλεονέκτημα λόγω των μελλοντικών οχημάτων αυτοκινήτων, τα οποία είναι φιλικά προς τη φύση.
 • Υπηρεσίες: – Η καλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών σε ζήτηση, η Tesla δίνει προτεραιότητα στην ικανοποίηση των πελατών. Η Tesla έφτασε σε κάθε δυνατή χώρα στον κόσμο για να ενισχύσει την παγκόσμια θέση της.

Έτσι, δεν είναι μόνο η προθυμία πληρωμής που προκαλεί τις πωλήσεις αλλά και η συνολική ικανοποίηση που νιώθει ο πελάτης με την αγορά του προϊόντος και η Tesla κατάφερε να βρει αυτό το γλυκό σημείο.

Πλαίσιο Μοντέλου Αλυσίδας Αξίας του Porter

Μια αλυσίδα αξίας περιλαμβάνει όλα τα συστήματα που χρησιμοποιεί ένας οργανισμός ή μια επιχείρηση για τη δημιουργία εσόδων. Περιλαμβάνει διάφορα υποσυστήματα που συνεργάζονται για την παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών, πράγμα που σημαίνει ότι η αλυσίδα αξίας καλύπτει ολόκληρη τη διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ο Michael Porter δημιούργησε ένα εργαλείο στρατηγικής διαχείρισης για να εξετάσει την αλυσίδα αξίας μιας εταιρείας υπό το φως της σημασίας της αλυσίδας αξίας. Ο Porter, διάσημος για τις πέντε δυνάμεις του, περιέγραψε το πλαίσιο για την ανάλυση της αλυσίδας αξίας στο βιβλίο του «Competitive Advantage» το 1985.

Ο Porter χαρακτήρισε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησης ότι προκύπτει από εσωτερικές λειτουργίες όπως το μάρκετινγκ και οι λειτουργίες υποστήριξης. Χώρισε το μοντέλο του σε πρωτεύουσες και δευτερεύουσες κατηγορίες.

Πηγή εικόνας: Edrawsoft.com

Επιπλέον, ο Porter εξήγησε τις δύο κατηγορίες σε πολλά σημεία:

Πρωτογενής Δραστηριότητα

 • Εισερχόμενα logistics: Ο όρος “inbound logistics” περιγράφει τη διακίνηση πρώτων υλών μέσω διαφορετικών επιχειρηματικών κλάδων. Περιλαμβάνει όλες τις εσωτερικές διαδικασίες, όπως η λήψη, η αποθήκευση και η διανομή εισόδων. Οι προμηθευτές μιας επιχείρησης εφαρμόζονται στην εισερχόμενη εφοδιαστική, παρέχοντας αγαθά στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή.
 • Λειτουργίες: Λειτουργίες, επίσης γνωστές ως κατασκευή, είναι η διαδικασία δημιουργίας πολύτιμων υπηρεσιών από πρώτες ύλες. Στη λειτουργική διαδικασία έρχεται η εσωτερική δραστηριότητα που εμπλέκεται στην κατασκευή.
 • Outbound logistics: Η εξερχόμενη εφοδιαστική αναφέρεται στην παράδοση αγαθών στους πελάτες. Περιλαμβάνει συστήματα διανομής, αποθήκευσης και συλλογής που προχωρούν από εσωτερικό σε εξωτερικό.
 • Μάρκετινγκ και πωλήσεις: Το μάρκετινγκ αναφέρεται στη διαδικασία δημιουργίας ενδιαφέροντος στο μυαλό των πελατών για το προϊόν. Βελτιώνει τα κανάλια επικοινωνίας της επιχείρησης και αυξάνει την αλληλεπίδραση με τους πελάτες.
 • Υπηρεσίες: Οι υπηρεσίες στην επιχείρηση υποχρεώνουν τον πωλητή να διατηρήσει την αξία των προϊόντων κατά τη διάρκεια του επιχειρηματικού κύκλου. Σημαίνει ότι η επιχείρηση πρέπει να παρέχει τις ίδιες υπηρεσίες κάθε φορά που επισκέπτεται ο πελάτης.

Δευτερεύουσα Δραστηριότητα

 • Εταιρική υποδομή: Η δομή και το στυλ διαχείρισης της εταιρείας είναι γνωστά ως υποδομή της. Τα συστήματα υποστήριξης για τις επιχειρήσεις και τις λειτουργίες είναι τα νομικά, διοικητικά και λογιστικά που του επιτρέπουν να συνεχίσει να λειτουργεί.
 • Ανθρώπινο δυναμικό: Η διαχείριση ανθρώπινων πόρων είναι επίσης απαραίτητη. Περιλαμβάνει την πρόσληψη, την ανάπτυξη και την πληρωμή μελών του προσωπικού. Η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού της επιχείρησης μετρά πόσο καλά ανακαλύπτεται, επιλέγεται, εμπλέκεται, αναπτύσσεται, παρακινείται, καθοδηγείται και διατηρείται ένας υπάλληλος της επιχείρησης.
 • Τεχνολογία: Βοήθεια έρευνας και ανάπτυξης για τη βελτίωση του σχεδιασμού προϊόντων και της αυτοματοποίησης διαδικασιών. Οι λειτουργίες του σχετίζονται με την επεξεργασία, την οργάνωση και την προστασία της βάσης γνώσεων ενός οργανισμού. Η δημιουργία αξίας για τις επιχειρήσεις γίνεται με την τεχνολογική πρόοδο και τη διατήρηση της τεχνικής αριστείας.
 • Προμήθειες: Η προμήθεια είναι η απόκτηση πρώτων υλών, που σημαίνει ότι ο οργανισμός λαμβάνει μέτρα για να λάβει τους πόρους που απαιτούνται για τις δραστηριότητές του.
 • Περιλαμβάνει τον εντοπισμό προμηθευτών και τη διαπραγμάτευση των καλύτερων τιμών. Οι διαδικασίες απόκτησης πόρων, πρώτων υλών ή εισροών για μια επιχείρηση σχετίζονται στενά με τα εισερχόμενα logistics, όπου μια επιχείρηση θέλει να μεταπωλήσει τα προϊόντα που έχει αγοράσει.

Πώς να εκτελέσετε ανάλυση αλυσίδας αξίας

Ακολουθούν μερικά βήματα για την εκτέλεση ανάλυσης αλυσίδας αξίας:

Ορισμός Επιχειρηματικής Δραστηριότητας

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας αλυσίδας αξίας σε μια επιχείρηση είναι να προσδιοριστεί η ανάγκη για κάθε στάδιο επεξεργασίας που απαιτείται για την παραγωγή του τελικού προϊόντος για την επιχείρηση. Δώστε προτεραιότητα στις κύριες δραστηριότητες πριν ασχοληθείτε με τις δευτερεύουσες δραστηριότητες.

Πρέπει να διασφαλίζονται λεπτομέρειες για κάθε επιχειρηματική λειτουργία. αυτό το βήμα θα διαρκέσει πολύ. Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν πολλαπλές τεχνολογίες για να επιταχύνουν τα πράγματα και να βελτιώσουν την ποιότητα της εργασίας ενώ ενθαρρύνουν την αμοιβαία συνεργασία.

Αναλύστε το κόστος

Ο υπολογισμός του κόστους είναι το επόμενο βήμα στην ανάλυση της αλυσίδας αξίας. Περιλαμβάνει τον υπολογισμό του ποσού των χρημάτων που απαιτούνται για να δαπανηθούν για τις λειτουργίες της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής για πράγματα όπως το ενοίκιο, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και οι μισθοί των εργαζομένων.

Η ομάδα που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη της ανάλυσης της αλυσίδας αξίας θα πρέπει να εξετάσει πώς κάθε λειτουργία ωφελεί τους πελάτες και την εταιρεία. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις μπορούν να προσδιορίσουν το κόστος μιας αλυσίδας αξίας συγκρίνοντάς το με άλλες αλυσίδες που είναι διαθέσιμες στην αγορά και χρησιμοποιώντας λογισμικό διαχείρισης δαπανών για μια ρεαλιστική απεικόνιση του δικού τους επιχειρηματικού κόστους.

Ελέγξτε εάν η δραστηριότητα προωθεί τον στόχο συγκρίνοντάς την με μια επιχείρηση που προσπαθεί να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Προσέξτε τους Ανταγωνιστές

Μια επιχείρηση πρέπει να γνωρίζει τις δραστηριότητες των ανταγωνιστών της και τις επιθυμίες των πελατών της. Θα δώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και μπορεί να προστεθεί μέγιστη αξία στο προϊόν ή την υπηρεσία. Κάθε εταιρεία που διεξάγει ανάλυση αλυσίδας αξίας θα πρέπει να παρακολουθεί στενά τα αποτελέσματα, καθώς θα ενισχύσουν το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα.

Η έρευνα αγοράς είναι ο πρώτος τρόπος για να μάθετε για την ψυχολογία, τα προβλήματα και τις ανάγκες των πελατών. Σε αυτήν την περίπτωση, η διεξαγωγή ομάδων εστίασης ή η οργάνωση διαδικτυακών ερευνών είναι και οι δύο μορφές έρευνας αγοράς.

Αφού αποφασίσει ποια κατηγορία συγκριτικής αξιολόγησης θα υιοθετήσει, η επιχείρηση μπορεί να επιλέξει τους ανταγωνιστές με τους οποίους θέλει να μετρηθεί. Επιπλέον, η εταιρεία μπορεί να συλλέγει δεδομένα και να χρησιμοποιεί πόρους που υποστηρίζουν σχετική έρευνα και να χρησιμοποιεί συστήματα βελτιστοποίησης τιμών για το ίδιο.

Κατανοήστε τα σχόλια των πελατών

Η βιωσιμότητα της επιχείρησης εξαρτάται από τους πελάτες, οι οποίοι έχουν πάντα δίκιο. Σημαίνει ότι η αξία μιας επιχείρησης εξαρτάται από την αξία που δίνουν οι πελάτες στο προϊόν ή την υπηρεσία.

Οι εταιρείες πρέπει να γνωρίζουν πώς αντιλαμβάνονται οι πελάτες την αλυσίδα αξίας, η οποία μπορεί να είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας για τον καθορισμό του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Μια πλήρως υλοποιημένη ανάλυση της αλυσίδας αξίας εξαρτάται από τη διεξαγωγή ερευνών πελατών και εργαλείων ανατροφοδότησης πελατών, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα την αντίληψη της αγοράς-στόχου.

Προσδιορίστε Ευκαιρίες

Η τελική διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ανάλυσης αλυσίδας αξίας είναι να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη κατανόηση των δυνατών σημείων της επιχείρησης και των περιοχών για λειτουργική βελτίωση μετά την ολοκλήρωση της ανάλυσης της αλυσίδας αξίας. Η διαδικασία ξεκινά με βελτιώσεις που απαιτούν ελάχιστες προσαρμογές αλλά έχουν σημαντικές επιπτώσεις.

Μετά τον καθορισμό των διαστημάτων, οι επιχειρήσεις μπορούν να αντιμετωπίσουν πιο κρίσιμα ζητήματα που εμποδίζουν την παραγωγικότητα. Η πρόσθετη λεπτομέρεια βοηθά την επιχείρηση να τροποποιεί εύκολα εργασίες και διαδικασίες για να μεγιστοποιήσει την αξία στην αγορά-στόχο της και να ενισχύσει τα περιθώρια κέρδους.

Τελικές Λέξεις

Η ανάλυση αλυσίδας αξίας είναι ένα ισχυρό εργαλείο διαχείρισης που μας βοηθά να προσδιορίσουμε ποιες οργανωτικές δραστηριότητες καταλήγουν σε ένα αγαθό ή μια υπηρεσία υψηλότερης ποιότητας. Εάν η επιχείρησή μας παρέχει αγαθά και υπηρεσίες σε πελάτες με εργαλεία ανάλυσης αλυσίδας αξίας, θα είναι πιο πρόθυμοι να πληρώσουν, γεγονός που θα αυξήσει τα κέρδη της επιχείρησης.

Επίσης, δημιουργεί, διατηρεί και ενισχύει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για επιχειρηματικούς σκοπούς. Μας βοηθά να εντοπίσουμε τομείς που μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και κερδοφόροι.

Η ανάλυση της αλυσίδας αξίας είναι απαραίτητη για την αξιολόγηση της ποιότητας του προϊόντος, του κόστους και της αποτελεσματικότητας των σχετικών δραστηριοτήτων. Μπορούμε να προσθέσουμε αξία σε κάθε πτυχή του οργανισμού. Εξετάζει πώς ο οργανισμός μας μπορεί να δημιουργήσει ένα σταθερό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα συνδυάζοντας πρωτεύουσες και υποστηρικτικές δραστηριότητες.

Στη συνέχεια, τώρα που μάθατε για την ανάλυση της αλυσίδας αξίας, ήρθε η ώρα να εστιάσετε στην προσφορά με: Αναλύσεις εφοδιαστικής αλυσίδας που εξηγούνται σε 5 λεπτά ή λιγότερο!

  Πώς να ρυθμίσετε τα κοινά στοιχεία NFS στο OpenMediaVault