Τα Premium ακουστικά ANC παραδίδονται σχεδόν σε κάθε περιοχή

Βασικά Takeaways

  • Τα ακουστικά Shure Aonic 50 Gen 2 ANC διαθέτουν αναβαθμισμένη διάρκεια ζωής μπαταρίας, εξαιρετική ποιότητα ήχου και εξαιρετική ποιότητα κατασκευής.
  • Τα ακουστικά είναι άνετα και έχουν κομψό σχεδιασμό σε μαύρο χρώμα.
  • Η εφαρμογή ShurePlus PLAY επιτρέπει την εκτεταμένη προσαρμογή του EQ ήχου, προσθέτοντας ευελιξία στη συνολική εμπειρία ήχου.

Η σχεδίαση Aonic 50 Gen 2 δεν έχει αποκλίνει πολύ από την αρχική, αλλά έχει λάβει αναβαθμίσεις στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, καλύτερο υβριδικό ANC, Snapdragon Sound και αρκετές λειτουργίες χωρικού ήχου.

Το Shure είναι ένα όνομα συνώνυμο με την ποιότητα ήχου και τα αυθεντικά ακουστικά Aonic 50 έτυχαν καλής αποδοχής και συζητήθηκαν συχνά ως πραγματικός ανταγωνιστής του WH-1000XM4 της Sony. Αυτή είναι μια εξαιρετική σύγκριση, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο τα XM4 παρέσυραν αποτελεσματικά τα πάντα. Τώρα, τα ενεργά ακουστικά εξουδετέρωσης θορύβου Shure Aonic 50 Gen 2 είναι εδώ, φέρνοντας μια αξιοπρεπή σειρά αναβαθμίσεων σε ένα ήδη κορυφαίο πακέτο.

Όμως, δεδομένης της κατηγορίας τιμής Aonic 50 Gen 2, που θέτει αυτά τα κουτιά ανταγωνιστικά με τις Sony, Bose, Bowers & Wilkins και άλλα βαριά χτυπήματα, αντανακλά η τιμή την ποιότητα ήχου;

Πίστωση εικόνας: Gavin Phillips/MakeUseOf Shure AONIC 50 Gen 2

Τα ακουστικά Aonic 50 Gen 2 ANC της Shure προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα κατασκευής σε κομψό μαύρο σχεδιασμό. Με άλμα μπαταρίας από 20 έως 45 ώρες, υποστηρίζουν μια ευρεία γκάμα κωδικοποιητών Bluetooth, συμπεριλαμβανομένου του Snapdragon Sound. Ενώ τα ακουστικά ακούγονται καλά από το κουτί τους, το προσαρμόσιμο EQ της εφαρμογής ShurePlus PLAY είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη.

Διάρκεια μπαταρίας Έως 45 ώρες

Μικρόφωνα 6

Μάρκα Shure

Μέγεθος μορφοτροπέα 50mm

Βάρος 334g /11,8oz

Ακύρωση θορύβου Ναι

Αναδιπλούμενο Αρ

Συνδεσιμότητα Bluetooth, 3,5mm

Διαβάθμιση IP N/A

Υποστηριζόμενοι κωδικοποιητές SBC, AAC, LDAC, aptX, aptX HD, aptX Adaptive, Snapdragon Sound

Πλεονεκτήματα

  • Κομψός και άνετος σχεδιασμός
  • Μεγάλη ποιότητα κατασκευής
  • Καλή ποιότητα ήχου, το ANC λειτουργεί καλά
  • Εκτεταμένες επιλογές προσαρμογής μέσω της συνοδευτικής εφαρμογής
  • Καλή διάρκεια μπαταρίας

Μειονεκτήματα

  • Το προεπιλεγμένο EQ χρειάζεται κάποια προσαρμογή
  • Μπορεί να αισθάνεται βαρύ κατά τη διάρκεια μεγάλων συνεδριών ακρόασης

Στυλ και Κατασκευή

Η Shure ανακοίνωσε τα νέα ακουστικά Aonic 50 Gen 2 στην IFA 2023, τα οποία έβαλαν αμέσως τις γλώσσες ήχου να κινούνται. Η πρώτη γενιά Aonic 50s φαινόταν υπέροχη, ακουγόταν εξαιρετικός και αντιπροσώπευε ένα εξαιρετικό πρώτο σετ ακουστικών Bluetooth ANC για την εταιρεία. Αλλά μια εξαιρετική πρώτη γενιά μπορεί να δυσκολέψει τη συνέχεια, δεύτερης γενιάς. πώς βελτιώνεσαι σε κάτι τόσο καλά αποδεκτό για αρχή;

Gavin Phillips / MakeUseOf

Το Shure φαίνεται ότι ξεκίνησε με το συνολικό στυλ του Aonic 50 Gen 2, με τη νέα γενιά να είναι διαθέσιμη μόνο σε μαύρο. Το αποτέλεσμα είναι μια κομψή αλλά εργατική εμφάνιση χωρίς χρώμα και φλας, σχεδιασμένη να δείχνει ότι αυτά τα κουτιά σημαίνουν δουλειά. Είναι επίσης εξαιρετικά καλοφτιαγμένα, αποτελούμενα από ένα μεταλλικό σκελετό με στιβαρούς μεντεσέδες, μαζί με μαξιλαράκια για τα ακουστικά και ένα ρυθμιζόμενο κεφαλόδεσμο με παρόμοια προστασία.

  6 Αξιόπιστη φιλοξενία TYPO3 για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Gavin Phillips / MakeUseOf

Υπάρχει πολύ μικρή πίεση στο κεφάλι μου κατά τη χρήση και ακόμη και μετά από μερικές εβδομάδες εκτεταμένης χρήσης, το Aonic 50 Gen 2 παραμένει άνετο. Τα ακουστικά περικλείουν τα περισσότερα αυτιά μου, κάτι που είναι τέλειο για φορητότητα και παθητική ακύρωση θορύβου, και συνολικά, αυτά είναι ένα άνετο σετ ακουστικών.

Το Shure έχει αποφύγει τα χειριστήρια αφής, των οποίων είμαι θαυμαστής, προτιμώντας τα φυσικά χειριστήρια που δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν κατά λάθος. Τα κουμπιά βρίσκονται γύρω από το δεξί ακουστικό, συμπεριλαμβανομένων των κουμπιών λειτουργίας και έντασης ήχου, καθώς και ένα προσαρμόσιμο ρυθμιστικό τριών θέσεων που ελέγχει τις επιλογές ANC από προεπιλογή. Κάποιοι μπορεί να βρουν αυτή τη διαμόρφωση λίγο απασχολημένη, αλλά ειλικρινά, όταν τα ακουστικά είναι ανοιχτά και ακούτε μουσική με το ANC ενεργοποιημένο, δεν θα σκεφτείτε τα κουμπιά δεύτερη φορά.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Το Shure περιλαμβάνει μια θήκη ταξιδιού με σκληρό κέλυφος με το Aonic 50 Gen 2, που είναι βολικό όταν ταξιδεύετε και διαθέτει μια τακτοποιημένη εσωτερική τσέπη για να μεταφέρετε ένα καλώδιο φόρτισης USB-C και καλώδιο υποδοχής 3,5 mm έως 3,5 mm.

Συνδεσιμότητα και διάρκεια ζωής μπαταρίας

Η μαζικά αυξημένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σημεία συζήτησης όταν η Shure ανακοίνωσε τη δεύτερη γενιά Aonic 50. Το αρχικό μοντέλο διέθετε 20 ώρες αναπαραγωγής, αλλά το Aonic 50 Gen 2 υπερδιπλασιάζει αυτό, προσφέροντας έως και 45 ώρες. Είναι μια ακριβής δήλωση, με το Aonic 50 Gen 2 να διαρκεί μερικές ημέρες στο γραφείο μου πριν χρειαστεί φόρτιση.

Το Aonic 50 Gen 2 διαθέτει επίσης μια εύχρηστη λειτουργία γρήγορης φόρτισης, με γρήγορη φόρτιση 15 λεπτών που προσφέρει έως και πέντε ώρες αναπαραγωγής. Είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό που περιλαμβάνουν πλέον τα περισσότερα ακουστικά, γεγονός που το κάνει απίστευτα απογοητευτικό όταν δεν υπάρχει.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Τώρα, το Aonic 50 Gen 2 υποστηρίζει μια τεράστια γκάμα κωδικοποιητών Bluetooth. Είναι μια από τις μεγαλύτερες σειρές κωδικοποιητών που θα βρείτε σε ένα σετ ακουστικών και περιλαμβάνει υποστήριξη για ροή υψηλής ανάλυσης, όπως θα περίμενε κανείς. Το Aonic 50 Gen 2 υποστηρίζει το LDAC της Sony, μαζί με το AAC και το SBC. Στη συνέχεια, υπάρχει επίσης υποστήριξη για τα aptX, aptX HD, aptX Adaptive και aptX Voice της Qualcomm.

Αλλά δεν σταματά εκεί. Το Aonic 50 Gen 2 υποστηρίζει επίσης Snapdragon Sound, το οποίο απαιτεί smartphone ή άλλη συσκευή με Snapdragon 8 Gen 2 SoC. Δυστυχώς, δεν έχω κανένα από αυτά να παραδώσω, οπότε δεν μπορώ να δοκιμάσω μόνος μου αυτό το χαρακτηριστικό. Ωστόσο, το Snapdragon Sound έχει σχεδιαστεί για να παρέχει καλύτερο χωρικό ήχο, ήχο χωρίς απώλειες και υψηλή ανάλυση και γενικά βελτιωμένη μετάδοση ήχου.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Ωστόσο, παρά την υποστήριξη του κωδικοποιητή Aonic 50 Gen 2 και την εξαιρετική ποιότητα ήχου μόλις συνδεθεί, μερικές φορές, η σύνδεση με τα ακουστικά είναι δύσκολη. Μου πήρε 10-15 λεπτά για να συνδέσω το Aonic 50 Gen 2 στον φορητό υπολογιστή μου, επιχειρώντας τη διαδικασία πολλές φορές κατά τη διάρκεια της περιόδου. Είχα μια παρόμοια κατάσταση με ένα tablet Android, αν και συνδέθηκε με ένα smartphone Android (ένα Tecno Phantom V Flip και ένα Nothing Phone 2) σχεδόν αμέσως.

  Πώς να ξεκινήσετε μια βιντεοδιάσκεψη Google Meet

Ωστόσο, η ποιότητα σύνδεσης είναι εξαιρετική και σταθερή μόλις καταφέρετε να πραγματοποιήσετε σύζευξη και η τεράστια γκάμα κωδικοποιητών Bluetooth δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Φυσικά, μια ενσύρματη σύνδεση είναι επίσης μια επιλογή, χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο καλώδιο 3,5 mm.

Ποιότητα ήχου και ANC

Μου άρεσε το Aonic 50 Gen 2. Τα προσαρμοσμένα προγράμματα οδήγησης 50 mm ακούγονται καλά και ο προεπιλεγμένος συντονισμός τους θα αρέσει στους περισσότερους. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που το επάνω άκρο είναι λίγο υπερεκτιμημένο και γίνεται σκληρό, ενώ σε άλλες, το χαμηλό άκρο φαίνεται ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει λίγο περισσότερη ώθηση. Σε άλλες στιγμές, το high-end κατακλύζει το μεσαίο εύρος και η καθαρότητα της φωνής και των οργάνων χάνεται. Αναγκάζει την ηχητική σκηνή να γίνεται λίγο στενή κατά καιρούς και μπορεί να βρεθείτε να προσεγγίζετε την εφαρμογή ShurePlus PLAY, η οποία διαθέτει έναν πραγματικά εύχρηστο παραμετρικό ισοσταθμιστή—περισσότερα για αυτό σε λίγο.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Τα Aonic 50 Gen 2 δεν είναι ακουστικά αναφοράς. Ακούγονται σαν να έχουν σχεδόν συντονισμό σε σχήμα V, με μεγαλύτερη έμφαση στις high-end συχνότητες έναντι των χαμηλών. Ως επί το πλείστον, η μουσική ακούγεται καλή, αλλά υπάρχουν κομμάτια για τα οποία δεν ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος. Για παράδειγμα, οι Crosby, Stills και Nash’s Helplessly Hoping δεν είχαν τις ίδιες μελωδικές αρμονικές όπως συνήθως, καθώς η μεσαία κατηγορία ήταν κάπως εκτός ισορροπίας. Ένα άλλο κομμάτι που είχα σε επανάληψη πρόσφατα, το Little Miss Dynamite του Anish Kumar, ακούγεται κάπως αιχμηρό, με το high-end να δημιουργεί μερικές απότομες στιγμές.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Η λειτουργία χωρικής λειτουργίας κάνει κάποιες χρήσιμες αλλαγές, προσθέτοντας λίγο περισσότερο βάθος στη συνολική ηχητική σκηνή και παρέχοντας κάποια ποιότητα στη μεσαία κατηγορία. Ωστόσο, η χωρική λειτουργία δεν είναι η προεπιλεγμένη λειτουργία που επιλέγουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ακούνε μουσική και οι αλλαγές που κάνει αλλού στον χαμηλού επιπέδου (αυτόν τον κλασικό εκρηκτικό χωρικό ήχο) πιθανώς σημαίνουν ότι δεν θα το χρησιμοποιείτε συνεχώς. Είναι πολύ διασκεδαστικό για ζωντανή μουσική, όμως, αυτό είναι σίγουρο.

ANC

Το ANC είναι μια άλλη περιοχή που αναβαθμίστηκε το Shure στο Aonic 50 Gen 2, φέρνοντας βελτιώσεις στη ρύθμιση Max, μαζί με την εισαγωγή μιας νέας ρύθμισης MaxAware. Είμαι ευχαριστημένος με το Aonic 50 Gen 2 ANC. Αποκλείει ένα πολύ καλό κομμάτι εξωτερικής έντασης στη ρύθμιση Max, βοηθώντας σας να συγκεντρωθείτε σε αυτό που κάνετε χωρίς διακοπή.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ακουστικά ANC, ορισμένοι ήχοι υψηλής και χαμηλής έντασης είναι πιο δύσκολο να αποκλειστούν, αλλά εφόσον αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του θορύβου, είμαι ευχαριστημένος πελάτης. Για παράδειγμα, το χαμηλών τόνων βουητό ενός λεωφορείου στο δρόμο προς την πόλη είναι ακόμα εμφανές, αλλά η αίσθηση της απομόνωσης μόλις βάλεις τα ακουστικά είναι κάτι παραπάνω από λίγο αισθητή.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Η νέα ρύθμιση MaxAware είναι ενδιαφέρουσα, συνδυάζοντας το ANC με μια λειτουργία διαφάνειας σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει και να επιτρέπει τη διέλευση των σωστών θορύβων. Χρησιμοποιώ σπάνια λειτουργίες διαφάνειας επειδή φοράω ακουστικά για να ακούω πράγματα, όχι τον έξω κόσμο, αλλά το MaxAware τουλάχιστον προσπαθεί να μειώσει κάποιους από τους τακτικούς εξωτερικούς θορύβους

  8 Εργαλεία για να καταγράψετε τη συνεδρία χρήστη στον ιστότοπό σας

Ρύθμιση του Aonic 50 Gen 2 EQ

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η εφαρμογή ShurePlus PLAY διαθέτει μια ολοκληρωμένη επιλογή EQ. Είναι ένα από τα καλύτερα προσαρμόσιμα EQ που θα βρείτε σε μια συνοδευτική εφαρμογή και, από πολλές απόψεις, είναι ένας τρόπος αλλαγής παιχνιδιών για ακουστικά Bluetooth. Σίγουρα, άλλες εταιρείες ήχου θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τι προσφέρει η Shure σε σύγκριση με τα περιορισμένα EQ που βρίσκονται αλλού.

Οι προεπιλεγμένες προεπιλογές EQ δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες, όλες εστιάζονται στην προσαρμογή μιας ενιαίας περιοχής συχνότητας—σκέψη, ενίσχυση μπάσων, ενίσχυση πρίμων, κ.λπ. Αλλά το προσαρμόσιμο παραμετρικό EQ είναι όπου η εφαρμογή γίνεται πολύ χρήσιμη, επιτρέποντάς σας να παίξετε και να προσαρμόσετε το Ποιότητα ήχου Aonic 50 Gen 2 ακριβώς όπως θέλετε. Είναι λίγο δύσκολο να το συνηθίσεις και πιθανότατα θα καταλήξεις να μετακινήσεις μια μπάντα κατά λάθος, αλλά οι εκτεταμένες επιλογές προσαρμογής του δίνουν στο Aonic 50 Gen 2 κάποια γνήσια ευελιξία όσον αφορά τον ήχο.

Τώρα, θα μπορούσατε (και πιθανότατα θα έπρεπε) να υποστηρίξετε ότι για την τιμή των ακουστικών, δεν χρειάζεται να πας και να χαζεύεις τις ρυθμίσεις EQ για να βρεις μια λογική έξοδο ήχου. Θα ισχυριζόμουν ότι για τους περισσότερους ανθρώπους, το προεπιλεγμένο προφίλ ήχου του Aonic 50 Gen 2 είναι αρκετά καλό, αλλά η ύπαρξη των πρόσθετων επιλογών είναι πολύ ευπρόσδεκτη, ειδικά δεδομένου του ανταγωνισμού σε αυτήν την κορυφαία τιμή των ακουστικών.

Αξίζουν τα χρήματα το Shure Aonic 50 Gen 2;

Το Shure Aonic 50 Gen 2 κοστίζει 350 $, το οποίο, όπως αναφέρθηκε, είναι μια πολύ ανταγωνιστική τιμή γεμάτη με μερικά από τα καλύτερα ακουστικά της αγοράς. Για 50 δολάρια περισσότερα, μπορείτε να πάρετε το Bowers & Wilkins Px7 S2e ή το WH-1000XM5 της Sony—και τα δύο πολλά βραβευμένα σετ ασύρματων ακουστικών ANC. Τα δοχεία Momentum 4 της Sennheiser είναι περίπου 60 δολάρια λιγότερα και διαθέτουν εξαιρετικό ANC.

Ο Shure έκανε πολλά πράγματα σωστά με το Aonic 50 Gen 2. Η ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική και είναι σαφές ότι το Aonic 50 Gen 2 έχει κατασκευαστεί για να διαρκεί. Στη συνέχεια, έχετε την τεράστια ώθηση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αυξάνοντας τον χρόνο αναπαραγωγής της από 20 σε 45 ώρες, μαζί με την εισαγωγή της γρήγορης φόρτισης. Αν και η ποιότητα ήχου δεν ταιριάζει σε ορισμένους απαιτητικούς τύπους ηχοφίλων, είναι μια καλή συνολική ακρόαση, βελτιωμένη μαζικά με την επίσης εξαιρετική εφαρμογή ShurePlus PLAY.

Μου αρέσει πολύ το Shure Aonic 50 Gen 2. Τα φοράω παντού για εβδομάδες, τα έχω πάει σε ταξίδια, άκουσα μουσική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και ό,τι ενδιάμεσα. Αλλά το ενοχλητικό συναίσθημα είναι ότι παρά το πόσο καλά είναι αυτά τα ακουστικά, μπορεί να υπάρχει κάτι λίγο καλύτερο εκεί έξω που κοστίζει περίπου το ίδιο, και αυτό είναι μια εξαιρετικά δύσκολη περιοχή.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, αμφιβάλλω ότι θα απογοητευτείτε αν παραλάβετε ένα ζευγάρι του Aonic 50 Gen 2.

Πίστωση εικόνας: Gavin Phillips/MakeUseOf Shure AONIC 50 Gen 2

Τα ακουστικά Aonic 50 Gen 2 ANC της Shure προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα κατασκευής σε κομψό μαύρο σχεδιασμό. Με άλμα μπαταρίας από 20 έως 45 ώρες, υποστηρίζουν μια ευρεία γκάμα κωδικοποιητών Bluetooth, συμπεριλαμβανομένου του Snapdragon Sound. Ενώ τα ακουστικά ακούγονται καλά από το κουτί τους, το προσαρμόσιμο EQ της εφαρμογής ShurePlus PLAY είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη.