Τι ήταν η λειτουργία Προσθήκης σπιτιού του Netflix και τι συνέβη;

Το Netflix παρουσίασε τη λειτουργία Προσθήκη σπιτιού ως έναν νέο τρόπο καταστολής της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης. Το Add a Home κυκλοφόρησε σε επιλεγμένες χώρες όπου η υπηρεσία ροής είναι διαθέσιμη από τον Αύγουστο του 2022.

Ωστόσο, μετά από λίγο, το Netflix αποφάσισε να εγκαταλείψει τη λειτουργία μόλις λίγους μήνες μετά τη δημιουργία της, τον Οκτώβριο του 2022. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη λειτουργία Προσθήκη σπιτιού του Netflix, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου λειτουργίας και του γιατί δεν είναι πλέον διαθέσιμη.

Το Netflix παρουσιάζει την Προσθήκη σπιτιού

Το Netflix κυκλοφόρησε μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Προσθήκη σπιτιού τον Ιούλιο του 2022. Η νέα δυνατότητα είχε σκοπό να βοηθήσει το Netflix να επιβάλει την πολιτική του για ένα νοικοκυριό.

Το Add a Home ήταν μια εναλλακτική λύση στο Add an Extra Member, την οποία παρουσίασε η εταιρεία ροής σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής στις αρχές του 2022. Και οι δύο λειτουργίες στοχεύουν στο να βοηθήσουν το Netflix να καταπολεμήσει την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης. Τον Αύγουστο του 2022, η ταινία κυκλοφόρησε στην Αργεντινή, τη Δομινικανή Δημοκρατία, το Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα και την Ονδούρα.

  Πώς να αποκρύψετε ή να αφαιρέσετε σχόλια στα Έγγραφα Google

Πώς λειτουργεί η δυνατότητα προσθήκης σπιτιού του Netflix

Σύμφωνα με την πολιτική του, το Netflix σάς επιτρέπει να μοιράζεστε τον λογαριασμό σας σε ένα μόνο νοικοκυριό. Σύμφωνα με Κέντρο βοήθειας του Netflix, ένα νοικοκυριό είναι “μια συλλογή συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο στο κύριο μέρος όπου παρακολουθείτε το Netflix.” Η επιβολή αυτού του κανόνα ήταν δύσκολη για την πλατφόρμα, αλλά το Add a Home είχε σκοπό να βοηθήσει την εταιρεία. Για να εντοπίσει το κύριο σπίτι σας, το Netflix χρησιμοποιεί διαφορετικούς παράγοντες όπως η διεύθυνση IP, το αναγνωριστικό συσκευής και η δραστηριότητα του λογαριασμού σας.

Η υπηρεσία ροής σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε ή να ενημερώσετε μη αυτόματα ένα νοικοκυριό στην τηλεόρασή σας. Εάν δεν το κάνετε, οι τρεις αναφερόμενοι παράγοντες χρησιμοποιούνται για να ορίσετε έναν αυτόματα εκ μέρους σας.

Η προσθήκη ενός σπιτιού μπήκε στο παιχνίδι αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας σε περισσότερα από ένα σπίτια (φυσική τοποθεσία). Θα έχετε την επιλογή να προσθέσετε ένα επιπλέον νοικοκυριό εάν συνδεθείτε στον λογαριασμό σας σε άλλη τηλεόραση ή συσκευή που είναι συνδεδεμένη με τηλεόραση με επιπλέον 2,99 $ ανά σπίτι. Ωστόσο, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα Netflix Household μόνο σε μια τηλεόραση. Όλες οι άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν το ίδιο Διαδίκτυο με την τηλεόρασή σας αποτελούν αυτόματα μέρος του Netflix Household σας.

  Πώς να διαγράψετε οριστικά το ιστορικό PhonePe

Όταν ταξιδεύετε, το Netflix θα σας επιτρέψει να κάνετε ροή σε μια νέα τηλεόραση για περιορισμένο χρονικό διάστημα έως και δύο εβδομάδων. Το πιάσιμο? Δεν πρέπει να έχετε χρησιμοποιήσει προηγουμένως τον λογαριασμό σας σε αυτήν την τοποθεσία. Κατά την κυκλοφορία, μια σελίδα υποστήριξης του Netflix είπε ότι η ανάπαυλα δύο εβδομάδων επιτρέπεται μόνο μία φορά ανά τοποθεσία ανά έτος. Όσο για το κύριο σπίτι σας, θα μπορούσατε να το αλλάζετε μόνο έως και τρεις φορές κάθε έξι μήνες.

Εάν αγοράσατε ένα επιπλέον σπίτι και αποφασίσετε να αλλάξετε γνώμη αργότερα, το Netflix θα παρείχε μια επιλογή Διακοπής πληρωμής για επιπλέον σπίτια. Όλες οι συσκευές σε αυτό το σπίτι θα αποσυνδεθούν όταν τελειώσει ο τρέχων κύκλος χρέωσης και θα διατηρήσετε την τυπική χρέωση συνδρομής Netflix, ανάλογα με το πρόγραμμα συνδρομής Netflix που επιλέξατε.

Γιατί το Netflix ξεκίνησε να προσθέτει ένα σπίτι;

Το κύριο κίνητρο πίσω από το χαρακτηριστικό είναι η καταστολή της κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εταιρείας. Σε μια επιστολή προς τους μετόχους του τον Απρίλιο του 2022, το Netflix εκτίμησε ότι οι κωδικοί πρόσβασης κοινοποιούνται σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια επιπλέον νοικοκυριά. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, το Netflix έχασε 200.000 συνδρομητές, ακολουθούμενο από σχεδόν 1 εκατομμύριο το δεύτερο τρίμηνο.

  5 συμβουλές για να αποκτήσετε την καλύτερη εμπειρία ψυχαγωγίας από το PS5 σας

Σε ένα Ανακοίνωση NetflixChengyi Long, Διευθυντής Καινοτομίας Προϊόντων, λέει, «η σημερινή ευρεία κοινή χρήση λογαριασμών μεταξύ των νοικοκυριών υπονομεύει τη μακροπρόθεσμη ικανότητά μας να επενδύουμε και να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας».

Τι συνέβη με τη λειτουργία Add a Home του Netflix;

Η προσθήκη ενός σπιτιού δεν είναι πλέον διαθέσιμη από τον Ιούλιο του 2023. Η λειτουργία προοριζόταν να επεκταθεί σε περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, αλλά καταργήθηκε αρκετούς μήνες μετά την ανακοίνωση. Το Netflix έκλεισε τη λειτουργία τον Οκτώβριο του 2022 και την αντικατέστησε με την υποστήριξη Extra Member.

Χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα Extra Member, μπορείτε να δημιουργήσετε δευτερεύοντες λογαριασμούς Netflix για 7,99 $/μήνα ή περισσότερο (ανάλογα με το σχέδιό σας) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκτός του νοικοκυριού σας. Το Netflix πρόσθεσε επίσης μια δυνατότητα μεταφοράς προφίλ ταυτόχρονα για να βοηθήσει όσους μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης να δημιουργήσουν νέους λογαριασμούς και να μετακινήσουν τα προφίλ τους για να αποφύγουν την εκ νέου έναρξη.

Το Netflix θέλει να τερματίσει την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης

Τώρα περισσότερο από ποτέ, το Netflix είναι σοβαρό για την καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης. Εάν μοιράζεστε τα διαπιστευτήρια κάποιου, μην πανικοβληθείτε. μπορεί να ανακουφιστείτε όταν ακούτε ότι η εταιρεία έχει ένα φθηνότερο πρόγραμμα που ονομάζεται Standard με διαφημίσεις να κοστίζουν 7,99 $/μήνα. Εφόσον μπορείτε να ανέχεστε διαφημίσεις, αυτό το σχέδιο κάνει το Netflix πιο προσιτό σε πολλούς.