Τα 8 καλύτερα εργαλεία ανίχνευσης εικόνας AI

Βασικά Takeaways

  • Το Hive Moderation προσφέρει ένα δωρεάν και γρήγορο εργαλείο ανίχνευσης για εικόνες και κείμενα τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένης μιας επέκτασης προγράμματος περιήγησης για το Google Chrome.

  • Το Illuminarty παρέχει έναν απλό ανιχνευτή εικόνας AI με ένα premium σχέδιο για λεπτομερή ανάλυση και πρόσβαση στο API.

  • Το AI or Not είναι ένα εύχρηστο εργαλείο για τον εντοπισμό εικόνων τεχνητής νοημοσύνης με διαθέσιμα τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή προγράμματα.

  • Η επέκταση Chrome του Fake Profile Detector του V7 σάς βοηθά να εντοπίζετε φωτογραφίες προφίλ που δημιουργούνται από AI.

  • Το Hugging Face είναι καλό στην ανίχνευση εικόνων τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργούνται από παλαιότερα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, με διαθέσιμη επίσης μια αναβαθμισμένη, πιο σύνθετη έκδοση.

  • Το περιεχόμενο σε κλίμακα σάς επιτρέπει να αναγνωρίζετε γρήγορα εάν μια εικόνα έχει δημιουργηθεί από AI ή ανθρώπινη.

  • Το Is It AI είναι ένας ανιχνευτής εικόνας τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί ποσοστά για να δείξει ανθρώπινη ή τεχνητή προέλευση.

  • Ο ανιχνευτής ψεύτικης εικόνας εντοπίζει γρήγορα τις εικόνες που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη και προσφέρει επίσης ανάλυση επιπέδου σφάλματος για ακρίβεια.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Γίνεται όλο και πιο δύσκολο να αναγνωρίσουμε μια εικόνα ως δημιουργημένη από AI, γι’ αυτό και τα εργαλεία ανίχνευσης εικόνας AI αυξάνονται σε ζήτηση και δυνατότητες. Εδώ είναι οι καλύτερες εφαρμογές ανίχνευσης εικόνας AI στην αγορά σήμερα.

Μεταξύ πολλών προϊόντων για τη ρύθμιση του περιεχομένου σας, το Hive Moderation προσφέρει ένα εργαλείο ανίχνευσης AI για εικόνες και κείμενα, συμπεριλαμβανομένης μιας γρήγορης και δωρεάν επίδειξης που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης.

Σύρετε και αποθέστε ένα αρχείο στον ανιχνευτή ή ανεβάστε το από τη συσκευή σας και το Hive Moderation θα σας πει πόσο πιθανό είναι το περιεχόμενο να έχει δημιουργηθεί από AI. Αναλύει επίσης τον τρόπο ταξινόμησης της εικόνας.

Μια άλλη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε το Επέκταση Hive AI Detector για το Google Chrome. Είναι ακόμα δωρεάν και σας δίνει άμεση πρόσβαση σε ένα κουμπί ανίχνευσης εικόνας και κειμένου με τεχνητή νοημοσύνη καθώς περιηγείστε. Μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία ως συνήθως ή να ελέγξετε επιτόπου το διαδικτυακό περιεχόμενο.

Υπάρχουν τρόποι μη αυτόματης αναγνώρισης εικόνων που δημιουργούνται από AI, αλλά διαδικτυακές λύσεις όπως το Hive Moderation μπορούν να κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη και ασφαλέστερη.

Το Illuminarty είναι ένας απλός ανιχνευτής εικόνων AI που σας επιτρέπει να σύρετε και να αποθέσετε ή να ανεβάσετε το αρχείο σας. Στη συνέχεια, υπολογίζει ένα ποσοστό που αντιπροσωπεύει την πιθανότητα η εικόνα να είναι AI. Μέσα σε λίγα δωρεάν κλικ, θα μάθετε εάν ένα έργο τέχνης ή ένα εξώφυλλο βιβλίου είναι νόμιμο.

Ένα πρόγραμμα επί πληρωμή premium μπορεί να σας δώσει πολύ περισσότερες λεπτομέρειες για κάθε εικόνα ή κείμενο που ελέγχετε. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πλήρως τα εργαλεία ανάλυσης του Illuminarty, αποκτάτε πρόσβαση και στο API του.

Αυτή η εφαρμογή είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να τραβήξετε ψεύτικες εικόνες, είτε για προσωπικούς είτε για επαγγελματικούς λόγους. Αυξήστε τις διασφαλίσεις σας επιλέγοντας μεταξύ GPTZero και Originality.ai για ανίχνευση κειμένου με τεχνητή νοημοσύνη, και τίποτα από τεχνητή νοημοσύνη δεν θα σας ξεπεράσει.

Το AI or Not είναι ένα άλλο εύχρηστο και μερικώς δωρεάν εργαλείο για τον εντοπισμό εικόνων AI. Σημειώστε ότι πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό πριν χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή. Με το δωρεάν πρόγραμμα, μπορείτε να εκτελείτε 10 ελέγχους εικόνων ανά μήνα, ενώ μια συνδρομή επί πληρωμή σας προσφέρει χιλιάδες δοκιμές και πρόσθετα εργαλεία.

Για να ανεβάσετε μια εικόνα για ανίχνευση, απλώς σύρετε και αποθέστε το αρχείο, περιηγηθείτε στη συσκευή σας για να το βρείτε ή εισαγάγετε μια διεύθυνση URL. Η τεχνητή νοημοσύνη ή όχι θα σας πει αν πιστεύει ότι η εικόνα δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη ή άνθρωπο.

Εάν γνωρίζετε ήδη την απάντηση, μπορείτε να βοηθήσετε την εφαρμογή να βελτιωθεί κάνοντας κλικ στο κουμπί Σωστό ή Λάθος.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να γεμίσουν με ψεύτικα προφίλ που χρησιμοποιούν φωτογραφίες που δημιουργούνται από AI. Μπορούν να είναι πολύ πειστικά, επομένως ένα εργαλείο που μπορεί να εντοπίσει τα deepfakes είναι ανεκτίμητο και το V7 έχει αναπτύξει ακριβώς αυτό.

Ονομάζεται Fake Profile Detector και λειτουργεί ως επέκταση Chrome, σαρώνοντας εικόνες StyleGAN κατόπιν αιτήματος. Ωστόσο, δεν καταγράφει deepfake βίντεο ή εναλλαγές προσώπων.

Η λειτουργία του είναι απλή. Εγκαθιστάτε την επέκταση, κάνετε δεξί κλικ σε μια εικόνα προφίλ που θέλετε να ελέγξετε και επιλέξτε Έλεγχος ψεύτικης εικόνας προφίλ από το αναπτυσσόμενο μενού. Θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση για να επιβεβαιώσει εάν αυτό το άτομο είναι πραγματικό ή όχι.

Αν θέλετε ένα απλό και εντελώς δωρεάν εργαλείο ανίχνευσης εικόνων AI, γνωρίστε το Hugging Face. Η βασική του έκδοση είναι καλή στον εντοπισμό καλλιτεχνικών εικόνων που δημιουργούνται από μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης παλαιότερα από το Midjourney, το DALL-E 3 και το SDXL.

Υπάρχει όμως και μια αναβαθμισμένη έκδοση που ονομάζεται SDXL Detector που εντοπίζει πιο σύνθετες εικόνες που δημιουργούνται από AI, ακόμη και μη καλλιτεχνικές όπως στιγμιότυπα οθόνης.

Όποια έκδοση κι αν χρησιμοποιείτε, απλώς ανεβάστε την εικόνα για την οποία είστε ύποπτοι και το Hugging Face θα διαπιστώσει εάν είναι τεχνητή ή ανθρώπινης κατασκευής. Αυτή η εφαρμογή βρίσκεται σε εξέλιξη, επομένως είναι καλύτερο να τη συνδυάσετε με άλλους ανιχνευτές τεχνητής νοημοσύνης για επιβεβαίωση.

Το Content at Scale είναι μια άλλη δωρεάν εφαρμογή με μερικά κουδούνια και σφυρίχτρες που σας λέει εάν μια εικόνα έχει δημιουργηθεί από AI ή έχει δημιουργηθεί από άνθρωπο.

Απλώς μεταφορτώστε το εν λόγω αρχείο ή επικολλήστε στη διεύθυνση URL. Η εφαρμογή αναλύει την εικόνα για ενδεικτικά σημάδια χειραγώγησης τεχνητής νοημοσύνης, όπως εικονοστοιχεία ή περίεργα χαρακτηριστικά—οι γεννήτριες εικόνων AI τείνουν να δυσκολεύονται με τα χέρια, για παράδειγμα. Μέσα σε δευτερόλεπτα, ο ανιχνευτής θα δώσει ένα σκορ πιθανότητας.

Το Content at Scale είναι ένα καλό εργαλείο ανίχνευσης εικόνων τεχνητής νοημοσύνης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν θέλετε μια γρήγορη ετυμηγορία και δεν σας ενδιαφέρουν επιπλέον πληροφορίες.

Ακολουθεί μια ακόμη εφαρμογή που πρέπει να θυμάστε ότι χρησιμοποιεί ποσοστά για να δείξει την πιθανότητα μιας εικόνας να έχει δημιουργηθεί από άνθρωπο ή AI.

Ως συνήθως, είτε σύρετε και αποθέτετε το αρχείο στον ανιχνευτή είτε περιηγείστε στον υπολογιστή σας για να το βρείτε. Μόλις ανεβάσετε την εικόνα για ανάλυση, κάντε κλικ στο κουμπί Έλεγχος και το Is It AI θα κάνει τα μαγικά του, γρήγορα και αθόρυβα.

Θα καταλήξετε με σαφή και ακριβή αποτελέσματα. Δεδομένου ότι δεν έχετε πολλά άλλα όσον αφορά τα δεδομένα που οδήγησαν την εφαρμογή στην ολοκλήρωσή της, είναι πάντα καλή ιδέα να επιβεβαιώσετε το αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας ένα ή δύο άλλα εργαλεία ανίχνευσης εικόνας AI.

Η εφαρμογή Fake Image Detector, που είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο όπως όλα τα εργαλεία αυτής της λίστας, μπορεί να προσφέρει την πιο γρήγορη και απλή απάντηση στο “Είναι αυτή η εικόνα που δημιουργείται από AI;” Απλώς ανεβάστε το αρχείο και περιμένετε μέχρι ο ανιχνευτής AI να ολοκληρώσει τους ελέγχους του, κάτι που διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα.

Εάν εντοπίσει σημάδια χειραγώγησης τεχνητής νοημοσύνης, θα λάβετε το ακόλουθο μήνυμα: Μοιάζει με εικόνα που δημιουργήθηκε ή τροποποιήθηκε από υπολογιστή. Διαφορετικά, θα λέει: Δεν εντοπίστηκε επίπεδο σφάλματος. Το Fake Image Detector προσφέρει επίσης Ανάλυση Επιπέδου Σφάλματος (ELA), καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα εργαλεία για τον εντοπισμό επεξεργασμένων εικόνων, είτε έχουν δημιουργηθεί από AI είτε όχι.

Για άλλη μια φορά, μην περιμένετε από το Fake Image Detector να κάνει κάθε ανάλυση σωστά. Διπλός, ακόμη και τριπλός έλεγχος των αποτελεσμάτων, για να είστε ασφαλείς.

Η καλύτερη εφαρμογή ανιχνευτή εικόνας AI αναφέρεται στο γιατί θέλετε εξαρχής ένα εργαλείο ανίχνευσης εικόνας AI. Θέλετε μια επέκταση προγράμματος περιήγησης κοντά σας για την άμεση αναγνώριση ψεύτικων εικόνων; Ή είστε περιστασιακά περίεργοι για δημιουργίες που συναντάτε κάθε τόσο; Οι διαθέσιμες λύσεις είναι ήδη πολύ εύχρηστες, αλλά δεδομένου του χρόνου, είναι βέβαιο ότι θα αυξηθούν σε αριθμούς και δύναμη, έστω και μόνο για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με τις εικόνες που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη.

  Πώς να κερδίσετε πόντους SHEIN δωρεάν