Τα 9 καλύτερα εργαλεία Vectorizer και Text-to-Vector

Βασικά Takeaways

  • Υπάρχει μια πληθώρα διανυσμάτων και εργαλείων μετατροπής κειμένου σε διάνυσμα στη διάθεσή σας για τη μετατροπή εικόνων ράστερ ή τη δημιουργία ενός διανύσματος από την αρχή.
  • Το Vectorizer.AI και το Kittl AI Image Vectorizer είναι μερικά από τα πιο αποτελεσματικά και φιλικά προς τον χρήστη διαδικτυακά εργαλεία για διανυσματοποίηση εικόνων.
  • Τα εργαλεία μετατροπής κειμένου σε διάνυσμα όπως το Kittl AI Logo Generator και το Illustroke επιτρέπουν προσαρμοσμένα διανυσματικά σχέδια με χρώματα και κείμενο υψηλής ποιότητας.

Η δημιουργία ή η απόκτηση διανυσματικών γραφικών μπορεί να είναι δύσκολη. Εάν έχετε μια εικόνα ράστερ ή μια καθαρή νοητική εικόνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία vectorizer και εργαλεία μετατροπής κειμένου σε διάνυσμα για να μετατρέψετε την εικόνα ή το όραμά σας σε διανυσματικά γραφικά υψηλής ποιότητας, χωρίς εικονοστοιχεία, με δυνατότητα κλιμάκωσης.

Τα διανύσματα είναι εικόνες φτιαγμένες από απείρως κλιμακούμενα στοιχεία. Σε αντίθεση με τις εικόνες ράστερ —όπως φωτογραφίες ή σαρωμένα σχέδια που βασίζονται σε εικονοστοιχεία— τα διανύσματα χρησιμοποιούν μαθηματικές εξισώσεις για να εξασφαλίσουν απρόσκοπτη επεκτασιμότητα.

Λόγω των διαφορών μεταξύ ράστερ και διανυσματικών εικόνων, δεν μπορείτε απλώς να αποθηκεύσετε μια εικόνα ράστερ ως διανυσματικό αρχείο, όπως SVG ή EPS. Αντίθετα, η ίδια η εικόνα πρέπει να είναι διανυσματική.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία σχεδιασμού και μερικές φορές τεχνητή νοημοσύνη, είναι εύκολο να διανυσματοποιήσετε εικόνες ράστερ. Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα vectorizers που μπορείτε να βρείτε.

Το Vectorizer.AI είναι ένα δωρεάν, όλα-σε-ένα εργαλείο AI vectorizer και ένα εργαλείο για διανυσματοποίηση εικόνων. Μπορείτε να ανεβάσετε όσες εικόνες ράστερ ή bitmap χρειάζεστε και να κατεβάσετε γρήγορα ένα διάνυσμα. Η απλή διεπαφή του μπορεί να φαίνεται ελκυστική—δεν είναι λογισμικό σχεδιασμού—αλλά παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε διανυσματική μορφή, χωρίς περιορισμούς λήψης.

Μαζί με ορισμένες επιλογές χρωμάτων, μπορείτε επίσης να επιλέξετε στυλ σχεδίασης, στοίβαξη, ομαδοποίηση, επιλογές καμπύλης, ανοχή γραμμής και πλήρωση κενού προτού διανυσματοποιήσετε την εικόνα σας. Υπάρχουν πέντε διαφορετικές μορφές λήψης για τη διανυσματική εικόνα σας—SVG, EPS, PDF, DXF και PNG.

Το Kittl είναι ένα λογισμικό γραφικής σχεδίασης που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης και ενσωματώνει πολλές διανυσματικές λειτουργίες. Έχει ένα πρόγραμμα συνδρομής, αλλά οι δωρεάν χρήστες του Kittl λαμβάνουν 15 μόρια για χρήση για πολλές από τις λειτουργίες του που βασίζονται στο AI, συμπεριλαμβανομένου του AI Image Vectorizer του Kittl.

  9 καλύτερα πορτοφόλια Cosmos για απρόσκοπτες συναλλαγές κρυπτονομισμάτων

Βρείτε το εργαλείο επιλέγοντας Εργαλεία > Εργαλεία > AI Vectorizer. Μπορείτε επίσης να διανυσματοποιήσετε μια εικόνα απευθείας σε έναν πίνακα τέχνης Kittl.

Κατά τη δημιουργία του διανύσματος, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα ασπρόμαυρο ή πολύχρωμο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας τα χρώματα της εικόνας σας. Αφού διανυσματοποιηθεί, έχετε την επιλογή να κατεβάσετε το αρχείο SVG ή μπορείτε να το ανοίξετε από έναν φάκελο Μεταφορτώσεις του Kittl artboard για να επεξεργαστείτε περαιτέρω το διάνυσμά σας.

Η δωρεάν εφαρμογή διανυσμάτων εικόνας του SVG Converter είναι ένα απλό αλλά αποτελεσματικό εργαλείο. Μπορείτε να ανεβάσετε εικόνες ράστερ σε PNG, JPG ή PSD και να λάβετε ένα διάνυσμα σε δευτερόλεπτα.

Δεν μπορείτε να αλλάξετε ή να διορθώσετε το διάνυσμά σας, αλλά υπάρχουν επιλογές για καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη διαφάνεια του φόντου, την ομαλότητα, τον τύπο στρώματος ή να επιλέξετε προσαρμοσμένες επιλογές χρώματος—πράγμα που περιορίζει τα υπάρχοντα χρώματα, δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα χρώματα.

Κατεβάστε το διάνυσμά σας σε τέσσερις διαφορετικές μορφές: SVG, AI, EPS ή PDF. Αν και αυτό το εργαλείο δεν προσφέρει τίποτα φανταχτερό, κάνει τη δουλειά του σχετικά καλά.

Εάν έχετε διανυσματοποιήσει ποτέ τα σχέδιά σας στο Procreate χρησιμοποιώντας το Adobe Illustrator, θα γνωρίζετε ήδη αυτήν την τεχνική.

Το Illustrator’s Image Trace είναι ένα προσαρμόσιμο εργαλείο για την ανίχνευση οποιασδήποτε εικόνας—το οποίο είναι εξαιρετικό για τη διανυσματική δημιουργία εικόνων. Αν και μπορεί να είναι επίπονο, το Illustrator προσφέρει υψηλό επίπεδο ακρίβειας για τη διανυσματική σας εικόνα που θα είναι σύντομα.

Μπορείτε να ακολουθήσετε το σεμινάριο μας για τη διανυσματοποίηση μιας εικόνας με το εργαλείο Image Trace του Illustrator, αλλά σημειώστε ότι το Illustrator ενημερώνεται συχνά. Υπάρχει μια αυξανόμενη βιβλιοθήκη επιλογών προσαρμοσμένου ίχνους, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των στυλ για τον εντοπισμό εικόνων.

Το Illustrator είναι ένα κορυφαίο εργαλείο. Κοστίζει 22,99 $ το μήνα ως σόλο εφαρμογή ή 59,99 $ ανά μήνα ως μέρος του προγράμματος All Apps της Adobe. Μπορείτε να λάβετε μια δωρεάν δοκιμή 7 ημερών εάν είστε νέος χρήστης.

Κατεβάστε:Adobe Illustrator (Από 22,99 $ ανά μήνα, δωρεάν δοκιμή διαθέσιμη)

Αν και το όνομα είναι παρόμοιο με την πρώτη μας καταχώριση, αυτό το εργαλείο δεν χρησιμοποιεί AI για διανυσματοποίηση. Το Vectorizer είναι ένα δωρεάν εργαλείο που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης που παρέχει αποτελέσματα υψηλής ποιότητας κατά τη διανυσματοποίηση των εικόνων ράστερ σας.

  Ανάλυση ασφάλειας, απόδοσης και WordPress των κορυφαίων 1 εκατομμυρίων τοποθεσιών

Σε σύγκριση με τον διανυσματιστή εικόνας AI του Kittl—χρησιμοποιήσαμε την ίδια εικόνα ράστερ και για τα δύο—τα αποτελέσματα είναι καλύτερα με το Vectorizer. Το κείμενο φαίνεται καλύτερο και η γραμμική εργασία είναι πιο εμφανής.

Αυτό δείχνει ότι τα εργαλεία AI δεν είναι πάντα καλύτερα από το παραδοσιακό ψηφιακό λογισμικό. Θα πρέπει να δοκιμάσετε τις επιλογές διανυσματοποίησης για να βρείτε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Το Autotracer είναι ένα άλλο δωρεάν εργαλείο φορέα. Μπήκε στη λίστα μας επειδή προσφέρει μια πληθώρα εξόδων διανυσματικών αρχείων που δεν βρίσκονται σε άλλα εργαλεία —όπως το DXF, το FIG και το SK Sketch— μαζί με τις τυπικές εξόδους αρχείων.

Μπορείτε επίσης να διανυσματοποιήσετε μια εικόνα μέσω URL αντί να ανεβάσετε απευθείας τη δική σας εικόνα ράστερ. Έχει ορισμένες προηγμένες επιλογές για το διάνυσμά σας, όπως η ποσότητα χρώματος, η εξομάλυνση γραμμών, η αφαίρεση κηλίδων και οι επιλογές φόντου.

Τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο ομαλά όσο άλλα εργαλεία, αλλά εάν χρειάζεστε τη διανυσματοποίηση απευθείας από μια διεύθυνση URL ή την εξαγωγή σε σπάνιες μορφές, το Autotracer είναι μια σταθερή επιλογή.

Οι καλύτερες γεννήτριες κειμένου σε διάνυσμα

Ενώ η διανυσματοποίηση μιας υπάρχουσας εικόνας σημαίνει ότι έχετε προσδοκίες για το πώς θα πρέπει να φαίνεται το διάνυσμά σας, οι διανυσματοποιητές συχνά χειρίζονται αρνητικά τα χρώματα, τις γραμμές και ειδικά το κείμενο. Η δημιουργία ενός διανύσματος χρησιμοποιώντας λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης από κείμενο σε διάνυσμα σάς επιτρέπει να δημιουργείτε προσαρμοσμένα διανύσματα με χρώματα, γραμμές και κείμενο υψηλής ποιότητας.

Η διαφορά μεταξύ ενός vectorizer και ενός εργαλείου μετατροπής κειμένου σε διάνυσμα σημαίνει ότι μπορεί να λάβετε μερικά εκπληκτικά αποτελέσματα. Ορισμένα εργαλεία μετατροπής κειμένου σε διάνυσμα δημιουργούν επεξεργάσιμα αποτελέσματα—συμπεριλαμβανομένου κειμένου—για ένα εντελώς προσαρμοσμένο διανυσματικό γραφικό.

Να είστε προσεκτικοί με ορισμένα εργαλεία μετατροπής κειμένου σε διάνυσμα, καθώς ορισμένα δημιουργούν εικόνες διανυσματικού στυλ και όχι διανυσματικά γραφικά. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια εικόνα ράστερ που μοιάζει με διάνυσμα αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διάνυσμα.

Αν και το Kittl έχει αναφερθεί για το εργαλείο vectorizer του, προσφέρει επίσης ένα ξεχωριστό εργαλείο μετατροπής κειμένου σε διάνυσμα στο AI Logo Generator και στο Image Generator. Αυτά τα εργαλεία είναι μερικοί από τους πολλούς τρόπους δημιουργίας λογότυπων στο Kittl και τα αποτελέσματα είναι κορυφαία.

  Βελτιώστε τον ύπνο σας με αυτές τις 20 εφαρμογές και gadget

Οι δύο διανυσματικές επιλογές κειμένου σε εικόνα του Kittl λειτουργούν διαφορετικά. Το AI Logo Generator είναι πιο αποτελεσματικό και έχει ως αποτέλεσμα πλήρως επεξεργάσιμα στοιχεία—μπορείτε να μετακινήσετε στοιχεία, να αλλάξετε χρώματα και να ξαναγράψετε κείμενο. Θα δημιουργήσει τέσσερα διανύσματα ανά προτροπή.

Το AI Image Generator είναι μια δευτερεύουσα επιλογή. Για την προτροπή σας, επιλέξτε ένα διανυσματικό στυλ με επίπεδα στοιχεία. Αυτό σας επιτρέπει να αλλάξετε το χρώμα του διανύσματος που δημιουργήσατε, αλλά δεν θα μπορείτε να επεξεργαστείτε κείμενο ή να μετακινήσετε μεμονωμένα στοιχεία.

Το Kittl σάς επιτρέπει να εξάγετε αρχεία SVG ή PDF μόνο εάν βρίσκεστε στο πρόγραμμα Pro ή υψηλότερο.

Το Illustroke είναι ένα κορυφαίο εργαλείο μετατροπής κειμένου σε διάνυσμα που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης. Αφού πληκτρολογήσετε την προτροπή σας, μπορείτε να επιλέξετε από 43 διαφορετικά στυλ. Υπάρχουν περαιτέρω προηγμένες επιλογές για προσαρμογή πριν από τη δημιουργία.

Μόλις δημιουργηθεί, θα λάβετε τρεις παραλλαγές από την προτροπή σας. Μπορείτε να κάνετε λήψη του διανυσματικού γραφικού σας ως SVG, PNG ή JPG—τα δύο τελευταία θα χάσουν τη διανυσματική επεκτασιμότητα. Μπορείτε να ανεβάσετε το SVG σας στο Canva και να επεξεργαστείτε τα χρώματα.

Το Illustroke δεν προσφέρει δωρεάν δοκιμή. Ωστόσο, μπορείτε να λαμβάνετε δωρεάν μάρκες στέλνοντας μηνύματα στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων του Illustroke. Μπορείτε να αγοράσετε 50 μάρκες για 6 $ ή 200 μάρκες για 18 $.

Το εργαλείο Text to Vector Graphic του Adobe Illustrator είναι ένα από τα Adobe Firefly Χαρακτηριστικά AI. Για να βρείτε το εργαλείο μετατροπής κειμένου σε διάνυσμα στο Illustrator, μεταβείτε στο Παράθυρο > Κείμενο σε διανυσματικό γραφικό (Beta).

Χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο σχήματος ή επιλέγοντας ένα υπάρχον στοιχείο προς αντικατάσταση, σχεδιάστε ή επιλέξτε πού θα υλοποιηθεί η γενιά σας. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε την προτροπή σας στο πλαίσιο κειμένου. μπορείτε να επιλέξετε ένα στυλ για το διάνυσμά σας ή να χρησιμοποιήσετε το στυλ του πίνακα τέχνης. Επιλέξτε Δημιουργία και θα λάβετε τρία δημιουργημένα διανύσματα πλήρως επεξεργάσιμα.

Με πολλές επιλογές διανυσματοποιητή, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη και παραδοσιακών μοντέλων, δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να βρείτε μια κατάλληλη μέθοδο για τη διανυσματοποίηση των εικόνων σας. Τα εργαλεία μετατροπής κειμένου σε διάνυσμα τείνουν να προσφέρουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε ακριβώς αυτό που θέλετε.