Τι είναι ένας Εικονικός Βοηθός; Πώς Γίνεσαι Ένα;

Καθώς οι επιχειρήσεις αναπτύσσονται, οι ιδιοκτήτες αναζητούν τρόπους για να κάνουν τις λειτουργίες πιο αποτελεσματικές. Εκεί έρχονται οι εικονικοί βοηθοί. Διευκολύνουν τη ζωή των πολυάσχολων επαγγελματιών, από τους επιχειρηματίες μέχρι τους μεγάλους οργανισμούς.

Τι είναι όμως ένας εικονικός βοηθός; Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους εικονικούς βοηθούς και πώς να γίνετε ένας.

Τι είναι ένας Εικονικός Βοηθός;

Όπως υποδηλώνει το όνομα, ένας εικονικός βοηθός είναι κάποιος που βοηθά τους πελάτες με μια ποικιλία εργασιών. Περιλαμβάνει εισαγωγή δεδομένων, προγραμματισμό ραντεβού και τεχνικές εργασίες, διαδικτυακά ή εξ αποστάσεως.

Οι εικονικοί βοηθοί μπορούν να είναι χρήσιμοι τόσο σε νέους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων όσο και σε μεγαλύτερους εδραιωμένους οργανισμούς. Μπορούν να αναλάβουν διοικητικά καθήκοντα, απελευθερώνοντας τους επιχειρηματίες να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους. Οι εικονικοί βοηθοί μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους μεγαλύτερους οργανισμούς να βελτιώσουν τις λειτουργίες τους και να μειώσουν τον φόρτο εργασίας.

Οι VA (εικονικοί βοηθοί) μπορούν να επιλέξουν να εργάζονται με πλήρη, μερική απασχόληση ή σε ανεξάρτητη βάση. Η εικονική βοήθεια είναι μια δημοφιλής σταδιοδρομία εργασίας από το σπίτι που σας επιτρέπει να εργάζεστε από οπουδήποτε.

Τι κάνει ένας εικονικός βοηθός;

Ως βασικές αρμοδιότητές τους, οι εικονικοί βοηθοί εκτελούν τις ακόλουθες διοικητικές εργασίες για τους πελάτες:

  • Χειρισμός email.
  • Προγραμματισμός ραντεβού.
  • Διαχείριση τηλεφωνικών κλήσεων.
  • Διαχείριση ημερολογίου.
  • Εξυπηρέτηση και υποστήριξη πελατών.
  • Διαχείριση προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
  • Αποστολή τιμολογίων και διατήρηση καταχωρήσεων δεδομένων.
  • Τήρηση βιβλίων και λογιστική.
  Πώς να καταλάβετε εάν κάποιος απορρίπτει τις κλήσεις σας

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι VA μπορούν να κάνουν περισσότερα από απλά διοικητικά καθήκοντα. Μπορούν επίσης να εργαστούν σε δημιουργικούς, μάρκετινγκ ή τεχνικούς ρόλους.

Οι δημιουργικοί εικονικοί βοηθοί σχεδιάζουν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φυλλάδια και άλλο υλικό μάρκετινγκ. Μπορούν επίσης να γράφουν περιεχόμενο για ιστολόγια, άρθρα και ιστότοπους.

Οι τεχνικοί εικονικοί βοηθοί διαχειρίζονται ιστότοπους και εφαρμογές για να παρέχουν τεχνική υποστήριξη. Επίσης, χειρίζονται και εκτελούν καμπάνιες ψηφιακού μάρκετινγκ σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ρόλος ενός εικονικού βοηθού έχει γίνει πιο ευέλικτος και ευέλικτος με την πάροδο του χρόνου. Μπορείτε να ειδικευτείτε σε οποιαδήποτε από τις εργασίες που αναφέρονται παραπάνω για να δημιουργήσετε μια θέση για τον εαυτό σας στον τομέα.

Οφέλη και μειονεκτήματα του να είσαι εικονικός βοηθός

Οι VA μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αυξήσουν την παραγωγικότητα, να μειώσουν τον φόρτο εργασίας και να εξοικονομήσουν χρήματα. Προσφέρουν επίσης πολλά οφέλη σε άτομα που φιλοδοξούν να εργαστούν εξ αποστάσεως. Το να είσαι εικονικός βοηθός σάς επιτρέπει να εργάζεστε από το σπίτι ή οπουδήποτε. Έτσι, μπορείτε να σχεδιάσετε το δικό σας πρόγραμμα και να αποφασίσετε τον αριθμό των ωρών που θέλετε να εργαστείτε.

Ως VA, μπορείτε να επιλέξετε τις υπηρεσίες που θέλετε να προσφέρετε που σας επιτρέπουν να κάνετε αυτό που αγαπάτε με απεριόριστες δυνατότητες κερδών. Επιπλέον, δεν χρειάζεστε μια ακριβή εγκατάσταση εργασίας για να ξεκινήσετε ως εικονικός βοηθός. Στην πραγματικότητα, το μόνο πράγμα που θα χρειαστείτε για τη θέση εργασίας είναι ένας υπολογιστής και μια σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειώσετε ορισμένα μειονεκτήματα του ρόλου της εργασίας πριν λάβετε μια απόφαση σταδιοδρομίας. Οι εικονικοί βοηθοί συχνά ταχυδακτυλουργούν πολλούς πελάτες και εργασίες ταυτόχρονα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση.

Επιπλέον, η απομακρυσμένη εργασία έχει τα μειονεκτήματά της και η εικονική βοήθεια δεν αποτελεί εξαίρεση. Εάν μια εξ αποστάσεως καριέρα δεν προορίζεται για εσάς, μπορεί να οδηγήσει σε απομόνωση και μειωμένη παραγωγικότητα.

  10 γρήγορα βήματα για να αυξήσετε την απόδοση του Mac

Επιπλέον, η καριέρα είναι η πιο περιζήτητη απομακρυσμένη εργασία στο διαδίκτυο. Μπορεί να είναι δύσκολο να κάνεις μια συναυλία εν μέσω του διαρκώς αυξανόμενου ανταγωνισμού. Ωστόσο, η άνοδος της επιχειρηματικότητας αυξάνει τη ζήτηση για VA, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες στον τομέα.

Μισθός Εικονικού Βοηθού

Σύμφωνα με έκθεση του Μισθολογικη κλιμακα, οι εικονικοί βοηθοί κερδίζουν περίπου 17,57 $ ανά ώρα και 47.516 $ ετησίως κατά μέσο όρο. Ο τομέας προσφέρει πολλές ευκαιρίες με αύξηση των δυνατοτήτων κερδών με την πάροδο του χρόνου.

Επιπλέον, η δημιουργία ενός ισχυρού προφίλ μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε τις νέες προοπτικές σας. Δοκιμάστε να προσφέρετε υπηρεσίες στη θέση σας για να διατηρήσετε και να διευρύνετε τη βάση πελατών σας. Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι δεξιότητες όπως το WordPress, η γραφιστική και το blogging μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλότερους μισθούς για εικονικούς βοηθούς.

Πώς να Γίνετε Εικονικός Βοηθός

Εάν το να γίνετε εικονικός βοηθός ευθυγραμμίζεται με τους στόχους της καριέρας σας, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ακολουθήσετε αυτόν τον δρόμο. Η καριέρα δεν απαιτεί υψηλότερα προσόντα ή προηγούμενη εργασιακή εμπειρία. Μπορείτε εύκολα να ξεκινήσετε την πρώτη σας συναυλία αν αναζητάτε ευκαιρίες στο διαδίκτυο στα σωστά μέρη.

Ακολουθούν μερικές αποτελεσματικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να γίνετε επιτυχημένος εικονικός βοηθός:

1. Προσδιορίστε τις Υπηρεσίες που θέλετε να προσφέρετε

Πριν αναζητήσετε την πρώτη σας εργασία εικονικού βοηθού, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποφασίσει ποιες υπηρεσίες θέλετε να προσφέρετε. Είτε ειδικεύεται στην τήρηση λογιστικών βιβλίων, στη διαχείριση περιεχομένου, στον συντονισμό έργων ή στην υποστήριξη πελατών, η σαφήνεια στην εξειδικευμένη θέση που έχετε επιλέξει θα ανοίξει το δρόμο για μια επιτυχημένη αρχή.

2. Παρακολουθήστε διαδικτυακά μαθήματα

Σκεφτείτε να εγγραφείτε σε σχετικές πιστοποιήσεις ή εκπαίδευση για να βελτιώσετε τα προσόντα σας και να ξεχωρίσετε στην ανταγωνιστική αγορά. Η συνεχής μάθηση και η επαγγελματική εξέλιξη μπορούν να σας βοηθήσουν να αναβαθμίσετε τις δεξιότητές σας και να διευρύνετε τις υπηρεσίες σας με την πάροδο του χρόνου.

  Τα κορυφαία 5 κλασικά παιχνίδια Co-Op με μοντέρνα ριμέικ

Ακολουθούν μερικά μαθήματα που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε:

3. Αναζήτηση για θέσεις εργασίας

Μπορείτε να αναζητήσετε αγγελίες εργασίας στο διαδίκτυο στους πιο δημοφιλείς ιστότοπους για αγγελίες εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των Indeed, Flexjobs, LinkedIn και άλλων. Μπορείτε επίσης να επεκταθείτε στους καλύτερους ιστότοπους εργασίας για να βρείτε εργασία εξ αποστάσεως. Επιπλέον, μπορείτε να αξιοποιήσετε τα καλύτερα μέρη για να βρείτε ανεξάρτητη εργασία, συμπεριλαμβανομένων των Upwork, Freelancer και άλλων.

4. Ξεκινήστε τη Δικτύωση

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να δικτυωθείτε στο διαδίκτυο σε ομάδες LinkedIn και Facebook για να βρείτε μερικές καλές ευκαιρίες στο πεδίο. Ψάξτε για κοινότητες όπως το Ένωση Εικονικών Βοηθών Δικτύωσης (VANA) και Σύλλογος Εικονικών Βοηθών παροχή μαθησιακών πόρων, ευκαιριών δικτύωσης και υποστήριξης.

5. Φτιάξτε ένα χαρτοφυλάκιο

Επιπλέον, ένας καλά σχεδιασμένος ιστότοπος ή διαδικτυακό χαρτοφυλάκιο έχει μεγάλη αξία. Ένα χαρτοφυλάκιο παρουσιάζει τις δεξιότητές σας, τα προηγούμενα έργα και τις μαρτυρίες από ικανοποιημένους πελάτες. Μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την αξιοπιστία σας και να βοηθήσει τους πιθανούς πελάτες να σας βρουν πιο εύκολα.

6. Καθορίστε τη στρατηγική τιμολόγησης σας

Τέλος, καθορίστε τη στρατηγική τιμολόγησης λαμβάνοντας υπόψη τις δεξιότητές σας, τις τιμές της αγοράς και την αξία που παρέχετε στους πελάτες σας. Δημιουργήστε ξεκάθαρα πακέτα υπηρεσιών με διαφανή τιμολόγηση για να διευκολύνετε τους πελάτες να καταλάβουν τι θα λάβουν. Συγκεντρώσαμε ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ορίσετε τις τιμές των ανεξάρτητων επαγγελματιών σας με τον σωστό τρόπο.

Εξερευνήστε μια νέα απομακρυσμένη διαδρομή καριέρας ως εικονικός βοηθός

Είτε αναζητάτε την ευελιξία να εργάζεστε από οπουδήποτε είτε αναζητάτε μια δευτερεύουσα εργασία, το να γίνετε εικονικός βοηθός ανοίγει πολλές πόρτες στην επιτυχία και την επαγγελματική ανεξαρτησία.

Εάν έχετε κίνητρα για τον εαυτό σας, προτιμάτε να εργάζεστε μόνοι σας και είστε ικανοί να κάνετε πολλαπλές εργασίες, αυτή είναι η καλύτερη επαγγελματική πορεία για εσάς. Επιπλέον, η εμπειρία που αποκτήθηκε ως εικονικός βοηθός μπορεί να προσφέρει μεταβιβάσιμες δεξιότητες χρήσιμες για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση κάποια μέρα.