Τι είναι η νέα εφαρμογή Nvidia; Πώς μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία παιχνιδιού σας

Βασικά Takeaways

  • Η εφαρμογή Nvidia συνδυάζει τον Πίνακα Ελέγχου και τα εργαλεία GeForce Experience για μια ενοποιημένη διεπαφή.
  • Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα Κέντρο Ελέγχου GPU, επικάλυψη Nvidia, Freestyle και Application Hub.
  • Ορισμένες λειτουργίες όπως το overclocking και ορισμένες λειτουργίες ροής λείπουν.

Για πολλά χρόνια, η κατάσταση του προγράμματος οδήγησης Nvidia ήταν λίγο μπερδεμένη, με δύο εφαρμογές για τη διαχείριση των γραφικών σας: τον Πίνακα Ελέγχου Nvidia και το Geforce Experience. Τώρα, υπάρχει μια ενιαία εμπειρία για όλα τα πράγματα που σχετίζονται με την Nvidia—η εφαρμογή Nvidia—και είναι μια απαραίτητη λήψη για τους παίκτες.

Γιατί πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Nvidia;

Η νέα ενοποιημένη εφαρμογή Nvidia περιλαμβάνει όλα τα χρήσιμα εργαλεία που έχει ενσωματώσει η Nvidia στο λογισμικό προγραμμάτων οδήγησης όλα αυτά τα χρόνια σε μια ενιαία ενοποιημένη διεπαφή.

Προηγουμένως, εάν θέλατε να προσαρμόσετε οτιδήποτε τεχνικό όπως το Vsync, θα έπρεπε να μεταβείτε στην απόκρυφη διεπαφή του Πίνακα Ελέγχου της Nvidia. Εν τω μεταξύ, νέα προγράμματα οδήγησης και ρυθμίσεις και λειτουργίες ειδικά για το παιχνίδι θα μπορούσαν να βρεθούν στο Geforce Experience.

Ακολουθεί μια ματιά σε αυτό που περιλαμβάνεται τώρα στην γεμάτη δυνατότητες εφαρμογή Nvidia.

Κέντρο ελέγχου GPU: Αυτό είναι το νέο σπίτι για όλες τις ρυθμίσεις βελτιστοποίησης εντός του παιχνιδιού, όπως το VSync, το DSR και η λειτουργία χαμηλής καθυστέρησης. Και για όσους από εμάς δεν θέλουν να ασχολούνται ατελείωτα, υπάρχει μια βελτιστοποίηση με ένα κλικ που εφαρμόζει ρυθμίσεις κατάλληλες για τις προδιαγραφές σας από τα δεδομένα χιλιάδων άλλων χρηστών.

Επικάλυψη Nvidia: Η επικάλυψη σάς επιτρέπει να τροποποιείτε γρήγορα τα φίλτρα και να βλέπετε βασικές μετρήσεις απόδοσης, όπως ο ρυθμός καρέ και η χρήση GPU. Και αν έχετε νεότερη οθόνη G-Sync ή υποστηριζόμενο ποντίκι, θα βρείτε ενσωματωμένο το Reflex Analyzer, το οποίο μετρά αυτόματα τον λανθάνοντα χρόνο των περιφερειακών.

Nvidia Freestyle: Αποκλειστικά για τους κατόχους καρτών της σειράς RTX, το Freestyle αποτελείται από δύο φίλτρα με τεχνητή νοημοσύνη: RTX Dynamic Vibrance και RTX HDR. Αυτές αξιοποιούν τις δυνατότητες AI των καρτών της σειράς RTX για να βελτιώσουν τα χρώματα σε πραγματικό χρόνο καθώς παίζετε. Το φίλτρο RTX HDR σημαίνει ότι μπορείτε να παίξετε παιχνίδια SDR σε πλήρη χρωματική απόδοση HDR στην οθόνη σας με δυνατότητα HDR.

  11 καλύτερες πλατφόρμες AiOps για ανάλυση και παρακολούθηση δεδομένων, ιστότοπου, αρχείων καταγραφής, δικτύου και άλλων

Application Hub: Εκτός από τις ενσωματωμένες λειτουργίες που αναφέρονται παραπάνω, η νέα εφαρμογή Nvidia παρέχει έναν εύκολο τρόπο μετάβασης στις πολλές άλλες δημιουργικές εφαρμογές και εφαρμογές παιχνιδιών που προσφέρει η Nvidia, όπως η πλατφόρμα παιχνιδιών cloud GeForce Now. Nvidia Canvas, μια εφαρμογή σχεδίασης τοπίου με τεχνητή νοημοσύνη. ή Broadcast, για εγγραφή και ροή του παιχνιδιού σας.

Προαιρετική σύνδεση: Εάν έχετε ποτέ απογοητευτεί επειδή πρέπει να συνδεθείτε στην εφαρμογή GeForce Experience μόνο για να κάνετε λήψη των πιο πρόσφατων προγραμμάτων οδήγησης, δεν είστε μόνοι. Η απαίτηση σύνδεσης έχει καταργηθεί—αλλά θα εξακολουθείτε να πληροίτε τα κριτήρια για ορισμένα μπόνους και ανταμοιβές εάν επιλέξετε να συνδεθείτε.

Ξεκινώντας με την εφαρμογή Nvidia

Καθώς είναι μια νέα και ανερχόμενη εφαρμογή, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε ορισμένους πρόχειρους ιστότοπους που προσφέρουν λήψεις που μπορεί να μην είναι ασφαλείς ή να συνοδεύονται από άλλο λογισμικό. Δεν πρέπει ποτέ να κάνετε λήψη της εφαρμογής από οπουδήποτε εκτός από το επίσημη ιστοσελίδα της Nvidia.

Η εφαρμογή Nvidia βρίσκεται σε έκδοση beta τη στιγμή της σύνταξης και θα χρειαστεί να απεγκαταστήσετε το υπάρχον GeForce Experience και τον Πίνακα Ελέγχου, επομένως κάντε κλικ για να συμφωνήσετε με την προτροπή και περιμένετε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

Από εκεί, θα ερωτηθείτε ποια έκδοση προγράμματος οδήγησης να χρησιμοποιήσετε: είτε το Game Ready είτε το Studio Drivers. Αν δεν χρησιμοποιείτε αποκλειστικά τον υπολογιστή σας για δημιουργικές εφαρμογές, θα πρέπει να επιλέξετε το Game Ready.

Στη συνέχεια, θα μπορείτε να εξαιρεθείτε από την ανάλυση παιχνιδιού και υλικού, η οποία θα βελτιστοποιήσει αυτόματα τις ρυθμίσεις για εσάς. Αυτό θα σπαταλούσε ένα τεράστιο όφελος της εφαρμογής, γι’ αυτό θα συνιστούσα να την αφήσετε ενεργοποιημένη.

Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε εάν θα ενεργοποιήσετε την επικάλυψη Nvidia ή όχι. Μην ανησυχείτε, μπορείτε πάντα να το ενεργοποιήσετε αργότερα.

  Το Raspberry Pi 5 ανακοινώθηκε για την κυκλοφορία του Οκτωβρίου

Τέλος, μπορείτε να συνδεθείτε σε έναν λογαριασμό Nvidia για ανταμοιβές, όπως ένα αποκλειστικό πακέτο Call of Duty. Αυτό το βήμα είναι εντελώς προαιρετικό και δεν θα χάσετε καμία από τις λειτουργίες του προγράμματος οδήγησης αν δεν συνδεθείτε.

Επισκόπηση της διεπαφής εφαρμογής Nvidia

Όταν εκκινήσετε για πρώτη φορά την εφαρμογή, θα βρείτε την αρχική οθόνη, που περιέχει γρήγορους συνδέσμους προς ορισμένες εφαρμογές που βρήκε και μια καρτέλα Discover για την εκκίνηση των άλλων δημιουργικών εφαρμογών Nvidia.

Στα αριστερά βρίσκεται η γραμμή πλοήγησης. Κατευθυνθείτε πρώτα στα προγράμματα οδήγησης για να εγκαταστήσετε τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα. Σε σύγκριση με την εφαρμογή GeForce Experience, η οθόνη προγραμμάτων οδήγησης περιλαμβάνει μια χρήσιμη περίληψη του τι νέο υπάρχει και τι διορθώνεται σε αυτήν την έκδοση.

Η καρτέλα Γραφικά είναι όπου θα βρείτε μια απλή ενοποιημένη διεπαφή για καθολικές ρυθμίσεις ή ρυθμίσεις παιχνιδιού ανά εφαρμογή. Κάντε κλικ σε έναν τίτλο παιχνιδιού για να δείτε πώς οι ρυθμίσεις σας έχουν ήδη βελτιστοποιηθεί κατά την εγκατάσταση. Οτιδήποτε με πράσινο σημάδι επιλογής θα πρέπει να έχει ήδη βελτιστοποιηθεί.

Θα δείτε ένα γκρι σύμβολο μείον εάν δεν είναι βελτιστοποιημένο ή ένα θαυμαστικό εάν υπάρχει πρόβλημα. Σίγουρα, η τελευταία φορά που κυκλοφόρησα το Cyberpunk 2077 ήταν για κάποια ρύθμιση της οθόνης και το άφησα σε κατάσταση εντελώς μη δυνατότητα αναπαραγωγής. Ένα κλικ στο κουμπί Βελτιστοποίηση και ήταν και πάλι ομαλή.

Κάντε κλικ στο μενού με τις τρεις κουκκίδες σε ένα παιχνίδι για να βρείτε ένα κουμπί Εκκίνησης. Θα ήταν ωραίο αυτό να ήταν πιο εμφανές σε μελλοντικές εκδόσεις και όχι να κρύβεται σε ένα μενού. Μόλις εκτελείται ένα παιχνίδι, πατήστε το Alt-Z σε οποιοδήποτε σημείο για να εμφανιστεί η επικάλυψη, η οποία σας δίνει γρήγορη πρόσβαση στα στατιστικά, τα φίλτρα και τις δυνατότητες εγγραφής εντός του παιχνιδιού.

Εάν θέλετε απλώς τον τρέχοντα ρυθμό καρέ και τη χρήση της GPU, χρησιμοποιήστε το Alt-R. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε με ακρίβεια τα στατιστικά που βλέπετε στην επικάλυψη απόδοσης.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τα νέα φίλτρα RTX από εδώ ενώ παίζετε, επιτρέποντάς σας να δείτε τη διαφορά που κάνουν. Ακολουθεί ένα στιγμιότυπο οθόνης από το Cyberpunk 2077 στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις:

  Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό Hulu

Και εδώ είναι ένα στιγμιότυπο οθόνης για το παιχνίδι με ενεργοποιημένο το Dynamic Vibrance:

Μπορείτε να μειώσετε τον τόνο του φίλτρου αν το βρίσκετε λίγο, αλλά το βρίσκω εξαιρετικά χρήσιμο σε ένα σκοτεινό και ζοφερό παιχνίδι όπως αυτό, όπου συχνά δυσκολεύομαι σε ορισμένα περιβάλλοντα να δω οτιδήποτε.

Σημειώστε ότι εάν το παιχνίδι έχει ενσωματωμένη λειτουργία HDR και εάν την έχετε ενεργοποιήσει, τα φίλτρα RTX Dynamic Vibrance και RTX HDR δεν φαίνεται να κάνουν τη διαφορά, καθώς δεν μπορούν να στοιβάξουν.

Εάν είστε συνδεδεμένοι, η οθόνη Εξαργύρωση εμφανίζει οτιδήποτε είναι διαθέσιμο για αξίωση. Τέλος, η οθόνη Ρυθμίσεις εμφανίζει μια σύντομη επισκόπηση των προδιαγραφών του συστήματός σας.

Τι λείπει από την εφαρμογή Nvidia;

Δυστυχώς, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα όλες οι ρυθμίσεις, επομένως θα εξακολουθείτε να βρίσκετε τον Πίνακα Ελέγχου Nvidia και το εικονίδιο GeForce Experience στη γραμμή εργασιών σας (εκτός αν κάνετε καθαρή εγκατάσταση, αυτό φαινόταν να καταργεί το GeForce Experience για μένα). Αν και τελικά σχεδιάστηκε, δεν υπάρχει ακόμη υποστήριξη για overclocking μέσω της εφαρμογής Nvidia ή επαναφορά προγραμμάτων οδήγησης.

Οι χρήστες ροής και οι δημιουργοί περιεχομένου μπορεί επίσης να απογοητεύονται όταν ακούν ότι ορισμένες λειτουργίες έχουν καταργηθεί.

Σύμφωνα με Η ανακοίνωση της Nvidia: «Πήραμε την απόφαση να διακόψουμε ορισμένες λειτουργίες που δεν χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα, ειδικά όπου υπάρχουν καλές εναλλακτικές λύσεις. Αυτή η διακοπή περιλαμβάνει Μετάδοση σε Twitch και YouTube, Κοινή χρήση εικόνων και βίντεο σε Facebook και YouTube και λήψεις σε λειτουργία Photo 360 & Stereo.”

«Η βελτιστοποίηση των δυνατοτήτων βοηθά την εφαρμογή NVIDIA να εγκατασταθεί στο μισό χρόνο, να προσφέρει 50% πιο ανταποκρινόμενη διεπαφή χρήστη και να καταλαμβάνει 17% λιγότερο χώρο στο δίσκο από το GeForce Experience».

Η εφαρμογή Nvidia μπορεί να βελτιστοποιήσει αυτόματα τα παιχνίδια σας, αλλά εξακολουθεί να παρέχει πλήρη έλεγχο σε βάση ανά εφαρμογή ή σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να μπορείτε να παρακάμψετε τις μεμονωμένες προτιμήσεις. Δεν υπάρχει λόγος για τους παίκτες να μην εγκαταστήσουν τη νέα εφαρμογή Nvidia.

Είναι μια ενιαία ενιαία εφαρμογή για όλα όσα προσφέρει η Nvidia—μερικά από τα οποία πιθανότατα δεν γνωρίζατε καν, χάρη στη μπερδεμένη διεπαφή του GeForce Experience.