Τι είναι ένας προγραμματιστής ανοιχτού κώδικα και πώς να γίνετε ένας

Σας ενθουσιάζει ο ανοιχτός κώδικας και το μόνο που ονειρεύεστε είναι να γίνετε προγραμματιστής ανοιχτού κώδικα; Εάν το κάνετε, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Ο ανοιχτός κώδικας είναι ένας τεχνικός όρος που σημαίνει ελεύθερο λογισμικό. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν με τον ανοιχτό κώδικα.

Σε αυτήν την ανάρτηση, καλύπτουμε όλα αυτά και στη διαδικασία, σας δίνουμε επίσης τον δρόμο για να γίνετε προγραμματιστής ανοιχτού κώδικα.

Ας αρχίσουμε.

Τι είναι ένας προγραμματιστής ανοιχτού κώδικα;

Ένας προγραμματιστής ανοιχτού κώδικα συνεισφέρει σε λογισμικό που διανέμεται με άδειες ανοιχτού κώδικα. Επομένως, εξ ορισμού, εάν συνεισφέρετε στον ανοιχτό κώδικα, είστε προγραμματιστής ανοιχτού κώδικα.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα για τους προγραμματιστές ανοιχτού κώδικα από το να συνεισφέρουν απλώς.

Ένας προγραμματιστής ανοιχτού κώδικα ειδικεύεται σε ένα οικοσύστημα ανοιχτού κώδικα. Έχουν πλήρη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του ανοιχτού κώδικα, του τρόπου συνεισφοράς σε αυτό, της διαφορετικής αδειοδότησης και της ικανότητας συνεργασίας με άλλους προγραμματιστές για τη δημιουργία του καλύτερου δυνατού λογισμικού — κάνοντας τους προγραμματιστές ανοιχτού κώδικα υψηλής ζήτησης.

Η αγορά ανοιχτού κώδικα είναι πολύ ανοιχτή και έχει ως επί το πλείστον ζήτηση για τις ακόλουθες τεχνολογίες:

 • Τεχνολογίες Cloud/Container
 • Κυβερνασφάλεια
 • DevOps
 • Τεχνολογίες Ιστού
 • Blockchain
 • Τεχνολογίες αποθήκευσης
 • Τεχνητή Νοημοσύνη/Μηχανική Μάθηση
 • Edge Computing

Τώρα, θα διερευνήσουμε τα καθήκοντα ενός προγραμματιστή ανοιχτού κώδικα.

Καθήκοντα προγραμματιστή ανοιχτού κώδικα

Ως προγραμματιστής ανοιχτού κώδικα, τα καθήκοντά σας βασίζονται σε πολλούς παράγοντες, όπως η εμπειρία, το επίπεδο συμμετοχής και οι δεξιότητές σας. Ωστόσο, πρέπει να διορθωθεί προσθέτοντας νέο κώδικα ή διορθώνοντας σφάλματα. Ως προγραμματιστής ανοιχτού κώδικα, θα πρέπει να διαχειριστείτε την πτυχή της κοινότητας των έργων ανοιχτού κώδικα.

Εάν είστε καλοί στην κωδικοποίηση και την ανάπτυξη, σίγουρα θα έχετε την ευκαιρία να συνεισφέρετε στον βασικό κώδικα του έργου. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την προσθήκη νέων λειτουργιών στη βάση κώδικα ή τη βελτιστοποίηση της βάσης κωδικών για τη βελτίωση της απόδοσης.

Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να κάνετε επίλυση προβλημάτων και παρακολούθηση σφαλμάτων. Καθώς ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει σε έργα ανοιχτού κώδικα, τα έργα ανοιχτού κώδικα γίνονται μεγάλα. Για την παρακολούθηση όλων των σφαλμάτων και προβλημάτων, οι διαχειριστές έργων αναπτύσσουν τα κατάλληλα συστήματα παρακολούθησης προβλημάτων για τη διαχείριση εργασιών, αιτημάτων για λειτουργίες και αναφορών σφαλμάτων.

  Κωδικοί δώρων Girls X Battle 2: Εξαργυρώστε τώρα

Πρέπει επίσης να συμμετέχετε σε αναθεωρήσεις κώδικα για να διασφαλίσετε τη συνέπεια και την ποιότητα της βάσης κώδικα.

Ανάλογα με τον ρόλο σας, μπορεί επίσης να χρειαστεί να κάνετε τα εξής:

 • Δοκιμές και Διασφάλιση Ποιότητας
 • Απαιτήσεις συγκέντρωσης
 • Εμπλοκή της κοινότητας
 • Συμβατότητα με προηγούμενες εκδόσεις
 • Διαχείριση απελευθέρωσης
 • Διασφάλιση της ασφάλειας του έργου
 • Εξασφαλίστε την κατάλληλη εσωτερική και δημόσια τεκμηρίωση
 • Μετάφραση

Στη συνέχεια, θα εξερευνήσουμε το ανοιχτό κώδικα ως καριέρα.

Γιατί μια καριέρα ανοιχτού κώδικα;

Η καριέρα ανοιχτού κώδικα έχει μεγάλη ζήτηση. Όλο και περισσότερες εταιρείες κάνουν τα έργα τους ανοιχτού κώδικα. Στην πραγματικότητα, αν κοιτάξετε τις διάφορες τεχνολογίες, θα βρείτε τις περισσότερες από αυτές ανοιχτού κώδικα. Άλλωστε, όσο περισσότερα μάτια είναι στο λογισμικό, τόσο καλύτερο γίνεται.

Επιτρέπει επίσης στις εταιρείες να μειώσουν το κόστος, να μετριάσουν τους επιχειρηματικούς κινδύνους και να βελτιώσουν τη συνολική ποιότητα του έργου.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι ως προγραμματιστής ανοιχτού κώδικα, έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρείτε δουλειά σε αυτές τις εταιρείες. Σύμφωνα με την Έκθεση Εργασίας Ανοικτού Κώδικα 2022, οι διαχειριστές αναζητούν ενεργά υποψηφίους ανοιχτού κώδικα.

ο Αναφορά εργασιών ανοιχτού κώδικα 2022 ανέφερε ότι το 86% των μάνατζερ θέλουν ταλέντο ανοιχτού κώδικα. Από την άλλη πλευρά, το 46% των διευθυντών έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αύξηση των προσλήψεων ανοιχτού κώδικα.

Πηγή: training.linuxfoundation.org

Ωστόσο, η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι το 93% των διευθυντών χρειάζονται βοήθεια για να βρουν το κατάλληλο ταλέντο ανοιχτού κώδικα της ομάδας τους. Σύμφωνα με αυτούς, οι περισσότεροι υποψήφιοι στερούνται την απαραίτητη εμπειρία ανοιχτού κώδικα.

Η έκθεση ρίχνει επίσης φως στις δεξιότητες που αναζητούν οι διευθυντές προσλήψεων. Οι διευθυντές προσλήψεων θέλουν οι υποψήφιοι να έχουν τις ακόλουθες δεξιότητες.

 • Η ικανότητα να αρχιτέκτονες λύσεις
 • Γνώση εργασίας για το πώς να χρησιμοποιείτε το GitHub
 • Εμπειρία στην εκτέλεση έργων και συμβολή σε έργα ανοιχτού κώδικα
 • Γνώση νέων εργαλείων

Από την πλευρά ενός υποψηφίου, η επιλογή μιας καριέρας ανοιχτού κώδικα έχει πολλαπλά οφέλη. Αυτά τα οφέλη περιλαμβάνουν:

 • Εργασία με σύγχρονη τεχνολογία και υποδομές
 • Συνεργασία με έμπειρους ανθρώπους από όλο τον κόσμο.
 • Εξαιρετική ευκαιρία ανάπτυξης
 • Δυνατότητα να εργάζεστε σε αυτό που αγαπάτε, δηλαδή ανοιχτού κώδικα
  9 Καλύτερο λογισμικό χαρτογράφησης διαγραμμάτων δικτύου και τοπολογίας

Πώς να γίνετε προγραμματιστής ανοιχτού κώδικα;

Για να γίνετε ικανός και εξειδικευμένος προγραμματιστής ανοιχτού κώδικα, πρέπει να ξεκινήσετε από μικρά. Η καλύτερη προσέγγιση είναι να μάθετε για τον ανοιχτό κώδικα και πώς λειτουργεί. Και ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε να το κάνετε είναι να μάθετε πώς να συνεισφέρετε στον ανοιχτό κώδικα.

#1. Κατανόηση των εξαρτημάτων έργου ανοιχτού κώδικα

Για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας ως προγραμματιστής ανοιχτού κώδικα, θα πρέπει να μάθετε για αυτό και πώς λειτουργεί. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ένα έργο ανοιχτού κώδικα αποτελείται από πραγματικούς ανθρώπους που εργάζονται σε πραγματικά προβλήματα. Αυτά περιλαμβάνουν συντηρητές έργων, συνεισφέροντες, κοινότητα και χρήστες/πελάτες.

Άλλα ζωτικής σημασίας στοιχεία του έργου ανοιχτού κώδικα περιλαμβάνουν:

 • Πηγαίος κώδικας και αποθετήριο τεκμηρίωσης
 • Οδηγός συνεισφοράς
 • Άδειες έργου για να καθορίσετε την άδεια διανομής του
 • Κουλτούρα έργου
 • Οδηγός Κώδικα Δεοντολογίας
 • Διανομή

Καθένα από αυτά τα στοιχεία είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του έργου ανοιχτού κώδικα. Επίσης, στον πυρήνα όλων αυτών βρίσκεται ένα σύστημα ελέγχου έκδοσης (VCS) όπως το Git.

#2. Ξεκινώντας από Μικρό

Σύμφωνα με Ράντεκ Παζντέρα, είναι πάντα σοφό να ξεκινάς από μικρά. Θα σας βοηθήσει να αγνοήσετε την απεραντοσύνη ενός έργου ανοιχτού κώδικα που περιέχει μια μεγάλη βάση κώδικα. Αν προσπαθήσετε να μάθετε για τα πάντα, σύντομα θα δείτε τον εαυτό σας να κατακλύζεται από την απεραντοσύνη του έργου. Επίσης, το να ξεκινήσετε μικρά μπορεί να σας βοηθήσει να αφιερώσετε χρόνο σε αυτό που σας αρέσει στο έργο και να παραμείνετε παρακινημένοι σε όλη τη διαδικασία.

#3. Εκμάθηση για τα βασικά της συνεισφοράς ανοιχτού κώδικα

Ο καλύτερος τρόπος για να γίνετε προγραμματιστής ανοιχτού κώδικα είναι να μάθετε τα βασικά. Οι βασικές έννοιες ξεκινούν από το γεγονός ότι ο κώδικας πρέπει να τροποποιηθεί, να επιθεωρηθεί ή να βελτιωθεί κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του.

Το οικοσύστημα ανοιχτού κώδικα είναι τεράστιο. Επίσης, τα περισσότερα έργα χρηματοδοτούνται μέσω κοινοπραξίας ή προμηθευτών εταιρικού λογισμικού. Οι εταιρείες πρέπει να χρησιμοποιούν λογισμικό ανοιχτού κώδικα για τη δημιουργία των στοιχείων, ακόμη και όταν κατασκευάζουν ιδιόκτητο λογισμικό.

Εάν είστε εντελώς νέοι στον ανοιχτό κώδικα, είναι καλύτερο να μεταβείτε στο GitHub και να αναζητήσετε έργα που σας ενδιαφέρουν. Μπορείτε να τα ξεκινήσετε και να μάθετε για το έργο μέσω των αρχείων που συνεισφέρουν και README. Η τεκμηρίωση του έργου είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να μάθετε για το έργο ανοιχτού κώδικα, καθώς περιέχει λεπτομερείς οδηγίες και σεμινάρια.

  Πώς να μοιραστείτε το Apple Watch Face σας

Μόλις αισθανθείτε άνετα, δημιουργήστε ένα περιβάλλον προγραμματιστή και αρχίστε να συνεισφέρετε.

#4. Διατηρήστε ανοιχτή τη γραμμή επικοινωνίας

Θα πρέπει επίσης να επενδύσετε χρόνο στην κοινότητα όταν συνεισφέρετε σε οποιοδήποτε έργο ανοιχτού κώδικα. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγγραφεί στο κανάλι IRC και στη λίστα αλληλογραφίας. Αυτά θα σας βοηθήσουν να ενημερώνεστε για το τι συμβαίνει με την κοινότητα. Επιτρέπει επίσης στους αρχάριους να ξεκινήσουν το έργο – ειδικά αν χρειάζονται βοήθεια για να καταλάβουν πού να αρχίσουν να συνεισφέρουν.

Μπορείτε επίσης να στείλετε απευθείας email σε προγραμματιστές και συντηρητές έργων για να λάβετε βοήθεια. Οι άνθρωποι που εργάζονται σε έργα ανοιχτού κώδικα είναι επωφελείς και μπορούν να σας καθοδηγήσουν στη διαδικασία. Ωστόσο, είναι πάντα καλή ιδέα να μην τους ενοχλείτε με βασικά πράγματα. Για αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φόρουμ ή τις λίστες αλληλογραφίας.

Μόλις αρχίσετε να συνεισφέρετε, θα σας προσέξουν. Και εδώ ξεκινάτε τις πιθανότητές σας για πρόσληψη.

#5. Λήψη εργασίας ανοιχτού κώδικα

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσλάβετε — τον τρόπο ανοιχτού κώδικα ή την παραδοσιακή διαδικασία πρόσληψης.

Ας ξεκινήσουμε με το παραδοσιακό.

Εδώ, μπορείτε να βρείτε τις θέσεις εργασίας σε πύλες εργασίας ή επίσημους ιστότοπους και να κάνετε αίτηση σε αυτές. Μπορείτε να δοκιμάσετε το LinkedIn για να μάθετε για την κουλτούρα της εταιρείας και τις ανοιχτές θέσεις εργασίας.

Εάν δεν βλέπετε ανοιχτές λίστες θέσεων εργασίας για το έργο ανοιχτού κώδικα που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να συνδεθείτε με τους προγραμματιστές ή τους συντηρητές για να αναζητήσετε μια ευκαιρία. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η εταιρεία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο πρόσληψης εάν ο υποψήφιος είναι εξαιρετικός σε αυτό που κάνει.

Ένας άλλος τρόπος είναι να γίνετε προσηλωμένοι μέσω των συνεισφορών σας.

Στην προηγούμενη ανάρτησή μου σχετικά με το ανοιχτό κώδικα και το κυνήγι εργασίας, συζήτησα πώς να κάνετε τον εαυτό σας προσεχτικό μέσω των συνεισφορών σας. Η ιδέα είναι να συνεχίσετε να συνεισφέρετε μέχρι να σας προσέξει κάποιος. Μόλις έχετε κάνει σημαντικό αντίκτυπο, βρίσκεστε σε εξαιρετική θέση για πρόσληψη.

Τελικές Λέξεις

Η πορεία προς την ανάπτυξη ανοιχτού κώδικα ξεκινά με συνεισφορές. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι υποψήφιοι μαθαίνουν για τις τεχνολογίες στην εργασία τους. Ωστόσο, συνιστάται ιδιαίτερα να ξεκινήσετε ανεξάρτητα για να προηγηθείτε.

Επίσης, οι εργασίες ανοιχτού κώδικα είναι κυρίως απομακρυσμένες, δίνοντάς σας μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και τη δυνατότητα να συνεχίσετε να συνεισφέρετε σε άλλα έργα ανοιχτού κώδικα κατά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Στη συνέχεια, ελέγξτε τις βιβλιοθήκες TypeScript και το χρόνο εκτέλεσης για να γνωρίζετε ως προγραμματιστής.