Τι ήταν το Omegle; Και γιατί έκλεισε;

Πίνακας περιεχομένων
Βασικά Takeaways
- Το Omegle ήταν μια διαδικτυακή πλατφόρμα συνομιλίας που συνέδεε αγνώστους σε όλο τον κόσμο για συνομιλίες και συνομιλίες βίντεο. Είχε πάνω από 3 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά πριν κλείσει.
- Οι χρήστες αντιστοιχίστηκαν τυχαία με έναν άλλο χρήστη και μπορούσαν να αρχίσουν να συνομιλούν αμέσως χωρίς να τους προσθέσουν στο δίκτυό τους. Θα μπορούσαν να τερματίσουν τη συνομιλία και να ξεκινήσουν μια νέα, εάν το επιθυμούσαν.
- Ο Omegle αντιμετώπισε πίεση και κριτική λόγω αντιπαραθέσεων και παράνομου περιεχομένου. Παρά τις προσπάθειες να διατηρηθεί η πλατφόρμα ασφαλής, ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να την κλείσει λόγω του συντριπτικού χαρακτήρα της εργασίας.
Το Omegle ήταν μια δημοφιλής διαδικτυακή υπηρεσία συνομιλίας που σας επέτρεπε να μιλάτε με αγνώστους από όλο τον κόσμο μέσω συνομιλίας ή βίντεο. Όμως, μετά από 14 χρόνια, το Omegle έκλεισε οριστικά. Λοιπόν, τι ήταν το Omegle, πώς λειτουργούσε και γιατί έκλεισε;
Τι ήταν το Omegle;
Ο Leif K-Brooks, ένας 18χρονος από το Βερμόντ, δημιούργησε την διαδικτυακή πλατφόρμα συνομιλίας το 2009. Ο πρωταρχικός σκοπός της ήταν να συνδέει τυχαίους αγνώστους από όλο τον κόσμο για να συνομιλούν και να ανταλλάσσουν ιδέες.
Μέχρι το 2010, πρόσθεσε μια λειτουργία συνομιλίας μέσω βίντεο, επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν με ποιον μιλάνε. Σύμφωνα με α δήλωση του K-Brooksαν το Διαδίκτυο είναι ένα παγκόσμιο χωριό, το Omegle προοριζόταν να είναι ένας από τους δρόμους αυτού του χωριού, όπου θα μπορούσατε να κάνετε μια βόλτα και να ξεκινήσετε συνομιλίες με ανθρώπους στη διαδρομή.
Λίγο πριν κλείσει το Omegle στις 8 Νοεμβρίου 2023, είχε πάνω από 3 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά, σύμφωνα με HelpLamaκαθιστώντας το έναν από τους μεγαλύτερους ιστότοπους για συνομιλίες με τυχαίους αγνώστους.
Πώς λειτούργησε το Omegle;
Το Omegle λειτούργησε συνδέοντάς σας με έναν άλλο χρήστη. Αυτό έγινε τυχαία—δεν χρειάζεται να προσθέσετε τον άλλο χρήστη στο δίκτυό σας για να συνομιλήσετε μαζί του. Όταν το Omegle ήταν ακόμα ενεργό, έπρεπε απλώς να μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο ή στην εφαρμογή iOS και μπορούσατε να ξεκινήσετε αμέσως τη συνομιλία μόλις ζευγαρώσετε με έναν άγνωστο (αν και μερικές φορές πρέπει να αποδείξετε ότι δεν είστε bot).
Εάν δεν σας άρεσε η εξέλιξη της συνομιλίας, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Διακοπή για να τερματίσετε τη συνομιλία και στη συνέχεια στο Νέο για να αποκτήσετε έναν νέο συνομιλητή. Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε Esc μία φορά στο πληκτρολόγιό σας και για τις δύο ενέργειες.
Το Omegle σάς επιτρέπει επίσης να συνδεθείτε με άτομα που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα όταν συμπληρώσατε το Για τι θέλετε να μιλήσετε; καταχώρηση στην αρχική σελίδα. Η πλατφόρμα θα μπορούσε επίσης να εισαγάγει τα ενδιαφέροντά σας από το Facebook, αν το επιτρέψετε, βοηθώντας σας να συνδεθείτε με αγνώστους με ομοϊδεάτες.
Η πλατφόρμα είχε πολλές άλλες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του Spy (λειτουργία ερώτησης), που σας επέτρεπε να κάνετε μια ερώτηση σε δύο αγνώστους και να δείτε πώς το συζήτησαν. Υπήρχε επίσης συνομιλία φοιτητών κολεγίου, η οποία επέτρεπε στους μαθητές να συνδεθούν με τους συμμαθητές τους. Ωστόσο, χρειαζόταν μια επαληθευμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκπαίδευσης για να μπορέσετε να τη χρησιμοποιήσετε.
Γιατί έκλεισε το Omegle;
Στις 8 Νοεμβρίου 2023, οι θαυμαστές του Omegle αιφνιδιάστηκαν όταν η αγαπημένη τους πλατφόρμα συνομιλίας δεν υπήρχε πλέον. Αντί για την αρχική σελίδα του Omegle, οι χρήστες προσγειώθηκαν στην επιστολή του Leif K-Brooks για τους χρήστες του Omegle.
Είπε ότι ενώ υπήρχαν πολλά σημαντικά σημεία κατά τη διάρκεια της εποχής του Omegle, αντιμετώπισε επίσης πίεση, κριτική και αρνητικά σχόλια λόγω των αντιπαραθέσεων στην πλατφόρμα.
Δεδομένου ότι το Omegle ήταν από τη φύση του ανώνυμο, ορισμένοι χρήστες ενθαρρύνθηκαν να εμφανίσουν παράνομο περιεχόμενο.
Η Omegle έλαβε μέτρα για να το διατηρήσει ασφαλές. Εισήγαγε εποπτεία, πρόσθεσε προειδοποιήσεις και ακόμη και «παρακολούθησε» τις συνομιλίες μέσω βίντεο για τον εντοπισμό κακών ηθοποιών. Ωστόσο, αυτά τα βήματα δεν ήταν πολύ αποτελεσματικά, με ορισμένους χρήστες να βρίσκουν τρόπους να καταργήσουν τον αποκλεισμό από το Omegle.
Ενώ ήταν σε θέση να αναφέρει ορισμένους χρήστες στις αρχές και να σταματήσει το έγκλημα, αυτά ήταν σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματικά. Εξαιτίας αυτών των ζητημάτων, ο K-Brooks αποφάσισε να κλείσει οριστικά το Omegle. Σύμφωνα με αυτόν:
Το Operating Omegle δεν είναι πλέον βιώσιμο, ούτε οικονομικά ούτε ψυχολογικά. Ειλικρινά, δεν θέλω να πάθω καρδιακή προσβολή στα 30 μου.
Και με αυτό, μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες συνομιλίας του Διαδικτύου δεν υπάρχει πλέον.
Εάν σκέφτεστε να μετακινηθείτε σε μια εναλλακτική λύση Omegle, φροντίστε να προστατεύσετε τα προσωπικά σας στοιχεία στο διαδίκτυο για να παραμείνετε ασφαλείς. Υπάρχουν είδη πληροφοριών που δεν πρέπει ποτέ να δημοσιεύετε στο διαδίκτυο, ακόμα κι αν μια υπηρεσία είναι ανώνυμη.
Omegle Όχι Περισσότερα
Η ανώνυμη πλατφόρμα συνομιλίας επέτρεψε σε εκατομμύρια χρήστες να συνδεθούν μεταξύ τους τυχαία. Επέτρεψε στους ανθρώπους να δουν άλλους πολιτισμούς, να μιλήσουν για διαφορετικές ιδέες και ακόμη και λίγοι βρήκαν την αδελφή ψυχή τους στην πλατφόρμα.
Ωστόσο, και το Omegle είχε τα προβλήματά του. Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε ότι αυτή η μάχη ήταν υπερβολική για αυτόν. Έτσι, αποχαιρετούμε το Omegle.