Τι είναι και πώς να τα εγκαταστήσετε

Βασικά Takeaways

  • Οι προσθήκες επισκέπτη στο VirtualBox επιτρέπουν καλύτερη απόδοση και λειτουργικότητα σε εικονικές μηχανές, όπως κοινόχρηστο πρόχειρο/με μεταφορά και απόθεση, κοινόχρηστους φακέλους, βελτιωμένη υποστήριξη γραφικών και απρόσκοπτα παράθυρα εφαρμογών.
  • Μπορείτε να εγκαταστήσετε τα Guest Additions προσαρτώντας έναν εικονικό δίσκο που παρέχεται από το VirtualBox.

Όταν εργάζεστε στο VirtualBox, μπορεί να έχετε δει ένα μήνυμα ή να έχετε παρατηρήσει μια αναφορά στις Προσθήκες επισκέπτη. Τι είναι όμως αυτά; Ας δούμε τι κάνουν τα Guest Additions του VirtualBox και πώς να τα ενεργοποιήσετε.

Τι είναι οι προσθήκες επισκεπτών στο VirtualBox;

Τα VirtualBox Guest Additions είναι ένα πακέτο λογισμικού που περιλαμβάνεται στο VirtualBox που επιτρέπει καλύτερη απόδοση και λειτουργικότητα σε εικονικές μηχανές. Εγκαθιστάτε το Guest Additions μέσα στην εικονική μηχανή για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία.

Το VirtualBox είναι ένας hypervisor που σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να χρησιμοποιείτε εικονικές μηχανές. Μπορείτε έτσι να εγκαταστήσετε τα Windows και άλλα λειτουργικά συστήματα μέσα στο VirtualBox και θα λειτουργούν σαν να εκτελούνται σε πραγματικό υλικό. Διαβάστε τον πλήρη οδηγό μας για τη χρήση του VirtualBox για να ενημερωθείτε εάν δεν είστε εξοικειωμένοι.

Ωστόσο, ακόμα και όταν έχετε μια εικονική μηχανή που λειτουργεί στο VirtualBox, η εμπειρία δεν είναι τέλεια από την αρχή. Ορισμένα στοιχεία της εκτέλεσης ενός λειτουργικού συστήματος σε ένα παράθυρο εφαρμογής είναι απογοητευτικά.

Για παράδειγμα, στον πραγματικό υπολογιστή σας, τα Windows γνωρίζουν ποιες αναλύσεις μπορούν να εμφανίσουν χρησιμοποιώντας τα προγράμματα οδήγησης από την κάρτα γραφικών σας. Μια εικονική μηχανή δεν μπορεί να το κάνει αυτό, επομένως εμφανίζεται σε χαμηλή ανάλυση (όπως 800×600) από προεπιλογή.

Οι Προσθήκες Guest του VirtualBox περιέχουν προγράμματα οδήγησης οθόνης και άλλα χρήσιμα εργαλεία που κάνουν την εικονική σας μηχανή πολύ πιο εύχρηστη.

Τι κάνουν τα VirtualBox Guest Additions;

Τώρα που ξέρουμε τι είναι οι προσθήκες επισκέπτη, ας δούμε τι κάνουν οι προσθήκες επισκέπτη του VirtualBox για το VM σας.

1. Κοινόχρηστο πρόχειρο/Μεταφορά και απόθεση

Οι πιθανότητες είναι ότι τελικά θα θέλετε να μετακινήσετε δεδομένα μεταξύ της εικονικής σας μηχανής (του επισκέπτη) και του πραγματικού υπολογιστή σας (του οικοδεσπότη). Με τις προσθήκες επισκέπτη εγκατεστημένες, το VirtualBox συσκευάζει μερικές δυνατότητες για να το κάνει αυτό εύκολο.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα γράφημα Gantt στα Φύλλα Google

Πρώτα είναι η κοινόχρηστη υποστήριξη του πρόχειρου/μεταφορά και απόθεση. Αυτό σας επιτρέπει να αντιγράψετε στοιχεία σε μια πλατφόρμα και να τα επικολλήσετε στην άλλη, καθώς και να κάνετε μεταφορά και απόθεση αρχείων μεταξύ τους. Για να το προσαρμόσετε αυτό, επιλέξτε το VM σας στην αρχική σελίδα του VirtualBox και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Στην ενότητα Γενικά, μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους και μπορείτε να ορίσετε επιλογές για Κοινόχρηστο πρόχειρο και Drag’n’Drop. Μπορείτε να επιλέξετε Απενεργοποιημένο, Κεντρικός υπολογιστής σε επισκέπτη, Επισκέπτης σε οικοδεσπότη ή Αμφίδρομη για το καθένα. Το αμφίδρομο είναι το πιο βολικό, αλλά μπορεί να θέλετε να απαγορεύσετε την αντιγραφή στον κεντρικό υπολογιστή σας, εάν χρησιμοποιείτε το VM σας για να δοκιμάσετε δυνητικά επικίνδυνο λογισμικό.

Ανάλογα με το τι έχετε ενεργοποιήσει, η αντιγραφή-επικόλληση και η μεταφορά θα λειτουργούν στα συστήματα τόσο απρόσκοπτα όσο και μέσα στο λειτουργικό σύστημα του κεντρικού υπολογιστή σας.

2. Κοινόχρηστοι φάκελοι

Οι κοινόχρηστοι φάκελοι καθιστούν τους φακέλους του κεντρικού σας συστήματος προσβάσιμους στο VM. Αυτή η δυνατότητα Guest Additions σάς επιτρέπει να προσαρτήσετε φακέλους κεντρικού υπολογιστή ως “πόρους δικτύου” στο λειτουργικό σύστημα επισκέπτη χωρίς να χρησιμοποιείτε πραγματικά δίκτυο.

Για να το χρησιμοποιήσετε, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις σε ένα VM και μεταβείτε στην ενότητα Κοινόχρηστοι φάκελοι. Επιλέξτε το κουμπί Προσθήκη κοινής χρήσης στη δεξιά πλευρά και, στη συνέχεια, επιλέξτε έναν φάκελο στον κεντρικό υπολογιστή σας για κοινή χρήση με τον επισκέπτη.

Δώστε του ένα όνομα, επιλέξτε Αυτόματη προσάρτηση εάν θέλετε να συνδέεται αυτόματα και ενεργοποιήστε τη λειτουργία Μόνιμη εάν θέλετε να εμφανίζεται πάντα. Στη συνέχεια, πατήστε OK για επιβεβαίωση. Θα δείτε τον φάκελο να εμφανίζεται ως μονάδα δίσκου δικτύου στο λειτουργικό σύστημα επισκέπτη.

3. Βελτιωμένη υποστήριξη γραφικών

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι εικονικές μηχανές δεν υποστηρίζουν γραφικά υψηλής ανάλυσης από την αρχή. Μόλις εγκαταστήσετε τα Guest Additions, θα έχετε τον πλήρη έλεγχο των επιλογών ανάλυσης στο μενού ρυθμίσεων οθόνης του Guest OS. Για παράδειγμα, σε μια οθόνη 1920×1080, μπορείτε να εμφανίσετε το VM σε πλήρη οθόνη στα 1080p.

Αυτή δεν είναι η μόνη γραφική βελτίωση που προσθέτουν οι Προσθήκες επισκέπτη. Χρησιμοποιώντας τα, η ανάλυση του επισκέπτη λειτουργικού συστήματος θα αλλάξει δυναμικά το μέγεθος καθώς προσαρμόζετε το παράθυρο VirtualBox στον υπολογιστή σας. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το VM σε οποιοδήποτε μέγεθος θέλετε χωρίς να παίζετε με επιλογές ανάλυσης.

Τέλος, με το Guest Additions, το Guest OS μπορεί να εκμεταλλευτεί το υλικό γραφικών του υπολογιστή σας. Εάν παίζετε παιχνίδια ή χρησιμοποιείτε άλλο λογισμικό με ένταση γραφικών σε ένα WM, αυτό κάνει τεράστια διαφορά.

  Πώς να μετρήσετε κενά ή άδεια κελιά στα φύλλα Google

4. Απρόσκοπτη εφαρμογή Windows

Ένα άλλο καθαρό πλεονέκτημα των Guest Additions είναι η απρόσκοπτη λειτουργία. Αυτό σας επιτρέπει να εκτελείτε παράθυρα εφαρμογών από τον επισκέπτη μαζί με εφαρμογές από το λειτουργικό σύστημα υποδοχής σας σαν να είναι όλες μέρος ενός συστήματος. Μοιάζει πολύ με το πώς το Parallels εκτελεί τις εφαρμογές των Windows σε Mac.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, πατήστε το πλήκτρο Host + L όταν η εικονική σας μηχανή είναι εστιασμένη. Εάν δεν το έχετε αλλάξει, το προεπιλεγμένο κλειδί Host στο VirtualBox είναι το σωστό πλήκτρο Ctrl.

Μόλις το κάνετε αυτό, το VM θα εμφανιστεί σε πλήρη οθόνη και το VirtualBox θα αφαιρέσει το φόντο του. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παράθυρά του με το λογισμικό επιτραπέζιου υπολογιστή του κεντρικού υπολογιστή σας. Πατήστε Host + L ξανά για να το απενεργοποιήσετε—αν δεν λειτουργεί, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει πρώτα το VirtualBox VM.

5. Άλλα πλεονεκτήματα των προσθηκών επισκεπτών VirtualBox

Οι παραπάνω λειτουργίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των προσθηκών επισκεπτών του VirtualBox. Υπάρχουν μερικά άλλα χρήσιμα προνόμια για την εγκατάστασή τους, αν και αυτά δεν είναι τόσο ευρέως χρήσιμα.

Το ένα είναι η απρόσκοπτη ενσωμάτωση του ποντικιού. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι μόλις κάνετε κλικ στο εσωτερικό του VM σας, ο δείκτης του ποντικιού σας θα «παγιδευτεί» μέσα στο παράθυρο του VirtualBox. Στη συνέχεια, πρέπει να πατήσετε το πλήκτρο Host (δεξιό Ctrl από προεπιλογή) για να επαναφέρετε τον έλεγχο του ποντικιού στο κεντρικό λειτουργικό σύστημα. Με τις Προσθήκες Επισκέπτη, αυτός ο περιορισμός καταργείται. απλώς απομακρύνοντας τον κέρσορα από το VM θα επιστρέψει ο έλεγχός του στον κεντρικό υπολογιστή.

Διαφορετικά, οι Προσθήκες επισκέπτη προσφέρουν συγχρονισμό χρόνου με τον κεντρικό υπολογιστή σας, την επιλογή για αυτοματοποιημένες συνδέσεις και τη δυνατότητα παρακολούθησης των επικοινωνιών μεταξύ επισκέπτη και οικοδεσπότη. Τίποτα από αυτά δεν επηρεάζει πολύ τον μέσο χρήστη, αλλά κάνει τη χρήση εικονικών μηχανών πολύ πιο βολική.

Πώς να εγκαταστήσετε τις προσθήκες επισκέπτη του VirtualBox

Είναι εύκολο να εγκαταστήσετε τα Guest Additions στο σύστημά σας VirtualBox. Θα καλύψουμε την εγκατάσταση Guest Additions για Windows και Linux, καθώς η εκτέλεση του macOS σε εικονική μηχανή είναι πιο περίπλοκη.

Εγκαταστήστε Guest Additions σε Windows VM

Για να εγκαταστήσετε τα Guest Additions για το VirtualBox σε ένα Windows VM, εκκινήστε στο λειτουργικό σύστημα επισκέπτη κανονικά. Στη γραμμή εργαλείων στο επάνω μέρος, επιλέξτε Συσκευές > Εισαγωγή εικόνας CD προσθηκών επισκέπτη. Αυτό προσαρτά έναν εικονικό δίσκο στο VM.

  Πώς να βελτιώσετε το FPS στο PUGB [Playerunknown’s Battlegrounds]

Όταν το κάνετε αυτό, τα Windows θα ανταποκριθούν σαν να έχετε μόλις τοποθετήσει έναν φυσικό δίσκο. Εάν δεν σας ζητήσει να το εκτελέσετε, ανοίξτε ένα παράθυρο File Explorer και μεταβείτε στο This PC. Θα πρέπει να δείτε ένα στοιχείο στη μονάδα CD που αναφέρεται στις Προσθήκες επισκέπτη.

Κάνοντας διπλό κλικ σε αυτό θα ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης. Εάν όχι, κάντε δεξί κλικ, επιλέξτε Άνοιγμα και εκτελέστε το αρχείο VBxWindowsAdditions (ή VBxWindowsAdditions-x86 σε VM 32-bit).

Από εκεί, απλώς ακολουθήστε τα βήματα για να εγκαταστήσετε τα Guest Additions όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο λογισμικό. Αφού ολοκληρωθεί, θα σας ζητηθεί να επανεκκινήσετε το VM, κάτι που θα πρέπει να κάνετε το συντομότερο δυνατό.

Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να μεταβείτε στο Devices > Optical Drives > Remove disk from virtual drive για να “εξάγετε” τον εικονικό δίσκο Guest Additions.

Εγκαταστήστε Guest Additions σε Linux VM

Η διαδικασία εγκατάστασης του VirtualBox’s Guest Additions σε ένα Linux VM είναι παρόμοια με τα Windows. Αφού κάνετε εκκίνηση, επιλέξτε Συσκευές > Εισαγωγή εικόνας CD προσθηκών επισκέπτη από τη γραμμή μενού του VirtualBox. Ανάλογα με τη γεύση του Linux, ενδέχεται να εμφανιστεί ένα μήνυμα για αυτόματη εκτέλεση των περιεχομένων του CD.

Μπορείτε να το αποδεχτείτε, αλλά αν δεν το κάνετε, θα βρείτε το CD διαθέσιμο στη γραμμή εργασιών σε πολλές διανομές Linux. Εάν δεν εμφανίζεται, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης αρχείων και αναζητήστε ένα στοιχείο που ξεκινά με VBox_GA στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.

Στο Ubuntu, ένα κουμπί Εκτέλεση λογισμικού εμφανίζεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου. Κάντε κλικ σε αυτό για να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης και, στη συνέχεια, δώστε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή για να συνεχίσετε. Θα ανοίξει ένα παράθυρο τερματικού για να σας κρατά ενήμερους για την πρόοδό του.

Εάν αυτό δεν απαντήσει, κάντε δεξί κλικ μέσα σε αυτό το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης αρχείου και επιλέξτε Άνοιγμα στο τερματικό και, στη συνέχεια, επικολλήστε την ακόλουθη εντολή για να εκτελέσετε το σενάριο εγκατάστασης του Guest Additions:

 sudo sh ./VBoxLinuxAdditions.run 

Μόλις τελειώσετε, επανεκκινήστε το VM και είστε έτοιμοι. Στη συνέχεια, μπορείτε να εξαγάγετε το δίσκο χρησιμοποιώντας την επιλογή Devices > Optical Drives > Remove disk from virtual drive ή κάνοντας δεξί κλικ σε αυτόν στο λειτουργικό σας σύστημα και επιλέγοντας Εξαγωγή.

Οι περισσότερες ενημερώσεις του VirtualBox περιλαμβάνουν επίσης μια νέα έκδοση του Guest Additions. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να ενημερώνετε τα Guest Additions κάθε φορά που ενημερώνετε το VirtualBox, αν και συνιστάται για βέλτιστη απόδοση. Κάντε κλικ στην επιλογή Συσκευές > Αναβάθμιση προσθηκών επισκέπτη από τη γραμμή μενού για να λάβετε την πιο πρόσφατη έκδοση.

Τώρα ξέρετε πώς οι Προσθήκες Guest κάνουν πολύ πιο ομαλή τη λειτουργία εικονικών μηχανών με VirtualBox. Θα πρέπει πάντα να αφιερώνετε λίγα λεπτά για να εγκαταστήσετε τα Guest Additions όταν ρυθμίζετε ένα νέο VM για να απολαύσετε αυτές τις χρήσιμες λειτουργίες.